Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (57)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Adina, tare rau imi pare sa aud de necazurile tale. De cate ori ai nevoie sa vorbesti sau sa te sfatuiesti cu cinevam suntem aici pentru tine. Putere multa iti doresc, pentru tine si Cosmin, iubirea ta!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cadina

Buna dragelor! Nu v-am mai scris de mult timp din motive destul de intemeiate: lipsa de timp pentru ca... din pacate de o luna si jumatate sunt mamica singura. Inca actualul meu sot a considerat ca
viata cu bebe este mult prea grea pentru el si ca este mai simplu sa se relaxeze la locul de munca neproductiv de un an de zile. Ca atare si-a luat talpisa si dus a fost.
Ma doare sufletul pentru minunea mea de copil, dar poate intr-adevar, unii barbati trec prin viata femeilor (a unora) pentru a da nastere la o steluta, iar apoi dispar. Cosmin este steluta mea. Minunea mea care imi da putere zilnic. Pentru el lupt si cu morile de vant si oamenii duplicitari sau ticalosi. Incerc sa fac in asa fel incat sa nu-i lipseasca nimic si sa fie fericit. Poate pana va creste si va realiza cum stau lucrurile nici nu ii va simti lipsa tatalui sau biologic. Nu imi ajunge timpul, mi-e ciuda ca sunt momente cand il las singur (sa ii pregatesc mesele sau sa fac treburi urgente) si se supara. Imi doresc sa vad mereu zambetul copilului meu. Nu mi-as fi imaginat niciodata ca barbatul pe care l-am ales sa fie alaturi de mine va fi dominat de atatea ambitii personale si lasitate. Viata merge inainte iar ratiunea mea de a fi este momentan, fiul meu.

cadina, nu ma mai plang, pe langa tine situatia mea, si a fetelor de pe ofrum e nimik. Noi te pupam, si iti dorim multa putere si seninatate in fatsa lui Cosminel. maii era o mamica cam la fe, cred ca diana_d, ori de cate ori va e greu, nu uitati - suntem,grupul de suport!! voi sunteti minunate! multe femei ar fi cedat, numai sa aiba pe cineva alaturi ca sustinere, in orice conditii!
. Stii, nu cred ca e o consolare, dar Dumnezeu uneori da incercari pt ca le putem duce.
si ca sa te incurajez, eu am o prietena buna care creshte 2 minuni de fete, singura. si deseori vb cu ea, si imi dauj seama ca le e mai bine asha decat cu certurile de dinainte.

socrate, iarta -ma. nu m-am gandit ca uite, sunt pers. mai afectate decat mine de pantalonii care nu mai vin. si da, ca nu mai vin nishte bani, ne da si mai rau peste cap - asha ca vom slabi ca doar e criza, si vom reincapea in hainele vechi ca altele nu ne permitem sa luam. stii ce ma enerveaza? ca noi am facut nishte cumparaturi peste buget, in ideea ca or sa vina banii aia, si oricum patul era rupt, si ne trebuia altu, si in buc. canapeaua a cedat si uite, macar de sarbatori sa innoim etc. etc.
hai ca ieshim mai tarziu, sa tocam neshte bani, da?

