Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui nuschu

Total de acord cu LadyJ: ar trebui sa existe mai ales case pentru parinti cu copii!!!

Nus

Asta ar fi culmea haosului in magazine, imi si imaginez zeci de familii cu copii luindu-se de par ca au prioritate. Eu stiu ca sint si mame singure care nu au incotro si sint nevoite sa-si ia copiii la cumparaturi, dar majoritatea copiilor tiriti prin mgazine sint cu tot neamul, parinti, bunici, eventual alti frati, cind era mult mai simplu sa nu fie chinuiti aiurea si sa ramina acasa cu unul dintre parinti.

Cit despre casele pentru gravide, ori trebuie eliminate ori trebuie respectata regula, fara alte comentarii. Mie una mi se pare inutila o astfel de casa (daca esti gravida cu probleme stai la pat si iti lasi sotul sau parintii sa mearga la cumparaturi sau si mai bine le faci online- la preturi foarte bune), daca ai o sarcina normala n-ai nevoie de favoruri. Dupa cum a mai spus cineva, exista oameni cu diverse probleme care nu se vad la prima vedere si nu pot sta in picioare, dar nu am vazut case pentru ele. Eu as pastra doar casele pentru persoanele in scaun cu rotile, cu cirje sau alte probleme majore, iar in rest, fiecare trebuie sa se descurce cum poate. Grabiti, obositi, tracasati si nedormiti sintem aproape toti, dar nu ar trebui sa ne luam la bataie pentru ca ducem viata pe care o ducem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Pai atunci de ce sa nu stea si persoanele in carje acasa si sa comande on-line? Sau sa le faca sotul/sotia cumparaturile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Pai atunci de ce sa nu stea si persoanele in carje acasa si sa comande on-line? Sau sa le faca sotul/sotia cumparaturile?

Pai atunci de ce sa nu comandam cu totii on line?
Sa fim seriosi..as putea spune acelasi lucru despre oricine, gravide, persoane fooaaarte ocupate, vecina de la 5, mame cu copii..si asa mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Citat:

Total de acord cu LadyJ: ar trebui sa existe mai ales case pentru parinti cu copii!!!

Nus

Asta ar fi culmea haosului in magazine, imi si imaginez zeci de familii cu copii luindu-se de par ca au prioritate. Eu stiu ca sint si mame singure care nu au incotro si sint nevoite sa-si ia copiii la cumparaturi, dar majoritatea copiilor tiriti prin mgazine sint cu tot neamul, parinti, bunici, eventual alti frati, cind era mult mai simplu sa nu fie chinuiti aiurea si sa ramina acasa cu unul dintre parinti.

parca vad cum ar aparea o regula ad hoc asa si cei cu copii cat mai mici ar fi primiiii..si uite asa vor veni mamiile cu prunci de 2 luni sa intre in fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Vad ca prin alte orase, situatia e mai proasta, eu am ramas cu o impresie placuta dupa ce am fost la unul din Real-urile din Timisoara si la casa pentru persoane cu handicap, femei insarcinate si persoane cu maxim 10 produse erau fix 3 persoane, si desi la celelalte case era omor, nu alta, nimeni nu a venit la acesta casa .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Pai atunci de ce sa nu comandam cu totii on line?
Sa fim seriosi..as putea spune acelasi lucru despre oricine, gravide, persoane fooaaarte ocupate, vecina de la 5, mame cu copii..si asa mai departe.

Exact asta spuneam si eu. Era un raspuns la postarea Natasei care considera ca trebuie pastrate doar casele pentru cei in carje sau in scaun cu rotile. Restul sa se descurce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

A , vorba lui LadyJ , daca nu te simti bine , nu iesi in oras , indiferent ca esti insarcinata , cu copil dupa tine , in carje , la menstruatie , dupa o enterocolita , samd.

