Mamici cu 2 pitici (2)
Raspunsuri - Pagina 4
OanaRusu spune:
Apropo de "gradatia la san" care nu exista, lucru cam stresant si pt mine, mai ales ca la Paul notam in caiet absolut tot, cat a papat din sticla, la ce ora a facut si ce etc, acum cu Ana habar n-am cat mananca, in cate o zi suge o gramada, umple la pampersi de pishu de numa, si papa si supliment ca sparta, in alta zi imi pare ca n-a supt mare lucru, nici din sticla nu vrea, asa ca ...
Asta eu incerc sa-l iau de exercitiu de viata, adica ma invata sa accept ca sunt lucruri pe care nu le pot controla oricat de mult as vrea, ca trebuie sa traiesc asa, nestiind cat a papat si de ce e suparata/voioasa pentru ca mie imi pare ca a fi parinte inseamna in primul rand sa stii si sa accepti ca nu poti controla totul. Cred ca daca am sa invat sa traiesc fara sa controlez totul, am sa fiu un parinte bun pentru copii mei.
Hmm... voi ce credeti?
Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
julax spune:
Claudia,mult inainte Lucieisi Ioana e uneori agitata la san,are perioade,imi amintesc ca si cu Alex era la fel.
Oana,se pare ca ma numar printre norocoase,ca am dat vreo6-7 kg de cand am nascut,dar acum vad ca dau din ce in ce mai greu,ce-i drept ,nu tin deloc regim.Oricum nu incap in toate hainele de dinainte,dar sper ca pana la vara...sper....
Cat despre faptul ca trebuie sa acceptam ca nu putem controla totul,sunt de cacord,dar e o proba de foc uneori si cu trecerea timpului devine din ce in ce mai grea
Ada,sunt cu gandul alaturi de tine,imi pare rau ca nu ai ajutor,bine ca te descurci pana la urma
Crengu,imi cere parola sa vad pozele
Doniro,aiurea ca a esuat operatiunea ,sper sa reuseasca cat mai curand,Sa ne tii la curent
S-a trezit Ioana.Si eu care credeam ca va dormi pana dimineta...Plec la datorie.Noapte buna!Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip Alex
Poze si filmulete
ClaudiaH spune:
Oana, teoria-i minunata, sunt intru totul de acord cu tine da' practica ma omoara.
Crengu, si mie imi cere parola.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
ana_a spune:
Buna seara fetelor!
Stefan este in vacanta acasa, din acest motiv nu am mai dat pe aici de loc.
Am avut serbarea marti, am sa incerc sa pun cateva poze, va anunt eu cand reusesc...sunt franta de oboseala.
Acu 2 zile Paul a adus din strada un pui de matza neagra....si a zis ca vrea sa-l pastram. Ia facut o cutie de carton afara in anexa din curte...si acum avem matza! Azi a adus-o in casa vreo 20 de minute si a facut undeva pipi ca puteeee....sper sa nu mai avem astfel de incidente. Astept sa adoarma Matei sa fac curat in birou, sa spal parchetul.
Nu am citit nimic din urma.
Romanitza, acum am citit despre voi!!Felicitari!!! Un bebe sanatos si voios si ma bucur ca ai intrat in randul mamicilor cu 2 pitici!
Claudia, intrebai cat vrem sa alaptam. Eu vreau sa-l alaptez pana la sf lui martie daca ma ajuta DD sa am atata lapte. Insa, ieri a trebuit sa-i dau din congelator 80ml seara pe langa ce a supt din sani...ca se pare ca a fost putin. Nu mi sa mai intamplat. Poate fi si de la oboseala....sper sa nu se mai repete curand.
Nu as putea sa-l alaptez pana la 2 ani...
Oana, ce fel de lapte ii dai supliment? Ca ar trebui sa ma gandesc si eu de pe acuma pentru ca si in seara asta am simtit ca nu se satura, sa vedem daca se va trezi peste noapte...prefer sa-i dau supliment ca sa obijnuit sa doarma toata noaptea decat sa-i stric programul.
Eu as cauta Similac Advance cu soia, Stefan a baut pana la un an Similac si fff bine ia mers dupa el! Nu stiu daca gasesc acum si cat o fi costand dar am sa dau din curiozitate o cautare pe google.
Claudia, cu scaunul urat mirositor...ati avut recent vaccin?
Eu mananc de toate si nu am avut probleme cu Matei.
Te inteleg perfect cu alimentatia....mereu cand mananc ma gandesc prima data la Matei, si atunci cand nu vreau sa mananc...tot la el ma gandesc...si normal ca ma fac cat un elefant...
Asa...si apropo de asta sa va spun compliment de la Stefan : Mami, esti mai grasa ca un cartof!!!