fetelor, bagati aici repede neshte retete de fursecuri! am forma de braduts si de stea cazatoare, ash vrea sa le fac cate ceva.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Buna dimineata si de al noi!
Va zisesem ca intru aseara sa ma descarc de starea asta care m-a cuprins de cateva zile, dar n-am mai avut energie…..doar v-am citit. Dupa ospatul de aseara creddeam ca nu mai termin de spalt muntii de vase…..in final am reusit dar am picat lata.
Nu stiu, o fi fost si sindromul premenstrual(ieri au venit rusii!!) ca am avut o stare tare urata zilele astea. S-au adunat toate…
In primul rand aveam de luat bani de la cineva, ne-a amanat pana cand le-am dat un termen sa ni-i dea, in ziua respectiva ne-a sunat sa ne ducem sa luam banii, s-a dus sotul si i-a dat doar o parte urmand ca restul sa ii dea in ianuarie…..Chestia e ca eu m-am imprumutat la mama ca sa platesc rata la banca spunandu-I ca ii dau saptamana urmatoare cand ii primesc de la tipul asta. Si de atunci au trecut deja 2 saptamani, nici banii nu i-am dat mamei si nici nu pot sa-I spun ca nu-I am pe toti ca altfel o sa ma toace la nervi : “ti-a dat banii? Cand? Cum? Vezi ce neserios e?” La toate astea sotul prefera sa nu se gandeasca……in schimb de ceva vreme ma tot supara ca vrea san e schimbam abonamentul de Orange, bineinteles ca cea mai buna oferta pentru el e si cea mai scumpa pentru noi. Cand dau sa il intreb cum scoatem banii inapoi de la baioatul ala imi spune sa nu ma mai gandesc si incepe iar cu oferta lui la oRange si tot asa…
Apoi, o alta treaba care m-a suparat efaptul ca sotul nicioadata nu are program in week-end, de multe ori nu mai iesim cu fata sa ia o gura de aer, prefera sa o adoarma plimbandu-se prin casa cu ea cate jumatate de ora, mie mi-e teama san u se obisnuiasaca asa…..ieri de exemplu am iesit cu ea afara, era obosita dar tot nu voia sa adoarma(de obicei in 5 minute adormea afara)….probabil se voia plimbata in brate…..i-am si reprosat sotului ca atunci cand sunt doar eu acasa fac toate eforturile sa o scot afara chiar daca am treaba, nu mai spun ce ma trec transpiratiile pana o imbrac…iar cand e si el acasa, desi e mai simplu nu o scoatem afara si ne chiraie in casa…Cand e acasa mai mult ma incurca decat ma ajuta……nu schimba un pampers desi ma vede ca eu am treaba chiar atunci, nu curata o leguma sau sa clateasca babetica fetei sau …..altceva. Cand vreau sa vorbim ceva, sa facem un plan…lui ii e somn, sau zice: Las’ ca vedem noi!
Imi iubesc copilul mai mult decat orice pe lumea asta, dar uneori simt nevoia de un respiro. Eu nu am cu cine lasa fata…..v-am mai zis…..mama sta in blocul de langa mine dar, chiar i-am zis si sotului, mai bine eram singura in orasul asta si stiam o treaba…..inainte nu venea nici sa vada fata, acum, mai de sila, mai de gura lui tata vine mai des…dar nu ma ajuta deloc. Ba trebuie sa stau si planton langa fata ca altfel incepe sa planga ca vorbeste tare si ma opreste uneori din treburi cu vizita ei. Saptamana trecuta ma sunase Andreap, eu eram cu fata in brate, mama era la mine, sotul era la petrecere la munca(Glumeata tare Andreap cand a auzit ca e mama la mine si sotul nu-I acasa…m-a intrebat: “Si a venit sa te ajute?”) si mama ma tot freca la nervi zicand: Vezi draga ca scapi fata din brate!!! Pai bine frate dar tu daca ma vezi ca vb la telefon, de ce nu o iei de la mine din brate? Tot mama s-a trezit intr-o zi sa imi zica sa ma duc sa imi cumpar ceva de imbracat, de incaltat….i-am zis ca nu am cu cine lasa fata…….credeti ca s-a oferit sa stea cu ea? NU. I-a zis lu’ tata sa stea cu fata si apoi o sa stea si ea…….apoi ca san u zic ca n-a avut intyentia, a venit duminica trecuta pe la ora 14.00 ca sta cu fata sis a ma duc la cumparaturi. Hello, e duminica, magazinele unde voiam sa merg(ca doar ii spusesem unde as vrea sa merg) sunt inchise la ora asta. Sa apreciez intentia? Mi s-a parut mai mult luare la misto. Frate-miu si el imi da cu flit……l-am rugat intr-o seara sa stea jumatate de ora cu Delia sa merg cu sotul ca aveam ceva urgent de luat. Mi-s zis: Lasa ca stiu eu ca stai mai mult……in final a stat tata. Pe tata pot sa ma bazez dar doar pentru perioade scurte, maxim o ora……el nu stie sa ii dea fetii mancare, sa o schimbe…… Sambata, duminica v-am citit si am vazut ca Simona, Laura, Elenuca au fost la cumparaturi, baietii lui alysh au iesit singurei ca mamica sa se spele, sa faca ce vrea pentru sufletelul ei, cumnata-mea fusese si ea plecata la cumparaturi si a lasat copiii cu sotul……pai eu cu cine s alas copilul? Daca tati in prezenta mea nu schimba un pampers…..pot eu sa sper ca va reusi cand e singur? A schimbat si el 2-3 pampersi de cand e Delia….dar fara spalat, fara dat cu crema…..Poate unele dintre voi mi-ati zice: “Lasa ca o sa se descurce!” dar mi-e mila de Delia ca ea are de suferit pana la urma
Si mai e o treaba……de ziua lui si-a luat singur cadoul pe care il voia, de Craciun nu a gasit ceva care sa-I placa. I-am zis ca mai bine isi ia el decat sa intru eu in primul magazine unde pot cu Delia si sa iau ceva la intamplare numai sa fie luat. Nu va zic……m-am simtit tare nasol ieri cand i-am zis La multi ani! si nu aveam nimic sa-I dau, nimic de care sa se bucure pentru ca deja stia de cadoul acela. Acum de Craciun ce fac?
Ei si uite toate astea s-au adunat si m-au apucat pe mine nervii, si am o stare plangacioasa si ma uit la Delia si iar plang ca mititica nu are nici o vina ca nu pot eu sa-i iau cadou lui tati, dar ma simt eu inutila .
Mda, hai ca trimit mesajul ca iar am inceput sa dau apa la soricei …

