NU VOM MAI BENEFICIA DE 85%???

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Am zis ca a punctat cateva. Nu toate, si mai ales n-am precizat care din ele! Graba strica treaba!
Discutia e infierbantata de la bun inceput. Asa cum a fost si cu salariile profesorilor, si cu pensiile, si cu orice altceva care vine de la buget. Intotdeauna vor exista nedreptatiti, unii pe buna dreptate. Cheltuielile bugetare sunt un compromis in oricare tara din lume. Unii au ceva de castigat, altii de pierdut. In momentul de fata cifrele seci ale economiei ghideaza compromisul impotriva promisiunilor electorale. Iar in vremuri de criza politicul nu se poate opune economiei. Bugetul va fi si asa sufocat, presat pe de o parte de ajutoarele de somaj, salariile compensatorii, ajutoare de stat si subventii, pentru a minimiza efectele crizei care deja a sosit si inca nu e la apogeu, si pe de alta subminat de reducerea sumelor colectate datorita reducerii activitatii in economie, personalului, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

A, da, tu ai zis doar ca
Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

4. - legea din 2003(*) a fost populista si cu destule efecte negative (ham a punctat bine cateva ).

Ham era cu "imbecilii-votatori."
(*) legea care a egalizat indemnizatia la 6 milioane pentru evribadi.

Oricum, e o panta a discutiei pe care nu cred ca e corect sa se alunece.

Chiar e vorba despre altceva in topicul asta.


www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details


Si despre ce este vorba in topicul asta?

Mesajul de deschidere a topicului suna cam asa:

"...Hai sa ne organizam, trebuie sa luptam, e vorba de copiii nostri! Va rog sa ma contactati sa vedem ce putem face, sa nu-i lasam sa ia painea de la gura copiilor nostri. Am suferit degeaba noua luni??? Nu e de ajuns ca tara asta e o bataie de joc la adresa generatiilor viitoare? Nu e de ajuns ca trebuie sa furi ca sa ai un trai decent? Haideti SA FACEM CEVA!!!!..."

Deschiderea topicului nu este o urmare a faptului ca se voteaza legi aiurea (in cazul de fata stiindu-se ca guvernul respectiv nu mai pupa mandate si ca economia nu poate duce asa ceva)?
A faptului ca legea se vrea modificata incat sa devina mai popoolara, fara sa se incerce acordarea de ajutoare de la buget proportionale cu contributiile?
Sau a faptului ca o incurajare a natalitatii la categorii economice ce nu pot creste copii (poporul fara venituri) incarca statul cu alte griji (copii vanduti/exploatati/abandonati, infractionalitate infantila, etc), ce scriem noi nu are legatura cu aceasta lege???

In '92, un ofiter de politie imi spunea un adevar ce nu voiam sa-l accept- "In tara asta poti sa furi oricat daca dai senzatia multimii ca ii dai ceva de pomana!"

Repet, am bebe mic, imi pica bine cei aprox. 1000 de euroi pe care-i voi primi, dar sunt constient ca-i voi plati tot eu inzecit, fiindca aceste ajutoare sunt platite din buzunarul platitorilor de impozite, nu din cel al asistatilor sociali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Ellenuta, eu pot sa-ti spun la cat "ma calific" eu sau o persoana in situatia mea (familie cu 2 salarii medii, primul copil). Pre-natal si post-natal nu exista, atata vreme cat esti salariat primesti bani de la job (am explicat in mesajul anterior cum se calculeaza) + alocatia fixa de bebe (child credit) care este cam 80 de lire pe luna + tax credits ("banii de la stat") care se calculeaza in functie de salarul familiei (noi vom primi in jur de 60 de lire pe luna, probabil mai putin ca avem 2 salarii medii in casa). Daca veniturile familiei sunt mai mici primesti tax credits mai mari, daca salariile sunt mai mari primesti mai putin sau deloc. Fiecare copil nascut in UK primeste suma fixa de £250 de lire care trebuie investita intr-un cont special (copilul va avea acces la banii respectivi la varsta de 18 ani). Mult, putin... asta este situatia aici - nu o compar cu cea din alte tari, preturile, salariile sunt diferite peste tot, fiecare stie ce cheltuieli are si cat costa una sau alta . Cu drag iti raspund daca mai ai intrebari



Dark Bendis



39+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 6 ZILE!!!!!

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"


am inteles. asta vroiam sa stiu .. daca in UK exista indeminzatie platita de stat. raspunsul e nu. doar copilul primeste o alocatie si atat.



Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

esti platit de stat, dar trebuie sa ai cotizat la asigurari sociale 180 de zile in ultimul an ca sa ii primesti si cel putin 360 de zile in ultimii 5 ani.

