Sezatoarea canadiana (120)
Raspunsuri - Pagina 18
nelia spune:
La multi ani celor cu nume de Vasile si Vasilica!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
monicutza_bb spune:
La multi ani in 2009 fetele mele dragi
Sa avem multa sanatate, minti mai limpezi, mai odihnite si cu mai mult timp pentru familie, pace si liniste in lume, cu prietenii si mai ales cu dusmanii si stabilitate in joburi.
Denisa imi pare rau de accident, sper ca esti bine, ca nu a fost grav. Ai grija te tine si da-ne de veste
Monica + printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) + nazdravan de Alex (18 iunie 2006) + tati
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
Diana2007 spune:
La Multi Ani 2009 !
Bine v-am gasit in noul an, va doresc ca 2009 sa va aduca mai mult decat 2008 si mai putin decat 2010. Sa fiti sanatoase, sa va bucurati de familie si de toate surprizele (placute) mici sau mari pe care vi le ofera viata si sa vi se indeplineasca dorintele (eu stiu ca mi-am pus una azi noapte la 12).
Cateva poze cu noi gasiti aici:
http://community.webshots.com/album/569470668EPOgSl?vhost=community
Pe curand,
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
OlgaTarziu spune:
La multi ani in 2009!
Denisa da un semn! Sa te faci bine cat de repede!
Revelionul ca si Craciunul nostru a fost trist, cu ganduri. Mintea sotului e in tara, si-l inteleg si vad ca sufera. pe de alta parte sunt in faza in care am nevoie de atentie, etc. Ma simt singura si impovarata, incercand sa fac fata unei sarcini deloc usoare (contractii in prostie, crampe)unui copil care cred ca e determinat sa ma termine ( nesomn si alte multe, va spun mai pe larg), problemele mult prea mari de sanatatae ale socrului si inplicit absenta sotului (mintea lui e acolo 100% de 3 saptamani). A decis ca pleaca in Ianuarie prin 15, inca nu stiu cum fac. Eu nu am voie sa ridic nimic. Aici ninge, copilul se trezeste si trebuie carat la pipi, cumparaturile trabuie carate, hainele duse si aduse de la spalat pe scari in sus si in jos. Socrul nu se mai face bine, asta e clar, de aceea pt sot acum e cumplit. Daca nu se duce sa-l vada pe tatal lui si moare nu si-o va ierta toata viata. Daca pleaca si mi se intampla mie sau copilului din burtica ceva nu si-o va ierta iarasi.
Apoi Tony... A intrat intr-o faza cumplita. Nu doarme, face prostii una dupa alta, are o personalitate de ma rupe. De la 2 ani nu mai are scutec, a cerut sau s-a dius singur la toaleta cu ambele. De o sampamana port razboiul razboaielor. Cred ca la un moment dat l-a durut fundicul si s-a speriat.(cu toate ca a mai fost constipat, nu e prima data). Cert e ca a inceput sa tina treaba mare, sare cate o zi. Noermal; ca apoi vine cu plansete si durere. Sa mai spun ca ieri a facut in pantaloni a doua oara in 3 zile? Ca vrea sa tina si nu poate. Sio dai scandal si plansete. Eu ceea ce incerc e sa-i dau cat mai mult iaurt, fructe sa nu-i fie treaba mare tare. Si incerc sa-i explic ca nu facem kk in pantaloni ci in toaleta. Dar clar rabdarea mea e pe sfarsit. Vreo idee?
mamaana spune:
Olga iti doresc multa putere tie si sotului sa treceti peste momentele astea foarte grele
tu trebuie sa te odihnesti cat mai mult, mai ales daca ai contractii; ai incercat sa-i ceri doctorului ceva tratament contra contractiilor? eu de cate ori i-am zis (si de pe la 4 luni am tot avut contractii) mi-a zis ca e normal sa am (gemeni), dar nu mi-a dat nimic; iar Tony cred ca va simte departe acum si incearca sa va atraga atentia
nu stiu exact ce sfat sa-ti dau, in afara de sa fii calma cu el, sa nu vada ca 'te dispera'
Ica 1975 spune:
Olga, iti doresc sa treaca toate cu bine
Nu stiu cum este sist in Toronto insa nu cred sa fie f diferit de cel de aici. Din cate stiu eu aici poti suna la CLSC - centre de santé et de services sociaux, nu stiu cum se numesc in engleza si poti cerere sa vorbeste cu un intervenant /lucrator social. Sarcina ta este cu risc inteleg, eu stiu ca femeile aflate intr-o astfel de situatie sunt ajutate, de obicei cei de la CLSC trimit pe cineva cateva ore pe zi care sa te ajute la treburile casei - spalat, menaj poate chiar si cumparaturi, stat cu copilul ca tu sa te poti odihni sau serv de menaj gratuite sau subventionate. Trebuie doar sa suni din timp si sa insisti, le spui ca vei ramane un timp singura acasa si care sunt recomandarile med, daca ai hartie de la med este chiar mai bine, ai dovada si-i poti presa . Incearca sa suni cat mai repede la ei si sa insinsti ptr ca uneori se misca cam lent. Noaptea, nu stiu daca te pot ajuta, insa daca stii vre-o fam cu bunici poate poti gasi o bunica care sa doarma peste noapte la voi si sa te ajute. Doamne Ajuta sa fie totul bine
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Adaf7 spune:
Un An Nou Fericit pentru voi si celor dragi!
Fie ca 2009 sa ne aduca multa sanatate, fericire, belsug si armonie!
Denisa, speram ca esti bine.
Olga, stii de Motherisk? Asta e website: http://www.motherisk.org/women/index.jsp
Si au consilieri, poti suna la (416) 813-6780 - Motherisk's Home Line
Daca ai EAP benefits la job, poti suna la ei si ceri sa vorbesti cu un counselor, poate te indruma catre o asociatie care iti trimite o asistenta ca sa sa te ajute
try spune:
Olga, imi pare rau de situatia creata, imi pare rau si de necazul prin care trece sotul tau (si noi am trecut printr-o situatie similara acum 5 ani, cand tatal sotului s-a prapadit rapid, in 3 saptamani, iar cand am purces spre tara stiam ca nu mai sunt sanse de recuperare). Si te inteleg perfect si pe tine in ce situatie esti. Pe bun ca daca stateam aproape de tine de nu ti-l luam de pe cap la 2 zile pe Tonny, mai ales ca e de varsta apropiata cu alex al meu, e tot baiat si te-as fi ajutat la una alta. In ce zona stai? Sti uce inseamna sarcina cu risc si mai stiu si cat de important e sa te menajezi.
Imi pare rau ca tonny trece tocmai acum printr-o faza dificila, dar paote ca tocmai stresul vostru il genereaza, insa numa ide invinovatire n-ai tu acum nevoie. Si alex si-a retinut kk un timp dupa ce a invatat sa faca la olitza. Iar asta primavara in mexic a avut dificultati din cauza asta. Se abtinea sa faca. E clar tipul de om care face kk doar in locurile cunoscute lui (adica acasa si numai la powder room, nu la el in baia de la etaj, prefera sa alerge cu mana tinandu-se de fund venind de sus, decat sa faca la veceul din baia lor). Cand mergem in vizita are aceasi chestie. Amana momentul pana cand nu mai poate tine si dintr-o data il vezi repezindu-se in fuga la baie si-mi zice ca vrea kk. Daca il vad topaind curios, imi dau seama imediat ca il trece, daca il intreb sau il incurajez sa mergem la baie imi spune ca nu face atunci (desi e vident ca il trece). Nu insist ca sa nu-i crez o stare de stres si mai mare, il las pe el sa decida, asa invata si care-i sunt limitele.
In privinta facutului de pisu noaptea, de ce nu folosesti tu un pahar de plastic pe care sa il aduci la patutul lui noaptea si-l pui sa faca pisu acolo in el (paote reusesti ,desi daca e tipicar la treburile astea, s-ar putea sa nu tina cu paharelul - eventual il pui si ziua de cateva ori sa faca in paharel ca sa se obisnuiasca un pic cu ideea si sa nu te refuze noaptea. Alex al meu nu face pisu noaptea decat fff rar, niciodata nu s-a trezit noaptea pt pisu, ii e suficient sa faca inainte de culcare si asta il tine pana dimineata. Dar stiu ca sunt copii care indiferent cat reduc cant de lichide seara si indiferent daca fac pisu inainte de culcare, tot au nevoie de pisu peste noapte. Incearca cu paharelul sau olita ca sa eviti transportul lui la baie pe timpul noptii. E cumplit la situatia ta sa-l cari noaptea la baie. Te rog sa abandonezi practica pt ca nu-ti face bine. Mai bine schimbi un asternut, decat sa-l cari tu in brate pana la baie.
try spune:
Noi n-am inceput prea bine anul, adrian mi-a facut otita la ambele urechiuse, efectiv are secretie care-i curge din urechiuse, desi nu se vaita de durere. Mi-a facut si o conjuctivita la ochisori, care inca nu stiu daca-i microbiana sau virala, ii feresc si eu pe restul cum pot. Sper sa ajung disera cu el la o clinica de copii. Iar antibiotic. Mor. Ma miram de ce ii scazuse iarasi pofta de mancare.
Sapt viitoare ne anunta si de reducerea salariala, evident ca nu accept si probabil ca pana la sf lui ian. o sa fiu in somaj.
Dar zic si eu ca tot raul spre bine si ca le-om rezolva pe toate.
Noroc ca avem macar un relief cu pretul benzinei si rata asta a dobanzii, am ajuns sa platim mai putin interest la mortgage decat pe avem la ofertele speciale de pe cartile de credit. 2,7% e acum si cica s-ar mai planifica o reducere cu 0.5% in curand. Nu vreau sa mai scada neaparat ca oricum e derizorie, insa macar sa o tina cat mai multe luni la niveluri de-astea sub 4%.
hai ca poate veniti voi cu mesaje mai vesele ca io numa' de rele pot sa vorbesc la ora asta.
Magdone spune:
La multi ani pe 2009!
Olga, imi pare tare rau sau aud de necazurile voastre, multa sanatate si putere sa treceti peste ele.
Asta cu kk e problema veche si la noi si nu i-am dat de cap inca. Razvan inca se lasa invitat sa mearga la baie, doar daca nu mai poate se duce singur. Tot asa face la 2 - 3 zile...n-avem ce-i face. La noi mai functioneaza sucul de portocale, ii dam in fiecare seara cate 1 pahar si a doua zi se duce singur la wc.
Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."