idei pt masa de seara a copiilor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ce copii cuminti...ai mei baieti au o foame seara ...si mananca cat nu au vrut peste zi. La noi masa de seara e pe la 7.30-8, cand ne adunam de pe drumuri. Nu mancam mancare gatita seara - eventual mai fac gratar, dar rar, pentru ca mancare trebuie sa fie gata pana se spala ei pe maini. In general sandwisch-uri cu parizer (nu vor sunca) sau pateu, paste cu branza si sos rosu, mamaliga cu branza si ou (altfel nu manaca oua), cremwursti, cascaval fondu (in craticioara speciala cu spirtiera) in care moaie bucatele de paine sau legume si totul asezonat cu salate sau legume proaspete (rosii castraveti, ardei, masline). Dupa asta, pe la 9 beau laptele (cate 350 fiecare) cu cereale sau nu functie de cat au mancat inainte.

Baietii au 3 si 6 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Lulu, multumesc
cum isi revine puiul(acum are gastroenterita, la noi e epidemie)ii fac o budinca .
Axxxa, merci mult ptr raspuns, Kevin are 1,5 ani si cam de doua sapt cere lapte in continuu...ajungeam la aproape 1 litru pe zi, asta in conditiile in acre el mananca si iaurt si branza...ma gandam ca e totusi prea mult!
acum de doua zile il refuza categoric, de fapt bietul de el refuza orice mancare, numai apica bea...

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

Cezar ( 3 ani si 8 luni) al meu de obicei seara ( la noi inseamna 7-8) papa putin:
- orez cu lapte
- fidea cu lapte
- macaroane cu cascaval
- iaurt cu senvisuri
- la culcare nelipsita cana cu lapte, fara de care nu vrea sa faca nani
Mai nou il intreb si-mi zice el cam ce ar vrea

Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 12+

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

eu am avut o perioada destul de lunga, intre 1,5 - 2 ani, aprox, cand le dadeam seara iaurt (de casa) cu cereale. Acum le dau mai rar, fac "rotatie" cu laptele cu biscuiti, gris cu lapte, cateodata doar 2-3-4 danonino (depinde cat stiu ca sunt ele de infometate si cum stau eu cu timpul ). Dar am observat, de curand, ca dorm parca mai linistite dupa o supica sau o ciorbita de pui sau doar de legume, fara carne (si eu sunt de principiul ca o data pe zi ajunge!) cu max o lingurita de smantana, cand e cazul; conditia e sa fie calduta..

Spor la bucatarit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Daca voi sunteti in pana de idei, eu ce sa mai zic de mofturosul meu de 3 ani care de o saptamana nu mai vrea lape, nici macar cu cereale si ma chinui sa il dau cu linguritza

El e un silos, daca nu-i place ceva cum arata, sau nu cunoaste mancarea respectiva nu mananca nici batut!

El nu vrea carne, dar preferatul lui este Mc puisor de la McDonalds....ii mai pasez eu in ciorbitza, la pranz, un ficatel cev....peste nu mai vrea deloc, si era preferatul lui cu piure. La diversificare a fost ok, a acceptat tot, dar a devenit un mofturos. Nu mai zic ca daca simtea ceva mai mare in piure, bebe fiind, isi facea sila si varsa tot, pe urma daca ii dateai sa manance, accepta, desi dupa o varsatura nu prea mai poti manca, curand...

Totusi, seara mananca iaurt cu fulgi de porumb, pate de ficat cu paine, cremwursti sau salam, dar evit salamul la ora aceea, adica 20-20.30 pentru ca se digera greu si ii provoaca greata si sigur pe la 12 noaptea, varsa....

Asa ca

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Multumesc, fetelor, pentru idei.
La un moment dat se termina si inspiratia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Omleta cu cascaval, sau sunca presata
Salata variata, cu porumb din conserva
Supa de pui cu taitei
Carnita fiarta din supa de pui
salata de paste
salata de orez cu ton
sandvich
crenvusti de pui

cam atat servim noi seara pe la 8.30. la 9.10 servim laptic

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui axxxa

Bun, e in regula, cam astea le dau si eu, dar imi puneam problema daca nu cumva e cam saracacioasa masa de seara, adica ar trebui sa le dam tot o masa consistenta, ca la pranz, sau e ok daca le dam chestii gen orez/gris/fidea cu lapte si ce ati mai scris si voi mai sus? Adica eu nu stiu cam de pe la ce varsta cina ar trebui sa arate ca si masa de pranz.

