Americancele gatesc - 6
Raspunsuri - Pagina 5
CRISMIR spune:
Hihihi,SINZANICO,
ALINTAROMA,eu am admirat cozonacii tai si pareau foarte plini cu mac,ceea ce mie imi place...am vazut ca ti-a raspuns HILDE...asa fac si eu la masina de paine cand framant coca pt diverse,daca nu iese di prima mai las o tura programul...plus ca eu le si amestec cu o lingura toate si apoi pun in cuva...mai incearca,sa vezi ca prinde bine masina,nu o du inapoi
RAMONA,eu zic ca trebuia oricum sa pui poze cu masa de Craciun,sunt sigura ca erau interesante "sarmalele" asa facut...eu nu stiu cum este a la Cluj?!
No,azi ne-am linistit si noi...am putut sa bag pozele,de aici pt cine doreste
http://outdoors.webshots.com/photo/2574559760066546584xbCfRQ
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
adrianaloy spune:
Iata ce gatira bucurestenii- record mondial la carnati:
http://stiri.rol.ro/content/view/168609/2/
si maine incearca sa mai doboare unul: cel mai mare tort!
Eu am primit de la mos un slow cooker- acum ii dau tarcoale, caut retete si ma gandesc s-o pun la treaba. Imi planificasem ptr. azi o supa/ciorba de vacuta. Ati facut asa ceva in oala asta?
Ma gandesc sa dau in clocot carnea separat atat cat sa-i iau spuma si apoi arunc toate ingredientele in slow cooker....
Am mancat ieri (pentru prima oara)o supa dementiala: Choppino! baza de tomate si cu mult seafood: crab, scallops, clams, shrimps...extraordinara! Nu ma intereseaza s-o fac in casa fiindca are muuult mai muult farmec la restaurant! V-am zis doar asa- ca sa ma laud, cred.
Hilde spune:
Pana la urma am facut si cozonac. Aseara am fost la cumparaturi si am gasit rahat la Sam`s si din cauza asta am decis sa-l facem.
Asta e reteta care mie mi-a iesit foarte bine. Noua nu ne place cozonacul dar asta a fost perfect pt gustul nostru. O sa pun poze mai tarziu, daca mai ramane ceva.
1kg. faina (4 1/2 cupe sau cat cuprinde)
3 galbenusuri
1 albus
1 lingurita de sare
200 gr. zahar( 1 cup)
100 gr. smantana(1/2 cup)
200 gr. unt (2 batoane din pachetul de unt )la temp. camerei
1/2 litru lapte caldut
2 linguri drojdie uscata ( eu am o lingura si jum)
Am pus in masina: laptele, faina, drojdia, zaharul, ouale, smantana, untul, vanilie, rom si pus la framantat de 3 ori. Pornit. Oprit. Pornit. Oprit. Pornit. Oprit singur si lasat la dospit vreo ora. :)
Dupa ce l-ati framantat de 3 ori trebuie sa fie extrem de pufos, ca un burete. Puneti orice umplutura vreti si il puneti in tava. Il mai lasati la crescut~ 1/2 h la caldura si il coaceti.
CamiM spune:
Am facut si eu cozonac si a iesit foarte fain (framantat la masina de paine ofcors) si am facut si tort pufos( din cel fara faina) pe care am lasat-o pe Sofia sa il decoreze... ne-am distrat de minune si in afara aspectului exterior putin cam... excentric a iesit foarte bun.. un succes. Multumim pentru reteta Alina
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
LucasMom spune:
Am facut si eu cozonaci, tot la masina si au iesit buni. La masina de paine cred ca nu ies doar daca drojdia nu e buna si chiar daca la paine inca merge si o creste destul, cozonacii au mult mai multe ingrediente "grele" si e necesara maiaua din zahar drojdie si apa sau lapte caldut. ajuta destul de mult.
Eu i-am umplut cu mac, nuca, rahat si migdale macinate (la fel ca si cel cu mac). Au avut success la partyul la care i-am dus.
Cami, ma bucur ca v-a placut prajitura fara faina, trebuie sa o fac si eu curand, poate chiar de anul nou.
Alina
CamiM spune:
Meeeeiiii lasati cozonacii in pace si hai sariti cu idei pentru masa de anul nou!
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
Mindy spune:
De rev as face o ciorba de burta si un tort de portocale..
Nu stiu daca ma tine, suntem inca prea plini de la Craciun (curcan, sarmale, cozonaci, carnat afunat, salate cu maioneze) si nu avem nici o pofta. Si chef de gatit nici asa.
Astept sa fur idei de la voi, poate imi vine cheful.
philip spune:
am scris la americance, dar mai scriu si aici.
sarmalele delicioase, chiar si in frunza de vita.
salata boeuf, chiar cu boeuf tura asta, mult mai buna decat cu pui.
tortul cremos si pufos (sau invers) i-a dat pe spate atat pe ai mei, cat si pe prieteni, nu credeau ca-i facut in casa.
friptura, yucky.
de revelion n-as vrea sa stam acasa dar n-avem unde merge numai noi doi asa ca ne mai gandim. am zis ca fac racituri de curcan, ca tot le-ati laudat cu foc si as vrea sea food, de fapt l-am vazut pe emeril facnd niste mussels in sos de vin si brandy, pareau tare interesante, m-as baga. am cumparat calamari ieri si niste hamsii (ii plac lui philip). aveau si caracatita dar sotul a zis pas...
philip
18weeksbaby
mommyandreea