Gravidute si mamici de Timisoara (24)
Raspunsuri - Pagina 16
bpaula spune:
Salutare mamici, burtici si bebei
Am fost ieri si m-am intalnit pentru prima data cu doctorul care o sa ma asiste la nastere, pana acum m-a supravegheat sotia lui. Vestea buna e ca bebele nu mai are cordonul in jurul gatului. E un grasunel 3,275 gr...doctorul zice ca e ca la carte dar mie mi se pare tare mare mai ales ca pana la DPN mai e (7feb)...cred ca o sa depaseasca bine 4 kg si recunosc ca nu imi e asa indemana, dar el sa fie sanatos. Ca facem cadou hainele de nou nascut la altii
.
I-am luat tot ieri si patut asa ca poate totusi se gandeste sa vina mai repede
.
Succes la burticile care urmeaza sa nasca, felicitari la proaspetelor mamici. Sanatate multa la bebeii nascuti deja. Eu tot citesc ce scriu mamicile dar recunosc ca multe nu retin asa ca probabi o sa vin cu intrebari la momentul cand bebe o sa fie afara din burtica.
Sa aveti o zi minunata! 
serbanica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ale_d Mai am o problema. DIVERSIFICAREA......... Alexia are 5 luni si pediatra mi-a spus ca pot sa incep diversificarea de la 4 luni jumate.Insa in toate revistele, pe net, in cartile pe care le-am citit scrie ca se recomanda alaptatul exclusiv la san pana la 6 luni. Totusi,ca sa ascult si de pediatra am inceput sa ii dau suc de mere Alexiei, cu lingurita deocamdata. Nu refuza, dar se cam stramba... nu stiu ce sa inteleg din asta.... La voi cum a fost ? Prediatra insista sa ii dau cat mai multe, sa incep si cu pireuri de fructe, supica,cereale, ca la 6 luni sa fie deja obisnuita cu cat mai multe... Sincer...eu nu cred ca o sa fac asa.. pana la 6 luni nu ii dau mancare solida. Intrebarea mea este cu ce sa incep ? Cu pireuri de fructe sau cu legume ? Am citit ca e bine sa incepi cu legume apoi sa ii dai fructe caci sunt mai dulci si daca fac invers s-ar putea sa refuze legumele..... Voi cum ati facut ? Serbanica, help ! Stiu ca si voi ati inceput diversificarea... Mihaser, mi-ai raspuns ca tu ii dai lu Eli suc de mar de la Nestle. Sunt oare asa de bune sucurile astea ? Nu e mai bun asta natural facut acasa ? Ale mamica fericita de Alexia |
Eu am alternat o zi de fructe o zi de legume asa ca sase obisnuiasca,stiu ca se spune ca sa iuncerci citeva zile ca sa vezi reactile dar dac ale face apar in primele ore de la adm asa ca ..
Va pup pe toate
dyanira spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Roxyn Buna fetele! N-am mai intrat de mult ca Vlad imi ocupa aproape tot timpul. Am cateva nelamuriri si poate ma luminati voi... 1. Eu nu mai alptez din cauza unei gripe urate. Imi puteti spune cat lapte praf trebuie sa manance un bebe de 2 luni si la ce interval? Va intreb asta deorece al meu cere cateodata si din 2 in 2 ore cate 100 de ml. Acum, la ora 13, i-am dat 120. Sun curioasa... 2. Mamicile de baitei, voi ati facut decalotare? Am tot citit despre asta si devin tot mai contrariata. Nu stiu ce sa fac. 3. Am fost cu bebe la eco transfontanelar, la dr. Boia, si mi-a spus ca este bine, doar ca structurile nu sunt inca maturizate. Stie cinva ce inseamna asta? 4. Vlad, cand plange, isi duce manutele la cap. Vineri merg cu el la ORL, sa ma asigur ca nu are otita. Am aflat ca daca are, exista o mare posibilitate sa o fi luat din spital... Nu stiu... Vreau sa fiu sigura ca plange doar de colici. 5. Este normal ca dupa o ora, chiar doua, sa regurgiteze? I se intampla adesea. Nu varsa, dar regurgiteaza. 6. Are pe buzite, inca din maternitate, ca niste besicute. Cand se usuca, pica pielicica tare si se formeaza la loc. A mai patit cineva la fel? Sper ca luna asta sa-mi fac si eu dosarul pentru indemnizatie. Am vazut ca nu trebuie asa multe acte. Pe langa salar, eu am mai avut si alte venituri. Asta inseamna ca trebuie sa ma duc si la ceilalti 2 angajatori sa le cer adeverinta? Va pup si sper din suflet sa ma luminati mamica de Vlad Andrei |
1.Andrei la 2 luni manca cam 120-150 ml la o masa la un interval de 3 ore jumate.
