Ghiseu cu prioritete femei insarcinate!!!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nusch , eu pot sa-ti vorbesc despre cancerul de prostata pagini intregi desi nu am si nici nu voi avea vreodata din cate stiu.
Nu inteleg de ce este atata polemica pe marginea unui lucru firesc.
Este boala?Este handicap? Nu , este fiziologic.
Puuuuunct.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Daca este firesc, fiziologic, normal...you name it.... de ce naiba unii au inventat casele prioritare pt. gravide, locurile de parcare speciale, locuri rezervate in mijloacele de transport in comun, etc?

Si intrebarea era alta: nu daca trebuie sa existe sau nu casele prioritare ci a cui e obligatia sa impuna respectarea regulii ca la acele case o anumita categorie de persoane care trec printr-o perioada delicata dar fiziologic normala a vietii lor AU PRIORITATE?

Cred ca locurile de parcare speciale pentru gravide exista deoarece, gravida deschide usa laaarg la masina ca sa poata iesi din ea
Si aici vorbesc despre mine, sa fim intelese.

Pana la urma, exista locuri speciale de parcare pentru FEMEI in general(motivul il stim cu toate)

Locurile din transportul in comun-acelasi motiv: pur si simplu ai nevoie de mai mult spatiu!

La ghiseu- pentru ca se presupune ca o femeie gravida nu poate sta mult in picioare. Este insa incorect fata de alte persoane cu probleme medicale diverse, persoane in varsta sau pur si simplu femei la ciclu care se simt destul de rau(unele evident, la fel ca UNELE gravide, UNELE doamne in varsta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris
[
Daca este firesc, fiziologic, normal...you name it.... de ce naiba unii au inventat casele prioritare pt. gravide, locurile de parcare speciale, locuri rezervate in mijloacele de transport in comun, etc?

Aici exista case speciale si locuri speciale de parcare doar pt persoanele cu handicap. Nu am vazut nicaieri astfel de locuri speciale pt femeile insarcinate.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Deci in continuare nu este normal , fiziologic,firesc?

XIO, si batranetea e normala, fiziologica, fireasca... asta nu inseamna ca e usoara. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i protejam pe cei batrani, pentru ca trec printr-o stare 'naturala'.

Da, sarcina e o stare fiziologica, e naturala, si nici eu nu ma omor dupa gravidele care isi dau o importanta exagerata, sau pentru care intregul univers trebuie sa zbarnaie in jurul lor.
DAR, o femeie insarcinata trebuie putin protejata, asa e firesc, asa e uman. De ce? Pentru ca ea duce, in mod 'natural', cateva kile (uneori multe de tot) in plus pe coloana. Pentru ca face retentie de apa si picioarele i se umfla in juma' de ora cat creste Fat-Frumos intr-un an. Pentru ca sarcina apasa uneori (deseori) pe nervul sciatic de simti cum iti danseaza picioarele singure impotriva vointei tale. Sau, si mai rau, apasa pe vezica. Brusc. Tare. Pe vezica pe TREBUIE sa o golesti la fiecare jumatate de ora, ca altfel te faci de rusine in plina strada.
Si, nu in ultimul rand, pentru ca ea munceste, 9 luni de zile, cu hormoni, si bufeuri, si variatii de tensiune, ca sa coaca un prichindel acolo. Si cand spun munceste nu glumesc deloc.

Mi se pare trist sa vad o atitutinde atat de 'rece' (ca sa nu zic cinica) din partea unui medic.

Insa, intr-adevar, discutia de fata nu este despre meritele gravidelor ci despre un drept pe care anumite magazine pretind ca il dau pe 'hartie' dar se ascund cu capul intre umeri cand trebuie sa-l dea 'in fapt'.
Ce e de facut? Reclamatii SCRISE!
Daca vanzatoarea nu face nimic, si nimeni altcineva nu ridica un deget, degeaba vorbesti cu responsabilul de 'raion'. Cred ca magazinele mari au un fel de 'caiet de impresii' pe undeva, ala trebuie folosit.

