Americancele gatesc - 6

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

mirela, eu la pozele cu ducliuri nu ma uit, ca-mi fac rau, dar am tras cu ochiul la albumul cu Craciunul si mi-a placut cum te giugiuleai acolo cu sotul. bravo.

philip
18weeksbaby
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Daca fac dovlecei la cuptor oare cit ar trebui sa-i las acolo?
I-am pus cu felii de brinza si ou batut, in citeva straturi (dovleceii taiati felii). Sint la 350F, dar nu stiu cit sa-i las.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancadm

Ramona, eu stiam ca sarmalele a la Cluj sunt cit pumnul, dar se pare ca ale tale sunt si mai si! Cum a iesit tortul Diplomat? Pot sa indraznesc sa cer si eu reteta? Sotul meu se uita chioris la mine numai cind ma gindesc la dulciuri...Cica ii stric dieta
.

Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)


Anca, deci tortul vine cam asa:
Inmoi niste piscoturi in lapte si tapetezi cu ele vasul in care vrei sa faci tortul. Daca nu ai piscoturi poti folosi Nilla Wafers (http://www.flickr.com/photos/maisonbisson/26150787/) sau ceva de genul asta.
Apoi am batut doua oua cu niste zahar (nici nu mai stiu cit, vreo trei linguri). Am adaugat cam 1/3 de cana cu lapte si am pus pe foc foarte mic, amestecind citeva minute (3-4). Dupa ce am facut tortul mi-a spus matusa-mea ca se poate taia crema asta, asa ca daca vrei o fi mai bine sa faci la baine-marie. Eu n-am avut probleme, deci nu cred ca ma complic. Am inmuiat un plic de gelatina intr-un pic de lapte (dupa instructiunile de pe plic).
Apoi am combinat 1 lb. de frisca (am avut whipped cream la cutie), laptele cu ou, amestecul de gelatina si am pus si niste esenta de vanilie. Apoi torni amestecul asta peste piscoturi si il dai la rece, sa se intareasca putin.
Deasupra eu am folosit un compot de mandarine de 11 oz., dintre cele mai mici. Cind s-a mai intarit crema de la frigider pui feliile de mandarine (stoarse de suc) deasupra. Din sucul de la compot sau din suc de portocale faci o combinatie cu inca un plic de gelatina (am facut tot conform instructiunilor de pe plicul de gelatina) si torni peste fructe. Dai totul la frigider si apoi e gata tortul!
Poti sa te joci cum vrei, sa pui crema in straturi si fructe intre ele, sa pui ananas sau orice altceva deasupra.
Mi se pare ca-i usor de facut, greu sa dai gres si e foarte versatila reteta asta. Bafta si dac-o faci sa-mi dai de stire, poate o mai imbunatatesti si tu cu ceva!
Eu vreau sa fac cu zmeura (la blender, plus gelatina sa se intareasca). Poti sa pui cacao in crema, cred ca e interesant si in combinatia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Daca fac dovlecei la cuptor oare cit ar trebui sa-i las acolo?
I-am pus cu felii de brinza si ou batut, in citeva straturi (dovleceii taiati felii). Sint la 350F, dar nu stiu cit sa-i las.

Lume multa, oameni putini


Probabil ca acum is arsi deja dar inearca cu scobitoarea ca ei sunt fragezi tare so daca trece scobitaoarea prin ei or fi gata. Probabil la 20-25 minute

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Citat:
citat din mesajul lui philip

mirela, eu la pozele cu ducliuri nu ma uit, ca-mi fac rau, dar am tras cu ochiul la albumul cu Craciunul si mi-a placut cum te giugiuleai acolo cu sotul. bravo.

philip
18weeksbaby
mommyandreea



..da,pai ne prindem greu unul pe altul,cu programul lui de la servici,acum de sarbatori munceste si mai mult,deci profitam cand putem




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Eu is cu racitura de curcan pe foc,fierb la ea de vreo 2 ore jumate...si am facut incercarea cu farfuria si supa in frigider si nu se gelatineaza inca....asa ca mai fierb putin,sper ca la 3 ore sa fie gata....miroase asa de bine...sper sa-mi iasa...am si gelatina dar nu as vrea sa bag





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui alintaroma

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Daca fac dovlecei la cuptor oare cit ar trebui sa-i las acolo?
I-am pus cu felii de brinza si ou batut, in citeva straturi (dovleceii taiati felii). Sint la 350F, dar nu stiu cit sa-i las.




Probabil ca acum is arsi deja dar inearca cu scobitoarea ca ei sunt fragezi tare so daca trece scobitaoarea prin ei or fi gata. Probabil la 20-25 minute

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going


Nope! Au stat acolo vreo 45 min. si a fost perfect. Mai fac si altadata, a iesit chiar bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Mirela cum a iesit piftia?

Ramona pai ne lasi asa... scrie si aici reteta cu dovlecei Ce fel de branza ai folosit?

Petra uite aici e reteta de tort pufos: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/9477/Tort-pufos-si-cremos/

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cami. Am taiat dovleceii felii, i-am dat cu putina sare si i-am lasat sa mai iasa zeama din ei.
Am dat un vas cu unt, am pus niste bread crumbs (numai panko am mai avut). In mare parte am folosit cheddar cheese. Am avut un patrat pe care l-am taiat felii. Am batut un ou si am "minced" acolo un catel de usturoi. Am pus un rind de felii de dovlecei, apoi am pus ou cu o perie din aia de "basting", niste patrunjel, un rind de felii de cheddar cheese si am luat-o de la capat cu dovlecelul etc. Ultimul strat a fost de brinza. Aici s-a terminat cheddar cheese, am avut cam pentru 1/3 din suprafata. Am completat cu niste shredded mozzarella si deasupra am pus si un strat subtire de parmezan (why not?). M-am gindit ca dureaza mai mult sa se patrunda toate straturile, asa ca am dat un spray fin cu ulei pe deasupra, sa nu se prea arda brinza. Am dat totul la cuptor si asta a fost. Cred ca a stat acolo vreo 40 min., a fost perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingry spune:

Buna seara gospodinelor,

Eram in cautare de ceva idei culinare pentru Revelion si am dat de voi. Cat ma bucur!!! Noi ne-am mutat de jumatate de an in Salt Lake City, mai e cineva de prin zona???

So, am vazut ca de un real succes sunt cozonacii. Am facut de Craciun, dar nu au iesit extraordinar...dar am citit ca voi i-ati facut la masina de paine. Imi da si mie cineva reteta cu explicatiile de rigoare?

Pentru Craciun noi am gatit sarmale, piftie, salata beouf, ciorba de burta, cam toate mancarurile traditionale; plus aperitive, desert bineinteles. Asa ca pentru Revelion sunt in pana de idei. Ma gandesc la o ciorba de perisoare, rulouri de pui, oua umplute; desert: tort diplomat si niste cornulete. Dar mai e nevoie de macar inca un fel principal. Voi ce mai propuneti?



Mergi la inceput