Gravidute si mamici de Timisoara (24)
Raspunsuri - Pagina 17
Roxyn spune:
Mirona, multumesc de lamuriri.
Sa vedeti ce patim... Ne-a aparut igrasie in camera de la umezeala. Chiar daca aerisesc zilnic 2 ore, tot se face. Il mut pe bebe in sufragerie, unde isi face somnul de dupaamiaza, si deschid geamul larg..., Degeaba. Acum trebuie sa chemam din nou un mester, mai destept decat primul, sa izolam peretele. Ametitul ala n-a stiut sa ne spuna de la bun inceput.
Cred ca in curand si mesterilor le trebuie facultate.
Voi ati reusit la 2 luni sa le faceti un program cat de cat bebeilor? Si ma refer in special la mancat. Mie mi se pare ca Vladut mananca cam haotic. Ba 100 ml, ba 120, ba la 2 ore, ba la 3, ba la 5.
mamica de
Vlad Andrei
Fancy spune:
Ciao, fetele.
Am citit si eu ..cam mult dar bine:).
Mirona, la Bega am inteles ca au mai aparut ceva saloane, nu stiu sigur dar cel putin 1 in plus este; tariful este tot 100 ron.noapte.
La medici nu stiu sa iti psun ce tarife sunt.....poate te ajuta altcineva
De Simedrea nu stiu nimic.....din pacate:)
Fetelor, pediatra mi-a mi-a zis sa incep diversificarea cu suc de mandarine ca sunt de sezon; am fost cam uimita....nu sunt prea acide totusi? Voi ce ziceti?
A zis sa ii dau progresiv de 2 ori pe zi cate o lingurita, apoi 2.....pana bea din biberon. Si asta toata luna....
N-ar trebui totusi sa ii mai dau si altceva? alte sucuri?
Ceva nu mi se pare ok....
Miha, Cristina, voi cum ati inceput?:)
Voi in ce preparati sucurile si cum?
Ati folosit vreodata steamer? daca da, de care?
Lucia & Iulia, 31.07.2008
Fancy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebeMaitra Ceau feteleeeee !!! Of, ce demult n-am mai apucat sa va citesc! Nici acum n-am apucat decat ultima pagina...Intru in sesiune, a trebuit sa fac proiecte, mama - a se citi mana mea dreapta si ajutorul meu cu Maitra - e blocata de spate si e in pat de mai bine de o saptamana, asa ca e dezastru.. Curatenie, facut de mancare, spalat, tinut bebe in brate sa ragaie, alergatura, platit facturi..ca doar suntem numai noi doua, iar daca ea nici macar nu o poate ridica pe bebelina in brate, eu parca-s legata de maini si de picioare. A, si de vreo saptamana facem mofturi la supt.. cred totusi ca sfarcul ala de silicon e de vina, ca in secunda in care imi vede sanul, incepe sa planga si imi ia vreo 10 minute pana pot sa o linistesc, dar si atunci mananca numai din sticla. Si mi-am luat Avent de la inceput, ca cica sa nu se dezobisnuiasca de supt... da' uite ca are acus 3 luni si s-a smecherit ![]() ![]() ![]() Pusi la toate burticile si mamicile, dar un pusi mai mare la Cristina, mihaser, Ank si Lucia (sper ca n-am uitat pe nimeni). p.s. abia astept sa se faca un pic mai cald afara, ca vreau sa merg cu bebelina cu carutzuuuuu :) Meli, mami de MaitraPoze: http://community.webshots.com/user/melinda_pantazi?vhost=community |
Meli, sanatate la ...."mana dreapta":)
Bafta in sesiune!

Fancy spune:
| citat din mesajul lui Roxyn Mirona, multumesc de lamuriri. Sa vedeti ce patim... Ne-a aparut igrasie in camera de la umezeala. Chiar daca aerisesc zilnic 2 ore, tot se face. Il mut pe bebe in sufragerie, unde isi face somnul de dupaamiaza, si deschid geamul larg..., Degeaba. Acum trebuie sa chemam din nou un mester, mai destept decat primul, sa izolam peretele. Ametitul ala n-a stiut sa ne spuna de la bun inceput. Cred ca in curand si mesterilor le trebuie facultate. Voi ati reusit la 2 luni sa le faceti un program cat de cat bebeilor? Si ma refer in special la mancat. Mie mi se pare ca Vladut mananca cam haotic. Ba 100 ml, ba 120, ba la 2 ore, ba la 3, ba la 5. mamica de Vlad Andrei |
Roxyn, la Iulia e un haos in program si acum, la 5 luni:), a sa mi se pare; parca cat de cat e mai bine ca la 2 luni dar la 2 luni si la ea era exact asa cum descrii tu!
Acum cat de cat mai avem un...oarecare orar dar nu e foarte strict.

Ank83 spune:
Cecilia mea face maine o luna si am cantarito azi... Are 4.600 kg
... mi se parea mie ca ma cam dor mainileee
..A luat 1.250
daca se pune de la cat a scazut dupa nastere
... sau 1.100kg de la greutatea de la nastere si papa doar tzitzi 
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
dyanira spune:
Roxyn si noua ne-a aparut igrasie dar probabil la noi din cauza ca e camera pe colt si inauntru facem temperatura mult mai mare ca iarna trecuta pt bebe, iarna trecuta nu am avut probleme.
Fancy i-ai dat suc de mandarine???Ca pe Andrei al meu il doare rau burta si de la suc de mar.
Fetele vroiam sa va intreb daca stiti unde se face analiza de scaun pentru bebei cred ca ii zice coprocultura???
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
Ank83 spune:
| citat din mesajul lui Fancy Ciao, fetele. Am citit si eu ..cam mult dar bine:). Mirona, la Bega am inteles ca au mai aparut ceva saloane, nu stiu sigur dar cel putin 1 in plus este; tariful este tot 100 ron.noapte. La medici nu stiu sa iti psun ce tarife sunt.....poate te ajuta altcineva De Simedrea nu stiu nimic.....din pacate:) Fetelor, pediatra mi-a mi-a zis sa incep diversificarea cu suc de mandarine ca sunt de sezon; am fost cam uimita....nu sunt prea acide totusi? Voi ce ziceti? A zis sa ii dau progresiv de 2 ori pe zi cate o lingurita, apoi 2.....pana bea din biberon. Si asta toata luna.... N-ar trebui totusi sa ii mai dau si altceva? alte sucuri? Ceva nu mi se pare ok.... Miha, Cristina, voi cum ati inceput?:) Voi in ce preparati sucurile si cum? Ati folosit vreodata steamer? daca da, de care? ![]() Lucia & Iulia, 31.07.2008 |
fancy raul la un an si 2 luni a facut eritem fesier de la citrice(bine a baut sucul de la clementina intreaga) ... eu zic sa nu mergi pe mana ei.Noi am inceut cu marul ...si nu chiar cu suculete... Am bagat pulpa f repede cand am inceput diversificarea.

Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008 Poze pitici
Ank83 spune:
nici eu nu stiu prea multe de spitalul Bega ... Am nascut si eu 2 pui la Odobescu..
De simedrea ce sa zic... Eu am patito urat din cauza lui.Am fost trimisa de catre doctorita mea de atunci sa imi faca el morfofetala la 20 s si a zis ca e caz de cerclaj..colul era deschis zicea el in interior si puteam avorta la 6 luni... am fost internata sa mi se faca cerclajul la odobescu.. am stat 3 zile pe injectii de no-spa si scobutil... si in cele din urma am fugit din spital sa mai fac eco in alta parte si nu aveam nimic colul era de 4.5 cm si inchis la ambele capete... Si asa a fost ca am dus sarcina pana la 40 s fara cerclaj fara sa ma menajez... ca doar mai am un copil acasa ... si a afost totul f bine.
Dar asta a fost experienta mea cu el ... Asa mi s-a parut oki... glumet..deschis... dar ca si ecografist... ma abtin
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
Mirona spune:
| citat din mesajul lui Fancy Fetelor, pediatra mi-a mi-a zis sa incep diversificarea cu suc de mandarine ca sunt de sezon; am fost cam uimita....nu sunt prea acide totusi? Voi ce ziceti? A zis sa ii dau progresiv de 2 ori pe zi cate o lingurita, apoi 2.....pana bea din biberon. Si asta toata luna.... N-ar trebui totusi sa ii mai dau si altceva? alte sucuri? Ceva nu mi se pare ok.... |
eu n-as merge clar pe mana ei.
la nici o luna a Karei - inca alaptam - era sezonul lor asa ca am indraznit eu sa pap o portocala - vai si amar ce i-am facut la funduletz - abia intr-o saptamana am scapat de acel eritem fesier.
In primul an de viata al bb-ului se ocolesc citricele - tocmai pentru aciditatea lor.
Dupa un an - cand am incercat si noi citrice - am avut din nou reprize de eritem fesier - insa mult mai calme - in timp s-a obisnuit stomacelul ei cu ele.
atentie mare!
Miro
24+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
Fancy spune:
Ank, Mirona, mersi de sfaturi.
Ank, ce bine aluatin greutate Cecilia! Bravo ei!
Asa deci cu diversificarea si citricele.....
O sa incep cu suc de morcovi, m-am hotarat; si o sa il alternez cu suc de mere, daca vad ca nu are nimic de la asta de mere ca stiu ca poate cauza dureri de burtica.....
Dyanira...nu i-am dat mandarine, m-am gandit bine:).
Deci citricele dupa 1 an, sau pot incerca ma incolo?
Ade, intrebare:
-pe fluturasul meu, venit net=venitul brut-contributii, ceea ce inseamna ca este venitul de inainte de a se retrage acel 16%. de ce sa ducem adev cu sal net? In lege spune clat ca trebuie avederinta cu venitul net. Am vb si cu o prietena care e dir fin la o companie si a zis ca daca in lege scrie asa, atunci sa cerem adev la lucru cu acest venit net pt ca e dif inre venit net si sal net.....
tu ce stii? sau cum ai inteles? am vazut ca in toata tara, la toate primariile, adev sunt altfel si venitul trecut e altul....nu se mai intelege nimic...

Nici acum n-am apucat decat ultima pagina...
Maitra