In plus, pentru gravidutele 'cu tupeu' , cred ca ar functiona si urmatoarea manevra: luat in ordine toate persoanele de la casa si intrebat "nu va suparati, sunteti gravid(a)? atunci, nu va suparati daca trec inaintea dvs. la o casa prioritara pentru gravide".

Va dati seama cum ar suna intrebarea "sunteti gravid?" adresata unui domn burtos de 1.90m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Nu va suparati pe mine, am stat si stau la coada de fiecare data, fie ca eram gravida, fie cu copilul in brate sau chiar urland, nimeni nu mi-a dat voi sa trec in fata, nici nu am avut pretentia, desi poate uneori simteam nevoia...mai ales la posta,mai spunea cate o doamna sau un domn, mergeti in fata nu stai cu copilul in brate,nu apucam sa spun nici ca merg nici multumesc astept ca sareau ''babele'',ele stau de mult sau alte replici de genul ca de ce nu am stat acasa cand a venit postasul....oare ele unde erau cand a venit postasul..... atata vreme cat traim intr-o tara ''civilizata'', poate sa scrie Gravide cu litere mari, tot nu o sa avem prioritate, daca nici macar casierele nu stiu ca e casa prioritara.....de regula in supermarchet exista case prioritare si este semnul pt gravide...nu visati sa respecte cineva.....la fel cum nu visati sa se ridice cineva in tranvai sau metrou sa va cedea locul, poate va imbranceste sa se aseze repede inaintea d-voastra......asa ca........fara replica.....

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze noi

asa crestem

Mergi la inceput

Apropos de stat cu copiii la cozi, eu sunt TOTAL impotriva!
Si sa mai am si pretentia sa mi se dea loc in fata

In primul rand, copilul meu NU este adult ca sa indure statul la coada si aglomeratia, sa respire duhoarea alora care uita sa se spele sau sa suporte privirile dojenitoare ale doamnelor pensionare furioase.

Copilul meu nu poate sta nemiscat si cuminte 30 de minute ca o statuie. Si nici nu-l voi obliga sa faca asta.

´´Coada´´ nu e pentru copii. Sunt treburi de multe ori administrative la care cei mici nu au rabdare sa participe si nici nu trebuie sa participe.
Ii chinuim degeaba, ne chinuim si noi si ii stresam si pe ceilalti ´´participanti´´ la taxe si impozite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mda...eu nu cred ca sunt cinica pt. ca explic un lucru logic si normal.
Dupa cum am mai spus , si o repet :
sarcina este fiziologica. Nu este o boala , nu este un handicap.
Da , poti sa ai 100 de probleme asa cum si la menstruatie poti sa ai .
Alea deja nu mai sunt fiziologice , apar din cauza unui dezechilibru.
Nu vreau sa fac teoria chibritului , dar altii la fel de cinici si reci ca mine au considerat sarcina si menstruatia si menopauza ca fiind stari fiziologice. Ca mine gandesc toti doctorii. Dintr-un anume motiv banuiesc.
nu discut despre bunul simt al oamenilor din jur sau despre cat de frumos se poarta casierita , vorbesc din punct de vedere medical si atat.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Hai ca-mi dau si eu cu parerea: in primul rand trebuia sa vorbesti cu doamna de la casa, ea trebuia sa te "bage in fata", fa-i o reclamatie scrisa, eventual reclama si mai sus.
In al doilea rand ar trebui sa te protejezi, sunt sigura ca intr-o perioada absolut normala cand nu ai cosul supraincarcat si nici nu e omor la case, nu ai fi avut acces in fata. Cred ca perioada asta este o exceptie.
denizel, zau daca am priceput ce a scris kariguld de ai sarit asa si tocesti tocesti doar doar o scoti din sarite . Dar dupa ce termin ceva treaba pe aici, revin sa ii citesc mesajul poate ma prind.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> o sa implinesc 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Xio, cu ocazia celor catorva subiecte unde am intervenit si erai prin preajma, imi dai impresia ca raspunzi ca sa nu ramai in urma cu replicile. De nu stiu cate pagini repeti ca e normal, fiziologic si mai aduci si exemplul menstruatiei.
Inteleg ca poti stii f multe din carti si despre sarcina, si despre cancer, si despre batranete. Insa nu ai de unde sa cunosti dimensiunea emotionala, psihologica a situatiei, in afara cazului in care nu esti o persoana deosebit de empatica si nu ai ani de exercitiu in a te transpune, efectiv, in sosonii altuia. Si poti citi mult si bine care sunt simptomele - ti se umfla picioarele, iti deformeaza bebe pozitia organelor interne etc., daca tu retii ca e absolut normal si fiziologic, nu e nimic special sau chiar atat de greu. Pentru ca a crescut in volum sarcina, o juma' de zi nu m-am ridicat din pat, pentru ca ma dureau rinichii de ziceam ca mi-i smulge cineva! Si cu o zi inainte eram perfect "fiziologica".
Comparatia cu menstruatia e mai mult decat fortata: te simti ca naiba 1-2-3 zile pe luna si apoi esti fresh to go. Sarcina, guess what? O duci 9 luni, care pentru unele sunt usoare, pentru altele oribil de grele, pentru cele mai multe sunt asa si-asa.

Total de acord cu LadyJ: ar trebui sa existe mai ales case pentru parinti cu copii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nuschu , da , repet pe tataea pagini pt. ca se gasesc altii care sa faca acelasi lucru.
Eu am intrat aici , am citit topicul , am dat acelasi raspuns pe care l-a mai dat cineva inainte, si am primit tz mesaje despre o chestie pe care eu si ceilalti din spital nu o stiam : ca sarcina nu este fiziologica.
V-am spus doar atat , ca este , si ca nu este un handicap sau ceva anormal.
Nu am discutat despre cum te simti in sarcina , ce chef ai sa faci alte lucruri , cum se poarta casierita samd. , v-am spu doar ca sa stiti ca e ceva fiziologic.
Sarcina nu este o boala

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nuschu

Total de acord cu LadyJ: ar trebui sa existe mai ales case pentru parinti cu copii!!!

Nus

Draga mea, m-ai inteles gresit, poate nu m-am exprimat eu cum trebuie.

NU mi-am manifestat dorinta de a se infiinta case speciale pentru mamicile cu copii, am spus doar ca EU PERSONAL nu imi iau copilul dupa mine cand STIU ca trebuie sa stau la cozi.

Nu vreau sa chinui copilul in aglomeratie, nu vreau sa-i stresez pe cei din jur si nu vreau favoruri doar pentru ca sunt mama...cu colilul lipit de mine.

La supermarket, foarte rar, cand mi se intampla sa am copilul la mine, stau frumos la coada fara pretentii de ´´intrare in fata´´, ii dai copilului o portocala cu care se joaca fotbal pe la picioarele mele si astept cuminte sa-mi vana randul.RAR DE TOT se intampla asta(greseala mea de administratie).

Cu totii ne grabim. Cu totii avem treburi de rezolvat. De ce sa profit de copilul meu pentru a intra in fata?Nu e corect.
Am vazut in supermarketuri, seara tarziu, mame cu copii obositi, care urlau, plangeau...si nu pot sa nu ma intreb ce e in capul mamei respective, de ce isi chinuie copilul si-l obliga sa suporte..treburi de oameni mari?
Imi aduc aminte de epoca ceausista cand, copil fiind ma trimitea mama sa cumpar cirese si intram in fata...ca eram copil, de...
Mi s-a parut(mai tarziu nu atunci) ca se profita grosolan de pe urma copilariei pentru a economisi 20 de minute de stat la coada.Si nu mi se pare normal.

Prefer sa-i las eu in fata pe cei bolnavi, vadit obositi. Eu ii multumesc lui Dumnezeu ca-s sanatoasa si pot sta la coadaDaca mi se intampla sa ma lase cineva in fata, din proprie initiativa, ma bucur, accept si multumesc.Cu copil fiind sau fara. Atat doar.

Mergi la inceput