NU VOM MAI BENEFICIA DE 85%???
Raspunsuri - Pagina 17
pisigri spune:
Am mai citit dar nu m-am bagat pina acum...
Cred ca se pierde din vedere un lucru foarte important:
femeile care cistiga foarte mult sint femei de cariera, care lucreaza in institutii care stimuleaza mult angajatii, ii promoveaza pe merit etc. Nici o femeie de cariera nu va sta acasa 2 ani de zile cu 85% din salarul ala astronomic, pentru ca dupa 2 ani de zile pozitia ei in cadrul firmei este compromisa. Dupa 2 ani de schimbat pampersi, femeia aia nu are cum sa mai fie competitiva din a doua zi de munca.
Sa nu uitam in plus ca o femeie "de cariera" are si o anumita structura...psihica; nu degeaba doar o mina de femei dintr-o tara intreaga sint considerate "femei de afaceri"si "de succes". Cu atit mai mult e putin probabil sa suporte sa stea incuiata in casa cu un bebe plingacios, mai ales ca...ACESTE FEMEI AU DE ALES!
Salarul lor astronomic le permite sa angajeze o bona buna, calificata, cu referinte, "amanunt" deloc de neglijat si care nu este la indemina celor mai multe mame, care trebuie sa se multumeasca cu pensionare cu nepoti sau studente cu frati mai mici acasa.
Asadar, parerea mea este ca degeaba discutam despre cum mamele cu salarii foarte mari vor saraci bugetul de stat stind acasa 2 ani de zile; nici 5% dintre ele nu isi permit luxul de a bibili odrasla 2 ani.
P.S. nu-mi sariti in cap; eu is din alea cu salar mic, care are de gind in momentul de fata sa stea acasa cu odrasla care se va naste (Doamne-ajuta!)in martie, pina in martie 2011 ! Stiu ca "meseria" de mama nu e usoara, dar IN ACEST MOMENT nu am alternative la acest "ingrijesc singura copilul ".
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/
oanamada spune:
Asta, cu crezutul, este pentru la biserica...iar caracterizatul cand nu poti contrazice afirmatiile altuia il cam caracterizeaza pe caracterizator, intr-un mod deloc placut.
Uitandu-ne-n jur, vedem ce incurajeaza legile astea, destul de inechitabile- se nasc cu mult mai multi copii in clasa paupera/needucata/neplatitoare de impozite si taxe, clasa care costa nu produce pentru societate; repet, daca s-ar dori stimularea celor muncitori, ar trebui umblat la impozitele celor ce au copii.
In plus, banii economisiti din neplata ajutoarelor pentru cei ce nu muncesc si nu platesc impozite ar trebui investiti- crese, gradinite, conditii bune si accesibile pentru cresterea unui copil. Astfel s-ar evita si frauda, foarte raspandita in acest domeniu, usor poti produce actele necesare daca vrei...
Dar cine-ar mai vota FSN-ul peste alti 20 de ani, daca viitoarea generatie ar fi inteligenta si educata? Cum am mai scris-o, majoritatea clasei politice romanesti, intr-o societate normala, n-ar accede pe scara sociala mai sus de pozitia de ospatar! Or' ei au grija de acum ca pruncii lor sa aiba la dispozitie o mare masa de imbecili-votatori.
Ham, esti cumva avocatul Capcaunului?...eu CRED (si cred cand vreua eu si unde vreau eu...la biserica, acasa sau oriunde altundeva fara sa fie nevoie sa ma abtin pentru ca te deranjeaza pe tine)ca i-am vorbit civilizat si omul mi-a raspuns la fel de civilizat (desi incomplet as spune eu...), iar tu ai venit si i-ai "sarit" in ajutor desi iata, nu are nevoie!In ceea ce priveste lipsa argumentelor mele...hmmm eu cred ca am dat pagini intregi de argumente de cand s-a deschis acest topic,dar ai ales sa le ignori!Solidaritatea masculina (sau de orice fel) este buna, dar atunci cand te implici constructiv nu distructiv (nu era problema ta cum si cred si ce cred eu pentru ca nu tie iti scrisesem!!!)
