pneumonia/bronsita astmatiforma
Dragele mele,
Sunt disperata, fata mea de 4 ani si jumatate are pneumonie sau bronsita astmatiforma (desi ieri au spus pneumonie, in urma analizelor nu ar fi) si este in spital in acest moment. Nu pot sta cu ea pentru ca alaptez cealalta fetita si dr mi-a spus ca e periculos sa ma duc la spital, sa nu aduc acasa alti crocobauri. Sunt ingrijorata pentru ca desi era sub augmentin de joi, sambata a inceput sa faca febra, cel mai mult 39.5 si am tinut-o pe antitermice pana ieri dimineata cand a fost internata in spital. Starea ei este f. proasta: nu mamamca, doar ar zace, are puseuri de febra in continuare (a 4-a zi), este miortaita si nici nu poate vorbi cu mine la telefon pentru ca o ia plansul. Este pe tratament de ieri de la pranz, gentamicina si inca un antibiotic. Rog mamicile care au mai avut astfel de boli sa imi spuna daca e normala evolutia asta.
Multumesc
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
Raspunsuri
Ramona J spune:
Madutza, te cred ca ti-e greu ca nu poti sa fii linga ea. Poate ca nu e cazul sa-ti faci prea multe griji. Daca a mai primit augmentin, e posibil ca el sa nu-si mai fi facut efectul deloc si de aia s-a intimplat asa. Am patit la fel cu fiul meu, in final a facut tratament injectabil cu un amestec de antibiotice si s-a pus pe picioare, dar a durat putin.
Daca numai de duminica a inceput tratamentul asta, efectul trebuie sa apara azi-miine. Nu dispera, fii curajoasa pentru fetita ta, sa-i transmiti o stare buna.
Multa sanatate.
madutza spune:
Ramona, multumesc pentru raspuns!
Inca face febra, nu i-a trecut. Dr zice sa e normal sa mai faca si azi. Asteptam sa vedem o ameliorare.
JARMO spune:
Cand baietelul meu facea pneumonii ( si anul trecut a facut vreo 4 ) , i s-au administrat augmentin si klacid, ambele suspensii , plus aerosoli . Asta era in Italia . Apoi am fost la salina la Praid si s-a mirat si doctorita de acolo cum de i-au dat 2 antibiotice in acelasi timp . Ei uite asa... ce puteam sa mai zic, mai ales ca imi facuse 2 pneumonii in 2 luni, una in iunie si una in iulie, dupa ce ne intorsesem de la mare .Asa ca .. tratamentele difera de la copil la copil dar si de la doctor la doctor. Sanatate la puiut !
flavia maria spune:
Buna seara!
Si baietelul meu de 4 ani si 7 luni are pneumonie de 4 saptamani :(....de atunci e cu tratament perfuzabil ...a inceput cu penicilina 6 zile, a continuat cu axetine, apoi cEfort si acum de luni este cu fortum + gentamicina!!! nu mai rezist...a schimbat N branule este chiuruit pe manute saracul...la ultimele analize (meircuri 31.12) proteina c reactiva era 5,6 :(((...deci infectia exista in ciuda avalansei de antibiotice....sunt disperata!!! pe langa antibiotice ii mai dau sirop de tuse mucosin alternativ cu calmofluid, aerius, enterolactis si liv 52 si minimartieni (vitamine)...simt ca sunt la capatul puterilor...mamicilor care ati avut astfel de experiente nefericite va rog sa-mi spuneti cu ce ati tratat copilasii si daca ati facut ceva tratamente imunostimulative dupa vindecare? parca e un cosmar care nu se mai sfarseste
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
ellej spune:
Baiatul meu de 3,4 ani face si el pneumonii una dupa alta. In octombrie a facut otita, pentru care i s-a prescris Augmentin ES. In a 8-a zi de augmentin a inceput sa faca febra. Iar am ajuns la urgente, unde au constatat ca are pneumonie (otita trecuse) si l-au trecut pe Klacid. S-a rezolvat pneumonia, dupa care a continuat fulminant cu o laringita (la care i s-a prescris Lekoklar). Tin minte ca anul trecut la Elias ii faceau un tratament injectabil cu doua antibiotice (cefalosporine). Cam asa ne distram noi de doi ani de zile.
Probabil ca trebuie sa o treaca pe alt antibiotic, de vreme ce la augmentin nu raspunde.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
flavia maria spune:
Madalina fetita ta cum se simte?
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
madutza spune:
Buna seara si La muti ani!
Am ramas uimita sa vad ca inca mai e deschis subiectul. Haideti sa va spun de Ana mea. Dupa 1 saptamana de spital, ne-a dat drumul pe 21 acasa. A facut in spital Cefotax+Gentamicina, apoi, dupa 3 zile facea tot febra 39.8 si a schimbat-o pe Fortum cu Gentamicina. In a 7-a zi de spitalizare a venit acasa unde a continuat Genta inca 3 zile si Fortum inca 1 saptamana. In total a facut 11 zile de Fortum. Initial dr. mi-a spus ca sa ii mai dau Fortum doar 3 zile dupa iesirea din spital, dar eu am insistat sa o vada dupa cele 3 zile. Si am avut dreptate sa insist, pentru ca inca mai avea raluri la plaman si i-a mai dat continuare la tratament. Dupa ce a terminat dr. a mai consultat-o odata si a spus ca tot nu se aude plamanul drept ca cel stang si i-a mai dat Sumamed, antibiotic pe gura inca 5 zile. A spus ca e posibil la plaman inca sa se mai auda pana la 1 luna ceva, pentru ca a ramas locul intr-un fel iritat. Ieri am terminat si Sumamedul si am inceput schema de imunostimulare, care este destul de mare, la insistentele mele. Pe langa astea a mai luat Ventolin si Zyrtec (pt weezing), Mucosolvan si Isoprinoine.
