idei pt masa de seara a copiilor
Buna
Am 2 copii (3,5 si 1,5 ani). Va rog sa-mi dati si mie niste idei pt masa lor de seara, retete rapide, mancaruri usoare, potrivite pt seara si pt varsta lor (le dau acelasi lucru la amandoi). Voi ce le mai pregatiti, ca eu sunt in mare criza de idei. Multumesc.
Raspunsuri
bubu05 spune:
- mamaliguta cu branza si smantana
- piure cu pulpite de pui la cuptor/la gratar/snitel/chiftelute
- pilaf cu ficatel de pui
- somon la cuptor cu cartofi natur si lamaie(sau merluciu/pangasius pane)
- spaghete cu sos si pui
- budinca cu paste si branza la cuptor
- legume congelate sote si piept de pui la teflon
- ciulama de pui cu mamaliguta
Cam asta ii dau eu pe la 8 jumate seara(astea sunt preferatele lui ) si apoi la 10 jumate, la culcare, bea o canuta cu lapte.
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
axxxa spune:
multumesc bubu05
haideti fetelor, din 60 de persoane care au citit nimeni nu mai are nici o idee? spuneti doar ce le dati copiilor vostri seara...
rodicac spune:
Al meu copil este mai mare dar si acum obisnuesc sai dau cit mai usor de mincare seara insa cind era mic ii dadeam cite o pereche
de crenvusti
gris cu lapte
orez cu lapte
banana cu biscuit si peurma cind se culca sticla cu lapte
multe feluri nu prea ai de unde la virsta asta doar daca nu ti cont de reguli ca asta e bun cealalta nu acum numi mai vine nimic in minte este cam demult decind era copilul meu mic si cite un iaurt danone de fructe sau simplu daca le place.
filofteia spune:
Al meu este mai ciudat si mananca putin...ca mofturos nu pot spune , caci mananca niste ciudatenii.
Deci seara mananca una din:
- spaghete cu ketchup (fierte chioare cam o mana)
- brocolii fiert cu putina sare (adica p[us direct congelat in tigaie si presarata putina sare pe deasupra)
- un snitel
- un castravete si un fruct
- o pulpa de pui la cuptor (din cea mica...5 la kg)
- o cana de compot de visine sau ananas, mai nou din compot facut in casa de pere, mere, struguri
szivarvany spune:
Fi`mea mananca la cina ce a papat la pranz in ziua respectiva adica supa, ciorba sau ce a fost la felul II , de cele mai multe ori , iar cand are pofte:
- orez cu lapte
- gris cu lapte
- paine prajita cu unt
- lapte batut (facut in casa doar...) cu paine neagra
- lapte cu cereale
- paine cu smantana
Daria & GIULIA(2004 08 16)
axxxa spune:
Bun, e in regula, cam astea le dau si eu, dar imi puneam problema daca nu cumva e cam saracacioasa masa de seara, adica ar trebui sa le dam tot o masa consistenta, ca la pranz, sau e ok daca le dam chestii gen orez/gris/fidea cu lapte si ce ati mai scris si voi mai sus? Adica eu nu stiu cam de pe la ce varsta cina ar trebui sa arate ca si masa de pranz.
szivarvany spune:
Ideal ar fi never, cina ar trebui sa fie ceva light de tot, iar micul dejun unul copios. Insa cred ca depinde efectiv de dorintele copilului. Fi`mea prefera o cina copioasa
Daria & GIULIA(2004 08 16)
axxxa spune:
bubu05 spune-mi si mie te rog cum faci tu somonul la cuptor, in folie, direct in tava sau cum? ca eu il fac pe teflon dar isi lasa o groaza de ulei si mai imput si toata casa
of, dupa ce ca n-am idei, nu ma pricep prea bine sa le fac nici p-alea pe care le am
mamagiuliei eu le pastrez inca masa de fructe la micul dejun, stiut fiind ca astea trebuie consumate ca masa separata si daca se poate pe stomacul gol, nu le pot da mic dejun copios, pt ca nici nu prea le e foame cand se trezesc
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Ideal ar fi never, cina ar trebui sa fie ceva light de tot, iar micul dejun unul copios. Insa cred ca depinde efectiv de dorintele copilului. Fi`mea prefera o cina copioasa Daria & GIULIA(2004 08 16) |
Ma codeam sa postez de rusine....si vizigotul la fel face. Seara vrea daca se poate doua feluri de mancare: ciorba si felu doi. Ideea e ca noi doar seara avem masa in familie ca in timpul zilei noi mancam la birou si el la gradi, si cred ca este si asta un factor care a determinat, in timp, mesele copioase seara.
De exemplu aseara a mancat o strachina de supa de pui (fara paine) si 3 sarmale de pui in foi de vita cu smantana.
Am tot stat cu ochii pe el sa nu doarma agitat, am discutat cu pediatrul, e totul ok, obez nu e (ba chiar semnd de carte, cu 16 kile la 4 ani...)....pana la coada asta e stilul lui, nu am ce-i face......
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
ionica spune:
Buna seara axxxa
Eu mi-am obisnuit copilul de2ani jumate sa manance cat mai lejer seara,dealtfel este si pt. noi valabil.
Iata in ce consta cina noastra in general:
O supa crema de legume, paine,putina sunca,un ou fiert,peste la cuptor .
Aseara de exemplu am cinat:
Crema de brocoli cu branza filadelfia(care este delicioasa si pt.noi)
O felie de sunca pe o chifla unsa cu margarina,
O crema de puding cu vanilie
La ora de culcare 9pm o canuta cu lapte cald cu grenadina .
In genere,jonglez mult cu supa crema,dealtfel noi seara facem un "supé" nici decum "dinner".
Sophia 2ani
+23