Americancele gatesc - 6

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingry spune:

A mentionat cineva de rahat...unde ati gasit?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingry spune:

Acum citesc din urma ce ati mai scris. Imi lasa gura apa. Cum pregatiti salata de vinete? Cum le coaceti?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui CamiM
.........
Petra uite aici e reteta de tort pufos: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/9477/Tort-pufos-si-cremos/
.........
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008



Cami,
Multumesc mult de tot pentru reteta! Imi pare usor de facut dar tot mai am niste nelamuriri , si anune:
- cat de mare este tava pe care o folosesti tu de exemplu;
- la ce temperatura se coace acest blat si cam cat trebuie sa stea in cuptor?
- blatul iese moale sau asa mai crocant?
- blatul se taie in 3 cand este rece sau cald?
Sper ca nu te-am ametit prea mult!


Eu pentru Revelion o sa fac cam asa ceva :
Aperitive:
- cosuletele cu branza
- rulouri din piept de pui cu bacon
- o selectie de branzeturi mai speciale cu masline,ridichi si rosioare mici alaturi;
- ciuperci cu maioneza si usturoi
Felul principal:
- friptura la slow-cooker si apoi rumnita cu sos de parmesan cu usturoi;
- salata orientala
- gogosari si conopida murata(puse de mine !)
desert:
-tortul pufos
- prajitura cu o crema alba si dulceata de caise. (nu stiu cun ii zice la prajitura dar iese tare buna pentru ca se alterneaza randurile cu crena cu unul cu gen pe caise!)

Si cam gata! ca nu ne mai putem misca inca vreo cateva zile dupa atata mancare !



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Nu s-a intarit piftia mea...adica e gelatinoasa dar nu beton...si am fiert-o 3ore si jumate....o mai las azi,desii cred ca ar fi trebuit sa fie tare...daca nu ,am sa o fierb putin si bag gelatina,ca nu stiu ce sa fac altfel...voi ce ziceti?






Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Mirela, ar fi trebuit sa pui gelatina inca de aseara dar acum singura solutie e sa o "refaci" adica sa o pui la foc sa mai dea citeva clocote si sa adaugi gelatina. Dar ai pus tot ce trebuie la fiert adica carnea cu pieliti cu tot si oasele? ca din astea doua iese gelatina ... sa nu te superi ca am mentionat, pentru ca mi s-a intimplat mie prima piftie din viata mea de gospo am vrut sa fie mai dietetica asa ca am scos pielitele de pe pulpele de pui/curcan si am pus la fiert si nu s-a inchegat apoi am citit intr-o revista ca din oase si pieliti iese gelatina
Eu acum plec sa cumpar carnita si vreau sa fac si eu asa ca wish me luck

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

mirela, pune gelatina, nu mai sta pe ganduri.
ramona, torul tau imi aminteste de cel pe care-l facea mama, e tot asa diplomat cu fructe numai ca pui fructele pe fundul tavii (ananas, portocala, kiwi), apoi piscoturile pe margine si apoi torni gelatina de fructe de care preferi peste fructe, dupa care lasi la frigi, apoi straturi de fructe, piscoturi, crema si lasat la frigi pana a doua zi, apoi rasturant si arata super cu fructele alea in gelatina deasupra. gelatina sa fie cat mai putin diluata ca sa stea tapanoasa.
petra, pana intra cami, iti zic eu de tort:
am folosit o tava de-aia dreptunghiulara si 5 oua. cuptorul l-am avut la 300 (ca cica foc mic) si a durat vreo juma de ora sa se coaca, la inceput e pufos de la albusuri, dar se mai lasa el, eu l-am tot atins cu degeteul si cand nu s-a mai lipit albusul si s-a rumenit nitel la fund am stiut ca-i gata. parca trebuia mai multa crema, sau frisca, desi la gust a iesit bestial. am taiat blatul in trei dupa ce s-a racorit putin ca sa pot pune crema pe el.

philip
18weeksbaby
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Ingry, eu coc vinetele la cuptor, le intep bine de tot cu furculita pe toate partile, si le pun la broil, in tava..nu iese asa fum, si sunt la fel de bune ca alea coapte la aragaz. Rahat eu am gasit la magazinul rusesc.
Fetelor, ma apuc si eu deseara de racitura de curcan..dar Mirela, eu stiam ca o poti fierbe mai mult, adica 4-5 ore.
Ramona, super reteta cu dovlecei, eu de obicei sunt in pana de asa ceva cand vine vorba de dovlecei.
Wow, ce bine arata tortul cremos si pufos! parca as face si eu asa ceva, desi sunt cam lenesa cand e vorba de prajituri.

Crisss 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu coc vinetele afara la gratar pe gratarul incins bine, dupa care dau la foc potrivit spre mare. am grija sa le intorc pe toate partiel si ies albe si gustoase.

philip
18weeksbaby
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

uite reteta de cioppino pe care o voi face eu (nitel modificata insa, ulei de masline si nu unt, voi pune red pepper flakes pt kick etc):

Cioppino

Submitted by: Star Pooley
Rated: 5 out of 5 by 290 members Prep Time: 10 Minutes
Cook Time: 45 Minutes Ready In: 55 Minutes
Yields: 13 servings
"A classic seafood stew with a little bit of everything from the sea. Shrimp, scallops, clams, mussels, and crab meat; seasoned with oregano, thyme and basil. Serve with a loaf of warm, crusty bread for sopping up the delicious broth!"
INGREDIENTS:
3/4 cup butter
2 onions, chopped
2 cloves garlic, minced
1 bunch fresh parsley, chopped
2 (14.5 ounce) cans stewed
tomatoes
2 (14.5 ounce) cans chicken
broth
2 bay leaves
1 tablespoon dried basil
1/2 teaspoon dried thyme
1/2 teaspoon dried oregano
1 cup water
1 1/2 cups white wine
1 1/2 pounds large shrimp -
peeled and deveined
1 1/2 pounds bay scallops
18 small clams
18 mussels, cleaned and
debearded
1 1/2 cups crabmeat
1 1/2 pounds cod fillets, cubed
DIRECTIONS:
1. Over medium-low heat melt butter in a large stockpot, add onions, garlic and parsley. Cook slowly, stirring occasionally until onions are soft.
2. Add tomatoes to the pot (break them into chunks as you add them). Add chicken broth, bay leaves, basil, thyme, oregano, water and wine. Mix well. Cover and simmer 30 minutes.
3. Stir in the shrimp, scallops, clams, mussels and crabmeat. Stir in fish, if desired. Bring to boil. Lower heat, cover and simmer 5 to 7 minutes until clams open. Ladle soup into bowls and serve with warm, crusty bread!



philip
18weeksbaby
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Andreea, pare foarte usor de facut supa asta. Sa-mi zici cum ti-a iesit. O faci maine?

Crisss 36+

Mergi la inceput