De la par lung la par scurt: cine a facut pasul?

Ma bate de cateva luni un gand: sa ma tund scurt. Am tot amanat decizia, stres la munca, alte probleme, ... dar acum vin sarbatorile, am chef sa ma ocup de mine si mi-am facut o programare pentru luni la coafor.
Insa ma tem putin. Eu nu am avut niciodata parul scurt, nici chiar cand eram copil nu am fost tunsa " baieteste" asa ca habar n-am cum o sa fie. As vrea o tunsoare cu caracter, putin sexy...cam stiu cred ce caut. In rest am sa merg pe mana coafezei, daca ea zice ca imi sta bine ma incumet, daca nu... asta e.
Ce as vrea eu sa aflu de la voi este, daca ati facut schimbari din astea radicale, cum v-ati simtit pe urma, ati regretat ?
Daca e un rateu total ce pot face ( bani de extensii nu am )? Ati patit asa ceva?
Cand ma satur de el scurt si decid sa il las sa creasca din nou nu arata ingrozitor in perioada intermediara?
Sper ca nu sunt prea stupide intrebarile mele, insa chiar nu am nici o experienta cu parul scurt...
Raspunsuri

Criss75 spune:
Eu am trecut de la parul lung la par scurt/mediu. Deci nu baieteste in niciun caz. Am o tunsoare gen Sandra Stoicescu. Ce sa zic, nu-mi pare rau, lumea imi spune ca imi sta bine, imi ia mai mult timp sa-l aranjez, dar oricum si cand era lung, il spalam la fel, tot a doua zi, il puneam pe bigudiuri. Se mai intampla sa nu am chef sa-l aranjez, sa-l prind cu o clama sau in coada. Prea multe nu s-au schimbat decat ca acum in niciun caz nu pot sa-l spal si sa nu-l aranjez, ca arata ca naibasi nici nu e foarte des deci neaparat dupa spalat urmeaza spuma, bigudiuri si coafat, apoi dat cu fixativ.
Criss si Alex (11.05.2003)

Carrye spune:
Eu!! Nu stiu daca ti se pare mare schimbarea dar iti trimit poze daca vrei. Aveam parul mai lung de umeri si am mers la o coafeza recomandata de o prietena, foarte profi tipa, si m-am lasat tunsa. M-a socat in primele zile cand bagam mana in el, dar dupa aia am vazut cat de bine arata, cat de repede se spala, se usuca si mi-am dat seama ca a meritat mai ales ca e iarna. Mi-a si crescut foarte repede, ca drept urmare am fost saptamana trecuta sa il vopsesc si m-a tuns din nou. Am un bob foarte reusit, data trecuta a fost unul foarte elegant, asta de acum e mai wild, filat foarte mult in crestet pentru volum.
Si ca sa o citez pe tipa asta, e par! Creste!
Daca ai incredere in coafeza ta, mergi pe mana ei. O schimbare e intotdeauna bine venita. Pup!

szivarvany spune:
Io, de doua ori O data la 14 ani, o data la 26
Tot asa, par lung pana`n dos, in tinereti tuns scurt-periuta, amu` la batraneti tuns treptat
Nu mi-a parut rau deloc-deloc, acum il tund de cate ori imi tuna, cum imi tuna, fara sa-mi para rau, ca creste rapid la loc
Daria & GIULIA(2004 08 16)

madelaine77 spune:
Si eu ...in vara asta...si sincer regret. Mi se pare monoton si aiurea. Abia astept sa-mi creasca.
MADELAINE

petaluda spune:
Multumesc pentru raspunsuri
Asta zic si eu, imi tai parul nu piciorul, din fericire creste la loc.
In jurul meu parerile au fost tare impartite: ba o sa imi stea bine ca am pometi inalti si ochii mari, ba o sa imi stea groaznic, pt ca o sa imi faca fata rotunda si mica. Adica pareri care se cam bat cap in cap. Poza nu pun sa va dati cu parerea caci nu sunt deloc ( dar deloc ) fotogenica, asa ca oricum v-ati da cu parerea pe ceva care nu seamana ci mine
Alta intrebare: tunsoarea scurta intinereste sau imbatraneste ?
Nu de alta, dar deja imi da lumea cel mult 16 ani cand nu sunt imbracata elegant/cu tocuri, asa ca ...De ex m-am dus sa cumpar o camasa si o cravata de la un magazin mai chic..Cum ezitam intre 2 combinatii cer parerea vanzatoarei care ma felicita ca imi dau atata silinta pentru taticul meu, si apoi ma intreaba la ce scoala merg... ( eram in blugi si converse )
Carrye, da, as vrea poze! poate ma inspir de la tine!

Delphinas spune:
si eu am facut pasul asta
si nu regret absolut deloc.
de fapt a trebuit sa trec de la par lung la par scurt, pt ca in criza de timp mi-am facut in aceeasi zi semipermanent, vopsit, scos suvite...cam mult pt parul intr-o zi. eram la banchetul din clasa a 8, in urma cu 12 ani.
dupa asta incepuse sa se rupa, cadea vai de mine...am mers la coafor si am zis vreau sa ma tundeti 3. a facut aia niste ochi la mine. ii era frica sa ma tunda asa scurt. aveam parul pana la jumatatea spatelui. dar l-am lasat sa creasca pana la baza urechii mereu.
in facultate am recurs din nou la tunsoarea preferata...si m-am tuns 3 cu 2. il aranjam mereu, tzepi cu bun simt imi faceam...il faceam cum e coafata teo trandafir.
acum sunt la fel....nu suport sa creasca si sa nu mi se aseze cum vreau eu. chiar trebuie sa ma tund zilelea astea.
poze, Just Me
ambitioasa

Qamar spune:
mi tu
pana in vara am avut parul lung pana la posterior si intr-o zi mi l-am taiat singura (la nervi?:))) ) pana sub barbie...
nu baieteste, dar oricum o schimbare radicala..
si da, mie imi pare rau, acum abia astept sa mai creasca putin..
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."