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex


multumesc mult pentru raspuns.

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta



ham de ce ai sters linkul??

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun


Care link?
Daca-mi explici unde ducea, il pun din nou.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."


acesta

http://en.wikipedia.org/wiki/Maternity_leave

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:


daca se continua asa cred ca subiectul va ajunge la ZZ .. din pacate.

azi se va lua decizia finala privind legea mamelor si cel mai probabil va fi adoptata asa cum au discutat ieri .. adica repartizarea pe grupe, în functie de veniturile obtinute de mame, insa, suma de bani primita pentru cresterea copilului se va limita la maximum trei salarii medii pe economie.

ce va fi va fi si in cel mai rau caz va ramane ca pana acum

o zi buna va doresc!

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meddana spune:

Buna ziua!

Am urmarit subiectul de cand s-a deschis,desi nu e in interesul meu. Am o fetita de 1an si jumatate si primesc doar alocatia de 200lei. Vina este a mea pt ca studenta fiind am lucrat pe unde am gasit.M-am gandit foarte mult cand am aflat de sarcina pt ca ne doream acest copil dar nu stiam daca o sa reusim sa-i oferim tot ce are nevoie doar dintr-un salariu avand si rate.

Mi se pare absolut normal ca fiecare mamica sa primeasca 85% din salariu,oricare ar fi acela.E dreptul fiecaruia.Ar trebui incurajata natalitatea,dar nu in randul celor care traiesc din aceste ajutoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
Stie cineva sloganul comunismului: fiecaruia dupa nevoi, la toti la fel. Si asa am ajuns vremuri cind majoritatea aveau la fel - adica putin - si maharii aveau mult pentru ca ei faceau imparteala "egala".

In singura tara unde capitalismul a fost implementat ca la carte (pana acum trei luni cand a inceput etatizarea ), este vorba de US, NU EXISTA INDEMNIZATII PLATITE pentru maternitate sau pentru cresterea copilului. Concediul maternal este de 12 luni, fara plata. Cine vrea sa primeasca un ban in perioada asta plateste din timp la o companie PRIVATA de asigurari.
Indemnizatiile platite din bugetul de stat sunt o masura socialista, laburista, social-democrata, cum vreti sa-i spuneti, care pune accent pe SOLIDARITATEA intre oameni.


Dar SUA au alte politici ca sa isi pastreze numarul po****tiei, vezi programele de emigrare etc. Fiecare tara trebuie sa duca o politica in propriul interes, nu faci ca americanii cind esti citeva decenii in urma.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

1.Aseara la Realitatea a fost o dezbatere foarte interesanta la care a aprticipat si Victor Ciorbea. Asa mi-am amintit ca legea este din 1997 , data de guvernul Ciorbea.A fost aplicata pe o perioada de mare criza a Romaniei, va rog sa va amintiti ce era pe vremea aia in tara. Apoi a venit acest domn Marian Sarbu ( PSD-ist cu masuri populiste)si a plafonat la 600 ron ( cred ca in mare parte si dupa ce s-a aflat in presa de acea supraasigurare pana la 3 sa 5 salarii , ceva de genu).
Deci se putea aplica atunci dar acum nu se poate.De ce? Ca nu le mai ajunge lor ciolanul sa-l imparta, daca se dau bani la mame, nu mai sunt pentru "autostrazi', adica pentru robinetul care curge direct la ei in buzunar.

2. Cred ca in alte tari perioada este mai scurta DAR , acolo este un sisitem bine pus la punct in ceea ce priveste cresterea copilului dupa ce mama pleaca: crese, bone, gradinite la locul de munca, etc. La noi nu exista asa ceva, abia ne descurcam cu copiii de la 2 la 3 ani cand pleaca la graditita sau camin. Unde-s cresele?Ca sa angajez o bona ar insemna sa-i dau mare parte din salariul meu si nici nu am increde ca se ocupa bine de el, caci la noi bonele nu sunt intruite sa creasca un copil. Sunt femei care nu au un loc de munca si se fac bone. hai sa fim seriosi. cel putin asa este la mine in oras, nu stiu , poate in capitala sa fie mai bine.
Ce facem cu copiii dupa 6 luni daca se limiteaza perioada?
Atunci sa nu dea la mame si sa dezvolte acest sistem care in alte tari functioneaza.


3. Ca nu exista termen de comparatie cu alte tari e clar.
La ei e mai rau? OK. Atunci sa ne comparam la tot cu alte tari. De ce nu ne dau alesii exemple de cat castiga mamele si tatii acolo, cat sunt preturile, cate taxe si impozite au de platit, cum se poate face o afacere cinstita la noi, etc.
Aia din alte tari mananca numai pe la restaurante , fac toate week-end-urile , concediile, etc. II cred ca au mereu zimbet pe fata . Noi ca sa mergem intr-un amarat de concediu la noi pe litoral trebuie sa strangi cureaua tot anul, altii nu-si permit deloc.
Hai sa comparam toate beneficiile, nu numai ce primesc mamele.

