idei pt masa de seara a copiilor
Raspunsuri - Pagina 2
lulu77 spune:
Si eu incerc sa ii ofer o cina cat mai usoara dar care sa ii tina si de foame, preferatele lui fiind:
- legume fierte ( morcov,brocoli si cartof) amestecate cu putin unt si un praf de sare;
- gratar de pui ;
- paste, spaghete cu sos de rosii si/sau nu pui ;
- puicu legume la cuptor ;
- pilaf sarbesc ;
- paine inmuiata in lapte cu cascaval/branza la cuptor ;
- budinca de orez si mere;-
- placinta de dovleac/ mere + un iaurt sau actimel sau sana;
- peste la cuptor cu legume congelate;
- musaca de legume;etc.
Acum depinde f mult si de apetitul lui din ziua respectiva . Sunt zile cand mananca mai bine masa de ora 17 ,nu este o simpla gustare si la cina mananca o fructa sau un iaurt .Intotdeauna la culcare lapte 210-240 ml cu 2-3 lingurite de cereale Nestle.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
filofteia spune:
Citat: |
Eu mi-am obisnuit copilul de2ani jumate sa manance cat mai lejer seara,dealtfel este si pt. noi valabil. Crema de brocoli cu branza filadelfia(care este delicioasa si pt.noi) O felie de sunca pe o chifla unsa cu margarina, O crema de puding cu vanilie La ora de culcare 9pm o canuta cu lapte cald cu grenadina . |
ionica...pai daca asta este usor...de al meu ce sa mai spun ...
Axxxa...eu spun sa-l lasi asa cum mananca el...nu te mai stresa...
Apropo..nu ne-ai spus si tu ce mananca seara.
axxxa spune:
filofteia, am doi copii
eu am zis ca nu le dau mancare gatita sau carne si seara pt ca mi se pare prea multa carne intr-o zi, e suficient pranzul cu carne
eu le dau asa
-melcisori cu branza la cuptor
-o rulada cu cascaval si smantana pe care o mai fac din cand in cand
-mamaliguta cu branza si smantana
-branza cu smantana monor si cate o felie de unt cu miere, ca cer ei
-orez/fidea cu lapte si scortisoara
Dar sunt cam putine feluri si m-am blocat, mi se pare ca le repet prea des asa ca d-aia am intrebat, poate mai aflu noutati de la voi
nemora spune:
axxxa, io ii dau foarte relaxata fetii carne la pranz si peste seara, asta 2-3 zile pe saptamana (ea mananca supa de pui de casa cu multe legume, care e LEGE, pe la 1, si apoi pe la 5-6 o masa consistenta de: peste cu mamaliga-mancarea ei preferata; gris cu lapte; orez sau taitei cu lapte; in astea cu lapte pun miere si un galbenus fiindca nu-i place oul altfel; daca oul e de casa de la mama, ii pun galbenusul crud; mamaliga cu lapte; cateodata cereale de bebe; paste cu legume; orez cu peste; etc)
la 7 mai roade ceva cu mine (masa de la 5 i-o da bona), cateva inghitituri, sau seminte din bol (migdale, alune, fistic, floarea soarelui)
la 8.30 lapte, si la 9...nana
nikole spune:
Eu ii mai fac seara cate un piure de legume, cu un pic de salata cu rosii alaturi, sau gratin cu somon si legume, peste la cuptor cu legume,cateodata ii dau doar fructe(papaya cu avocado, sau banana, sau mango, fac combinatii de fructe)cu iaurt simplu alaturi.
si...cam astea, asta ca sa nu zici ca tu esti nr 1. in pana de idei.
m-am mai inspirat de la voi, si cred ca maine ii dau mamaliguta cu branza si smantana.
Nu stiu de ce am impresia ca mamaliga este f grea.
Eu de ex. de cate ori mananc de atatea ori ma balonez si imi este rau, tre sa iau cate un digestiv ceva dupa masa.
De asta nu i-am dat pana acum...dar voi incerca sa vad daca ii place.
Lulu, cum faci budinca de orez cu mere?merge cu orice fruct?
am sa caut pe net retete, dar daca mai treci pe aici, si nu deranjez, nu ne pui si noua reteta?te rog?
As vrea sa va intreb un lucru, ca citeam si despre lapticul pe are il beau puii vostri seara?
Kevin bea de regula 250 ml in care adaug 3 linguri cu cereale.
de vreo sapt, dupa ce termina de baut laptele, imi intinde biberonul si tipa sa ii mai fac...i-am mai facut 100 ml...asta inseamna 350ml inainte de culcare.
Dimineata face la fel, tipa si nu adoarme pana nu ii mai fac lapte.Iar dupa pranz, merge tinta la locul cu sticlutele lui si cere biberonul.Il scoate din dulap si mi-l aduce, sa ii fac lapte...
ma gandesc ca...bea cam mult lapte, si chiar am auzit zilele astea ca nu e bine sa depaseasca 1 litru/zi.Noi suntem cam pe acolo...e mult, e periculos, stiti ceva?
Nu stiu unde sa postez intrebarea, m-am gandit ca voi ca si mame, poate aveti vreun sfat sau o idee.
multam mult
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
bubu05 spune:
Axxxa, somonul il pun in vas de iena, cu diferite ierburi pe el, o felie de lamaie deasupra, putina apa si cu capac de iena. Sau il mai fac la gratar din acela care se pune pe aragaz, tot cu capac.
La pranz Vlad mananca doar ciorba/supa cu putina paine, nu mai poate felul doi. Pe la 6 dupa-masa, cand se trezeste, papa un iaurt sau un senvis si pe la 8 jumate ceva consistent, felul 2.
Orez/gris/fidea cu lapte papa doar pe la 6, seara tot mancarica trebuie sa fie
Si el are la 4 ani 17 kg. Mie mi se pare slabanog, ca e si desirat , dar e ok.
Aseara am facut spanac cu orez si cu piept de pui...nu-i place si gata! m-a enervat ca n-a vrut sa manance si a stat nemancat...si cand sa-i fac baie, la ora 10 seara imi zice: "nu-mi faci si mie un piure, ca nu mai pot de foame" . Bineinteles ca i-am facut, ca mi-era si mila de el...si a mancat la 10 jumate seara piure cu doua fingersuri de ton , dar n-a mai baut lapte apoi...
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
axxxa spune:
nikole nu-mi dau seama cati ani are fiul tau, fetita mea la 3,5 ani bea 330-350 ml seara si la fel dimineata, problema la noi este ca bea inca din biberon si sunt convinsa ca nu va mai bea aceeasi cantitate din canuta, ori nu va mai bea deloc, la cat de incapatzanata e, n-o sa scapam usor de biberon. Cel mic bea 250-300 seara si la fel dimineata, el are 1,5 ani. Eu stiam ca le este suficienta o cantitate de 600-700 ml lapte/zi, dar poate are un puseu de crestere acum si cere mai mult. Si a mea a avut perioade cand cerea lapte si ziua, insa nu mai manca mancare si era o problema. Mai auzisem ca atunci cand au giardia cer mult lapte si dulce.
adelamatei spune:
Buna Axxa!
Eu ii dau lui Matei o mancarica pe baza de lapte:
mamaliga fiarta im lapte;
gris in lapte;
orez in lapte;
papanasi amestecati cu lapte;
cereale cu lapte;
orez cu mar copt;
Astea pe la 19-19.30, iar pe la 20.30 o cana de lapte.
adelamatei spune:
Ce mai vreau sa spun e ca orezul, grisul sau papanasii ii indulcesc cu miere, pe care o adug cand sunt racite pe jumatate.
lulu77 spune:
nikole,
Budinca o fac asa :
O cana( mare ,de ceai) de orez fiert ;
3-4 mere ionatane , nu galbene;
zahar brun sau miere;
scortisoara
esenta rom sau vanilie.
Intr-o oala/cratita mica topesc zahar 2 linguri ,acelasi procedeu ca ptr crema de zahar ars ,taoetez oala cu zaharul ars .
Pui un strat de orez ,un strat de mere
( mai gros stratul s aisi lase destul sirop) date pe razatoarea mare , zahar sau miere ,scortisoara, iar un strat de orez ,unul de mere rase ,zahar /miere , scortisoara si tot asa pana umpli vasul .Deasupra ,ultimul strat pui felii subtire de mere si miere de albine deasurpa si cateva picaturi de esenta .
Adaugi fff putina apa sau lapte ,1/2 de cescuta de cafea si bagi la cuptor sa se caramelizeze.
Mereu am facut cu mere ,mnu am incercat si alte fructe.
POFTA BUNA!
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"