Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (42)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Da, cocufan, despre linkul acesta era vorba. Multumesc frumos!Ana-Maria 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adee
Eu le-am scos ieri si am ramas tare mirata de unele valori. Cel mai tare ma mirat ca mi-a iesit colesterolul 294, cand valorile normale sunt intre 109-202. Eu chiar nu mananc gras, prajit...oare de ce mi-a iesit asa mare ? Ce mi-a mai iesit mare sunt: trigliceridele, VSH, neutrofile si sub medie mi-a iesit: hematii, hemoglobina, hematocrit, , eosinofile, limfocite, , creatinina serica si acidul uric care vad ca mi-ai si subliniat de la laborator. Am mai citit ceva pe net, dar sunt unele analize despre care nu scrie, asa ca astept vizita la medicul de familie. Daca se pricepe cineva la interpretarea rezultatelor, o rog sa imi zica si mie

Colesterolul si trigliceridele crescute au cel mai probabil legatura cu dieta. Nu le-ai mai avut modificate pana acum? Incearca sa abordezi o dieta hipolipidica, insemnand cu carne de vita si pui, fript sau fiert, fara pielitza de la pui, iar porcul de Craciun.. mai tangential, mai usor cu sarmalutzele, carnaciorii, toba si alte delicatetze pline de grasimi. Fara smantana, unt sau frisca naturala. Pentru inceput, ar trebui sa fie suficient. Mai repeta lipidograma peste 1 luna si daca rezultatele nu sunt satisfacatoare, consulta un nutritionist.
In conditii normale, neutrofililia si VSHul crescut sunt semne de inflamatie, dar o oarecare crestere in sarcina (inclusiv a nr de leucocite) este considerata normala. Nu ai scris valorile exacte, daca sunt prea mari comparativ cu limita superioara a normalului, poti cauta sursa inflamatiei (o maselutza? o infectie urinara?) Eosinofilele si limfocitele scazute pot fi procentual, din cauza neutrofiliei. (sunt scazute procentual sau in valoare absoluta?)
Creatinina si acidul uric usor scazute kiar nu trebuie sa te ingrijoreze. Papa carnitza.
Hematii, hemoglobina, hematocrit scazute=anemie. (dar cat sunt de scazute?) Corelat cu volumul eritrocitar mediu si concentratia medie a hemoglobinei se stabileste tipul anemiei si deficitul care a dus la instalarea ei. Cel mai frecvent in sarcina se instaleaza o usoara anemie prin deficit de fier. Iei fier? Ti s-a masurat fierul seric?

Denisa-Madalina 21+ cu Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

eu joi intru oficial in luna a saptea si tot atunci calatoresc cu avionul. calatoria va fi de 3 ore.
imi fac griji in legatura cu momentul decolarii si al aterizarii.

este prima data cand am emotii in avion pt ca mereu l-am considerat cel mai sigur mijloc de transport dupa trenuri.

din experienta voastra sau a cunostintelor, se poate intampla ceva?

eu maine imi scot o adeverinta de la medicul de familie in special pentru cand ma intorc pt ca va fi peste doua saptamani. ea zice ca e ok.

totusi as vrea sa aud ceva spus din experienta nu din carti

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

anamaria, super link-ul tau.. interesante informatii ofera!

23+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Georgiana, nu e linkul meu, l-au postat fetele cu ceva vreme in urma si eu retinusem ca e foarte interesant, de asta l-am solicitat din nou.Ana-Maria 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Buna seara fetelor1

Azi am fost la eco si apoi la medic.
De la eco , de dimineata, am plecat linistita bebe creste normal ,ir bune...
Dupa amiaza am fost la medic cu analizele de sange , toate bune si frumoase pana la anticorpi. Eu si sotul avem incompatibilitate de grup sanguin. Avem amandoi Rh + dar eu am grup O iar el AB si de aici toata distractia. Am f multi ant b. Sunt asa de suparata incat nu pot fi nici coerenta. Maine merg sa mai fac inca odata anticorpii sa vad cum evolueaza.

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Rivali, bun, si cat de nasol poate fi asta? Cum adica nu aveti grupe de sange care se potrivesc???

Doamneee, de multe trebuie sa tii cont cand alegi cu cine sa faci copii...

Acum serios, este ceva grav asta cu grupele?

23+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310
Acum serios, este ceva grav asta cu grupele?