Da, sunt de acord cu ce ai spus tu ca ar trebui facute investitii pentru a imbunatatii conditiile din gradinite si scoli, dar aceste investitii au deja bugete alocate din alte fonduri...doar ca bugetele sunt de kko....discutam despre bugete separate care tin de ministere separate...Solutia ta nu este una deloc rea...dar vezi tu, revenind la realitate aia care toarna copii, din clasa despre care vorbesti tu, traiesc in aceeasi tara cu noi, astia care vrem unul sau doi copii pe care sa-i crestem cum trebuie. Daca recitesti mesajele mele anterioare vei vedea povestea pe care o spuneam despre suedezi...undeva trebuie sa se creeze un echilibru si pentru astia ca noi...nu numai sa dam sa mai si luam...sub o forma sau alta (era un exemplu care cuprindea notiunile de bona, gradinite si beneficii pentru mame care traiesc in Suedia si nu au concediu maternal decat 6 luni, dar au o multime de alte beneficii!!!!)
Capcaunule, Sirimie a punctat bine si a raspuns cam la fel cum ti-as fi raspuns si eu...nu are rost sa revin si sa repet ce a zis ea!
Cat despre exemplul cu "sa moara bogatii" imi fac mea culpa...era vorba de studiul tau de caz pe care l-am recitit si da, nu ai zis ceva de acest gen, desi la prima citire asa mi-a intrat mie in cap! Oricum imi mentin afirmatiile privind studenta bogata si fata din camin ...dar ia-l ca pe un alt studiu de caz independent de al tau! Scuze pentru asocierea aceea
Crengu75, multumesc pentru sustinere...pana la urma eu CRED (ASTA CA SA-L ENERVEZ PE HAM!!!!)ca noi toti scriem aici pentru a ne fi mai bine si pentru a obtine la final un rezultat ...nu doar ca sa ne aflam in treaba...sau cel putin sper ca majoritatea cam asta si-ar dori sa facem.
Toate bune si daca nu apuc sa mai intru online, va urez la toti un An NOU bogat, frumos, dupa sulfetul fiecaruia dintre voi!
Oana si Cati mica (1 an si 4 luni)
Ellenuta spune:
so .. plafonarea la 3 salarii medii pe economie adica aprox 1000 euro (ptr cele care castiga peste suma asta), iar in cazul mamelor care castiga pana in 1000 euro, se va aplica treaba cu 85% din netul veniturilor ..
Elena de Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
poohy spune:
S-a hotarat - nu mai putin de 800, nu mai mult de 4000
Sincer nu ma asteptam la atat - e mult mai mult decat credeam ca o sa ofere. (am inteles din declaratie ca nu se ia cas, sau alti 15% din astia 4000 - Boc nu a zis nimic despre salarii medii)
Numai ca in aia 800/4000 ron sunt inclusi si cei 200 ron pentru copii
Deci indemnizatia minima nu creste
Eu cred totusi ca ar trebui ajutate si studentele...
Pe mine ma intereseaza ce se intampla cu salariatii din it - care sunt scutiti impozit - platesc numai cas, sanatate, somaj etc?
De cei 85% in pre/post natal am beneficiat, insa nu au vrut sa imi dea sporul de 100 ron cand m-am intors la serviciu (desi am colege carora li s-a dat, numai ca s-au dus la alte sedii ale asistentei sociale sau cum ii cheama) - eu m-am certat pana mi s-a luat
Nu am intrat in CIC, asa ca nu stiu cum reactionau la asta
Si mie mi se pare foarte important (mult mai important decat indemnizatia) sa se asigure crese, gradinite, conditii pentru copii (si ajutor pe partea asta). Sincer nu m-am gandit sa plec din tara pana nu s-a nascut fetita mea - insa acum ma uit in jur si ma gandesc ce pot sa ii ofer si la ce pret... De ce or fi lucrusoarele de copii de 3 ori mai scumpe la noi decat in afara nu stiu, conditiile din spitale, crese - ce crese?, gradinite, chiar si bone specializate
Mie imi pica foarte bine - pentru ca nu aveam cum sa ma intorc repede la serviciu si dupa bebe 2 - mama nu se descurca cu 2, ii e greu si doar cu fetita. E ca un cadou - dar CAS platesc si eu si angajatorul din plin :D Si nu, nici nu mi-a trecut prin cap ca o se aprobe legea asta cand am ramas insarcinata - asta pentru ca am noroc si nu avem credit decat la masina - apartamentul l-am mostenit de la bunica.
Nu discut plafonarea - si pe mine ma afecteaza - dar nu mi se par cinstite comparatiile cu alte tari - unde exista conditii pentru copiii mamicilor care se intorc la serviciu, nu stai mort de frica sa nu i se intample ceva copilului cu bona (am vazut destule cazuri in parc, chiar povesti de groaza)
Am citit niste comentarii nu stiu daca aici sau in alta parte, de bmw-uri si vile cumparate din salarii de 1000 de euro, m-a bufnit rau de tot rasul. Capra vecinului functioneaza din plin.
Anca 24+ & Manu 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
crengu75 spune:
Deci s-a rezolvat si problema asta, probabil in curand se va inchide subiectul.
Totusi nu imi pot reveni dupa de dl Boc a zis acum ca ministrul internelor va da inapoi salariile compensatorii in valoare de un miliard de lei!!!!!!!!!!!!! si ca nu se vor putea cumula pensiile cu salariile la stat(ceea ce, la drept vorbind, ar fi trebuit de mult sa se faca). Deci, acesti oameni, au avut salarii grase o viata, au fost pensionati pe pensii de sute de milioane, au mai primit si salarii compensatorii de un miliard si apoi s-au reangajat la stat pe salarii de zeci de mii de euro. Dar fac enomii cu mamele. INCREDIBIL.
Va doresc un An Nou fericit!
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
Ktrinel spune:
so .. plafonarea la 3 salarii medii pe economie adica aprox 1000 euro (ptr cele care castiga peste suma asta), iar in cazul mamelor care castiga pana in 1000 euro, se va aplica treaba cu 85% din netul veniturilor ..
sincer, nu am stat sa citesc tot...poate imi puteti sintetiza si mie,ce e rau ca este procentual din salariu si exista si un plafon ?
care e de fapt nemultumirea ?
faceti-mi si mie un rezumat.
Ellenuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ktrinel so .. plafonarea la 3 salarii medii pe economie adica aprox 1000 euro (ptr cele care castiga peste suma asta), iar in cazul mamelor care castiga pana in 1000 euro, se va aplica treaba cu 85% din netul veniturilor .. sincer, nu am stat sa citesc tot...poate imi puteti sintetiza si mie,ce e rau ca este procentual din salariu si exista si un plafon ? care e de fapt nemultumirea ? faceti-mi si mie un rezumat. Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006) |
pai de fapt nu e chiar asa rau .. dat fiind ca pana acum erau 600 ron. cele care castiga peste 4000 ron sunt dezavantajate de schimbarea asta .. decat 600 ron mai bune sunt noile conditii.
Elena de Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
Ktrinel spune:
pai atunci e de bine ! mi s-a parut ca sunt in continuare nemultumiti ...
si cate femei «potential-mame» de acum in colo au salarii peste 4000ron ? asta e 1000 euro ?...aha...da, poate or fi ...dar peste tot in lume exista un plafon ...sa fim seriosi.
cred ca mai degraba unii castiga mult si nu declara tot, deci daca e sa se ia la oficial, da, sunt perdanti .
ioanaiub spune:
in concluzie: toata lumea e multumita
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
sirimie spune:
Eu nu sint multumita.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13