Nu am timp sa scriu asa de mult , dar as mai avea multe de zis.

Oanamada, am fost de multe ori de acord cu tine dar nu am avut timp sa te sustin.

As dori ca si barbatii sa stea cateva zile singuri cu copiii sa vada ca nu e usor sa cresti copii, oricit de dragi iti sunt, uneori e foarte greu, iti vine sa o iei pe aratura. Si eu as vrea sa ma duc la servicu cateodata mai repede, ca e mai usor decat acasa,dar nu ma indur sa las un sufletel pe mana unei straine. De multe ori am vazut in parc copii cu bone care fumau si stateau de vorba si bebelusii mancau de pe jos, se loveau si ele nici macar nu observau.La noi nu exista bone calificate ca in alte tari.

Nu stiu cat de coerenta am fost sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun, ma gabesc sa scriu repede.

Oricum,acum am auzit la Tv ca s-a plafont, deci vom lua 85% dar cu plafon.









Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Asadar ce-am punctat eu:
1. - in cautarea copacului cu fructele indemnizatiilor pierdeti din vedere padurea bugetului.


Toata lumea stie tot despre buget.

Citat:

2. - Romania este prea saraca ca sa-si permita luxul celui mai lung concediu maternal/de crestere din lume cu salariu aproape intreg.


Din numarul total de femei care lucreaza, conform statisticilor 15-20% au salarii mari. Si mari inseamna in jur de 1500 de euro. Ca dovada ca plafonarea la 1000 de euro (4 salarii medii) convine la destul de multa lume.

Citat:

3. - daca indemnizatia de crestere ar fi privita ca o asigurare acoperita din cotizatia CAS, pentru 2 ani de concediu platit la 85% o mama ar trebui sa cotizeze la CAS vreo 20 de ani. Dar cum ramane apoi cu pensia ei, care tot din acest CAS ar curge?


Din cite stiu eu CAS lunar este 15.5% din salariul brut.
CAS plus impozite inseamna 29% din salariul brut.

Deci pentru un salariu brut de 1000 de euro, 155 euro pe luna merg la CAS. Impozitul e de 16%, 160 euro pe luna, in total 315 euro pe luna dari la stat. Nu sint contabil, cel putin 290 de euro pe luna merg la impozit + CAS somaj etc.

Daca primeste indemnizatie, ea e 85% din venitul net. Venitul net la un venit brut de 1000 de euro este 71% * 1000 euro = 710 euro, daca aplici 85% inseamna 603 euro pe luna. Asta inseamna ca 1 luna de CIC = 2 luni impozit + CAS. 2 ani de CIC = 4 ani de impozit + CAS. Daca se ia numai cotizatia CAS, ajungi la 8 ani de CAS.

Nici vorba de 20 de ani. Apropos, tu cum ai calculat?

Si cit timp lucreaza o femeie? Incepind cu 30 de ani pina la 60 de ani, sa tot impozitezi salariul mare si i-ar mai ramine si pentru pensia aia de care vorbesti.

Citat:

Ce nu am apucat sa spun:
4. - legea din 2003 a fost populista si cu destule efecte negative (ham a punctat bine cateva ).


Cred ca e vorba de legea de dinainte de plafonarea la 600 de lei.
Legea atunci spunea 75% din orice salariu. Adica cele cu salariu mic aveau mai putin de 600 de lei. Nici vorba ca asta sa le incurajeze pe femeile cu venituri mici sa faca copii. In plus cine nu lucreaza nu primeste decit alocatia pentru copil, nici vorba de CIC. Nu mi-am dat seama ce alt argument a fost punctat.

Citat:

Termenul de 2 ani de zile este ENORM pentru 85%. Majoritatea tarilor lumii merg pe un compromis intre ajutorul social si asigurarea proportionala cu taxele platite: o indemnizatie maternala aproape cat salariul pentru cateva luni doar (o medie de 3 luni) si o indemnizatie fixa (pentru cresterea copilului), relativ mica, pentru inca cateva luni (in medie pana la un an).


Comparatiile astea sint incorecte. Pentru ca nu compari numai un lucru, ci trebuie sa il pui in context.

In Romania se lucreaza mult la gri. Adica pe cartea de munca ai salariul minim si in mina primesti mai mult. O gramada de femei cistiga mai mult dar nu pot dovedi asta. Asta nu se intimpla in alte tari.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput