Americancele gatesc - 6

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Buna ziua, gospodinelor. Tot la bucatarie sunteti? Eu am incercat sa stau departe de gatit zilele astea ca am gatit pentru un batalion de Craciun, plus ca am cazut greu la cantar(greu de tot!) dupa toate bunatatile pe care le-am facut si mancat-bineinteles. Dupa anul nou- ma puteti gasi la "Grasa,disperata...".

Pentru Anul Nou- ultima zvacneala culinara - meniul:
- salata boeuf(cu carne de curcan)
- telina cu maioneza si mar
- salata vinete
- oua umplute
- un platou cu carnuri/branzici/masline/legume
- friptura porc la cuptor
- garnitura de ciuperci cu usturoi
- skin potato
desert: am cumparat: tort tiramisu si cozonac cu mac!
Stropim din belsug cu sampanie si...
La Multi Ani! Sa fie un an bun, imbelsugat, plin de realizari, bucurii, sa avem mai mult timp de copii, de sot si nu in ultimul rand de noi! Sanatate multa va doresc!
...see ya.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Am facut si eu raciturile ieri dupa serviciu, le-am fiert pana pe la 10 seara, si am pus si un plic de gelatina...beton n-au iesit, dar cat de cat inchegate sunt, azi dimineata pe la 4 balotam la greu, e numai din cauza voastra ca atat ati povestit despre ele pana cand mi s-a facut o pofta imensa....noroc ca mai am vreo 4 castroane in frigider..am zis ca nici nu le duc la party, le tin numai pentru mine Dar lipseste hreanul la ele, sa vad cum fac rost de el. Deseara aduce cineva prajituri, dar maine ma apuc la facut ori eclere, ori savarine...sa vad de care mi-e mai pofta

Crisss 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Philip- eu folosesc acel cas taiat felii.Cel pt sandwich

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

LA MULTI ANI fetele dragutele in 2009,sa fie un an mai bun,mai bogat in tot ce va doriti,sa aveti sanatate si fericire!


A iesit pana la urma si piftia mea,am pus gelatina si azi dimineata era beton...insa sincer va zic,mie imi lipseste soricul ala de purcelus...in rest sotul e incantat de ea,o mancat deja vreo 3 castronase

Am terminat si e treaba,am facut snitzele,crochetele cu cascaval,bors de curcan,ciuperci cu maioneza si tort cu fructe,inventie proprie,va zic eu cand lo'i gusta cum este





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Ramona, Alintaroma, pina va raspunde Cami, va spun cum fac eu rosiile sau ardeii umpluti cu brinza. Pun 1 pachet de cream cheese, vreo 4 linguri de sour cream, 1/2 ceapa taiata marunt, putina sare, piper, marar sau patrunjel (la care adaug, dupa pofte, oua fierte taiate sau bacon facut si maruntit sau tot felul de brinza shredded sau masline taiate marunt).
Ieri am facut rosii umplute cu compozitia de brinza si adaos de oua fierte, ca mai aveam de la salata de boeuf, iar azi prietenii de familie americani, veniti in vizita, le-au mincat cu pofta

Noi am avut baked ham (cu ananas) si sides de string green beans (facute cu putina ceapa, usturoi si patrunjel), legume la cuptor (cartofi rosii, morcovi, ceapa, ardei rosii, ardei verzi, putin usturoi, rosemary si patrunjel), salata de boeuf, rosii umplute, racituri (ca sa le fac mai usor si mai repede, folosesc low sodium chicken broth/stock si 2 pachetele de gelatina), placinta de cirese, tort (de la magazin) si niste crochete sau cum sa le numesc facute cu puff pastry, taiate pe lung, date prin albus de ou, shredded cheddar si parmesan si facute la cuptor.


Oana si Eva (29 iunie 2005)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingry spune:

La Multi Ani! cu sanatate si numai bucurii.
Ne-am ghiftuit bine de Sarbatori si de acum la munca!

Eu inca insist pentru reteta de dobos. Pleaseeeee! Pe 12 ianuarie e ziua sotului si tare as vrea sa il surprind cu una din prajiturile lui preferate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut si bine v-am regasit in noul an!la multi ani!!

Scuze ca am disparut ca magarul in ceata dar am avut fetele bolnavioare apoi am racit zdravan si eu..in fine acum suntem pe drumul cel bun, sper..

Uite cum fac eu pasta de branza:
un pachet cream cheese, 2 linguri ricotta,2 linguri parmezan( sau alta branza mai tare rasa), 3-4 fire ceapa verde tocata marunt, marar( musai verde), sare, piper si atat. Amestec totul si umplu ardei din aceia miniaturali( se gasesc la casoleta) sau ardei normali dar taiati in 4 si pun asa pe fiecare sfert o lingura de umplutura de branza.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Ingry uite reteta mea de Dobos( asta o am de la soacra-mea)
pentru foi:
7 oua, 7 linguri de zahar si 6-7 lg faina
se separa galbenusurile de albus si se bat separat. Zaharul se imparte intre galbenusuri si albusuri. cand sunt batute bine se amesteca cele doua compoziti si apoi se adauga usor faina. cand adaugi faina amesteci de jos in sus asa usor si nu prea mult. Din compozitia asta intinzi pe coli de hartie si coci pe fundul tavii 7-8 foi subtirele. Eu folosesc coli A4 pe care le ung cu ulei sau dau cu spray de gatit.
Crema
8 galbenusuri se bat la bain marie cu 300 gr zahar pana se topeste tot zaharul si arata asa ca o crema. Se ia de pe foc si se adauga 400 gr unt si se bate pana are aspect alifios apoi se adauga 3 linguri de cacao si amaretto( asta pui cat vrei tu.. mie imi place sa pun destul de mult..)

Se asambleaza pe un platou o foaie apoi un strat de crema si tot asa. Ultima foaie se imbraca separat in zahar caramelizat si cand s-a racit se pune peste tort.

No, asta e reteta mea... daca ai intrebari raspund cu placere. Sper sa iasa bun si sa ii placa sotului tau.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

CAMI,am vazut ceva bunatati pe la tine prin album...multumim pt reteta Dobosului,suna tare bine si usor...am sa o incerc si eu intr-o zi


Mie mi-a iesit tare bun tortul cu fructe...am si poza cu el in album..data viitoare am sa fac 3 straturi caa cum am facut numai 2 si era cam ciudat...dar merge...mai este o felie din el

Ce mai gatiti?...eu de saptamana viitoare ,dupa ce se termina tot din frigider,vreau sa intram la putin regim...fara carne vreo 3 luni,doar legume...sa vedem daca ne-o tine...doar peste si seafood la categoria carne...va ,sa aveti un weekend placut!!





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingry spune:

CamiM, multumesc mult pentru reteta. Am o singura intrebare:
- ce fel de faina ai folosit? foaia se intinde fara probleme?
Intreb pentru ca de Craciun noi am patit-o, soacra e la noi si a incercat sa faca alba-ca-zapada, prajitura ca ei ii iesea cu succes in Ro, dar uite ca la noi a dat gres. Compozitia la foile tale suna f asemanator cu cele de la alba-ca-zapada, si imi este frica ca nu va iesi OK. S-a intamplat ca foaia nu se intindea deloc bine, si la final foile au ramas si tari, compozitia nu le-a inmuiat deloc. Eu am mai auzit tot felul de povesti cum ca unora nu le-au iesit prajiturile din cauza fainii, de aceea am intrebat de faina. Noi folosim in general la prajituri flour all purpose, unbleached. Tie ti-a iesit dobosul aici in State?
Sorry, daca sunt prea pisaloaga, dar nu vreau sa mai dau gres inca o data.


Mergi la inceput