Gravidute si mamici de Timisoara (24)
Raspunsuri - Pagina 15
serbanica spune:
Fetelor am vb cu MIHA2004 si e bine s-a dat jos din pat.
Andreea CC nu trebuie sa fi speriata gindestete la momentul cind ai sa iti vezi bb.
Eu nu prea am timp sa scriu dar citesc asa ca sper sa ma iertati!!
mmns spune:
Dragi mamici,
Am eu normele metodologice cu anexe cu tot, deci si acele declaratii ce trebuie completate. Imi spuneti cum sa vi le trimit si cu cea mai mare placere, va ajut. Lucia, scrie-mi adresa de mai pe PM si iti trimit anexele.
Pupici!
Mamica de
AMR 6 zile
elatim spune:
Lucia ,din cite am citit prin norme cele care nu sunt inca in cic trebuie la primarie,la camera 12 ,dar lucreaza abia din 12.01.2009,de acolo iti da o lista cu tot ce ai nevoie pt dosar .
Elatim si Victor 13.05.2008
mmns spune:
Dragi mamici si viitoare mamici,
A aparut pe site-ul Evenimentului Zilei, un articol cu actele necesare pentru indemnizatie.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/834651/Cum-se-obtine-salariul-de-mamica/
Roxyn spune:
Buna fetele!
N-am mai intrat de mult ca Vlad imi ocupa aproape tot timpul. Am cateva nelamuriri si poate ma luminati voi...
1. Eu nu mai alptez din cauza unei gripe urate. Imi puteti spune cat lapte praf trebuie sa manance un bebe de 2 luni si la ce interval? Va intreb asta deorece al meu cere cateodata si din 2 in 2 ore cate 100 de ml. Acum, la ora 13, i-am dat 120. Sun curioasa...
2. Mamicile de baitei, voi ati facut decalotare? Am tot citit despre asta si devin tot mai contrariata. Nu stiu ce sa fac.
3. Am fost cu bebe la eco transfontanelar, la dr. Boia, si mi-a spus ca este bine, doar ca structurile nu sunt inca maturizate. Stie cinva ce inseamna asta?
4. Vlad, cand plange, isi duce manutele la cap. Vineri merg cu el la ORL, sa ma asigur ca nu are otita. Am aflat ca daca are, exista o mare posibilitate sa o fi luat din spital... Nu stiu... Vreau sa fiu sigura ca plange doar de colici.
5. Este normal ca dupa o ora, chiar doua, sa regurgiteze? I se intampla adesea. Nu varsa, dar regurgiteaza.
6. Are pe buzite, inca din maternitate, ca niste besicute. Cand se usuca, pica pielicica tare si se formeaza la loc. A mai patit cineva la fel?
Sper ca luna asta sa-mi fac si eu dosarul pentru indemnizatie. Am vazut ca nu trebuie asa multe acte. Pe langa salar, eu am mai avut si alte venituri. Asta inseamna ca trebuie sa ma duc si la ceilalti 2 angajatori sa le cer adeverinta?
Va pup si sper din suflet sa ma luminati
mamica de
Vlad Andrei
ale_d spune:
Fetelor, sunt cam dezamagita.
Alexia a inceput sa tuseasca iar pediatra mi-a recomandat de data asta paxeladine sirop si pulmex gel cu care sa o dau pe piept.
A mai tusit la 2 luni si atunci mi-a recomandat ambroxol. Azi mi-a zis ca pentru tuse seaca nu e bun ambroxolul, dar si data trecuta a avut tuse seaca. La instructiuni la ambroxol nu scrie nimic de sugari, ci doar de copii mai mari de 2 ani. La pulmex scrie ca nu e recomandat sugarilor mai mici de 6 luni.......eu sincer..... nu mai stiu ce sa zic.... pana la urma i-am luat Stodal, e un sirop homeopat pentru tuse, indiferent ce tuse e productiva sau nu, e recomandat si sugarilor, sper sa ii treaca. E cineva care a mai incercat siropul Stodal ?
ale_d spune:
Mai am o problema. DIVERSIFICAREA.........