2.Eu nu decalotez nimic.
3. Despre eco nu stiu ce sa iti spun eu cand am fost cu Andrei la 1 luna a zis ca totul e ok.
4.Si eu l-am suspectat pe Andrei de otita dar nu avea nimic.Am fost la orl si mi-a spus dr de acolo ca daca ar avea otita ar face febra destul de mare si daca il atingi pe pomete in dreptul canalului urechii scoate un tipat de durere.
5.Andrei regurgiteaza si acum la 4 luni zi ceva si destul de mult chiar si dupa 3 ore.Chiar ieri am fost cu el la dr Boia si i-a dat un tratament sa vedem acum daca i-o face bine.
6.Chiar nu stiu ce sa iti spun ca nu am patit asa ceva.
Si despre adev de venit si eu am realizat venituri din 2 locuri si din ce am citit din aricolul postat aici scrie ca trebe luata adev si dusa la vizat la Administratia fiscala, doamne cata alergatura.Cred ca o sa termin dosaru la Paste.Daca afli ceva referitor la acest subiect poate ma anunti.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
Roxyn spune:
Multumesc mult Dyanira pentru raspunsuri. M-ai linistit in multe privinte.
mamica de
Vlad Andrei
maria_rubi spune:
Buna seara mamici din Timisoara!
Sunt o mamica din Arad si urmeaza sa nasc la Bega cu dr. Simedrea. Imi poate da cineva mai multe informatii despre Clinica si despre doctor?
Multumesc!
28+ cu
Mara 18.01.2007
serbanica spune:
Buna fetelor!Imi spuneti va rog voi cum faceti pireul de fructe ca as vrea sa incerc sa ii fac eu sa nu ii mai dau din borcan!
ade24 spune:
Pentru cele interesate: au aparut clarificari legate de acordarea indemnizatiei de cresterea copilului. Aveti link-ul mai jos:
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=14352
Sper sa va fie de folos.
Va pup.
Mirona spune:
buna seara fetelor,
sunt o mamica fericita de Karina Ioana de 2 ani si 2 luni si posesoarea unei noi burtici de 24 de saptamani cu baietel de data aceasta.
Avem DPN-ul pe 26 aprilie.
va citesc de ceva vreme si am si eu cateva intrebari:
eu voi naste din nou la Bega - pentru cine a nascut de curand acolo - cate saloane "smechere" au mai aparut? In 2006 cand am nascut eu erau doar 2. Tariful era de 1 milion pe noapte. Datorita faptului ca am avut numai fete de milioane in salon cu mine nu am mai schimbat salonul - insa nu stiu cat noroc voi avea de data asta - as dori ceva informatii despre saloane, tarife pentru ele, trebuie sau nu programare pentru ele? In 2006 nu mergea pe programare - nu se prea inghesuia lumea.
as mai dori sa stiu ceva tarife noi pentru cei 4 magnifici: doctor, moasa, anestezist si neonatolog - ca ma gandesc ca asistentele si portarul au ramas la aceleasi tarife, nu?
In 2006 mergea cam 100 pana in 200 de euro la dr., la moasa un milion, la fel si neonatologul si pentru anestezist mergea un 50 euroi - daca nu-l voiai direct pe David - tariful la el fiind 100.
Normal ca cine voia dadea si mai mult - astea erau minimele.
S-a schimbat ceva din 2006?
in speranta ca imi veti lumina din dileme va pup pe toate si va doresc sarcini usoare in continuare, bebei papaciosi si rabdare cat mai multa celor cu colici si alte probleme "copilaresti". 
P.S.
bpaula o mica curiozitate. Dr. care te-a asistat pana acum si acum te-a dat pe mana sotului - sunt sotii M. cu cabinet pe Victor Babes? daca da - si grasunica mea avea 3.2 kg la eco lor si am nascut-o fain frumos la o saptamana dupa eco cu doar 2.5 kg. Uneori eco-urile dau niste erori mari - normal ca depinde si de mana ecografistului. nastere usoara.
ale_d daca imi permiti - eu nu as incepe cu fructele - risti ca legumele sa nu ti le mai accepte - si eu as face o zi fructe si o zi legume - dar asta abia dupa ce mi-ar fi obisnuit copilul cu produsul. Intai ca suc abia apoi ca pulpa.
Daca ii dai azi morcov prima data - maine ii dai mar prima data - a treia zi ii iasa ceva pete pe burtica ... tu de unde stii de la ce sunt petele? de la morcov sau de la mar? Incepi cu morcov - azi o lingurita- maine doua - a treia zi 3 - a patra zi pauza - nu ii iese nika - poti a cincea zi sa incerci cu mar - si tot asa - dupa fiecare produs trebuie o zi sau doua de pauza pentru a vedea daca se produc sau nu ceva reactii. ma rog - asa am facut eu. 
Roxyn sa incerc si eu cateva raspunsuri:
noi fiind foarte mici papam mai putin - cate 80 -100 ml tot la 2.5 ore. Si mie mi-a tare teama de decalotare si de fimoza - asa ca imi voi igieniza zilnic baiatul - sperand sa nu ajung acolo. Daca asta duce la decalotare - o voi face; insa nu sunt de acord cu medicii care o fac cu brutalitate de urla bietii bebei ca din gura de sarpe.
Si noi am umblat cu Kara pe la Boia mult timp - abia la 6 luni mi-a spus ca ar fi ok - pana atunci se gaseau tot felul de modificari - am avut chiar si partea dr. a creierului mai inceata decat partea stg. In prezent avem o fata mai desteapta decat media ei de varsta - si asta nu o spun eu- ca mama.
Si Kara regurgita des- pana la un an mi-am schimbat 3 covoare la ea in camera - de la regurtitari simple pana la umplerea covorului de jetul care iesea din ea. Am ajuns cu ea si la radiatii - si s-a constatat ca avea multe gaze in burtica - deci tineti mult copilul la ragait - chiar daca dureaza si jumatate de ora - cat mai sus pe umar si batut usurel pe spate.
Bubitele vezi sa nu fie de la caldura - ai intrebat pediatra? Nu infofoliti copilul - ii slabiti imunitatea. Eu foloseam pentru asa ceva la Karina un unguent preparat in farmacii - crema BAby cu balsam de Peru. Intreaba-ti pediatra de el.
serbanica eu faceam marul la microunde - deci copt - si apoi bagat in blender. La fel si morcovul fiert, apoi in blender.
in primul an m-am ferit de zahar, sare, miere si nu am dat deloc citrice copilei. Abia peste un an - am inceput cu cate putin din fiecare - insa nici acum Kara nu bea laptele indulcit, nu papa ciocolata decat o data la saptamana - si doar de copii, ii place painea cu unt si miere si adora citricele.
cam atat ca deja v-am acaparat prea mult.
daca va pot ajuta cu ceva din exprerienta mea cu fetita ... va ajut cu placere.
daca stie cineva sa-mi raspunda la dileme - va rog faceti-o.
multumesc pentru rabdare celor ce au avut-o in a ma citi.
pupam pe toate si va dorim sacresteti mari
Miro
24+ si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
bebeMaitra spune:
Ceau feteleeeee !!!
Of, ce demult n-am mai apucat sa va citesc!
Nici acum n-am apucat decat ultima pagina...
Intru in sesiune, a trebuit sa fac proiecte, mama - a se citi mana mea dreapta si ajutorul meu cu Maitra - e blocata de spate si e in pat de mai bine de o saptamana, asa ca e dezastru.. Curatenie, facut de mancare, spalat, tinut bebe in brate sa ragaie, alergatura, platit facturi..ca doar suntem numai noi doua, iar daca ea nici macar nu o poate ridica pe bebelina in brate, eu parca-s legata de maini si de picioare.
A, si de vreo saptamana facem mofturi la supt.. cred totusi ca sfarcul ala de silicon e de vina, ca in secunda in care imi vede sanul, incepe sa planga si imi ia vreo 10 minute pana pot sa o linistesc, dar si atunci mananca numai din sticla. Si mi-am luat Avent de la inceput, ca cica sa nu se dezobisnuiasca de supt... da' uite ca are acus 3 luni si s-a smecherit 

Pusi la toate burticile si mamicile, dar un pusi mai mare la Cristina, mihaser, Ank si Lucia (sper ca n-am uitat pe nimeni).
p.s. abia astept sa se faca un pic mai cald afara, ca vreau sa merg cu bebelina cu carutzuuuuu :)
cristina_nagy spune:
Ciao fetelor!!!!!!
Ce mult ati scris!!!!!!!!!
Bun venit noilor burtici.
Mirona, nu te pot ajuta ptr ca eu am nascut ambii piticoti la Odobescu ...
Meli, pupici si de la noi si multa sanatate ajutorului tau!!!!
Am inteles ca a fost dr. Simion si la tine ,,, ce parere ai???
Cristina
Alex
20.02.2006
Beatrice
02.06.2008
http://community.webshots.com/user/cristinalex