Gabi, vazut pozele de la serbare! Ce simpatica faza cu cadoul!Ce botic a facut el... Tare mi-a placut mosul!!!Aici la Stefan la serbare a fost un mos jenant....mi-e si rusine sa arat pozele cu el Eu cred ca daca nu schimba costumul nu mai tine faza si la anul...ca si asa Stefan a zis ca ceva este dubios cu mosul asta...prea e de plastic!
crengu, cum reusesti sa o alaptezi pe unde i se face foame? vreau sa pot si eu...da exemple...ca eu nu pot....l-am alaptat la mama, la prietena mea si atat.In rest...fug acasa sau nu ies de loc...
CamiM sper ca sunteti bine!Pupici Sabinei!Si eu am mai servit cate un pic de vin (soacra ma serveste cand mancam la ea) sau cate o juma de cana de cafea naturala.
Fetele care ati alaptat asa de mult....tot respectul! Eu nu cred ca as putea...nu stiu de ce! Mie drag de mor sa-l vad la san...insa am momente in care vreau sa ma apuc de un regim de slabire, simt ca trece timpul si mie frica sa nu raman asa grasa...am mai pus si eu inca vreo 5 kg, am in jur de 74 de kg...Oricum, nu conteaza, important este sa fiu eu linistita si fericita ca sa fie si el linistit si fericit.Insa, vreau sa trecem iarna la san, apoi ma gandesc la trecere usoara spre lapte praf. Nu ma grabesc.
Claudia, EXACT asa face si Matei cand papa la san! Nu pot sa-l alaptez decat in liniste! Cum il aude pe Stefan sau pe tati cum este cu ochii pe ei...Eu cred ca de vina sunt eu ca de mic l-am alaptat retrasa in camera, numai noi doi in liniste. Asa era si cu Stefan. Eu de felul meu sunt mai sociopata si mai retrasa asa ca nu o sa auzi in jurul meu galagie si forfota decat la revelion poate In plus....Stefan imi ajunge pana peste cap cu galagia
Si eu sunt innebunita dupa dulciuri... si mai mult decat atat...Stefan a primit in ultima vreme multe dulciuri, ofcourse...cine credeti ca le mananca???EU! Iar faza cu pragul de 70 de kile...l-am depasit!Si nu are rost sa va spun cum am intrat in panica! Nu ma credeam vreodata de 74 de kile....eu care de regula cam la 56 eram grasuna si iarna ajungeam sa trec de 55 de kile.
crengu, nu pot sa vad pozele, sunt private.
O seara placuta in continuare!
Ma duc sa beau un pic de ceai de sunatoare ca de cateva zile ma doare stomacul...nu stiu de ce....
Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam
CamiM spune:
'Neata fetelor!!
Sunt franta dupa o zi incarcata dar zic eu ca am gatat cumparaturile de Craciun.. refuz sa mai cumpar orice altceva pana dupa sarbatori.Acum numai trebuie sa am grija sa nu dea Sofia peste cutiile si pungile cu cadouri..si sunt gramezi ca au inceput sa soseasca si pachetele de pe la matusi, nasi, prieteni, etc.
Si eu sunt din cele care sunt furioase pe teoria ca alaptatul ajuta la slabit.. nu slabesc si pace.. si mai am muulte kg de dat jos.. e jenant sa mentionez cat.. mai bine tac..
Claudia ceva foarte asemanator am patit noi cu Sofia cand avea cateva lunite: facea kk rar de tot dupa care a trecut in partea cealalta de nu stiam ce sa mai fac..pediatra ne-a spus sa sistez orice lapte cam 12-20 de h cat de mult pot, timp in care sa ii dau numai solutie electrolitica pentru hidratare. Dupa asta sa reiau alaptatul.. la noi a mers ca o minune a doua zi era fata mea cea dinainte. Ne spusese daca vreau sa ii dau apoi completare sa folosesc formula din soia( bleah!!) dar nu a mai fost cazul.
Doniro multumim inca o data ca impartasesti experienta voastra cu noi.. deocamdata nu dorm la fel dar eu sper ca in cateva luni cand mai creste si Sabina..
Ada ne bucuram de stiri bune
Crengu nu se pot vedea pozele.. Am ajuns la concluzia ca Sabina avut un virusel de 24 de ore. mai umbla pe aici, din fericire a trecut sper sa nu mai revina..
Oana mare adevar ai spus cu controlatul.. dar greu de pus in practica eu una sunt si asa cam "control freak" si pe huzband il innebunesc..
Ana m-am prapadit de ras! Stefan rocks!!
ok gasca si numai bine !! ma duc la nani
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
rromanitza spune:
Neata fetelor,
Eu va citesc dar inca nu am starea de a raspunde tuturor....Cred ca am si o depresie ca as palnge intr-una desi trebuie sa ma abtin pentru lapticul micutului.....Dar din cand in cand mai scap vreo doua lacrimi....Imi este dor si de Cris si imi pare tare rau ca trebuie sa stam asa departe unii de altii.... Iar plang.....
Am si eu o dilema...nu mai tin minte de la Dvd dar cel mic doarme cam 4-5 ore si mananca apoi cam 100 ml. ceea ce mie mi se apre cam mult...Dar probabil unde doarme asa mult trebuie sa si manance...Ati avut bebei la fel? Face kk la greu, dar cum spuneati si voi nu pot controla cat suge.....
Si mie mi se ma iumfla si sanii ca pana se trezeste seful....Ce sa fac? Sa ma mulg sau sa astept pana isi face el singur dreptate?
Va pup!
Dana, mami de David-Cristian din 9.11.2004, Lucas-Alexandru din 12.12.2008
crengu75 spune:
Gata , corectat, erau private pozele. Cap sec! Scuze, dar dupa ce am citi pe forum niste subiecte legate de poze le-am parolat si eu si am uitata aseara sa scot restrictia.
Ana, eu alaptez si pe afara ( acum e cam greu ca-i frig), in fata blocului,in parc, la serviciu cand am fost in vizita la fete, la Carrefour, la Mall, la Mc Donald, la restaurant, adica pe oriunde merg si fata vrea, ii dau . Nu mi-e jena deloc deloc. Oricum fac in asa fel incat sa nu se vada tzatzele ca la persoanele rome. Tin copilul cu o mana cat mai aproape de san, cu cealalta imi dezvelesc usor un san si apoi pun guritza lui bebe acolo. Apoi imi trag o esarfa usurica peste ce a mai ranas din sanul dezvelit , ca oricum sutienul de alaptat acopera mult. Si apoi cu un tupeu naprasnic ma uit latoti care trec ca sa le infrunt privirea si ei se simt si se fac ca nu ma vad. Adica, ma trec doar cu privirea ca si cum nimic nu s-ar intampla. Oricum, nu se holbeaza nimeni ca nici nu ar avea ce vedea. Isi pot doar imagina ca alaptez. Sper ca am descris bine ca eu nu prea am talent la scris.
Julax, ce mai face Ioana? Mai spune ceva noutati despre voi.
Romanitza, nu te lasa prada depresiei.Noi te sustinem, suntem langa tine , macar virtual si tot e bine.Eu zic ca esti o fericita ca doarme bebele 4-5 ore si nu mi se pare mult cat papa. Este un copil sanatos si papa cat are el nevoie. O chestie am invata si eu acum la a2 a nastere: natura isi face treaba, asta e sigur. De aia nu vreau ma mai controlez nimic, nici cat papa, nici cat doarme, las natura sa-si urmeze cursul. Atata timp cat copilul creste , ia in greutate, pare fericit, uda 5-6 scutecepe zi, faca caca si pisu , inseamna ca papa. Sanul , la fel, produce cat trebuie , rare sunt cazurile cand mama nu are destul lapte, asta am citit eu si asa ma ghidez de data asta.
Deci, zi merci ca este cuminte, te lasa sa dormi, esti o fericita. Uite eu te pup tare si dulce si lasa, ca o sa te pui tu pe picioare imediat. Acum papa bine, odihneste-te si ai grija de bebe mic si frumos.
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
crengu75 spune:
Sa continuam.
Cami, te pup , esti asa de dulce, auzi, e jenant sa mentionezi. Esti faina mai fata, ce daca ai cateva kile in plus? Da eu vad acum fete de liceu care au cate o suta de kile, alea nu au nascut si arata ca niste vacute, scuzati expresia. Noi macar avem o scuza, si oricum suntem niste frumoase, eu te-am vazut in poze, lasa vrajeala asta cu jena.
Valabil si pentru restul, Claudia, Oana, Julax, Ana, etc, care mai zice ca-i garsa, pai va arat eu niste grase.......
Pai , hai sa ne uitam si in buletin , nu mai avem 20 de ani, talie de viespe, nu? bine ca ne-am maritat, ne-am vazut cu sacii in caruta si gata, acum ne putem face de cap, nu? Glumesc. Dar as vrea sa va ridic moralul, ca sincer ca sunteti frumoase toate, nu stiu cum ne-am adunat aici atatea frumuseti. Pe bune.
Ana, sa-ti tariasca noul membrul al familie si anume matza!
s-a sculat maimutza. Revin ca nu am terminat .
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
OanaRusu spune:
Inainte sa raspund la restul, despre control. Asa mi-a fost mie felul, sa pot controla orice e in relatie cu mine, pana am avut accidentul de masina. Atunci asta a fost, n-am avut in contro, luni in sir nu am putut sa-mi iau un pahar cu apa, am depins de cineva sa-mi aduca (eram imobilizata la pat). Si in prima faza m-am lasat cocolosita, apoi m-am revoltat, dupa care m-a lovit frustarea - plangeam ca bebeii la colici - apoi am ajuns la acceptare.
Si apoi, cand am ramas gravi cu Paul si am aflat ca o sa am cezariana iar am trecut prin fazele de mai sus, dupa care a venit nasterea Anei pe care am reusit-o cum mi-am dorit - asa ca daca n-am putut cu practica de buna voie, mi-a dat viata lectii sa invat de musai
Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor