Mamici cu 2 pitici (2)
Raspunsuri - Pagina 3
ClaudiaH spune:
'Neata!
Multumesc pentru raspunsuri! Sunteti niste dragute!
Crengu, stiu ca e mai practic cu sanul in mod normal, imi amintesc cum e cu biberoanele de la Stefan. Problema e ca Lucia nu prea mai suge oriunde, e genul de copil care are nevoie de locul ei, de liniste si nici asa nu prea mai vrea sa suga si nu-mi explic de ce. Ea care statea la san cate 10-15 minute la fiecare parte acum ma chinui s-o fac sa suga mai mult de 5 minute si nu vrea intotdeauna ambii sani. Apoi adoarme si dupa juma' de ora se trezeste pe jumatate si vrea sa suga, asa prin somn ca nu vrea nici sa se scoale, nu vrea nici suzeta, vrea sa suga. Apoi suge un pic si readoarme; la 15-30 de minute se repeta figura. Cand e treaza nu are chef de supt, vrea sa vada tot, sa auda tot, sa fie la curent cu tot ce se intampla in jur, n-are timp de supt. Cum il aude pe Stefan cum gata, e cu ochii dupa el, suptul... alta data. Ma termina daca de pe acuma trebuie sa o alerg sa manance. Cum sunt o persoana care vrea sa aiba controlul asupra lucrurilor am senzatia ca din biberon as sti exact cat a baut, da' la san nu am gradatie.
Cami, si eu am mancat o perioada buna chiar de toate cand era mai mica si nu a avut nimic, chiar stii ca ma plangeam ca are scaun o data pe saptamana sau chiar la 10 zile. Acum insa are de vreo saptamana diaree indiferent ce mananc. Vorba sotului, o fi de la cereale. O sa incerc sa le sistez si pe astea vreo cateva zile, sa vedem ce se intampla.
Iulia, Gabitzam, va felicit ca ati alaptat asa mult! As vrea sa reusesc si eu insa eu trebuie sa recunsc faptul ca-s mai egoista si nu stiu daca am aceasta disponibilitate.
In fine... va innebunesc pe voi cu tot felul de ganduri, indoieli, etc. Scuze! In final stiu ca o sa fac ceea ce e mai intelept din punct de vedere rational si anume ca o sa-i dau sa suga mai departe si nu peste mult timp o sa pape si mancare din ce in ce mai multa si... n-o sa mai avem problema asta.
Bianca, bine ai venit! Mai eu ma simt tare bine pe acest forum. Sper sa-ti fie si tie cel putin la fel de bine.
Doniro, cred ca e o perioada de tranzitie pana se vor obisnui sa doarma amandoi in camera. Daria fiind mai mare constientizeaza altfel prezenta fratiorului si de asta doarme mai putin insa... cred eu ca in timp o sa se obisnuiasca si n-o sa i se mai para asa o chestie deosebita sa doarma in aceeasi camera cu frate-su. Ai putea sa mai incerci sa-i pui impreuna cat mai curand si desi o sa fie mai greu o perioada cred ca e mai bine sa se confrunte cu noua situatie ca sa o poata asimila. Zic si eu, nu stiu. E usor sa-ti dai cu parerea din afara. Acelasi lucru o sa-l fac si eu la un moment dat cu ai mei dar eu mai am de asteptat. Pana una alta, invat din experientele tale [hi-hi].