eu sunt de parere ca masa de seara nu ar trebui sa arate niciodata ca masa de pranz, nici la noi, adultii! Ca sa nu mai spun cat e de 'grea' mancarea dupa 7 seara - la adulti ma refer. Dar si stomacelul si ficatelul micutilor se odihneste noaptea, nu mai functioneaza "la putere maxima", asa ca mancaricile usoare sunt super-ok!
Subscriu referitor la derivatele cu laptic! (cu gris, cu orez, iaurt, branzica de vaci - eu le mai amestec cu piure de cartofi, cand stiu ca le e fomita mai tare ) dar niciodata carne seara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

Buna. Eu fetitei mele de 3 ani, ii dau seara sa manance:
orez cu lapte;
gris cu lapte;
malai cu iaurt;
papanasi fierti;
budinca de paste cu branza la cuptor;
orez cu mere la cuptor;
cand nu am timp sa fac ceva ii dau o felie de paine cu almete si o cana de lapte sau ceai.
Am vazut ca sunt mamici care le dau copiilor seara oua.... Parerea mea este sa aveti grija, din cate stiu oul e indicat de mancat dimineata sau la amiaza, in nici un caz seara, si nu mai mult de 6-7 oua pe saptamana in cazul adultilor, si mai mult de 2-3 pe saptamana in cazul copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui flo1980

Daca voi sunteti in pana de idei, eu ce sa mai zic de mofturosul meu de 3 ani care de o saptamana nu mai vrea lape, nici macar cu cereale si ma chinui sa il dau cu linguritza

El e un silos, daca nu-i place ceva cum arata, sau nu cunoaste mancarea respectiva nu mananca nici batut!

El nu vrea carne, dar preferatul lui este Mc puisor de la McDonalds....ii mai pasez eu in ciorbitza, la pranz, un ficatel cev....peste nu mai vrea deloc, si era preferatul lui cu piure. La diversificare a fost ok, a acceptat tot, dar a devenit un mofturos. Nu mai zic ca daca simtea ceva mai mare in piure, bebe fiind, isi facea sila si varsa tot, pe urma daca ii dateai sa manance, accepta, desi dupa o varsatura nu prea mai poti manca, curand...

Totusi, seara mananca iaurt cu fulgi de porumb, pate de ficat cu paine, cremwursti sau salam, dar evit salamul la ora aceea, adica 20-20.30 pentru ca se digera greu si ii provoaca greata si sigur pe la 12 noaptea, varsa....

Asa ca

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!

Te rog sa nu te superi ca te intreb: cum se face ca la 3 ani preferatul lui sa fie McPuisor? La 3 ani....

Carina mananca masa de seara la 6, 6.30 cu bona care o ia de la gradi si de cele mai multe ori e un fel de carne (pui, curcan, peste, vitel) la gratar sau in cuptor cu garnitura (cartofi fiertyi/ copti/ piure, orez, orez cu legume, paste) si salata.
Seara cand o luam acasa, primeste gustari:
biscuiti (facuti de casa in 100% din situatii)+ lapte
croissant/ chifle integrale (facute in casa, congelate si reincalzite) cu unt si miere cu unt si rosii/ castraveti, cu crema de branza si peste/ piept de pui pe gratar
fructe (banane, mere, pere) cu muffins si sos de ciocolata (are 6 ani jumate)
clatite cu miere/ sos de ciocolata
muffins (prefera cu banane si faina integrala) cu sau fara miere/ sos de ciocolata (tot facut in casa) si lapte
inghetata (facuta in casa) cu bucati de muffin sau biscuitei si fructe
pudding cu croissante si fructe la cuptor
omleta cu salata de rosii/ castraveti
sandvis cu ton si rosii
oua cocotte (ou+branzica+legume coapte in cuptor)
tortilla cu legume, branzica si ceva carnita
Si variatiuni pe aceeasi tema. Mai nou s-a fixat pe ceva biscuitei cu banane si fulgi de secara pe care ii manaca in loc de cereale cu lapte.

Copila mea nu a acceptat niciodata: mamaliga, orez/ paste cu lapte, gris cu lapte

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput