LMA Clopotei de ian-febr 2008 in sarbatoare (161)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Ramonab, Monicaa, Ellenuta,
tranta a tras-o TOCMAI PENTRU CA AM STAT LA CEVA DISTANTA nu in ceafa lui. Incerc sa ii acord spatiu, sa se desfasoare dar e greu. E si invatatul sa mearga trail and error dar parca pot fi cam grave erorile astea. Vad numai pericole in casa. Masuta de la canapea are colturi dar e si buna ca in culoarul creat poate sa mearga si are 2 puncte de sprijin alternativ:canapea-masuta si acuma merge cu mainile sprijinindu-se dar isi mai da si drumul.... am inima miiiiiica-miiiiiica!

Monicaa,
spor la impachetat! Mai mergeti la dr cu Clara pana plecati?

Ellenuta,
eu nu stiu cum sa zic, inteleg ca nu ai chef sa sarbatoresti inca un an care a trecut dar uite cu ce rezultate a tracut: Eva! Spuneti ca o sarbatoresti pe ea si precis iti revii!

Eu nu am prea mult chef de Craciun, am decorat f putin, ceva in fata usii, ceva atarna pe usa, avem coronita de Avdent dar nu am aprins nici o lumanare... duminica cand se aprinde a patra suntem la soacra-mea. Sper sa faca ei brad fain. Inca nu am toate cadourile numai la o parte din adulti, copii sunt rezolvati toti. UF!
Si Benji trage de mine nu mai sta 1 minut in premergator!!!!!

LA MULTI ANI clopoteilor sarbatoriti AZI!

AMR = 6

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump - 11 LUNI (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

'Neata, fetelor!

Agitatie multa pe la noi, acum ma pregatesc sa spal vasele. N-am timp decat printre picaturi, sunt cam agitata.

Mariuca a urcat azi toata scara, adica 16 trepte!!!!, si am inceput sa o invat sa le si coboare. E nebunie!!

Chiar, Roxana, Adeluta noastra urca scara, e interesata de ea?

Elena, eu ca la carte, de la 8 luni pasat la furculita. Doar carnea de vita o blenduiesc. Carnea de pui tot la furculita.

Roxana, imi permiti sa fac o gluma cu tine?? Tu mesteci pe dintii din fata??? Ideea cu mestecatul este urmatoarea: mesteca rar pe dintii din fata, dar trebuie sa invete sa isi foloseasca giungiutele pe locurile unde vor fi maselele. Ca, in ritm normal, prima masea iese dupa 1 an bine, poate chiar 1 an jumate'. Iar cand va avea mai multe, nu va mesteca, pentru ca nu stie. Mariuca, primele dati cand a primit bucatele mai mari, scuipa, dadea afara, isi baga mana si isi scotea mancarea din gura. Am insistat, usor-usor, si acum mananca super bine.

Ceska, de acord cu Ramona. Nu va invata sa fie independent, sa se descurce singur, daca tu esti tot timpul langa el. Acum nu zic ca tu sa fii in bucatarie si el in living, dar daca te "simte" in spatele lui, se va baza ca esti acolo sa il salvezi. Incearca sa ii lasi putin spatiu "de manevra" si o sa vezi ce mandru o sa fie cand ii iese ceva.

Monica si Beinazuta, welcome to the club!! Dar puteti sa va aduceti aminte cum era in sarcina, cand nu prea dormeam, hehe!

Ma retrag... treaba multa, sper sa termin pana se trezeste Mariuca.

Pup fetele!

Creata 1 cu Creata 2

Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
NOU! Blogul Creata la patrat
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ploscariu spune:

Monicaa uite ce am gasit:
Dupa atingerea varstei de 1 an, copilul face un salt calitativ de dezvoltare. Capacitatea de a comunica verbal cu membrii familiei incepe sa se formeze, copilul investigheaza liber, pe propriile picioare "mediul ambiant", se perfectioneaza procesele de digestie si cele metabolice, dentitia se completeaza pana la 2 ani.

La aceasta varsta, se fixeaza obiceiurile alimentare pentru toata viata, fapt de mare importanta pentru starea de sanatate de mai tarziu. Parintii trebuie sa impuna copiilor cele mai corespunzatoare si sanatoase obiceiuri alimentare.

Acestea sunt:

asigurarea unui program regulat al pranzurilor;
intreruperea biberonului pentru ingerarea de alimente lichide;
evitarea bauturilor dulci la culcare(acestea favorizeaza devoltarea cariilor dentare);
evitarea consumului de lichide intre mese(acestea scad apetitul);
evitarea consumului exagerat de dulciuri concentrate intre mese, ele scad de asemenea apetitul; se vor folosi o data sau de doua ori pe zi, la sfarsitul meselor principale;
evitarea fortarii copilului la masa;
evitarea manevrelor de stimulare a acceptarii alimentelor prin oferirea de distractii in timpul mesei (aceasta poate duce la un comportament nevrotic fata de alimentatie).
Se va permite copilului sa-si selecteze alimentele, dar cu mare grija de a se asigura o alimentatie echilibrata. Daca copilul refuza un aliment important din punct de vedere nutritiv, se va incerca administrarea lui intr-o forma modificata.

Copilul va consuma zinic 400-500 ml lapte, cate un ou la 2-3 zile, 30-40 g carne de pasare, vitel sau peste de 3-4 ori pe saptamana.

Oul este un aliment complet, cu valoare calorica crescuta. Se foloseste oul de gaina; oul de rata trebuie evitat din cauza toxiinfectiilor alimentare care pot aparea. Oul intreg cu albus, se da copilului dupa varsta de un an si jumatate. Albusul de ou poate determina la unii copii urticarie, edeme si chiar tulburari digestive. Ouale prajite (omleta, jumari, ochiuri cu grasime) nu sunt indicate pentru copii mici.

Carnea este un aliment de baza in alimentatia copiilor prin continutul de aminoacizi necesari organismului. Se foloseste carnea de pasare, de manzat si vaca bine fiarta si tocata marunt. Carnea de vita, miel, vanat si porc este greu de digerat pentru copii prin continutul crescut de gelatina si lipide.

Carnea alba (pasare, peste) este mai digestibila decat carnea rosie, avand un continut mai scazut de tesut conjunctiv. Perisoare din piept de pasare se pot folosi in alimentatia copilului.
Ficatul, rinichiul, inima si chiar creerul (dat peste varsta de doi ani) au un continut crescut in vitamine (A, B2, PP) si saruri minerale (Fe, Ca, etc).
Grasimile se vor da sub forma de: unt, smantana, frisca, ulei. Sunt interzise la aceasta varsta slanina, untura si seul.
Mezelurile sunt greu de digerat, prea condimentate, usor alterabile si se interzic copiilor mici.
Sunca de Praga se poate administra copiilor peste 1 an si 6 luni #65533; 2 ani.
Legumele si zarzavaturile folosite la copii mici(1-3 ani) sunt: cartofii, radacinoasele, fasolea verde, conopida, dovleceii, spanacul, tomatele, ardeii.
Pana la varsta de 2 ani nu se vor da leguminoase uscate (fasole, mazare, linte). Usturoiul, ceapa si alte condimente vegetale nu se recomanda in alimentatia copiilor mici, de preferat sa se foloseasca legumele in stare proaspata, si mai putin sub forma de conserve.

Fainoasele date copilului mic vor consta din: paine, mamaliguta, orez, paste fainoase, prajiturele de casa. Se vor da zilnic fructe, de preferinta crude dar si sub forma de suc natural, compoturi.

Dupa varsta de 1 an, copilul va fi invatat sa manance singur la masa. In jurul varstei de 15 luni, copilul incepe sa foloseasca lingurita cu succes partial, poate sa tina o cana in mana sau cand da sa bea, ridica cana spre cap, decat sa coboare capul si se murdareste. Parintii trebuie sa accepte aceste imperfectiuni ale manualitatii si sa incurajeze deprinderea de catre copil a autoalimentarii. Nu rareori copii, "menajati", supraprotejati necesita administrarea alimentelor de catre o persoana pana la varsta de scoala.

Daca insa i se ofera pasibilitatea de antrenare, in jurul varstei de 2 ani copilul va manca singur corect sau aproape corect. Copilul la varsta de 1-3 ani va avea 3 mese principale pe zi si 1-2 gustari.