Noi suntem mai bine cu raceala. Ieri am fost cu gradinita la biserica unde a avut loc un fel de serbare: punerea in scena a nasterii lui Isus. Au participat doar o parte din copiii cei mari. Cei mici au fost doar spectatori. Si-asa multi dintre ei isi cam pierdusera rabdarea pana la sfarsit. Cam atata nou de la noi. Pupici! Mai revin.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
ClaudiaH spune:
Oana, ma consoleaza sa stiu ca nu sunt singura care se ingrasa in loc sa slabeasca de la alaptat. Am tot citit ca alaptand mama revine incet-incet la kilogramele initiale dar n-am citit niciunde ca alaptand mama continua sa ia proportii. Mi-am zis ca poate sunt eu defecta. Ce-i drept de cand alaptez dulciurile ma tenteaza cu putere inzecita desi eu n-am fost niciodata fan dulciuri. O sa incerc sa tin departe de mine dulciurile poate vad vreo schimbare caci 70 de kg e pragul psihlogic la mine si daca trec de el, fac cu nervii (am doar 163cm). N-am crezut vreodata in viata mea ca voi ajunge la 70 de kilograme, 60 fiind limita maxima pe care nu am atins-o decat o singura data (exceptand sarcinile). Acu' sunt la 69,ceva. Dar... trebuie sa am cu ce sa-i scot ochii Luciei cand o fi mare, nu? (glumesc)
OanaRusu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ClaudiaH 'Neata! Multumesc pentru raspunsuri! Sunteti niste dragute! Crengu, stiu ca e mai practic cu sanul in mod normal, imi amintesc cum e cu biberoanele de la Stefan. Problema e ca Lucia nu prea mai suge oriunde, e genul de copil care are nevoie de locul ei, de liniste si nici asa nu prea mai vrea sa suga si nu-mi explic de ce. Ea care statea la san cate 10-15 minute la fiecare parte acum ma chinui s-o fac sa suga mai mult de 5 minute si nu vrea intotdeauna ambii sani. Apoi adoarme si dupa juma' de ora se trezeste pe jumatate si vrea sa suga, asa prin somn ca nu vrea nici sa se scoale, nu vrea nici suzeta, vrea sa suga. Apoi suge un pic si readoarme; la 15-30 de minute se repeta figura. Cand e treaza nu are chef de supt, vrea sa vada tot, sa auda tot, sa fie la curent cu tot ce se intampla in jur, n-are timp de supt. Cum il aude pe Stefan cum gata, e cu ochii dupa el, suptul... alta data. Ma termina daca de pe acuma trebuie sa o alerg sa manance. Cum sunt o persoana care vrea sa aiba controlul asupra lucrurilor am senzatia ca din biberon as sti exact cat a baut, da' la san nu am gradatie. ... mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008 |
Ana mea asa suge de la o saptamana.... si m-am dedicat total ei pt ca mi-am dorit enorm sa o alaptezi acum n-am habar cat mananca, da' e crescut asa fruoms, e puternica si f vioaie asa ca nu ma mai stresez. Si acum mai are 7-8 supturi pe zi, plus 3 mese.
ia decizia care te face fericita, asta e cel mai important
Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
OanaRusu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ClaudiaH Oana, ma consoleaza sa stiu ca nu sunt singura care se ingrasa in loc sa slabeasca de la alaptat. Am tot citit ca alaptand mama revine incet-incet la kilogramele initiale dar n-am citit niciunde ca alaptand mama continua sa ia proportii. Mi-am zis ca poate sunt eu defecta. Ce-i drept de cand alaptez dulciurile ma tenteaza cu putere inzecita desi eu n-am fost niciodata fan dulciuri. O sa incerc sa tin departe de mine dulciurile poate vad vreo schimbare caci 70 de kg e pragul psihlogic la mine si daca trec de el, fac cu nervii (am doar 163cm). N-am crezut vreodata in viata mea ca voi ajunge la 70 de kilograme, 60 fiind limita maxima pe care nu am atins-o decat o singura data (exceptand sarcinile). Acu' sunt la 69,ceva. Dar... trebuie sa am cu ce sa-i scot ochii Luciei cand o fi mare, nu? (glumesc) mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008 |
Stai tu linistita.. eu personal cunosc o sing mamica [!] care a slabit in alaptare - cea care se mulgea si aveam cam 2 litri pe zi. Toate celelalte pe care le cunosc personal s-au ingrasat in alaptare. Adica vrea... stai sa numar.... vreo 6-7. Scor:6 la 1 eu tot 1.63, si am trecut din pacate pragul psihologic de 70, nu ma mai urc pe cantar.
Am o singura consolare in fata oglinzii - sanii daca ar fi sa-mi fac dupa ce nu mai alaptez implant, exact asa cum ii am acuma as vrea sa fie asa ca in oglinda numa' la asta ma uit si la freza, dupa ce vine coafeza la mine, asa cum va fi azi, ma admir o tzara si dupa aia vad de prunci si de barbat. Si nu ma mai gandesc la prostii ca nu m-am maritat de manechin
Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
ClaudiaH spune:
Oana, esti mortala! M-ai facut sa rad copios!
La mine si sanii sunt o belea caci si in mod normal ii am prea mari (dupa parera mea nu dupa a sotului) acum insa... am ajuns la cupa F (sutienele mai mari de F intra la categoria corturi) si nu prea imi gasesc sutiene... si ma ucide sa-i port toata ziua in carca. NU mai vorbesc de faptul ca mi se par niste monstruozitati dpdv estetic. Dar... sa aiba Lucia papa ca poate fac bani de ceva operatie de micsorare dupa ce inchei capitolul copii. Vezi, asa ne da Dumnezeu cat sa nu fim niciodata multumite
Ada_S spune:
Buna fetele, nu ma dati disparuta ca va citesc dar nu-i chip sa raspund, eu sunt singura cu cei doi bebei ai mei, nu am pic de ajutor, nici macar 5 minute nu ma ajuta cineva mai degraba eu trebuie sa ajut pe altii... in fine, nu ma mai plang ca aveti si voi destule pe cap.
Sunt in toiul pregatirilor de Craciun, stiti si voi cum e, curatenie, cumparaturi(mereu cu plozii dupa mine ca sa fie stresul mai mare), apoi mai sunt si treburile zilnice si simt ca nu mai fac fata. Alexander e baiat mare deja deci are si pretentii mai mari. Am incercat si operatiunea "inblanzirea scorpiei" adica a lui Alvin si se pare ca am reusit, greu dar am reusit.... din nou am baietel dulce si intelegator. Se pare ca noi am gresit, ne-a doborat stresul si toata ziulica tipam la el: nu e voie..., ia mana..., pune jos..., pleaca de acolo, etc. si bietul a cedat si el nervos ca doar e om si el, unul mic ce-i drept dar om e.
Mi-e tare dor de voi si tare as fi intrat la discutii cu voi...mai ales ca ati dezbatut subiecte interesante. Am vazut ca ati fost bolnaviori si ca acum sunteti bine, am vazut si pozele cu copilasii lui Oana pe care o felicit ca are asa comori frumoase.
Dana, felicitari si refacere rapida....bine ai venit oficial in clubul nostru sa iti traiasca bebelusul nou nascut dar si cel vechi nascut.
Bianca, bine ai intrat in clubul nostru, sedere placuta si lunga la noi.
Un mmmmmmaaaaarrrrreee de la noi si o
ClaudiaH spune:
Ada, offf, te inteleg. In zilele in care Stefan nu e la gradinita imi iese par alb sa stau o zi intreaga cu amandoi. Cumparaturi... eu nu fac. Se ocupa sotul in genere. IAr acolo unde nu se priecepe el, mergem toti 4 si e clar mai usor. Oricum, stai linistita ca te intelegem. Pupici baietelului cuminte!
crengu75 spune:
Cami,multumim, uite si de la mine un .Va pun si eu poze de la serbare.
O sa merg la control negresit, probabil maine sau saptamana viitoare. Promit. Sper sa fie bine si sa nu ma gandesc la prostii. Oricum am aflat ca si Adreea Banica , cantareta s-a operat de noduli la corzile vocale, este boala celor care vorbesc mult sau canta.
Eu am slabit alaptand , chiar dupa ce am nascut am slabit uluitor de repede, de iar intrasem la banuieli. Insa acum de o perioada parca am inceput sa pun pe burta niste colacei, am simtit la pantaloni. Si eu pap dulciurele
cateodata. Si beau cate o cafea zilnic , cu cofeina recunosc. Macar atat sa-mi fac si eu pe plac.
