Sampoane
Raspunsuri - Pagina 4

XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel cam 99.99 % din sampoanele din magazine/supermarketuri sunt .... bombe chimice. sampon care iti rezolva ceva cu adevarat este unul profi. si nu in toate saloanele sunt produse profi, deci daca spui ca mergi la salon pentru tratament, etc, nu neaparat inseamna ca acolo se folosesc produse profi. eu am lucrat in industria de profil si multe marci din saloane sunt "neprofi". cineva , de la un anumit brand de pe piata/rafturile magazinelor, mi-a spus ca testau un sampon si ca oamenii erau nemultumiti ca nu facea spuma(un fapt total neimportant la un sampon). era o marca "ieftina si buna". si au gasit solutia : detergent de podele. acum...foecare alege ce ii permite portofelul sau ce ii permite piata. eu recomad Joico. face din cel mai urat si mai degradat par, o frumusete(in cateva sedinte) si inca ceva: este indicat sa se spele parul zilnic. nu o spun eu ci dermatologii. se comporta la fel ca tenul ,ca pielea- se imbacseste de produse de styling, poluare, etc. si studiile spun ca nu se degradeaza, ci din contra... |
Gogosel , daca samponul este pt. uz zilnic se poate spala , in general se recomanda spalarea parului mai rar , adica o data pe saptamana spre exemplu pt. a evita ingrasarea lui.
Scalpul este diferit de fatza si de corp .
Cu cat speli mai des cu atat scalpul se ingrasa din cauza secretiilor fortate de spalat.
Depinde par , evident.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/

Carrye spune:
Ma bucur ca mai scriu si fete care sunt de acord cu mine, cateodata mi-e teama ca sunt eu lupul cel rau impotriva sampoanelor minunate de pe rafturile supermarketurilor cand ele sunt deosebite...
Gogosel, sa stii ca sunt foarte tentata sa imi iau Joico si acum ca ai scris si tu despre el, chiar o sa imi fac timp sa ajung la Top Line. Am mai auzit pe cineva in salon ca se spala cu Joico si avea un par superb! Eu am doar un tratament de la Joico si cand nu am timp pentru masca sau balsam, pun asta inainte de uscare si parul arata foarte bine.
Subscriu, Xio, si eu incerc sa il spal cat de rar pot. Daca stiu ca a doua zi plec tarziu, nu il mai spal seara, numai gandul ca tre sa stea pe perna o noapte intreaga ma omoara!

Lo_li_Ta spune:
Hmm...m-a spalat candva la un salon cu un sampon minune pentru par gras. Nu mi se ingrase parul nici dupa 4 zile, cu tot cu produse de styling. N-am intrebat ca nu ma asteptam la ceva spectaculos. O fi fost Joico, ca restul de produse pro ce-s prin saloane le-am cam incercat.
Si acum fara sa supar pe nimeni, cum s-a mai spus depinde probabil si de scalp, eu nu m-as spala in veci cu Nivea si altele asemenea. Am avut prea multe experiente neplacute.

Carolyne spune:
Eu folosesc de ani de zile numai sampon de copii Johnson (sau alte branduri cunoscute), mergand pe considenerentul ca ar trebui sa aiba cat mai putine chimicale.
Nu am matreata, nu imi irita pielea, rezultatele sunt foarte bune.
Ma gandesc ca ai putea sa incerci si dupa o perioada sa vezi rezultatele.
Bunicile noastre isi spalau parul cu sapun de casa si aveau un par minunat. Cu cat folosim mai putine chimicale cu atat mai bine.
Parerea mea.

XIO spune:
Eu ma spal cu Nivea , Elseve , garnier si am un par superb pt. care primesc complimente zilnic.
Ca sa nu mai spun ca imi este lene sa folosesc si balsam si masca
mama-mea la fel, tot cu sampoane din comert si e in aceeasi situatie , doar ca are alt tip de par.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/

pearl84 spune:
Si eu ca si Carolyne numai sampon pt copii folosesc de ceva vreme. Pt. parul meu lung si vopsit e cel mai bun...si acum l-am "contaminat" si pe sot si baga si el johnson's cu levantzica.
Pearl

gogosel spune:
mai, unde natura a ajutat....poti pune si sapun de casa si tot arata superb. cat despre povestea bnicii..ce sa zic, o fi fost, insa ele nu foloseau spuma , fixativ, nu se vopseau/decolorau. cine are curajul poate incerca "sapunul minune". eu una, never.
chestia cu spalatul zilnic nu am spus-o de la mine ci am citat din emisiunea oanei cuzino. asa spunea o dr dermatoloaga. insa, totusi, sa stai cu parul nespalat o saptamana....deja miroase urat, este gras, etc.
carrye, eu am lucrat acolo si stiu ce inseamna Joico. este singurul care "m-a dat pe spate".la fel si vopseaua (pe mainile unui stilyst bun -ex toni stoenescu)problema lui este excusivismul. nu toti isi permit asa ceva. tratamentul care face pana si o "matura" sa arate superb se numeste k- pack reconstructor, insa se poate face numai in salon. se pot cumpara produsele si de la magazin insa sunt la doze profi (1 litru), deci ori renunti ori il cumperi impreuna cu cineva.(eu asa am facut dupa plecare). te duci mai intai la un salon, vezi pasii si produsele si apoi cumperi. cand am plecat eu in 2007 costau toate in jur de 300 lei , la 1 litru. sau poti astepta targul de estetica tinut la romexpo de unde le cumpari fara adaos comercial, deci mai ieftine cu 30 %.
o zi buna!

Carrye spune:
Gogosel, am un stilist excelent, Cristi Pascu, insa nu am eu timp sa ajung mereu la el pentru tratamente, asa ca mi-a dat acasa o masca pe care o foloseste el in salon, si cand pun masca aia...poc! Stralucitor! Insa trebuie sa il spal dupa 2 zile, se murdareste foarte repede.
Acasa mai am cred ca tot cel de care ai scris, K-pack reconstructor, este un fel de spuma cu pulverizator, am tubul gri. Nu este la 1 l, si am dat pe el pana in 100 lei.
Cat despre targurile de la Romexpo sunt nelipsita, si intr-adevar mi-am luat un degresant OPI mult mai ieftin decat in magazin. Insa la Joico nu m-am uitat la preturi.
Am sa merg sa imi iau samponul, multumesc foarte mult!

stefiuta spune:
Buna fetelor!
din pacate vin sa sustin cele scrise mai sus, nici eu nu apreciez/agreez sampoanele din comert. Poate cele din SUA sau alte tari vest europene sunt altfel, nu stiu, dar cele facute pt Europa de Est...
In prezent folosesc o gama de sampoane din Italia - Rica, cu unic importator si le cumpar dintr-un salon. Nu ma asteptam sa fie cine stie ce, dar vad ca e ok pana acum. din cauza problemelor de sanatate, a poluarii si a vopsitului, am un par si un scalp f uscat si ma inteleg destul de greu cu el acasa.
Alinaene, parerea mea e ca sampoanele de care zici dau dependenta, poate iti rezolva problema, dar daca nu le mai folosesti, apare din nou. incearca si cumpara ceva din saloane pt par si scalp degradat.(l'oreal, wella)
leuta

gogosel spune:
off topic:
carrye, pentru mani-pedi incearca Alessandro. marfa nemteasca. opi straluceste la colectiile de lacuri colorate. numai ei pot tine locul 1 in lume. in rest, mie imi place mai mult alessandro .
on topic: programul de reconstructie despre care iti vorbesc are 3 pasi , deci nu este un produs si gata)unul deschide cuticula si "spala" , al doilea "depune", iar al treilea "sigileaza"). totul dureaza cam 45 de minute, necesita masaj mult al parului . gama k -pack este vasta si este destinata intr-adevar parului degradat.si pretul din salon nu difera de cel din mag top line, asta pt nu a starni nemultumiri din partea patronilor de saloane.