pneumonia/bronsita astmatiforma

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ary, nu ma speria te rog. cum adica nu a reactionat nici la luivac ?! eu ii dau la bb acum paspat pastile precursor de luivac. e ultima speranta sa scapam. :((

voi cum v-ati facut bine? cu ce????!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Monu depinde de ceea ce are fiecare copil. Luivacul e ca un vaccin care intareste imunitatea copilului pentru anumite bacterii care provoaca pneumonia (daca mai tin eu bine minte)dar nu avea cum sa aiba efect in cazul copilui meu care era ff alergic la acarieni. Cred ca e f bun pe directia lui dar nu are efect in ce priveste alergiile. Asta a fost la noi. poate alti copii vor rectiona altfel. Nu zic ca nu e de administrat ci doar ca trebuie verificat si daca nu e cumva alergic la ceva copilul.
Nu pot sa spun ca robert s-a facut bine. Drumul e lung pana acolo dar situatia e oarecum sub control. El are flixotide 2 pufuri pe zi. Cat timp a luat flixotide nu a facut niciodata criza de astm sau pneumonie virala (la el nu exista una fara alta, inca nu sunt lamurita ce si cum)
De o luna am inceput vaccinul de desensibilizare la acarieni si ar trebui ca intr-un an sa se reduca simptomele cu 50%, acum vom vedea ce va fi.
Iar cel mai important, in cazul nostru, am eliminat sursele de praf (gen covoare, draperii, plusuri) si am pus huse antialergice pe toate saltelele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

mama mea aavut o pneumonie ingrozitoare; intamplator, i-am spus pediatrei fetitei mele (care este la IOMC) ca mama e foarte bolnava si mi-a recomandat aerosoli; mi-a dat o reteta cu cantitati si tot restul prin telefon, maica-mea si-a luat aparat si...minune i-a trecut, dupa ce a tusit ingrozitor vreo 2 luni si a luat o luna tone de antibiotic
a facut aerosoli cu dexametazona si adrenalina.
mi-a spus pediatra ca IOMC (Institutul de ocrotire al mamei si copilului, in bucuresti) a fost primul care a aplicat aerosolii si ca au cea mai buna expertiza in domeniu)
din cate am inteles de la o prietena, al carei baietel a fost tratat (nu stiu sa ma exprim ecxact ce avea, dar era suspect de astm, ceva nasol oricum, pe baza alergica) la medlife - cam degeaba, a rezolvat problema tot la IOMC cu aerosoli cu flixotide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ary, si bb meu are aceeasi problema. interesant. mai intai face pneumonie (virala ca e luata de la sora-sa) se umple de muci bine de tot si apoi face criza de astm. dar eu am senzatia ca o face deoarece plamanii ei nu mai pot functiona ca e plina de muci. nici eu nu inteleg prea bine care e treaba la ea. partea rea e ca abia face 2 ani si cica nu pot sa ii fac testele. bb tau cati ani are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Baietelul meu are acum aproape 4 ani jumate. Si la el a inceput problema de cand era mic. Pana la un an jumatate a fost sanatos (de vreo 2 ori rosu in gat) dupa aia a facut o bronsiolita si de atunci a fost din ce in ce mai rau.
El avea 3 ani si 8 luni cand a facut testele astea. Daca nu poti nu ar strica sa o feresti de alergeni sa vezi ce se intampla. Scoate covoarele din casa, draperii daca ai, elibereaza casa, spala des pe jos si vezi daca nu se amelioreaza.
Totusi de ce nu se pot face testele? Sunt periculoase sau de ce?
Ati incercat singulaire?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

buna tuturor, si laura mea de 3 ani in aceeasi oala e. dar nu a ajuns niciodata la pneumonie, ci numai la bronsita.
va dau un link, l-am mai dat si anul trecut la un alt subiect: http://www.lungusa.org/site/pp.asp?c=dvLUK9O0E&b=22782

ce au ei se cheama astm de copil, trece in majoritatea cazurilor pe la 6-7 ani. problema e ca au caile respiratorii foarte usor iritabile, se inflameaza de aici tusea. "iritantii" pot fi alergeni, virusi de raceala, aer rece - cititi in link. in general se prescrie cortizon (sub o forma sau alta - aici il cheama "pulmicort", vad ca voi aveti "flixotide") in puf sau in aerosol, ca sa mearga direct in plamani. la noi pediatra incepe cu un tratament de 3 ori pe zi pulmicort si ventolin in puf (aerosolul nu ne mai merge asa bine), continuand cu puf de 2 ori pe zi pentru mentinere ... cat e necesar. anul trecut am facut puf din februarie pana in mai in continuu.

anul asta (3 ani) a mers mai bine, am facut puf numai 2 saptamani prin toamna si acuma iara. interesant acuma insa e ca a inceput sa tuseasca mai rau la sfarsitul celor 7 zile de puf de 3 ori, am fost la pediatra, nu are bronsita, doar tusea de astm iritanta. ideea doctorei a fost sa facem aerosoli cateva zile caci poate aburul din aerosol o ajuta mai mult.
la laura siropul de tuse nu merge deloc, ori ca e suc de mar ori ca e sirop de tuse tot aia e...

ce se poate face (dar multe cam stiti deja ), cat mai multa curatenie pentru eliminarea alergenilor, spalat cu apa in camera copilului, fara covor, trasa salteaua cu aspiratorul (in cazul laurei nu e pe fond alergic, apropo, testele de alergeni i le-a facut la 2 ani) si foarte important e evitarea aerului rece direct in plamani, fular la gura cum zic babele. laura daca da cu nasul in aer rece face criza de tuse. crize mai face si de la efort si agitatie, da asta nu vad cum se poate evita la un copil de 3 ani.

ca imunizant noi am dat doar bronchovaxom si ce sa zic, a functionat bine caci anul asta nu a racit decat de 2 ori in conditiile in care merge in 2 colectivitati.

urez multa bafta tuturor si doctori care sa va rezolve problemele. multi doctori nu iau tusea prea in serios, important e sa stie ca tot revine si nu pot scapa de ea.

ellej, voi mai faceti tratament de mentinere iarna asta?

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

ary_v, in septembre mi-a facut cele 3 faze despre care vorbeam, dupa inceperea gradinitei. Acum vad ca, desi a mai avut niste reprize de muci si tuse, nu am mai ajuns la urgente (Doamne ajuta!)

alra, in mkomentul de fata, pe langa singulair si un puf de flixotide pe zi (care sunt de cursa lunga) ii dau aerius si am trecu pe imunostimulatoare naturiste, septilin si tinctura de p[ropolis cu miere. Si parca vad o oarecare ameliorare.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Ellej, pe ce perioda ii administrezi tinctura de propolis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela alina

Ellej, pe ce perioda ii administrezi tinctura de propolis?

mamica lui Mateut 11.09.2003

www.prorally.ro

Sincer, nu stiu inca. Ii dau de aproximativ o luna. am gasit pe net ca septilinul poate fi administrat timp de 1-6 luni, dar inca mai caut perioada pentru propolis. Poate ne spune cineva care il da de mai mult timp copilului.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Septilin i-m dat 2 luni inainte sa faca pneumonia, impreuna cu vitamine si catina luata din piata amestecat sucul cu miere. Cred ca asta a facut-o sa fie razisteta si d-asta a dus raceala si apoi pneumonia 3-4 saptamani pe picioare.

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput