Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (118)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Buna seara! Am citit si eu ultima pagina si am vazut ca e ziua Caferutei noastre, La multi ani multi acolo in regatul printeselor.

Am trecut sa va zicem ca inca traim dar avem multe pe cap, de Craciun se strange toata lumea la mine, soacra, socrul mama, fratele meu si familia, fratele sotului si familia. Deci gatim la greu, sarmalute, curcan, salata beouf iar desertul il cumparam din motiv de lene.

De revelion vine o prietena cu sotul si fetita la noi cred, noi am invitat-o ea a zis ca verifica dar crede ca vine.

Noi deja am inceput sa primim cadouri de Craciun, am facut curatenie in jucariile Adelicioasei ca sa avem loc de cele noi, copiii au primit cadouri de la prietena de a mea englezoaica, de la Fianna si de la prietena pe care am vazut-o azi. Le place foarte mult ca pe acestea i-am lasat sa le deschida pentru ca macar asa se joaca cu ele, altfel de Craciun in multitudinea de cadouri cred ca o sa fie coplesiti si nu se vor juca cu nimic initial.

Va pupam pe toti si sper sa mai intru manie sa citesc si din urma.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Cafera, La multi ani! Sa fiti fericiti cu totii!
Carla Hai ca pare ca esti un pic mai bine. Mai ai putin pana pe 7, cand aflati sexul lui bebe. Mi-am adus aminte, acum 1 an, cand eram toate cu diversificarea (inceputa sau in stadiul de pregatiri), ca anul trecut de sf Ion i-ai dat morcovi Sabinei . Tin minte asta, datorita sf Ion, ca avea saby fix 6 luni si erai in zor sa-i faci morcoveii Ce a trecut timpul!
Elena, ma bucur ca sunteti bine
Luna

offfffffffff
Pe mine sa ma trimiteti la nebuni.
Noi suntem bine, fetele sunt bine, nu-s probleme de nici un fel, insa am o stare aiurea rau de tot...tristete.... pornita de la un fapt minor
Mi-e rusine, nici nu stiu daca e bine sa ma descarc aici, chiar mi-e rusine, daca e, plec si de pe forum o perioada de rusine...
Totul a pornit de la brad... A fos sotul sa caute brad, un bradut mic... ca nu avem spatiu..
Nu i-a placut mai nimic din ce era pe piata, ba nu aratau bine, ba erau prea bogati jos si nu aveam loc, si pana la urma a luat unul artificial de plastic....
Si....nu stiu, am ramas cam dezumflata, mi-as fi dorit natural, si...nu stiu m-a vazut asa, m-a intrebat daca m-am suparat, am zis ca nu (nu sunt suparata pe el), am zis doar ca e ok si asta, e f frumos... in fine... nu prea m-a crezut ca se vedea clar pe mine..
Pe urma m-a intrebat daca sa se duca sa ia altul..i-am zis ca nu, lasa, e ok asta, ...pe undeva parca imi pare rau ca nu l-am trimis, nici nu stiu daca chiar se ducea, ca s-a plictisit si obosit ca s-a tot dus prin piete...dar era obosit, si i-am zis ca lasa, e ok si bradul asta si nu e nevoie.
Problema e ca de la bradul asta mi s-a declansat o stare aiurea de imi vine sa plang, sunt trista, ma doare sufletul s fata de sot, si ca poate l-am suparat ca preferam brad natural
Nici nu imi vine sa-l impodobesc, mie care imi placea sa fac lucrul asta de ani si ani (doar acum 2 ani nu am impodobit eu bradul ca eram ff suparata si disperata cu sarcina ca aveam mari probleme). Parca nici nu vine Craciunul, nu miroase a brad. ca bradul il poti folosi 50 de ani, ca nu o sa mai aem niciodata brad natural, ca gata, ca-l avem pe asta. A cumparat 2 coronite.alea sunt de brad natural...
in fine, multa lume are brad ecologic, poate si unele din voi....eu am asociat mereu Craciunul cu bradul-brad....si acum, tristea vine din faptul ca parca nu mai vine Craciunul cu bradul ala...ca nu-mi prea imi place...
Ma doare rau sufletul ca l-am suparat pe sot, ca am reactioat asa, ca nu am putut para, ca bla bla bla....sunt o (puneti voi ce vreti acolo)

Doar ca mi s-a declansat o stare de mare tristete.