Consecintele alimentatiei dezechilibrate sau ale tehnicilor inadecvate sunt:

anemia hipocroma la copii alimentati in principal cu lapte si produse lactate cu fainoase;
cariile dentare, de "biberoane", la cei care continua sa foloseasca biberonul sau beau la culcare lichide dulci;
anorexia neurogena care apare la copii alimentati intr-o atmosfera stresanta;
obezitatea prin exces de calorii (fainoase);
parazitozele intestinale, mai frecvente la copii alimentati neigienic sau care, sunt lasati sa "ciuguleasca" in cursul zilei cu mainile murdare.

POZE RECENTE , poze de la serbare ,
poze de la intalnirea cu Mosu' ,party la gradinita
poze cu Ioana si Ionut

www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ploscariu spune:

.... si Monicaa sunt de acord cu tine, in legatura cu trecerea treptata la meniul de dupa 1 an.

POZE RECENTE , poze de la serbare ,
poze de la intalnirea cu Mosu' ,party la gradinita
poze cu Ioana si Ionut

www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Hai ca am spalat la vase de n-am mai putut!!! S-a trezit Mariuca si acum misuna pe aici, dupa alte activitati gen schimbat, mancat, uitat la ciorici. A, daca vreti sa aflati ce sunt alea ciorici, va invit la noi pe blog.

Gabriela, multumim de info!

Creata 1 cu Creata 2

Poze Mariuca
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Citat:
citat din mesajul lui creata2008

Chiar, Roxana, Adeluta noastra urca scara, e interesata de ea?

Roxana, imi permiti sa fac o gluma cu tine?? Tu mesteci pe dintii din fata??? Ideea cu mestecatul este urmatoarea: mesteca rar pe dintii din fata, dar trebuie sa invete sa isi foloseasca giungiutele pe locurile unde vor fi maselele. Ca, in ritm normal, prima masea iese dupa 1 an bine, poate chiar 1 an jumate'. Iar cand va avea mai multe, nu va mesteca, pentru ca nu stie. Mariuca, primele dati cand a primit bucatele mai mari, scuipa, dadea afara, isi baga mana si isi scotea mancarea din gura. Am insistat, usor-usor, si acum mananca super bine.

Ma retrag... treaba multa, sper sa termin pana se trezeste Mariuca.

Pup fetele!

Creata 1 cu Creata 2

Poze Mariuca
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

M-am stricat de ras - se uita astia la mine, ca rad ca proasta la monitor.

Stiu ca trebuie sa-si obisnuiasca gingiile, dar mai e si capoasa, dak nu vrea, nu vrea si le scoate afara.
Acum, eu i le blenduiesc mai mari - nu chiar pasta - si mai protesteaza, dar de cele mai multe ori, le inghite asa.

Chiar vroiam sa te intreb, cum faci cu scara?
Si Adela la fel, urca pana la "cotitura" si acolo se opreste ca se-ngusteaza treapta, spre exterior.
Tu i-ai luat protectie?

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 1 an
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela

Mergi la inceput

off, Ceska.. stiu ca tie iti este greu sa-l vezi plangand, dar de-acum, o sa ni se tot intample d'astea; eu ma rog doar sa nu semene asa mult, cu mine.

Si eu subscriu la 'metoda' Monicai de alimentatie, dupa 1 an.

Buburuza de 1 an
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela

Mergi la inceput

Helene, mama, ce bombe calorice, da' buuneeeee

Si, de ce esti deprimata?! Nici eu nu ma dau in vant dupa sarbatorirea zilei - de altfel, de la 20 de ani, nu mi-am mai serbat-o decat din 5 in 5 ani - dar eu zic asa: o iei pe printzesa si pe sotz (sau nu ), dati o tura prin oras, poate te 'lipesti' de ceve (si Eva, la fel.. musai), mergeti in parc, iar seara mergeti la un restaurant (iti recomand RODON dak esti fan Grecia) in doi.

Hai, si ca dupa 30 - mai ai un an - distractia o sa fie si mai mare!

Buburuza de 1 an
Albume

Mergi la inceput

Am o pauza la munca si scriu de zor

Buburuza de 1 an
Albume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Daca vreti sa o m vedeti pe Ioana, de aici incep filmuletele si pozele:http://good-times.webshots.com/video/3075095760104142649WVqQWG .

ALBUM si Alte POZE
www.youtube.com/watch?v=Ng9t0dh34Jk" target="_blank"> IOANA la munte si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7343d1d875f54f6d52bad3" target="_blank"> MONTAJUL IOANEI
AMR= 25 ZILE

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008)

Mergi la inceput