Eram la noi la Billa, in spatele unei doamne cu copil.Eu si colega mea aveam fiecare un iaurt si un suc asa ca doamna ne-a poftit in fata , ca are si copilul, si multe cumparaturi. Am spus ca e ok ,nu ne deranjeaza.
De mai multe ori am fost la acelasi magazin imbracate in cotume de spital , sa ne luam mancare . Cand ajungeam la casa se gasea ba paznicul, ba cineva sa ne lase in fata , ca "avem urgente".
Niciodata nu m-am bagat , tot timpul am stat la rand.
Pt. ca daca "aveam urgente" nu mai veneam la magazin , si pt. ca daca tot am venit , stau la coada ca si toti ceilalti.

Pana acum de cate ori am vazut vreo femeie insarcinata in mall n-a avut pretentia sa fie lasata in fata , si pe buna dreptate zic eu .
Oricum , daca spunea ceva nu se gasea nimeni sa comenteze.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

sa va mai spun....eu cand eram insarcinata in vreo 5 luni si mergeam cu RATB-ul s-au suit in autobuz 2 tineri parinti cu bebele in brate si nimeni, nimeni nu i-a lasat sa stea jos (macar pe mama cu copilul, si cele care sunteti din Bucuresti probabil stiti cum circula unii soferi de autobuz-parca ar avea saci cu cartofi nu oameni-ce sa te mai tii sa nu cazi , ce sa mai tii si copchilu' in brate). dupa o statie mi s-a facut mie rusine si le-am dat locul meu (mamei si copilului) si se uitau ceilalti la mine ca la urs; ceva de genul "iete si pe proasta asta" initial nu au vrut ca m-au vazut cu burtica, dar...

la o adica toate astea tin de bunul simt, de cei 7 ani de acasa, sau cum vreti

si nu ca n-ar fi o stare fiziologica sarcina, dar din moment ce se ofera unele avantaje de ce sa nu profiti

sa nu uit...cred ca toate "prioritatile" astea au fost inventate (ca sa zic asa) de barbati, pt ca femeile de obicei sunt mai rele (nu toate bineinteles) ("ce draga, lasa ca am fost si eu insarcinata si, bla bla bla ")

Mamica fericita de Filip (06.03.2007) si Anastasia (03.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De fapt amestecam putin doua chestii diferite.

1. Daca exista case/locuri de parcare/ locuri in autobuz/ghisee..marcate cu insemne "persoane cu dizabilitati" sau "femei gravide/cu copii" atunci trebuie respectate. Cu asta PUNCT. Cel mult mai urmeaza o discutie daca are prioritate functie de dimensiunea burtii sau gradul de handicap.

2. Daca nu exista marcaje de acest tip, functioneaza regula bunului simt. Aici putem comenta ca asta e marfa rara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Citat:

Nus

Cit despre casele pentru gravide, ori trebuie eliminate ori trebuie respectata regula, fara alte comentarii. Mie una mi se pare inutila o astfel de casa (daca esti gravida cu probleme stai la pat si iti lasi sotul sau parintii sa mearga la cumparaturi sau si mai bine le faci online- la preturi foarte bune), daca ai o sarcina normala n-ai nevoie de favoruri. Dupa cum a mai spus cineva, exista oameni cu diverse probleme care nu se vad la prima vedere si nu pot sta in picioare, dar nu am vazut case pentru ele. Eu as pastra doar casele pentru persoanele in scaun cu rotile, cu cirje sau alte probleme majore, iar in rest, fiecare trebuie sa se descurce cum poate. Grabiti, obositi, tracasati si nedormiti sintem aproape toti, dar nu ar trebui sa ne luam la bataie pentru ca ducem viata pe care o ducem...

Hai mai sa fim seriosi ,cum naiba sa-ti faci cumparaturile online .Iti comanzi cartofi si paine de pe net? dar cine nu are acces la internet ce face?

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

" I have always been delighted at the prospect of a new day ,a fresh try,one more start,with perhaps a bit of magic waiting somewhere behind the morning..." Joseph Priestley(1733-1804)

Mergi la inceput