Am scris chestia asta ca sa ma descarc, nu stiu, mi-e rusine ca lucrul asta minor mi-a declansat o intreaga furtuna...nu as fi crezut ca se poate intampla asa.
cred ca merit cateva suturi si cateva palme...
Chiar mi-e rusine...sincer. Altele din voi ati trecut prin multe cu copiii vostri....
Nu stiu cand mai intru, mor de rusine fata de oricine, si fata de mine si fata de voi ca v-am povestit ca sa ma descarc... nu stiu ce parere o sa va faceti despre mine, asa ca nu stiu cand mai intru pe aici...
Sper sa-mi treaca cu toate ca acum sunt cu ochii in lacrimi.
Va doresc tuturor sarbatori fericite Craciun fericit si sa ne auzim cu bine in noul an


Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii


si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:


Cafera, La multi ani! Sa iti dea Domnul tot ce iti doresti.
monicabo nu iti abroga sentimentele. Daca te simti trista, este ok, da-ti acest drept. Eu cred ca este bine sa ii spui sotului tau cat de mult il apreciezi si esti foarte recunoscatoare ca a adus acel brad de craciun acasa. Dar din pacate acel brad te face foarte trista pentru ca nu este natural. Monica draga mea nu are de ce sa te simiti vinovata pentru ceea ce simti. Sentimentele nu sunt rele sau bune sunt doar stari sufletesti. Daca supararea te tine si dupa ce primesti bradul natural ar fi posibil sa treci prin depresie postnatala. Daca este asa, vorbeste cu doctorul tau sa iti prescrie ceva antidepresive (calmante) pentru ca acesta perioada este cea mai frumoasa perioada din viata ta si de ce sa nu te bucuri de ea .



Ingrid; filmuletul lui Ingrid

www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank"> copiii nostri; ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Neatza, vrea cineva cafea?
Monica, am intrat sa-ti zic repede ca n-ai dc sa-ti faci mustrari de constiinta. Eu cred ca orice mic sau mai mare detaliu ti-ar fi declansat starea asta. Dupa ce am nascut, la vreo 2 luni-2 luni jumate am dat intr-o stare de tristete ciudata legata de sotul meu, deci n-o pot numi chiar baby blue, poate husband blue boceam de cate ori il vedeam, nici acum nu stiu dc...o sa-ti revii, sigur. Bucura-te de sarbatori si mai ales de brad, oricum e preferabil artificial, n-ai vazut la tv??? cum ii taie aiurea? hai si cheer=up!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Monica, draga de tine, nu te mai simti vinovata si nu-ti reprima sentimentele. Cu siguranta toti ai tai stiu cat de mult ii iubesti si in mod clar si tu esti iubita si nimanui nu i-ar placea sa te stie trista.
Nu e nevoie sa schimbi bradutul artificial. Il poti pastra si impodobi undeva pe balcon, asa ca pentru decor, iar in casa cumpara un brad micut, natural. Sa stii ca au scazut preturile. Poate nu ar strica sa lasi copiii in grija sotului sau bunicilor si sa fugi sa-l alegi tu. Nu conteaza sa aibe forma perfecta si doar sa fie...bradul tauin care sa agati, cu fiecare globulet, amintirile copilariei si dragostea pentru cei apropiati tie. Sa dea domnul sa te linistesti si sa fii impacata cu orice deciziei ai lua.


Asaaaaaaaaaaa....
Nici eu nu stiu ce am avut ieri si...am plans. Dar rau de tot. Va povestesc, dar nu inainte va multumesc pentru gandurile voastre.

M-am trezit dimineata foarte fericita, m-am facut frumoasa si am inceput, ca un copil, sa primesc felicitarile si sa-i bifez pe "carnetel" pe cei ce se gandesc la mine. Majoritatea chiar tin la mine si pentru asta sunt o norocoasa.
Ca in nici un an, nu am pregatit nimic acasa, dar nimic. Nu stiu, poate unde ma simt foarte obosita si ...ma doare si piciorul. Sotul facuse rezervare pentru noi patru la un restaurant nou deschis. Dimineata Alexia a fost in oras si mi-a cumparat un tort si sotul un buchet de flori superb.
Toate bune si frumoase pana cand tarrrrrrr la poarta. Nu asteptam pe nimeni si chiar am fost dezamagita. Cand ...o cunostinta, chipurile cu colindul, de fapt cu cadou pentru mine. In loc sa ma bucr, m-am bosumflat. Au zis ca stau putin si au stat pana seara si mi-au mai venit niste cunostinte intre timp. Dar eu nu invitasem pe nimeni. Si de servit i-am servit cu ...chestioare, nu tu masa pusa, nu tu atmosfera.

