Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (145)
Raspunsuri - Pagina 18
anca_27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alra anca, noi am nascut in aceeasi zi vazut poze cu sara, dulce foc. si tu arati senzational in spital - nu ai fatza de om care s-a certat noaptea cu asistentele ALRA 40+ Vacanta cu Laura in Romania |
Alra, mortala noua semnatura 10+, la fel tre s-o pun si eu...da, poza aia in trei era in ziua mai frumoasa si-n care ma spalasem pe cap in chiuveta din salon
Fetele HELP!!!! Duminica ne-a cazut buricul, ieri tanti doctora a sters mai insistent buricul, a scos negreli de-acolo, azi am sters-o si eu cu spirt cam tot asa, adica sigur mult mai finut decat ea ieri, si mai `nainte am vazut sange mai mult decat negreala aceea de ieri....ce sa-i fac? Sa pun pudra Baneocin? S-o mai tamponez dar doar cu apa fiarta?
Mami de Sara (8 dec 2008)
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
malinas spune:
criss, David a luat 560 de grame in prima luna, iar doctorita s-a declarat multumita, asta dupa ce la 3 saptamani a facut destul de urat.Eu zic sa stai linistita si daca cumva medicul iti sugereaza sa-i dai lui bebe completare lapte praf eu zic sa nu cedezi.Eu cred ca in a doua luna poti sa-ti dai seama cel mai bine cum evolueaza copilul. In prima luna e scaderea fiziologica, adaptarea copilului cu mama, cu ceilalti membrii ai familiei, etc.
spiridusule, la cum te stiu eu pe tine cred ca faci concurenta cu succes tuturor acelor "fumei" cu forme apetisante de le-ai vazut la petrecere.
Eu am ramas cu 4 kg, dar sunt 4 kg de grasime. Zici ca masa musculara s-a atrofiat si s-a transformat in grasime, asa cu sunt de-a dreptul pufoasa. Nu incap in nici o haina. Zilele astea trebuie sa fac o magie sa ma duc sa-mi caut ceva haine pt botez. Daca inainte sa raman insarcinata purtam haine 36-38, acum am constatat ca nu incap nici in haine 40
. Deci...musai tre sa-mi cumpar ceva pt botez sau ma imbrac in trening, ca asta inca ma incape. Ceva sugestii pt cumparaturi de toale?Ca cizme am ![]()
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872
Alé spune:
Fetele, multumesc de primire si de cuvintele frumoase. Inca un motiv sa regret ca n-am facut-o mai devreme, da' asta e.
Io sint capie. Somnul meu de zi s-a dus pe apa simbetei, azi a venit femeia la curatenie si umblu ametita dupa ea, ca de facut n-am facut mai nimic. Ma enervara rau astia de la servici ca pina maine la 12
trebuie sa aduc certificatu medical. Certificat pe care il programasem sa-l ridic luni, cind o fi barbatu acasa. Asa, am pus-o pe mama pe drumuri... ufff, ce nu pot sa sufar heirupismul asta... Azi, acu, ieri era ideal.
Bebelina mea e cuminte, maninca si doarme, in principal. Mai scartaie ca o doare burtica, dar e ok, sa n-o deochi.
Spiridusule, insist si eu pe linga fete sa nu bagi formula... Hraneste copilul cum iti cere... Nu mai stiu daca tu ai pompa si daca ai folosit-o cumva. Ca si eu am zis ca nu-i destul laptic si m-a pus sormea la muls si a desfundat canalele si sa vezi ce curge dupa aceea.
A, si am si eu o problema: Credeti ca este posibil sa te deranjezi la stomac de la ceaiurile astea pt lactatie? Am baut ceai instant de fenicul, baby calm (asta e pt colici) si un alt ceai instant, ii zice ceai pt mamici. Nu stiu ce altceva ar fi putut sa-mi deranjeze stomacul in asa hal... cred ca sunt ani buni de cind eu n-am avut astfel de probleme... acu s-a gasit... ieri am mincta numai brinza cu masline si degeaba.
m-am gindit ca s-or mai aseza si intestinele la loc, da' totusi...
anes spune:
| citat din mesajul lui Otiliav Oricum aici recomanda baie la 2-3 zile Vreau sa va intreb, voi luati Galafor de 3 ori cate 2 pastile pe zi? Ca eu ma gandeam sa iau doar seara cand creste cererea. Si tot pe seara i-am dat SabSimplex. Adica nu vreau sa exagerez daca se rezolva doar cu o doza zilnica seara cand e mai agitata. |
oti,
eu iau Galafor cate 2 pastile de 3 ori pe zi. Nu am exces de lapte. Si beau si ceai de stimulare. Tu poti sa faci asa cum simti ca este mai bine. daca ai laptic suficient ia Galafor doar o data pe zi! Sab nu este nevoie sa-i dai decat daca are colici violente.Ana este o scumpa! Ii mananc obrajorii!

Mai, ce zapada superba este la voi!
Eu sunt inebunita dupa zapada! Merg la ski in fiecare an cu sotul. Anul acesta ultima oara am fost la ski in Austria, in luna februarie. Iarna asta sarim distractia asta Edit: noua de la 1,2 luni ne-a spus dr. sa-i facem baie o data la 2 zile si asa facem.
alra, fac si eu ca diamisha, poti sa locuiesti fara probleme in camera aia de spital! Adevarul este ca respectul fata de om primeaza acolo!
bebecris, mav, si Remus doarme destul de putin in timpul zilei, dar doarme (nu ore intregi, ci cate o ora). In schimb noaptea doarme de la 12.00 la 6.00
. Aseara nu stiu ce a avut pt. ca s-a trezit la 1.00 si la 2.00. Si nu de foame...cred ca de la o basinuta, il durea burtica.mariana28 nici sa nu-ti treaca prin cap sa-i dai ceai de menta! Este bine daca face o data pe zi. Noi ne plangem de constipatie si tu vrei sa-l constipi?
Daca facea cate 8-9 sau mai multe scaune apoase pe zi, intelegeam sa te ingrijorezi, dar asa, stai linistita ca nu este cazul! Ceaiul ala pe care i-l dai ii regleaza tranzitul. Dar lapte preparat cu ceai..?!?! habar n-am!spiridus ai ajuns si tu in tabara anxioaselor ca nu au lapte? Eu am depasit etapa. Nu dau pe dinafara de lapte, adica nu pot sa mulg nimic si sa stochez, dar BB suge suficient si creste ca Fat Frumos.
Aseara l-am cantarit si a luat in doua luni si o saptamana 2,485 kg si s-a lungit cu 10,5 cm.Sanii mei sunt moi si parca si mie mi se pare ca nu mai au lapte, dar ma insel, asta-i sigur. Si BB sta atarnat de tzitzi ff dez in timpul zilei. Noaptea NU SE MAI TREZESTE. Ei, aseara a facut o exceptie
Acum va incurajez eu pe voi, ca dupa nastere voi erati cele care m-ati scos din butoi cu alaptatul. Cand plec de acasa ii las mamei un bibe cu formula ca n-am ce face, nu pot sa scot nik cu pompa. Deci...mergeti pe alaptat ! Atata timp cat BB creste si doarme.. este ok!
Azi am fost la vaccin. A fost cumiiinte. Nu a plans cand i-a bagat acul si serul. Dupa aceea a scancit 30 de secunde si...gata. Ce copil cuminte!
Seamana cu ma-sa care rezista eroic la durere! A spus dr. ca este foarte prezent, vioi, vesel si are moaca de...intelectual
Vaccinul a costat 270 de lei.
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Mami de minune
Remus
julia16 spune:
Daca cu bb2 nu ma pot inca lauda, ma laud si eu cu ce am pe acasa. Am pus poze si filmulete de la serbarea Mariei de ieri.
julia
39+
+ Maria(26.12.2002)
http://community.webshots.com/user/julia_16
anes spune:
| citat din mesajul lui anca_27 Ce-as da si eu de pamant cu pediatrele astea... Si cu asistentele din spitale si mai si. In spital, in prima seara, mi-a adus-o cu mine in salon. A venit dupa o ora sa ma-ntrebe daca a supt, fetita dormea. Eu zic, `da, a supt bine cred`, nu eram sigura, dar o vedeam ca doarme deci tot a supt ceva. Asistenta `bine, aducem formula`. `De ce s-o aduceti daca doarme? Nu e semn ca e satula?` Nici nu mi-am revenit bine si-a venit cu biberonul si i l-a bagat in gurita, asa in somn. Bruta!!!!!! Am inceput sa ma rastesc la ea `Cum puteti sa-i dati formula fara sa verificati daca suge bine? Eu de ce am sani?` M-am repezit la ea ca o fiara.... I-a scos repede biberonul si l-a lasat langa `Ii dati dvs cand o sa vedeti ca nu suge!`, tot ea ofensata. Jesus, mare e gradina ....I nsa nici o secunda n-a avut intentia sa-mi arate cum se pune la san, cum il prinde, stiam eu de la voi ca tb bagat cat mai mult in guritza. Intr-o alta noapte, rupta de oboseala, n-am auzit-o plangand, a venit madame sa vada ce e, am luat-o s-o schimb intai ca mai apoi sa suga linistita `ce faci? (de parca ne-am tras sireturile odata) o pui in curat noaptea? las-o invelita, ma duc sa aduc ceai` din nou, o asistenta vizibil deranjata ca e trezita noaptea, `nu aduceti ca nu-i dau ceai, se linisteste imediat la san`, ea nu ca aduce ceai, eu nu, ca nu-i dau, deja o pusesem la san, ea nu, eu nu, ea nu, eu nu, a iesit trantind usile... la 3 noaptea!!!!! Nici n-am mai vazut-o, a iesit din schimb fara sa mai intre in salon. Pe moment eram super hotarata s-o reclam cuiva a doua zi, mai ales ca la o ora dupa simteam miros de fum de tigara de pe hol, si la 6 cand a venit o alta cu termometrele duhnea a alcool ![]() Hai ca v-am ametit cu povestile, tb insa sa rezistam sistemului se pare. Suntem cele mai bune mame si laptele nostru e cel mai cel! Toate astea tot de la voi le-am invatat... ![]() |
Bai, tu chiar vorbesti serios?

DOAMNE, MARE ESTE GRADINA TA! Parca asistentele alea erau dusmancele alaptatului la san...parca era ceva rau sa dai copilului san...! 
Nu pot sa cred ce se intampla in spitalele noastre!In maternitate le dadeau copiilor lapte praf daca mamele nu aveau inca lapte, dar chiar sa fie impotriva sanului
...asta chiar nu ...Azi la vaccin ii spuneam dr. ca tzitzi este preferata lui Remus! Doctorita este adepta alaptatului exclusiv si i-a spus sotului...faceti economie de 200 de lei pe luna. Pentru asta trebuie sa-i cumparati sotiei lunar un cadou de 200 de lei

Mami de minune
Remus
anca_27 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui anes
Bai, tu chiar vorbesti serios? ![]() ![]() ![]() DOAMNE, MARE ESTE GRADINA TA! Parca asistentele alea erau dusmancele alaptatului la san...parca era ceva rau sa dai copilului san...! ![]() Nu pot sa cred ce se intampla in spitalele noastre!In maternitate le dadeau copiilor lapte praf daca mamele nu aveau inca lapte, dar chiar sa fie impotriva sanului ...asta chiar nu ...Azi la vaccin ii spuneam dr. ca tzitzi este preferata lui Remus! Doctorita este adepta alaptatului exclusiv si i-a spus sotului...faceti economie de 200 de lei pe luna. Pentru asta trebuie sa-i cumparati sotiei lunar un cadou de 200 de lei ![]() http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg Mami de minune Remus |
E si lipsa de educatie in randul mamelor cred...Eu am nascut in maternitatea veche, exista una noua in cadrul spitalului municipal. Medicul meu insa lucreaza acolo si vroiam sa nasc cu el, e un medic de milioane. Vedeam insa mamele cum merg noaptea, chiar si ziua, dupa ceai sau lapte, ca ele nu au destul. Le spuneam sa puna copilul la san, ca o sa aiba, insa era mai comod asa. Din moment ce mamele faceau asa cred ca le parea normal sa dea formula sau ceai si nu san.
Revin cu post-ul anterior, HELP!!!! Duminica ne-a cazut buricul, ieri tanti doctora a sters mai insistent buricul, a scos negreli de-acolo, azi am sters-o si eu cu spirt cam tot asa, adica sigur mult mai finut decat ea ieri, si mai `nainte am vazut sange mai mult decat negreala aceea de ieri....ce sa-i fac? Sa pun pudra Baneocin? S-o mai tamponez dar doar cu apa fiarta?
Mami de Sara (8 dec 2008)
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
alra spune:
| citat din mesajul lui anes alra, fac si eu ca diamisha, poti sa locuiesti fara probleme in camera aia de spital! Adevarul este ca respectul fata de om primeaza acolo! |
ihi, dar scade din cei 2 ani cu 85% cele 15 saptamani de aici cu 85-75-65% si diferenta tot nu bate o saptamana de spitalizare la super lux. mai ales ca daca vrei mai mult decat loc in rezerva de 4 paturi si aici scoti din buzunar sau iti trebuie inca o supra asigurare de spitalizare care in general intra la servici in pachetul salarial.
si sa vezi circ cand oi incepe serviciul dupa 3 luni cu 2 copii sculati de dimineata din care unu probabil se mai scoala inca noaptea si dimineata tre sa ma scol cu mult mai devreme sa am timp sa isi faca masa tacticoasa la san. + alergat la cresa in pauza de pranz pt alaptat. si seara cand ajung acasa fa si mancare, calmeaza si copii, spala-i, culca-i, etc.
nici nu vreau sa ma gandesc
la partea cu respectul fata de om, da, asta vine aici gratis si default. jos palaria!
ALRA 10kg+
Vacanta cu Laura in Romania
anes spune:
anca, daca nu este rosu, inflamat, nu-ti fa griji! Dezinfecteaza cu alcool si pune pudra baneocin pe buric. Se va vindeca in 2-3 zile. Poate sa mai apara cate o mica sangerare dar este normala atata timp cat nu se infecteaza. Alcool si pudra deci...
Mami de minune
Remus
ginye55 spune:
Bertha tetina pe care a avut-o pana acum la bibe nu se mai gaseste. Pana acum i-am dat cu tetina de tip vechi (cauciuc f f f moale). Cele din cauciuc care se gasesc acum in magazin sunt destul de tari. Stefanut nu poate sa traga din ele pt ca suge doar cu gingia, fara a se ajuta de cerul gurii (nu poate pt ca nu-l are). Deci...este destul de complicat. Acumj i-am comandat un bibe special pt fisura de palatin, dar nu-l vrea. 

Cred ca ca sa urle mult pana se va obisnui cu el, dar va tb sa o faca. 
Criss 
A venit si dr. L-a consultat pe Stefanut: are putin rosu in gat si are nasucul infundat - o mica raceala. 

Acum ii dau nurofen. Sper sa-i treaca repede pt ca sapt viitoare tb sa facem vaccinul de 2 luni.
ginye
Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
www.slide.com/r/kIY0JuzD9r-62C9Rc1ra8_4wriino4?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">Minunea noastra
www.slide.com/r/N9NP9mGY5z9yaBqE578NfMp4FAzTOspS?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">Botez