Astfel, continuam Singulair pana la 1 luna dupa care, in urma controlului va stabili daca mergem mai departe. Incepe cu Luivac 28 zile si apoi pauza 28 zile. Primele 10 zile luam Ca de la Osteocare, urmatoarele 10 isoprenosine+Beres Drops Plus + vit C+ D3 (Vigantol), urmatoarele 10 zile Multisanosvit. Tot asa timp de 3 luni. Pe langa asta, din proprie initiativa, dar cu acordul dotorului am hotarat sa ii dau si Noni de la California Fitness.
In plus, o tin mai mult in casa, fara musafiri, fara iesit in colectivitate, etc. O tin in carantina ca si cum ar fi racita, asta pentru 1 luna, pana se mai pune pe picioare. Am scos-o doar ieri 30 minute. Va avea acelasi program de iesit afara ca si sora ei, care este bebelus, cate putin si doar cat e vreme frumoasa.
Ana e bine acum, vesela, cu pofta de mancare. Doar ca a ramas cu niste cearcane care nu imi plac. Sper sa treaca.
teolinda spune:
La multi ani mamici si copilasi.
Si noi ne chinuim cu o tuse ciudata cam de prin octombrie... ba ne trece, ba revine.Am incercat n solutii... siropuri de tuse, antibiotice Klacid prin oct, Zinnat in nov, printre toate astea am mai facut si aerosoli cu Dexametazona si Flixotide.
Dupa fiecare serie de tratament cam in 4 zile tusea revine la inceput pare a fi seaca... defapt seamana cam cu tusea asmatica dupa care incepe sa „rupa„ si dai cu mucozitati ba in gat, ba in nas dar care nu vor sa iasa... apoi din atata tuse si atatea mucozitati care stau pe undeva intre gat si nas... vomita. Iar o luam de la capat cu tratamentele... Ce este ciudat insa... dupa vreo 2 saptamani de tratament cu aerosoli duc copilul la un consult de rutina pt ca era bine, nu tusea, nu avea mucozitati era totul OK insa surpriza... doar in aparenta pentru ca in momentul in care l-a ascultat la plamani mi-a spus ca nu e OK si ca sa continui aerosolii cu Flixotide inca 10 zile. Dupa 10 zile ... ne-am oprit era 21 dec si copilul era OK. Fiind perioada sarbatorilor n-am mai ajuns la consult. Pe 26 decembrie iar am luat-o de la capat cu tusea, mucozitatile, voma, nopti dormite printre busheli... tot tacamul. In disperare i-am dat dupa „urechea„ mea Augmentin din 28 dec pentru ca serile devenea febril . Sirop de tuse i-am dat Mucosin ultima data. S-a ameliorat starea , mai tuseste destul de zgomotos ... cand si cand... astept sa vina data de 5 ian si sa vad cum reusesc sa-l duc iar la medic. Nici nu vreau sa ma gandesc ce nebunie va fi pt ca toata lumea se vaita de probleme cu copilasii.
Deja... nu stiu ce sa mai fac, la cine sa ma duc pt ca ma lasa nervii sa vad ca bag atatea medicamente si nu isi fac efectul.
Va dorim multa SANATATE.
LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
PASTE 2007
IARNA 2006
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
madutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui teolinda La multi ani mamici si copilasi. astept sa vina data de 5 ian si sa vad cum reusesc sa-l duc iar la medic. Nici nu vreau sa ma gandesc ce nebunie va fi pt ca toata lumea se vaita de probleme cu copilasii. Deja... nu stiu ce sa mai fac, la cine sa ma duc pt ca ma lasa nervii sa vad ca bag atatea medicamente si nu isi fac efectul. Va dorim multa SANATATE. LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005) PASTE 2007 IARNA 2006 "Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!" |
Eu zic sa nu astepti si sa te duci la spital daca simti ca nu e bine. Eu nu am dus-o pe Ana la timp, de sambata, de frica internarii, si tot ne-am internat si a fost mai rau. Orice zi conteaza! Urmeaza-ti instinctul!
ary_v spune:
Ellej imi pare rau sa aud ca iar aveti probleme...Nu a dat rezultate vaccinul pe care il facea?
Si noi suntem trecuti prin multe pneumonii. Asa am si ajuns aici pe forum, eram disperata si dezorientata asa cum mai vad unele mamici acum.
Sfatul meu (in special pt mamicile care au copii cu pneumonii repetate sau tuse permanenta) este ca dupa ce copilul se va face bine sa mergeti sa ii faceti teste alergice. Daca este alergic la ceva nici un imunostimulator nu il poate ajuta suficient. Eu am incercat asa: luivac, brochovaxom, septilin, isoprinozine, baraka, extracte diverse si cred ca mai sunt dar imi scapa acum. Nu au avut nici un efect.
Sanatate multa!!