Eu ,la fel, dupa ce ati voi ca sa pap de toate ( fara fasole, mazare sau citrice), am papat de toate.
Mai, eu cand va auzeam ca alaptati la 4-5 6 ore va invidiam ca a mea si acum papa la 2 ore cel mult.
Claudia, exact asa papa si fata mea ziua, suge uneori si 3 minute si gata. Iar daca aude vreo vorba , intoarce capul si gata suptul.Si eu imi faceam probleme ca nu papa destul, dar odata a varsat imediat dupa ce papase vreo 3 minute si a iesit o gramada de lapte, ceea ce m-a facut sa cred ca trage cumva repede toata cantitatea.
Cu mirosul la caca nu stiu ce sa zic, dar moasa aia nu mai vine la voi? Poate nu i-a priit ceva legat de diversificare, nu neaparat ce ai papat tu.
Si nu te stresa cu cantitatea. Din moment ce creste frumos, si Lucia a crescut super frumos, suge cat are nevoie.
Oana, mare dreptate ai. Nu suntem manechine. Si eu devin uneori nostalgica si ma gandesc cum eram si cum am ajuns, dar ma bucur ca am doua comori si merita efortul.
Cu tzatzele, mie imi convine ca de obicei le am mici, mici, spre deloc, asa ca acum..........am si eu oleaca de taztze. Numai ca fiind mici, cred eu ca nici nu e loc mare sa depozitez lapte mult in ele si folosesc la greu chestii din alea pentru sani.
Am zis ca exista legea compensatiei, nu dai bani pe lapte ( sau pe tampoane, ca nici CM nu a venit) dar cumpar la greu rozete pentru tzatze, cate 2 cutii pe saptamana si din alea bune care retin mult lapte.
Bianca, bine ai venit.
Cami, ma bucur ca Sabina e mai bine. Oare ce o fi fost? Pupam fata cimite.
Nu stiu ce mai era de zis. ma duc sa mai pregatesc pentru serabre cate ceva , ca e la ora 17. Si mai revin.
Pupam toata gasca.
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
ClaudiaH spune:
Crengu, moasa nu mai vine. Diversificare... nu prea primeste decat cereale seara la 19 cca 70g. NU-i mai dau morcov de mai bine de o saptamana ca mi s-a parut ca nu-l digera. O sa scot de azi si cerealele, revenim la lapte exclusiv, sa vedem si o sa incercam mai tarziu din nou. E deranjata la burtica, clar caci dupa ce suge face imediat caca si aud in burtica la ea colcaind. Pediatrul a zis sa-i dau pana la 6 luni lapte de-al meu exclusiv caci a luat bine in greutate si fiind nascuta prematur e bine sa-i las timp sa se maturizeze intestinele. Pe de alta parte moasa imi zisese mai demult sa incep pe la 4-5 luni ca la varsta mi mica accepta mai usor noutatile in materie de gust. Am acasa printre alte carti si una scrisa de un neamt (am zis ca daca imi cresc copiii aici sa ma pun la curent cu metodele lor) in care scrie ca din luna a 5-a (deci dupa implinirea a 4 luni) se poate incepe cu piure de legume si cereale iar in luna a 6-a deja pot introduce piureurile de fructe si carnea. Deci... mai multe pareri. Asa ca eu o sa ii ascult pe toti si o sa fac cum cred. Azi Lucia a implinit 5 luni. Trec si sarbatorile si gata, implineste 6 luni si apoi... gata cu indoielile legate de cand ar trebui sa pape si altceva decat laptele lu' mami.
crengu75 spune:
Am venit de la serbare. Super frumos. La Mall.
Se vede ca au crescut copiii, caci toti au spus frumos poeziile si rolurile. Fetita a fost super cuminte si ne-am simtit foarte bine. ce mai, a fost o iesire pe cinste.
Punem poze imediat.
Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)