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Of, Diana, nu mai fi suparata si nu mai plange, ca te vede Delia si te simte ca esti suparata! Nu te pot ajuta decat cu un gand bun si un umar aiici de udat, nu stiu cum sa te sfatuiesc, tare imi pare rau.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Cadina multa putere alaturi de micutul tau iti doresc, nu pot sa cred ca un om normal poate renunta sa fie alaturi de copilu lui, sa il vada crescand sa se bucure de toate descoperirile lui pentru niste lucruri asa marunte, gen serviciu, bani. un gand bun si multa liniste, mamico curajoasa ce esti.

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Multumesc mult inca odata la toate fetele pt complimente. Mi s-a facut inima cat un cozonac, deh cred ca fiecare mama se bucura cand ii lauda cineva copilul!!!

Cadina imi pare rau pt tine dar asa cum a zis simonacip poate e mai bine. Esti tanara si ai o viata inainte si nu meritai sa te chinui cu un astfel de om langa tine! Trebuie sa fi tare fericita alaturi de puiutul tau mic si drag. Macar din relatia asta ai ramas cu cel mai frumos si de pret dar care ti-l putea da Dumnezeu!

Cleo si eu sunt suparata rau cu legea asta. Am stat ieri sa il ascult pe Boc doar doar o zice ceva dar nimic. La stiri au zis ceva de gebul ca nu se stie nimic legat de cei 85% daca se vor da sau nu! Oricum inca mai sper!

Mi_bebelina hai nu mai fi trista te rog. Gandeste-te la printesa ta! Si eu sunt singura si le fac pe toate dar ma mai ajuta sotul seara ca mai sta cu el! Cum sa te simti inutila cand uite cate faci singurica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Mi_bebelina, te inteleg ca iti e greu fara nici un ajutor, la tine e mult mai rau ca la mine, pe mine macar ma ajuta tati (adica nu se pune problema sa las fata cu el si sa nu o schimbe si sa-i dea sa manance). Si mama ta nu te ajuta? Eu una nu inteleg astefl de mame... adica hai ca nu sta cu copilu dar prin casa, mancare, ceva...
Toate suntem mai sensibile in periada asta si avem nevoi de sustinerea si ajutorul celor din familie, dar uneori acestia nu stiu/ nu vor/ nu pot sa ne ajute. Puterea o gasim doar in noi, poate daca am avea mai putine asteptari de la ei, daca i-am lua asa cum sunt, ne-am scuti pe noi de niste nervi inutili.

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Nu mai fac astia la barbate-miu brad...sunt nebuni atita s-au gindit si razgindit anul asta, ar fi trebuit sa mergem azi..asta e..or sa fie mai multe cadouri sub pomul nostru.

Mi_bebelina, oof, pai nici pe mine nu prea ma ajuta nimeni...De fapt ma ajuta tata (tot tata!) dimineata mi-l duce pe david la gradi si uneori mi-l si ia.Sa vedem insa ce-am sa fac din ianuarie ca incepe si el serviciul si sa vezi atunci chinul de pe lume...cu Matei in brate care-i greu nu gluma sa-l schimb pe david , plus iesitul cu el din casa dimineata la 8... Dar sa vedem, poate va incerca inainte de serviciu sa vina el totusi..macar pina in martie ca vine primavara, alta vreme, poate va invata si Matei sa mearga..
Cind am fost la cumparaturi a stat sotul cu amindoi...era cu musca pe caciula ca in loc sa-mi cumpere ceva de Craciun mi-a dat bani sa-mi iau singura..Nu-ti spun si eu ca am gasit copilul plingind (bine am plecat la 9.30, ajuns la aproape ora 3)...da a plins mult si cu foc ca dupa ce l-am pus imediat la san a mai suspinat vreo jumate de ora, se simteau suspinele in stomacelul lui, scumpul de el...
Lasa, Diana, ca la vara va fi muult mai bine, bblusii mari, vom putea merge cu ei sa mai luam una alta. Stiu ca e tare frustrant, dar..
Totusi sa nu-ti para rau ca nu-i iei cadou. E numai vina lui ca nu sta 2 ore cu fata, asa ca va suporta consecintele..Nu?

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cadina

Buna dragelor! Nu v-am mai scris de mult timp din motive destul de intemeiate: lipsa de timp pentru ca... din pacate de o luna si jumatate sunt mamica singura. Inca actualul meu sot a considerat ca viata cu bebe este mult prea grea pentru el si ca este mai simplu sa se relaxeze la locul de munca neproductiv de un an de zile. Ca atare si-a luat talpisa si dus a fost.
Ma doare sufletul pentru minunea mea de copil, dar poate intr-adevar, unii barbati trec prin viata femeilor (a unora) pentru a da nastere la o steluta, iar apoi dispar. Cosmin este steluta mea. Minunea mea care imi da putere zilnic. Pentru el lupt si cu morile de vant si oamenii duplicitari sau ticalosi. Incerc sa fac in asa fel incat sa nu-i lipseasca nimic si sa fie fericit. Poate pana va creste si va realiza cum stau lucrurile nici nu ii va simti lipsa tatalui sau biologic. Nu imi ajunge timpul, mi-e ciuda ca sunt momente cand il las singur (sa ii pregatesc mesele sau sa fac treburi urgente) si se supara. Imi doresc sa vad mereu zambetul copilului meu. Nu mi-as fi imaginat niciodata ca barbatul pe care l-am ales sa fie alaturi de mine va fi dominat de atatea ambitii personale si lasitate. Viata merge inainte iar ratiunea mea de a fi este momentan, fiul meu.

Imi pare tare rau sa citesc ca ai probleme. Dar timpul le va rezolva pe toate. Cand nu ai pe umarul cui plange, te asteptam aici sa te incurajam cu un gand bun.Un de al Deliutza pentru Cosmin

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Buna neatza

Am intrat in special sa doua mamici de M&M :) Cadina - imi pare rau sa aud asemenea vesti de la voi, imi inchipui cat de greu iti este acum si ce este in inima ta. Cum spuneau si fetele, poate este mai bine asa, separati, decat impreuna dar certati mereu si frustrati... Bebe mic ar fi simtit, mai devreme sau mai tarziu. Iti doresc mult curaj, o sa iasa soarele pe strada ta cu siguranta Bucura-te de mugurashul tau si fa-l sa se simta iubit iubit (de altfel, cred ca deja simte lucrul acesta ). Iar pentru sfaturi, sau daca ai chef sa te mai descarci din cand in cand - suntem aici

A doua mamica suparata - Mi-bebelina - Vai vai... dar ce se intampla cu mama ta ??? Cum sa nu vrea sa stea cu fata ??? Eu sunt haaat departe si totusi a mea a venit din octombrie si acum nu stiu cum sa scap de ea Lasand gluma la o parte ... e trist ca te simti asa, tocmai acum, de Sarbatori. Iar cat despre sotz... of ! se pare ca barbatii astia au nevoie de cursuri speciale de ... maturizatre ceva Nu stiu ce sa te sfatuiesc, cum ai putea sa te porti pentru a-l face sa inteleaga ca un bebe se creste in doi, daca sunteti in cuplu... "in doi" inseamna ca si domnul poate schimba un pampers, poate da un biberon, se poate scula noaptea etc.

Si mai dau un pentru toate mamicile suparate cu legea asta de 85% din care eu una nu am inteles nimic, decat ca s-a promis ceva si acum exista sansa sa nu se mai dea Ceea ce nu ma mira de altfel ... dar totusi, mi se pare Grrr... ma duc sa mai muncesc cate cevashilea.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput