Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (25)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA, in 24 decembrie, ora 13

va rog, un gand bun ajuta.

sa aveti o zi cu mult "bun bun"
viitoare , te DD

finutul radu andrei si finuta maria angela
nunta noastra
www.youtube.com/watch?v=gILJFvjweHI" target="_blank">E.M.M.A. pentru ingerasii nostri
cand sa vie... ? repede sa vie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

mai am atata treaba dar nu mai pot..ma doare coloana de morrrrrr..nu stiu motivul lipsa miscare sau de la op..

de azi noi neam apucat si de naturiste..eu si sotul..ufff..cel mai naspa e ceaiul de cretioasoara cai f amar si apoi tinctura de coada soricelului....

cu ajut rugaciunilor, a ceaiurilor si mana doctorului trebuie sa aduca anul 2009 bebelusul mult dorit...

dar stiu ca doamne doamne nu ne lasa...stiu eu..ca ma ajutat si ma ajuta in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellenii spune:

Pogonici, ce fel de tratament naturist faci? Esti de apreciat ca dupa asa de putin timp de la operatie te spetesti muncind.
Eu mai am ceva de aranjat si de cumparat cadouri. Am mai fost o tura dupa cadouri si au mai ramas cateva restante. De-abia astept sa fac bradul maine!
Caciantoni, multumim pentru cuvintele pe care le aduci aici pentru noi!

Mergi la inceput

va doresc spor la treaba.
LA MULTI ANI DE MOS AJUN!
TUTUROR.

viitoare , te DD

nunta noastra
www.youtube.com/watch?v=gILJFvjweHI" target="_blank">E.M.M.A. pentru ingerasii nostri

Mergi la inceput

www.sinaxar.ro/24dec.mp3" target="_blank">sinaxar 24 dec, format audio
www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie24.htm" target="_blank">sinaxar 24 dec

LA MULTI ANI si CRACIUN FERICIT TUTUROR!
viitoare , te DD

nunta noastra

Mergi la inceput

AJUNUL CRACIUNULUI

De mult, in ajunul Craciunului, Dumnezeu a coborat pe pamant impreuna cu Sf. Petru, pentru a vedea cum se pregatesc oamenii sa intampine Sarbatoarea Nasterii Domnului.
Prima data au mers la casa unui om bogat. De cum au intrat in curte incepuse sa se simta miros de cozonac, friptura, sarmale si alte bunatati care sunt pregatite de Craciun. Au batut la usa si, cand a iesit bogatul i-au spus:
- Omule bun, suntem doi calatori obositi si inghetati. Te rugam, lasa-ne sa innoptam la tine si, daca s-ar putea, sa ne dai si noua o coaja de paine ti-am fi foarte recunoscatori, ca n-am mancat nimic toata ziua.
Auzind bogatul ce au avut de spus calatorii, le-a raspuns:
- Imi pare rau dar astept niste invitati in seara aceasta. Nu am nici unde sa va culc, nici ce sa va dau de mancare. Mergeti la casa de alaturi, acolo o sa gasiti de toate. Si spunand acestea a inchis usa razand.
Alaturi locuia o femeie vaduva impreuna cu cei doi copilasi ai sai. Dumnezeu si Sf.Petru, desi stiau, s-au dus sa o incerce si pe femeie. I-au batut in usa si i-au spus ce i-au spus si bogatului. Spre surprinderea lor, femeia le-a raspuns ca ii lasa sa innopteze la ea:
- Puteti ramane peste noapte aici dar, de mancare nici pentru copilasii mei nu am nimic.
Cand au intrat cei doi calatori, au vazut copiii plangand de foame, caci nu mancasera nimic toata ziua. Dupa catva timp, femeia s-a hotarat sa mearga la vecinul cel bogat pentru a-i cere putina mancare pentru copilasi. Evident, si ea a primit acelasi raspuns. La intoarcere, a trecut pe langa grajdurile bogatului si a adunat de pe jos cateva baligi, le-a pus in sort si a plecat spre casa. Cand a intrat, copiii au sarit bucurosi din pat strigand:
- Mami, mami, ne-ai adus de mancare?
Plangand in suflet, femeia le-a raspuns:
- Culcati-va linistiti ca v-am adus mancare. Maine, de Craciun, o sa aveti ce sa mancati.
Auzind aceasta, copiii s-au culcat fericiti, insa mama si cei doi calatori stiau adevarul. Pentru a nu-si da seama copilasii, femeia a pus baligile in cuptor.
Dupa putin timp, nu mica i-a fost mirarea cand Dumnezeu i-a zis:
- Haide femeie, deschide cuptorul si scoate mancarea, ca de acum s-o fi facut.
- De ce va bateti joc de mine? Parca domniile voastre nu stiti ce am pus in cuptor spuse femeia plangand.
- Nu auzi ce ti-am spus? Deschide! insista Dumnezeu.
De gura strainului, femeia a deschis cuptorul, si nu mica i-a fost mirarea cand a vazut tot felul de bunatati inauntru, la fel ca pe vremea cand traia barbatul ei.
In acel moment si-a dat seama cine sunt strainii, si a cazut la picioarele lor multumindu-le. Dar Dumnezeu a oprit-o spunandu-i:
- Scoala-i pe copii si da-le sa manance. Si in acel moment cei doi s-au facut nevazuti.
In acest timp, la casa bogatului incepusera sa soseasca invitatii. Cand au ajuns toti, s-au asezat la masa pentru a incepe ospatul. Dar ce sa vezi, cand sa scoata slugile mancarea din cuptoare pentru a o servi, in toate era numai baliga.
Din fericire, povestirea noastra are un final fericit. Dupa ce au plecat invitatii, bogatul si-a pus slugile sa pregateasca din nou din toate bunatatile, iar apoi a chemat-o pe vecina vaduva cu copilasii ei sa petreaca impreuna Sarbatoarea Craciunului. Si dupa sarbatori, pentru a se asigura ca are din ce sa traiasca, a angajat-o la conacul sau.

viitoare , te DD

nunta noastra

Mergi la inceput

Stiai ca?

La noi
Se obisnuieste ca, o data cu impodobirea bradului de Craciun, sa se aseze la poale si ieslea, reprezentand scena nasterii Domnului? Figurinele de ceramica sau din lemn pictat ii reprezinta pe Pruncul Iisus, Fecioara Maria si Sfantul Iosif, alaturi de Cei Trei Magi, ingeri si animalele care traiesc in iesle?
Perioada Sarbatorilor de iarna incepe pe 24 decembrie, in Ajunul Craciunului, si se termina pe 7 ianuarie, de ziua Sfantului Ioan Botezatorul?
Bradul impodobit cu globuri si beteala a devenit un obicei specific Craciunului abia in secolul XX (preluat din Occident), desi, inca de la geto-daci, era considerat un copac sacru?
Grupurile de copii mergeau cu Mos Ajunul dupa miezul noptii de 23-24 decembrie?
In satele romanesti nu doar copiii merg la colindat, ci si adultii? In noaptea de Ajun ei colinda din casa in casa, cu dansuri si cantece, fiind condusi de un vataf sau jude?
Se obisnuieste ca de Ignat, pe 20 decembrie (ziua Sfantului Mucenic Ignatie Teoforul) sa se taie porcii de Craciun?

viitoare , te DD

nunta noastra

Mergi la inceput

Buna dimineata
La Mos Ajun,
La Mos Ajun

Ne dati, ne dati,
Ne dati ori nu ne dati,
Ne dati, ne dati,
Ne dati ori nu ne dati.

Buna dimineata La Mos Ajun
Ne dati ori nu ne dati,
Ne dati ori nu ne dati.

Am venit si noi odata
La un an cu sanatate,
Domnul sus sa ne ajute
La covrigi si la nuci multe.

va pe toate..............

viitoare , te DD

nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainigriv spune:

In Ajun,va colindam,cu-o urare sa strigam,
Ca vine Sfantul Craciun cu-un pruncut bun,
Pacea si lumina multa,sufletul sa ni-l inunde,
Sa-l Iubim pe Dumnezeu pentru Darul ce-l avem;
L-a trimis pe prunc Iisus sa ne bucure nespus
"La Multi Ani,cu sanatate,ca-i mai buna decat toate!!!

De urat as mai ura,dar ma rog la Dumnezeu sa trimita in noaptea Sfanta,Darul scump tuturor.Prunc sanatos si voios,tare vesel,papacios!!!Iar cele care-l avem deja,sa-l pretuim si sa-l crestem cu multa rabdare si credinta in bunul Dumnezeu.Doamne ajuta tuturor.

Multumim pt urarile frumoase si pentru darurile mari primite de la Dumnezeu,ca si Vladut si nasul Criss-ei sunt bine!!!Sa avem incredere in Dumnezeu ca nu ne lasa la greu,asa ca nici noi sa nu uitam sa-l Slavim la bine si la bucurie.Si noua,taman ce ne-a ajutat sa trecem peste hopul vaccinului de 6 luni ,asa ca multumim tuturor Puterilor Ceresti si va dorim inca o dataSarbatori Fericite!!!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_2081 spune:

Va doresc un Craciun simplu, sfant si plin de lumina asa cum a fost si Nasterea Mantuitorului.

Ii multumesc Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului ca au infaptuit o minune cu nasul nostru, pentru ca medicii nu i-au dat nici o sansa, dar uite ca ce nu e cu putinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu.
Virginia te imbratisez.
Va pup pe toate si va doresc tot binele din lume.

8+

Doamne ajuta-ne!

Mergi la inceput