Sampoane
Raspunsuri - Pagina 5

zuzunaki spune:
Ma bucur ca am dat de acest subiect,pentru ca am si eu de vreo doua luni probleme cu matreata.Am tot folosit Head&Shoulders (pt par vopsit),Head normal,Dove anti-matreata,Alpecin si nimic nu m-a ajutat.Mentionez ca nu le-am schimbat la fiecare spalare ci cam la 2 saptamani.Problema mea nu e de fapt ca e matreata ,ci am niste cojite exact cum le ies bebelusilor(scuze ca nu stiu exact cum ii spune).
Vazand ca nu am niciun rezultat,am mers la farmacie si mi-a recomandat farmacista La Roche-Posay Kerium DS,care nu este numai anti matreata ci si exfoliant.
http://www.larocheposay.de/public/produkte/produkte.asp?Gruppe=9&Detail=143&Darreichung=37
Vad ca deja dupa a doua spalare da rezultate.Trebuie sa-l folosesc de 2x /sapt timp de 3 saptamani.
Intrebarea mea este:dupa ce termin acest tratament,ce sampon imi recomandati sa folosesc pt a nu mai avea din nou probleme?
Multumesc frumos

Carrye spune:
Da, am auzit si de Alessandro, si mai stiam de Jessica dar nu le-am incercat. Oricum, eu imi fac unghiile cu oja doar la ocazii, in rest, tin un lac cu vitamine. N-am timp si nervi sa merg la cosmetica plus ca daca ma spal o data la par si vasele de 2 ori s-a dus oja...
Cat despre preturile din Top Line, sigur difera, pentru ca eram intr-o zi intr-unul din saloanele lui Cristi si tipa cu care vorbeam chiar mi-a zis sa nu cumpar nu mai stiu ce masca din salon ci sa ma duc la Top Line ca e mai ieftina.

gogosel spune:
la street sigur ca difera. crezi ca vine nu stiu ce vedeta sa cumpere la top line? nooooo!!! si atunci normal ca isi permite sa puna si adaos de 100 %. eram o data la el in salon, cel de pe ankara ,si o tipa cu fiica ei(fetita) a lasat in jur de 2500 de lei pe servicii(coafor) si produse.

gogosel spune:
zuzunaki, vad ca esti din Germania. eu stiu de la voi o gama profi- Goldwell. poti incerca cu gama lor. sau wella.dar nici l'oreal (profi) nu este rau

alinaene spune:
Fetelor ce imi recomandati sa cumpar dintre pantene classic clean, pantene clarifying, nivea pt par gras, johnson's baby cu levantica si sunsilk pt par gras? Parul meu nu se ingrasa foarte repede. Il spal de 2 ori pe saptamana si arata ok spun eu. problema e ca imi e frica sa nu fac iar matreata. Sa incerc samponul eucerin pt scalp sensibil din farmacii? A mai incercat cineva acest produs? Johnson's baby banuiesc eu ca e mai putin nociv fiind pt copii, dar problema e ca nu prea face spuma si mie imi da senzatia ca nu imi curata parul. Merita sa "ii mai dau o sansa"? Astept cu nerabdare un sfat. Va multumesc anticipat.

karfe spune:
Kerastase cel mai bun.
Eu il am pe cel ptr.volum,care intr-adevar faaace volum!Garantat.
Mai este gama John Frieda,nu se gaseste la noi,care are sampoane in fctie de culoarea parului.

Carrye spune:
Alina, prietenului meu i-a dat farmacista dupa ce a terminat tratamentul pentru matrata Epiphane. Este un sampon foarte lejer, singura problema este ca este pentru uz frecvent. El se spala la 2 zile cu el. Mergi la farmacie si cere un sampon care sa iti protejeze scalpul mai ales pe frigul asta...
Eu de cand sunt mica imi amintesc de o matusa care locuieste in Grecia si imi spunea ca acolo produsele de ingrijire se cumpara de la farmacie si nu din supermarket.
Eu sunt fan farmacii, intru si ma uit cu orele la tot felul de produse de ingrijire.

nikitac spune:
Ei uite ca ma inregistrez si eu pe forum doar sa raspund la subiectul acesta. Nu pot sa-mi dau seama cum de este asa putina informatie in Romania la capitolul cosmetice/frumusete. Mai citesc din cand in cand si reviste pentru femei si ma enerveaza sa vad ca toate recomandarile in materie de cosmetice sunt total aiurea, cu produse comerciale fara nici un suport stiintific cum ca produsele respective ar face ceea ce ar trebui sa faca conform reclamei.
Probabil ca o sa ma lungesc, dar o sa scriu un pic despre sampoane si ingrijirea parului. Nu ma consider experta, doar am avut si eu probleme cu par fin, uscat si degradat si m-am mai informat cat de cat, asa ca o sa va spun din ce stiu, poate ajuta pe cineva.
O sa incep cu matreata. Matreata poate fi cauzata de ciuperci si atunci necesita un sampon special pentru matreata cum e Head and Shoulders sau altele. Aceste sampoane contin un medicament special pentru matreata cum ar fi salicylic acid, zinc pyrithione, selenium sulfide sau kenoconazole. Imi cer scuze ca folosesc denumirile in engleza, dar cred ca sunt mai usor de identificat tinand cont ca majoritatea listelor cu ingredienti pe etichetele produselor sunt in engleza. Exista diferite studii care incearca sa demonstreze care din medicamentele enumerate functioneaza mai bine. Probabil ca in cazul in care aveti nevoie de asa ceva puteti sa incercati diferite variante sa vedeti ce vi se potriveste mai bine.
Majoritatea cazurilor de matreata nu sunt cauzate de ciuperci ci doar de un scalp uscat sau iritat. In acest caz nu este nevoie de sampoane speciale pentru matreata si de prevenirea uscarii si iritarii scalpului. Asadar incercati urmatoarele metode pentru a preveni uscarea scalpului:
-folositi sampon mai putin (aici s-ar putea sa mai dezvolt mai tarziu, deoarece aceasta previne si parul uscat si degradat). Prin putin inteleg cam cat o moneda de 50 bani. Parul se samponeaza o singura data la o spalare.
-folositi un sampon mai bland pentru par si scalp (o sa revin)
-folositi un balsam pentru scalp
-daca aerul este uscat in casa folositi un umidificator
-nu folositi produse iritante pentru scalp (sampoane, balsame cu extracte de plante, etc)
-in general vopseaua de par irita scalpul, evitati daca puteti.

nikitac spune:
Mai adaug la recomadari imotriva scalpului uscat:-nu masa samponul pe scalp
-maseaza scalpul cu o lotiune hidratanta cu o seara inainte de a-l spala (in cazul in care te speli dimineata, alfel parul o sa devina unsuros si imbacsit)

zuzunaki spune:
Multumesc de raspuns,gogosel
Nikitac,
ai dreptate!100%
Chiar azi am fost la coafeza mea si i-am zis de problema pe care o am.Mi-a zis ca nu e matreata(am zis si eu ca nu e)ci doar am scalpul uscat.Dupa ce termin tratamentul La Roche Posay mi-a recomandat sa ma spal cu sampon pt bebei sau unul mild si 1x/sapt sa masez pielea capului cu ulei de trandafir(se gaseste in farmacie).
De vopsit am renuntat sa ma mai vopsesc de vreo 3 luni pentru ca am ajuns la culoarea mea naturala si,dupa cum mi-a spus si coafeza la "inspectia " de azi,parul meu e muuult mai sanatos,mai ales varfurile care erau degradate cand ma vopseam(logic).
Nikitac,daca mai ai alte info/sugestii,te citesc cu placere!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
www.tsg-hoffenheim.de/" target="_blank">1899
www.vfb.de/de/" target="_blank">VfB