Americancele gatesc - 6
Raspunsuri - Pagina 6
philip spune:
eu am gasit la reams, e un lant de associated food stores, sunt inghtetati. si totusi nu cred ca-s hamsii (anchovies), dar alta specie de pesti micuti, uite ca nu-mi amintesc cum se cheama.
philip
18weeksbaby
mommyandreea
crisspoliss spune:
Eu am vazut ceva asemanator hamsiilor la magazinul rusesc, le zicea Sprats..dar nu am cumparat, deci nu stiu daca la gust sunt la fel.
Am gatit miercuri de era sa lesin de oboseala, sarmale in foi de vita, checuri aperitive, si o gramada de altele...de atunci nu am mai intrat in bucatarie, inca incerc sa-mi revin. Noroc ca suntem invitati undeva de revelion, altfel iara aveam program de bucatarit..asa poate pun de-o racitura, si nu-mi mai bat capul. Dar mi-e pofta de eclere...parca vad ca iar nu apuc sa fac nimic, ca si saptamana asta sunt pe baricade la serviciu. Aveti vreo reteta de umplutura ptr ecelere cu vanilie care e super simpla si buna? oare iese daca amestec budinca de vanilie cu ceva frisca si unt?
Crisss 36+
ancadm spune:
Tot eu si tot cu cozonacii! Voi turnati untul topit pe masura ce masina invirte aluatul sau puneti la inceput untul mai moale si le lasati pe toate sa se framante. Reteta mea zice ca sa torn untul incet, incet ca sa se incorporeze.
De Revelion am de gind sa fac sarmale, friptura, aperitivele de rigoare...Sotul meu s-a gindit sa faca sushi pentru ca avem invitati niste prieteni care sunt mari fani sushi.
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
philip spune:
criss, eu cand am facut eclere am amestecat niste budinca de vanilie, asa mai tapanoasa cu frisca. n-am pus unt.
philip
18weeksbaby
mommyandreea
philip spune:
sprats, astia sunt, cica un verisor mai mic al heringului. noi ii prafim in ulei incins si-i mancam cu suc de lamaie. yummy!
philip
18weeksbaby
mommyandreea
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRISMIR RAMONA,eu zic ca trebuia oricum sa pui poze cu masa de Craciun,sunt sigura ca erau interesante "sarmalele" asa facut...eu nu stiu cum este a la Cluj?! No,azi ne-am linistit si noi...am putut sa bag pozele,de aici pt cine doreste http://outdoors.webshots.com/photo/2574559760066546584xbCfRQ Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 http://community.webshots.com/user/CRISMIR100 |
Ha, ha Mirela! Pai e inventie proprie. Pentru ca nu ma pricep la impachetat am pus totul in straturi: foi de vita si intre ele umplutura.
ancadm spune:
Ramona, eu stiam ca sarmalele a la Cluj sunt cit pumnul, dar se pare ca ale tale sunt si mai si! Cum a iesit tortul Diplomat? Pot sa indraznesc sa cer si eu reteta? Sotul meu se uita chioris la mine numai cind ma gindesc la dulciuri...Cica ii stric dieta
.
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
Ramona J spune:
Anca, incerc sa mi-o amintesc si o scriu. Aveam vreo patru retete in fata mea, le-am combinat intr-un fel, am mai inventat si eu si a iesit foarte bine! Plus ca e usor de facut, exact cum imi place mie.
Sarmale barosane facea bunica mea. Varza a la Cluj eu stiu ca e cum am facut cu frunzele de vita. De aia le botezai si eu asa, sint total neimpachetate.
Noi nu sintem acasa de Revelion, nu ma chinui prea tare. Vreau neaparat sa fac piftie (noi ii zicem cotoroage) cu curcan afumat.
Ma bate gindul sa mai fac o salata de boeuf (a fost de curcan, acum am niste carne de pui), ca a avut mare trecere la toata familia. Plus ca ma aleg si cu o supa.
Mai am o cutie de praji de la Shatila.com si o sa cumpar o cutie de mini-eclere belgiene (de la congelator, la orice alimentara). Noua ne plac mult, pentru $4-5 nu ma chinui atita, plus ca sint sigura ca nu-mi ies la fel de bune.
philip spune:
am zis eu ca vreau ceva sea food cu suc de rosii, taman asta e cioppino-ul adrianei asa ca asta fac de anul nou. azi ma duc sa mai iau ceva ingrediente si dai batai. am sa cumpar si paine cu crusta pt mancatori, iar eu le voi manca cu paste de-ale mele.
un coleg ne-ar invita la el, sotu-i insa cam nesociabil, sa vedem ce-o face. voi?
philip
18weeksbaby
mommyandreea
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui philip am scris la americance, dar mai scriu si aici. sarmalele delicioase, chiar si in frunza de vita. salata boeuf, chiar cu boeuf tura asta, mult mai buna decat cu pui. tortul cremos si pufos (sau invers) i-a dat pe spate atat pe ai mei, cat si pe prieteni, nu credeau ca-i facut in casa. friptura, yucky. ...... philip 18weeksbaby mommyandreea |
Cum este acest tort ? As incerca si eu !