Sampoane

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikitac spune:

Acum despre sampoane. Probabil ati auzit despre sampoane blande (mild), asemanatoare sampoanelor pentru bebici. “mild” in cazul acesta se refera la taria detergentului din sampon. Un detergent puternic este sodium lauryl sulfate (SLS), care din pacate se gaseste in majoritatea sampoanelor. Acesta poate cauza iritarea scalpului si uscarea parului. Daca aveti par uscat si degradat evitati sampoanele care contin acest detergent si optati pentru un detergent mai slab (“mild”) cum ar fi sodium laureth sulfate (SLES). Dupa cum se spunea si mai devreme sampoanele cu detergenti mai slabi nu fac spuma, si de aceea poti sa ai impresia ca nu spala bine sau nu e bun.
In general sampoanele pentru bebici sunt mai slabe si mai indicate pentru parul uscat si degradat, insa nu sunt indicate pentru persoanele care folosesc produse pentru coafat (fixative, spuma, ceara, etc) pentru ca nu curata destul de bine.
Este recomandat sa se spele parul in fiecare zi sau la 2 zile, dar este important sa samponezi parul o singura data, cu o cantitate mica de sampon (cat o moneda) si sa nu se frece parul. Samponul se intine intai pe palme si apoi se intinde pe par incepand de la radacina, se spala scalpul si apoi se intinde spre varfuri. Samponul trebuie limpezit cat mai bine din par pentru a nu deteriora firul. Folositi apa cat mai rece la spalat, apa calda deschide culicula firului de par, in timp ce apa rece o inchide si parul e mai stralucitor.
(pe acelasi principiu evita folosirea uscatorului cu aer cald, sau alte chestii termice)
Se mai discuta mai sus si despre faptul ca trebuie schimbat samponul din cand in cand. Exista un adevar in spatele acestei afirmatii, in sensul ca folosirea unui singur sampon un timp mai indelungat poate cauza imbacsirea firului de par cu diferitele adaosuri din samponul respectiv, mai ales cu sampoanele noi care contin silicon. (Siliconul este prezent in toate sampoanele intr-o forma sau alta si in diferite cantitati. In mod normal siliconul acopera firul de par protejandu-l si oferindu-i stralucire. Din pacate, in special pentru parul fin, depozitele de silicon fac ca parul sa devina uscat si casant, rupandu-se usor.) Pentru a indeparta aceste depozite din par se recomanda folosirea unui sampon clarifying o data pe saptamana. (mai rar daca nu se spala parul zilnic)
Cand alegeti samponul nu conteaza ca este commercial sau de la salon, si nici firma. Uitati-va la ingrediente la ce detergent contine si alegeti unul bland. De asemenea alegeti un sampon potrivit pentru parul vostru (de ex. pentru par vopsit, uscat, degradat, normal, etc). Evitati sampoanele cu extracte din plante (in special menta) daca aveti scalpul usor iritabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sampoanele pt. utilizare zilnica au scris pe ambalaj acest lucru.
Celelalte nu sunt indicate pt. asa ceva deoarece stimuleaza hipersecretia glandulara i ingrasarea in exces a parului, persoanelor cu par gras le este recomandata spalarea o data pe saptamana sa zicem , unii doctori si mai rar pt. a aduce pe linia de plutire ...scalpul

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

mai, eu prin par gras inteleg cum este verisoara mea: dimineata spala parul si in dimineata urmatoare arata dezastru, zici ca e ud. saraca a incercat o data pe saptamana dar nu prea mai "socializa" . ca urmare il spala zilnic, de obicei seara , ca sa arate onorabil a doua zi la serviciu .
din ce am mai vazut/citit, un par gras(cu adevarat gras, nu unul care "nu mai sta bine" dupa 3 zile) nu se prea poate aduce la linia de plutire, asa este organismul. poti obtine doar variatii .repet, parerea mea.
matreata poate fi trecatoare.

mami & bubu, foarte specialul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaene spune:

Fetelor stiti cumva pe unde as putea gasi sampon herbal essences? sau daca se mai gaseste la noi? Am citit destule pareri bune in legatura cu acest sampon. Sau nu e bun? Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Alinaene, prin Gima vazusem mai demult..poti incerca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadc spune:

Citat:
citat din mesajul lui zuzunaki

Multumesc de raspuns,gogosel

Nikitac,
ai dreptate!100%
Chiar azi am fost la coafeza mea si i-am zis de problema pe care o am.Mi-a zis ca nu e matreata(am zis si eu ca nu e)ci doar am scalpul uscat.Dupa ce termin tratamentul La Roche Posay mi-a recomandat sa ma spal cu sampon pt bebei sau unul mild si 1x/sapt sa masez pielea capului cu ulei de trandafir(se gaseste in farmacie).
De vopsit am renuntat sa ma mai vopsesc de vreo 3 luni pentru ca am ajuns la culoarea mea naturala si,dupa cum mi-a spus si coafeza la "inspectia " de azi,parul meu e muuult mai sanatos,mai ales varfurile care erau degradate cand ma vopseam(logic).

Nikitac,daca mai ai alte info/sugestii,te citesc cu placere!

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

www.tsg-hoffenheim.de/" target="_blank">1899
www.vfb.de/de/" target="_blank">VfB

Zuzunaki, imi poti spune ce calitate au produsele cosmetice marca dm care se vand in Germania? S-a deschis si la noi recent, mi-am luat deodorante, pasta de dinti, sapun...dar nu sampon. Recomanzi produsele? Cum sunt percepute la voi? La noi pe piata sunt destul de ieftine, dar eu cu deo m-am impacat excelent.
Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

danadc,
eu cumpar de obicei din dm pentru copii.Aici gama proprie a dm-ului se numeste Balea iar cea pt copii Babylove.
Din gama Balea nu prea am incercat mare lucru,desi unele produse au scoruri bune si f.bune la Ökotest.Acum ceva vreme mi-am luat un gel pt curatirea fetei si e ok,plus servetele demachiante,care iar sunt ok.Mama si-a luat deo-uri roll on de fiecare data cand a venit si e f multumita de ele.
In schimb din gama Babylove folosim servetele umede(pachetul albastru)care sunt f bune,copiii mei niciodata nu au avut iritatie de la ele(de la Pampers si altele da)si gelul de dus (par&corp).Am luat si un spray pt plaja tot pt copii,iarasi f bun.
Si aici sunt ieftine produsele lor dar asta nu inseamna ca uneori nu le pot concura si pe cele mai scumpe.
Seara buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadc spune:

Citat:
citat din mesajul lui zuzunaki

danadc,
eu cumpar de obicei din dm pentru copii.Aici gama proprie a dm-ului se numeste Balea iar cea pt copii Babylove.
Din gama Balea nu prea am incercat mare lucru,desi unele produse au scoruri bune si f.bune la Ökotest.Acum ceva vreme mi-am luat un gel pt curatirea fetei si e ok,plus servetele demachiante,care iar sunt ok.Mama si-a luat deo-uri roll on de fiecare data cand a venit si e f multumita de ele.
In schimb din gama Babylove folosim servetele umede(pachetul albastru)care sunt f bune,copiii mei niciodata nu au avut iritatie de la ele(de la Pampers si altele da)si gelul de dus (par&corp).Am luat si un spray pt plaja tot pt copii,iarasi f bun.
Si aici sunt ieftine produsele lor dar asta nu inseamna ca uneori nu le pot concura si pe cele mai scumpe.
Seara buna!

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

www.tsg-hoffenheim.de/" target="_blank">1899
www.vfb.de/de/" target="_blank">VfB

Multumesc. S-a deschis un DM si in Bucuresti, in galeriile Real Vitan. Deja i-am schimbat fetitei Pampersul cu Babylove. Am luat si linguritze de la babylove si sunt foarte incantata de cat de practice sunt (am folosit pana acum vreo 5 tipuri).

Scuze de off topic (am luat si deodorante de la ei si sunt foarte bune. Azi am folosit prima data detergent pt rufe si balsam...detergentul nu lasa un miros puternic ca Ariel, Persil etc...su chiar asta cautam. In ceea ce priveste calitatea la spalat, nu va pot spune fiindca hainele noastre sunt purtate doar o zi si mai niciodta murdare.)

Mergi la inceput