Americancele gatesc - 6
Raspunsuri - Pagina 10
CamiM spune:
Salut! abia la ore din astea ma linistesc si eu.
Am facut salata boeuf, ciorbita de perisoare, tort cu crema de lapte si foile pentru dobos. Maine vreau sa fac ouale umplute si ardei umpluti cu pasta de branza, dobosul si niste icre si sa pun friptura la marinat.
Petra vad ca ti-a raspuns Andreea.ma bucur ca ti-a iesit bun tortul pufos.si la noi a fost apreciat si l-am dat gata repejor.
Mirela eu de frica sa nu ramana neinchegata pun de fiecare data un pic de gelatina la piftie asa nu stau stresata.
Ramona multumim pentru reteta cu dovlecei, incerc si eu dupa anul nou, asa ceva mai usor digerabil.
Neda foloseste pentru foile de sarmale varza creata( Savoy) arata mai ciudat dar gustul la sarmale este la fel si oparite se impacheteaza grozav de usor sarmalele.
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
CamiM spune:
Ingry uite dupa reteta asta fac eu cozonacul la masina:
1 lingurita de drojdie uscata (3 gr.)
1/4 cana de apa calduta (50 ml.)
1/4 cana de zahar (4-5 linguri de zahar)
Un praf de sare
3 galbenuse
1/2 cana de smantana (8 linguri rase de smantana)
8 Linguri de unt (110 gr.)
3 1/2 cani de faina (500 gr.)
Vanilie
Coaja rasa de lamiie sau portocala
daca ai robot sau masina de paine se pun toate ingredientele inauntru si se framanta bine.
dupa ce se framanta a doua oara eu scot aluatul si il intind si pun crema si apoi il rulez si il asez usor in tava la crescut.De obicei cind cozonacul a crescut pina la marginea de sus a tavii …e bun de bagat la cuptor.
Inainte de a baga cozonacul la cuptor se bate un ou cu 1 lingura de lapte si se unge cozonacul, peste ou se presara zahar sau seminte de susan. Se coc la 180°C 30 - 35 minute. (reteta este de pe culinar, a mamei celeste) si am preluat-o si eu tot de pe forum de undeva.
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
Ingry spune:
CamiM, multumesc pentru retetele de cozonac. Moamaaa, am vazut ca tu vei face dobos??? Sotul meu e innebunit dupa aceasta prajitura? Pleaseee, vreau si eu reteta! Iese ca dobosul din vechile timpuri in Romania?
Ramona J spune:
Cami, ce amestec de brinza faci pentru ardei? Imi placea varianta din Romania, nu stiu cum s-o reproduc si aici.
Sa stii ca au fost foarte buni dovleceii, neaparat mai fac si eu. Am cautat sa nu fie ceva "soggy", nu-mi plac dovleceii fierti de exemplu. Cu brinza asta si facuti la cuptor si-au mai pastrat din tinuta.
alintaroma spune:
Cami chiar sunt curioasa ce amestec de brinza faci pentru ardei ca eu am facut odata si nu mai am curaj ... atita zer a lasat si am taiat ardeii aia asa de greu si aveam si musafiri si m-am facut de cacao ... dupa cum vezi am ramas cu sechele
Si la chiftelele marinate atita zeama mai lasa ceapa aia desi am lasat-o la scurs for hours and hours ... parerea mea e ca vegetalele aici sunt mai apoase decit cele din tara . Multe retete le-am adaptat pe tema asta ...
Eu terminai piftia e in castronase aliniata ... si Diplomatul la frigider.
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
petra spune:
Andreea,
Merci pentru ca ai ncercat sa ma luminezi !
Eu nu am mai apucat sa intru pe aici sa vad ce s-a mai postat dar pana la urma m-am descurcat asa dupa ochi cu tava.Am folosit o tava de la aragaz, care este cat de cat patrata. Blatul l-am taiat dupa ce s-a mai racorit. Eu aveam impresia ca iese asa mai crocant si trebuie taiat cat este cald.
Oricum a iesit super fain si cred ca si bun dupa aromele emanate !O sa vad maine !
Succes la bucatareala fetelor !
si
LA MULTI ANI pentru 2009! Sa va fie un an bun , imbelsugat, cu sanatate si fericirea dorita ! Hai, haaaaaai !
LucasMom spune:
Mooooaaama ce success a avut tortu' pufos!
Ma bucur ca v-am spus reteta, eu cand l-am descoperit l-am facut de nenumarate ori doar pe acela, ca si cand nu ar mai fi existat alte prajituri. Ne-a placut mult si e simplu de facut. Nu prea am eu rabdare sa-l ornez, dar tot bun iese chiar daca e mai uratel.
Noi petrecem anul nou la prieteni si ducem salata de vinete, pate de ficat de pui (asa facut acasa, o bunatate!) cozonac, si ceva impachetele cu ravase (o sa le fac maine cu aluat de foetaj)la care inca nu stiu ce umplutura sa le pun. Tin minte ceva care se numeste crema pasticcera (o crema de vanilie italieneasca) foarte buna dar nush' daca gasesc o reteta care sa iasa garantat.
Ati facut vreodata crema asta?
Alina
neda spune:
Philip, Criss, Cami-multumesc pt raspuns
un aperitiv usor de facut:
Se bate ff bine si subtire pieptul de pui, se pune peste el putina sare si piper, asa ca o foaie, pe care o intinzi pe o folie de plastic .Peste piept se pun felii de sunca si peste ele felii de cas subtire, cam 3-4 straturi. Feliile de cas se pun mai mult spre centru pt ca la prajire casul sa nu se scurga din rulou. Apoi se rulleaza cu ajutorulul foliei, rezulta un rulou intr-o folie pe care o strangi ff bine la capete ca sa se taseze bine compozitia. O lasi 30 min la rece si apoi o prajesti in tava ca si un snitel, adica cu ou si faina.
Se serveste la temp camerei.
neda
philip spune:
neda, pai de unde iei tu cas aici?
in alta oridne de idei, am facut aseara tortu' pufos din nou, tura asta din 10 oua ca-l iau la revelion si am fiert raciturile de la 4 la 9 fara prea mult succes si chiar cu gelatina. i-am dat misiune soacrei sa scoata legumele si s-o mai scada, eu stiu...
cert e ca la 7 eram franta si am fost la cina cu sefii mei (ma rog, seful direct si al de peste noi, vp). a fost frumos dar eram franta si la intoarcerea ne astepta micutul inca fresh!
acu ca v-am zis de tortul diplomat, parca l-as face si pe ala, poate-l fac cand se intoarce sotul, v-ma zis ca pleaca pe 4 pt o luna?
philip
18weeksbaby
mommyandreea
alintaroma spune:
Mai sa stiti ca dupa atitea esecuri cu piftia, eu nu am riscat asta noapte si am pus gelatina din start, ca nu aveam nevoie de bataie de cap , si acum am verificat castronasele in frigider sunt beton.
Tot am emotii putin cu Diplomatul ... chiar Andreea asta e prajitura portivita tie ca e fara faina
Diplomatul e tortul meu preferat.
Acum am pus carnea pentru friptura la marinat, si mai am de facut supa . Apoi poate am timp sa ma ocup nitel de mine .
Va pup si va urez un an bun, imbelsugat cu sanatate, dragoste si visele sa devina realitate .
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going