Alexia are 5 luni si pediatra mi-a spus ca pot sa incep diversificarea de la 4 luni jumate.Insa in toate revistele, pe net, in cartile pe care le-am citit scrie ca se recomanda alaptatul exclusiv la san pana la 6 luni. Totusi,ca sa ascult si de pediatra am inceput sa ii dau suc de mere Alexiei, cu lingurita deocamdata. Nu refuza, dar se cam stramba... nu stiu ce sa inteleg din asta.... La voi cum a fost ? Prediatra insista sa ii dau cat mai multe, sa incep si cu pireuri de fructe, supica,cereale, ca la 6 luni sa fie deja obisnuita cu cat mai multe...
Sincer...eu nu cred ca o sa fac asa.. pana la 6 luni nu ii dau mancare solida.
Intrebarea mea este cu ce sa incep ? Cu pireuri de fructe sau cu legume ? Am citit ca e bine sa incepi cu legume apoi sa ii dai fructe caci sunt mai dulci si daca fac invers s-ar putea sa refuze legumele.....
Voi cum ati facut ?
Serbanica, help ! Stiu ca si voi ati inceput diversificarea...
Mihaser, mi-ai raspuns ca tu ii dai lu Eli suc de mar de la Nestle. Sunt oare asa de bune sucurile astea ? Nu e mai bun asta natural facut acasa ?
Va pup pe toate
toshador spune:
Ceau fetelor!
Am revenit si noi. Am crezut ca s-a inchis subiectul, sau cel putin asa arata asta azi dim si am incercat sa creez un subiect nou. Dar cred ca il voi sterge acum ca am vazut ca suneteti iar aici
.
Noi suntem in saptamana a 17-a si suntem foarte fericiti ca daca o vrea bebe saptamana viitoare cand mergem la medic o sa aflam sexul.
Luni mi-am facut triplul test. Fetelor, voi ati facut testul? Eu nu am facut dublu test si am sarit direct la triplu test. Nu stiu de ce, ce ziceti voi?
Va pupam pe burtici si mamicile
tare fericita. Vom avea un
!!!!
Fancy spune:
Ciao.
Ale, Flami a folosit Stodal si a zis ca e foarte,foarte bun; a folosit si paxeladine dar a zis ca nu se compara cu Stodal; si, crede-ma, Izzie chair a avut multe, multe probleme si Flamia incercat foarte multe medicamente....:)
Si Iulia a luat Ambroxol tot pt tuse seaca si a avut efect....
Cu diversificarea, nu stiu ce sa zic; nu cred ca ai gresit ca i-ai dat deja suc si nu cred ca ai gresi nici daca i-ai da piureuri....
Roxyn, si Iulia avea asta vara dupa nastere besicute care se dezlipeau si picau; nu cred ca eproblema; da-i ceaiuri, poate se deshidrateaza....

Lucia & Iulia, 31.07.2008
mihaser spune:
Ale eu sunt pro sucuri si borcanele de fructe si morcov ptr ca nu am timp sai posibilitatea sa fac mereu natural...si astea sunt bio si nu am avut probleme. E ideal sa faci proaspat, insa la mama sau la socrii nu pot...asa ca cel din sticla e super...plus ca le-am luat si de prune sau alte fructe pe care iarna nu le gasesc...La vara nu le mai dau din astea...decat naturale!
Stodalul si eu il folosesc cu succes ptr tuse...mai e si Spongia D
6 homeopat dat de Jurj dar nu stiu de la ce varsta se da. Cristina stie mai multe.
Gravidutle va pup si ma gandesc la voi. O sa incerc sa scriu mai mult...acum sunt un pic pe fuga!
www.aventuratrasnita.ro/aventura/103/" target="_blank">Votati-ne va rugam!