Din cate imi amintesc eu, cel mai rau lucru care se poate intampla la incompatibilitatea de grup este prelungirea si/sau accentuarea icterului nou-nascutului. Si noi avem incompatibilitate de grup, dar deocamdata nu am Ac nici antiA, nici antiB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Salutare fetelor !!!

Denisamada, ce fain ai explicat analizele de abia astept sa mi le fac si eu sa vad ca anomalii imi iasa !!

28+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:
citat din mesajul lui Adee
Eu le-am scos ieri si am ramas tare mirata de unele valori. Cel mai tare ma mirat ca mi-a iesit colesterolul 294, cand valorile normale sunt intre 109-202. Eu chiar nu mananc gras, prajit...oare de ce mi-a iesit asa mare ? Ce mi-a mai iesit mare sunt: trigliceridele, VSH, neutrofile si sub medie mi-a iesit: hematii, hemoglobina, hematocrit, , eosinofile, limfocite, , creatinina serica si acidul uric care vad ca mi-ai si subliniat de la laborator. Am mai citit ceva pe net, dar sunt unele analize despre care nu scrie, asa ca astept vizita la medicul de familie. Daca se pricepe cineva la interpretarea rezultatelor, o rog sa imi zica si mie

Colesterolul si trigliceridele crescute au cel mai probabil legatura cu dieta. Nu le-ai mai avut modificate pana acum? Incearca sa abordezi o dieta hipolipidica, insemnand cu carne de vita si pui, fript sau fiert, fara pielitza de la pui, iar porcul de Craciun.. mai tangential, mai usor cu sarmalutzele, carnaciorii, toba si alte delicatetze pline de grasimi. Fara smantana, unt sau frisca naturala. Pentru inceput, ar trebui sa fie suficient. Mai repeta lipidograma peste 1 luna si daca rezultatele nu sunt satisfacatoare, consulta un nutritionist.
In conditii normale, neutrofililia si VSHul crescut sunt semne de inflamatie, dar o oarecare crestere in sarcina (inclusiv a nr de leucocite) este considerata normala. Nu ai scris valorile exacte, daca sunt prea mari comparativ cu limita superioara a normalului, poti cauta sursa inflamatiei (o maselutza? o infectie urinara?) Eosinofilele si limfocitele scazute pot fi procentual, din cauza neutrofiliei. (sunt scazute procentual sau in valoare absoluta?)
Creatinina si acidul uric usor scazute kiar nu trebuie sa te ingrijoreze. Papa carnitza.
Hematii, hemoglobina, hematocrit scazute=anemie. (dar cat sunt de scazute?) Corelat cu volumul eritrocitar mediu si concentratia medie a hemoglobinei se stabileste tipul anemiei si deficitul care a dus la instalarea ei. Cel mai frecvent in sarcina se instaleaza o usoara anemie prin deficit de fier. Iei fier? Ti s-a masurat fierul seric?

In primul rand merci de raspuns Vreau sa iti spun in legatura cu mancarea, eu in general mananc pui(fara pielita pt ca nu imi place), vitel si porc f rar (de obicei carne tocata o data cam la 2-3 saptamani) Alte preparate cu grasime nu mananc pt ca nu imi place grasimea. Mai folosesc untura cateodata la prajitura sau saleuri. Scriai de unt, adevarul este ca sunt impotriva margarinei si dimineata mananc cate o felie de paine cu unt si gem, miere...
Iti scriu in continuare valorile de care m-ai intrebat
-neutrofile 6,62 valorile de referinta 1,4 - 6,5
-VSH 56 4-12 (eram pe sfarsite cu o raceala, poate din cauza aceea a iesit asa valoare mare)
-neutrofile % 71,2 50 - 68
-eosinofile % 0,996 1-3
-limfocite % 21,3 25 - 40
-acid uric 2,0 2,5 - 6
-creatinina serica 0,57 0,6 - 1,4
-hematii 3,73 4-5
-hemoglobina 11,7 12 - 16
-hematocrit 31 36 - 48
-concentratia medie de hemoglobina eritrocitara 37,9 31,5-36
-trigliceride serice 299 45-160
Analiza de urina mi-a iesit bine. Mi-am facut si sideremia, calciu seric, magneziemia care mi-am iesit in limite normale. Vitamine nu iau, numai fier (maltofer) cate 1 pastila pe zi.

26+Ariana

poze

Mergi la inceput