Sotul fu cu ideea sa mergem toti la restaurant si eu nu si nu, tot asteptam sa plece musafirii si sa mergem doar in familie. Nu stiu ce a fost cu mine. O data plecati, tarziu desigur, Ilinca cred ca s-a deocheat si s-a pus pe plans, urlat de fapt si eu cu ea



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

Eu servesc cafeluta. Multumesc, Vio.
Monica, cheer up.
Eu am avut o stare de tristete, poate chiar depresie, vreo trei luni dupa nastere, pana am regasit puteri interioare sa lupt, pentru ca stiam ca Razvan are nevoie de mine, are nevoie sa fiu calma si lucida. Nu m-a ajutat nimeni cu nimic, ba chiar sotul era rautacios si mi-a luat ceva vreme sa invat sa ii ignor remarcile dure si intepaturile. Acum e mai bine.
Ce voiam eu sa iti spun, Monica, e sa nu te lasi coplesita de tristete. Ai niste minuni de fetite si un sot dragut, plus ca vine Craciunul si trebuie sa fiti veseli....chiar si langa bradut artificial, dar ecologic.

Am vazut joi seara telenovela Regina si in pauza de publicitate am ajuns pe Protv International si era acolo emisiunea Povestiri adevarate cu tot felul de cazuri disperate, cu copii bolnavi, cu oameni in suferinta si care solicitau ajutorul si dadeau tot felul de conturi si asa m-am intristat si am inteles ca nimic nu imi lipseste si nu imi trebuie atata timp cat Razvan e sanatos si eu si sotul suntem sanatosi si putem munci pentru el, sa ii asiguram tot ce ii trebuie si tot ce are nevoie.
Imi doresc de Craciun un set cercei si lantisor cu pandativ, de argint cu pietricele negre si o poseta, dar stiu sigura ca nu o sa le primesc, dar chiar nu ma supar si nu voi suferi. Un Craciun cu un Razvan vesel si fericit e cel mai frumos cadou.
Intre noi fie vorba, s-ar putea sa primesc niste bani pentru niste planse facute cuiva, asa ca o sa imi cumpar cerceii si lantisorul macar la Craciunul pe stil vechi.
Am fost ieri in Carrefour, pe la 11.00 si credeam ca va fi bine, dar a fost ingrozitor de aglomerat. Nu am reusit sa cumpar tot ce era pe lista mea si am stat si 1 ora si 45 minute la coada.. Apoi am mers in piata si am luat un sac de cartofi si unul de ceapa, dar la carmangerie era inchis. Asa ca o sa mai merg maine iarasi in piata sa imi finalizez cumparaturile.
Am ajuns acasa pe la 15.30 si pana la 19.00 am facut mancare si am spalat niste rafturi de la congelator. Cand m-am retras si eu in camera, la televizor, alaturi de sot si de Razvan si ne-a dat Razvan o mostra de energie si vitalitate....Sarea in sus, tipa, ne sarea de gat si ne pupa, striga papa-papa si manca cate putin, iar sarea in sus pe pat, zdranganea niste chei, incerca sa incuie usa, incerca sa se urce pe scaun si apoi pe masa, se urca pe burta mea si ma framanta cu picioarele, il pupa apoi pe tata-sau.....si asa a facut 2 ore, pana la 21.00, cand a picat lat, dupa ce a baut un biberon de ceai. L-am suspectat pe sot ca i-a dat ceva energizant.
In ultimile saptamani, Razvan a baut foarte multe lichide, ceai sau apa si noaptea pe la 2.00 trebuia sa ii schimb scutecul, ca era plin-plin de pisu si isi uda pantalonii.

Cafera, iti spun si La multi ani!.Incearca sa iesiti totusi la restaurant, sa va simtiti bine toti 4. Un pupic si pentru fetita deocheata. Sper ca se simte mai bine acum.
Elena, mamica lui Razvan Gabriel - 01.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna dimineata si o saptamana stralucitoare! Pentru ca asa ar trebui sa fie pentru toata lumea!

Cafera, La Multi Ani si sincer, eu le spuneam in fata musafirilor ca avem rezervare la restaurant, apoi de ziua de nastere se fac invitatii, nu se apare asa din senin acasa la om! Eu sunt mai din topor si sincer cand am un plan doar pentru mine si familia mea nimic nu imi sta in cale.

Monica, si eu zic ca e vorba de depresie postnatala. Eu am facut depresie la ambele nasteri asa ca ai voie sa fii suparata. Doar ca trebuie sa ii explici sotului prin ce treci, sa inteleaga si sa fie alaturi de tine. De altfel din ce am vazut, este un sot iubitor si saritor, doar ca nu uita ca e barbat si uneori nu poate simti ceea ce simtim si noi.

Copilul meu cel mic iar este racit, cum se incalzeste un pic afara cum raceste. Si sincer nu inteleg, daca il scot afara nu ii curge nici un muc si e vioi daca sta in casa cum muceste lumanari si se blegeste. Imi doresc un Craciun fara muci si tuse dar daca nu o fi sa fie o sa ma bucur eu de altele . I-am dus pe cei mici la mama, noi mai lucram pana miercuri si miercuri seara o sa ajungem la timp sa punem cadourile sub brad. Unde mai pui ca Vlad ma zapaceste ca de Craciun e ziua lui si vrea cadou separat (il cheama si Cristian).

Eu nu gatesc nimic anul asta, de Craciun sunt la mama, de Revelion mergem la fostul hotel Bucuresti asa ca bucatele nu sunt in lista mea. Alta data cu alta ocazie. Vreau sa comand si niste cozonaci si torturi pentru Craciun si apoi sanatosi sa fim, la bucatarie pot sta si alta data.

Cum spuneam, o saptamana excelenta si bucurie multa! E saptamana Craciunului!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Multumesc pt gandurile bune!
Cristina la naiba, nu stiu daca e depresie, nu am avut nimic pana sa vad bradul ala... aia e tot ce m-a indispus.... si a mai costat si o caruta de bani
xerxe, stiu ca sunt cazuri disperate, de aia mi-e si rusine, nu am mai patit niciodata asa...
La primul copil eram mult mai stresata, orice aparea ma consumam raud e tot (ca nu lua in greutate cat trebuie, ca i-a aparut nu stiu ce bubita, ca are putina febra, ca nu facea kk zilnic o perioada pana in diversificare, ca etc etc...chestii minore, ca probl grave slava Domnului nu am avut). Acum la Ana Maria sunt mai "nesimtita", la figurat, ca de aia am pus " "...adica nu mai imi fac probleme din orice lucru minor, le-am luat pe toate pas cu pas, papa la cerere (nu cum eram stresata ca asa imi zisese medicul ca tre sa manance la 3 ore si ca "daca se trezeste mai devreme si cere, inseamna c nu aveti lapte si ii trebuie lapte praf"), acum nu ma stresez nici daca cere la 1 ora...si si-a reglat ea un program, asa in linii mari
Adica vrreau sa zic ca am fost mult mai detasata, adica nu am stat in stress.... nu am avut nimic, chiar ma bucuram nespus ca vin sarbatorile si vom fi impreuna, pana a aparut bradul asta....bine, si asa ma bucur ca suntem toti...
Poate e frumos si bradul asta, sunt sigura ca privit de altcineva din afara e super ok, insa nu stiu eu sa-l apreciez.
violeta, cafera



Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii


si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Monica, da, ai mare dreptate cu Sf. Ion si diversificarea Sabinutei, wow, ce memorie ai! Da, m-am simtit mai bine de cateva zile, treptat incepe sa se termine si cu starile cele mai rele.
Cu bradul te inteleg bine, nici la mine nu e Craciun fara brad natural, oricum se taie, asa ca noi cumparam mereu. Restul ti-am spus in particular .

Carla, s.14 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby la laptop

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

neatza
monica..cum povestesti tu acolo..esti dragalasa foc..te

noi acasa,mama freaca de zor...nu stiu ce ca am frecat si eu o saptamana...dar ochiul ager,ce sa-i faci.

xerxe,sper sa primesti cadoul si daca nu,flutura din gene...la mine merge..hi,hi

eu nu-mi doresc nimic special de Craciun petru ca stau foarte prost la capitolul garderoba,pantofi si altele,mi-ar trebui ceva bani sa mi-o refac asa ca nu stiu ce sa cer mai intai...am vazut niste cizme superbe,dar costa 400 ron reduse la 50%..dar daca se gaseste cineva sa sponsorizeze,nu ma dau in laturi.

Mergi la inceput