Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (42)
Raspunsuri - Pagina 12
anca_nicolae spune:
Multumesc pentru adaugarea in listuta, pana acum copilul meu nr3 pare baietel, marti pe 23 dec va spun exact ce culoare de carucior sa imi adaugati. Mai am o rugaminte: pentru copiii mei mai mari, Veronica [11 ani] si Tudor[8 ani] se pot adauga, la fel, iconite?
Am citit printre mesajele voastre anterioare despre contractiile uterului, cat de normale sau nu sunt. Eu la ambele sarcini am avut aproape zilnic contractii, ori dupa ce stateam un pic mai mult in picioare cu treaba prin casa [la alte treburi nu...:)), doar la gospodarie ;))] sau cand stateam prea dreapta pe spate, cu picioarele intinse. Ca sa imi treaca, ma asezam pe o parte, pe stanga, cu genunchii usor indoiti, si eventual cu o perna fff subtire sub burta, in cateva minute imi trecea. Ce contractii sunt normale si care nu? Cele nedureroase sunt normale, simti ca se intareste burta, mai ales jumatea de sub buric, partial sau total, pare destul de pietroi, chiar simti si o presiune pe burta si spre vezica, si dc apesi, un picut doare, si dureaza cateva minute. Contractiile astea nu sunt de nastere si nici nu dauneaza bb. In schimb, contractiile nedorite, ACUM, sunt cele la care NU doar burta se intareste, CI simti in spate, la mijloc, ceva junghiuri, cam ca la menstruatie, si simti si ceva presiune spre col/vagin. Daca, pe deasupra, contractia se dizolva DE LA SINE, DAR se repeta la 15-20 min, timp de 1-2 ore, atunci e de dat un telefon la medic, pt ca ele se aseamana cu contractiile de nastere. In concluzie, cele nedureroase si fara ecou in spate, la mijloc, sunt normale si ne-periculoase, chiar dc se intampla zilnic. Ele insa nu au legatura cu miscarea bebe, ci cu contractiile acelea de "pregatire pt nastere" ale uterului. Din contra, in tipul contractiilor astea micutele, bb nu se prea misca, de asta, daca sunt prea dese si prea LUNGI ca timp [peste 15-20 minute una], ar putea fi un picut daunatoare lui bb. Dar altfel, sunt normale, si puteti respira adanc, relaxat, linistit.
In mesajul meu precedent v-am propus aqua-gym, dar pare ca nu v-am incitat destul :). Asa ca revin cu propunerea de a face un sport, inot sau ceva similar. Pe mine ma relaxeaza mult, imi place. Desi, e adevarat ca ma gandesc dc bb in burta o simti leganaturi mai mari sau nu, si dc da, ce o gandi... mama danseaza rock?
Va pup,
anca
.
rivali spune:
Buna fetelor!
Anca, am vrut sa te intreb de data trecuta unde faci aqua-gym? Eu nu prea am pofta sa scriu, sunt prea stresata cu anticorpii mei.
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si
25+
aris26 spune:
sasha -
incredibil de bine arati. nu cred eu ca doar meritul centurii
probabil ca ai avut f putine kg in plus la Teo. oricum sigur a ajutat si centura, asa ca o sa-mi iau si eu, macar ca o port cand ies in lume ca sa ma simt si eu bine in pielea mea.
plici - asa dragutza...pai...sa nu stim noi nimic de tine. eu iti urmaresc constant albumul pt ca vad ca ne "dezvoltam" la fel si tare imi place sa stiu cum o sa arat peste cateva saptamani. 30 de saptamani deja?!wow! o sa fi printre primele mamici de la odiseea noastra
edit: am uitat sa schimb semnatura
26+
Poze
aris26 spune:
maria.k - ce frumoasa e camera. felicitari
. si noi tot de la babydesign am luat mobila si stiu ca m-am tot uitat la camera pe care ati ales-o voi pt ca mi se parea super practica dar era mai mult pt fetitze![]()
rivali - pt grupele de sange te stresezi atat de tare? mai vorbeshte o data cu doctorul tau, eu stiam ca nu e deloc grav. daca singura problema e icterul pe bune ca nu se merita sa stai suparata si stresata.
anca - bravo tie. jos palaria. si eu ma laudam ca o sa fac gimnastica aqua inainte, dar uite ca pur si simplu nu mai am chef si energie. bucurestiul nostru este efectiv blocat in ultima perioada si eu nu mai am rabdare sa stau in mashina blocata in trafic doua ore la dus si doua la intors. e criminal ce se intampla in orashul asta
26+
Poze
rivali spune:
Multumesc , Aris, o sa vorbesc mai pe indelete vineri cu el.
Problema este ca eu am f multi pentru o varsta asa mica a sarcinii si am de tip b la care de obicei nu apare incompatibilitatea ( sau mai rar). Pe langa icter prelungit mai este si anemia si altceva la care nici nu vreau sa ma gandesc. Daca o sa continui sa dezvolt asa multi ( sper ca nu ) se face cezariana la 32-34 sapt si in cazurile mai grave chiar inainte. Astea din ce am citit eu, medicul vrea sa vada urmatoarele analize si apoi sa vada . O sa trebuiasca sa fac eco din 2 in 2 sapt.
Si eu stiam ca nu este asa grav ca in cazul incompatibilitatii de Rh
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si
25+
shasa spune:
ANA-MARIA, ARIS va multumesc ![]()
La amandoua sarcinile am luat 14kg si dupa nastere am ramas cu 3-4 kg, care se dau jos destul de usor. Insa cum am scris si ieri dupa prima nastere nu am purtat centura si se vedea burtica destul de tare, nicicum nu as fi reusit sa intru in haine de ne-graviduta. Se vedea cam ca o burtica de 4-5 luni. Pe cand dupa a doua nastere folosind centura (de la chicco) se vede clar diferenta.
Mie medicul mi-a spus ca-i ok sa port centura; nu am simtit sa ma fi afectat negativ in nici un fel, ba din contra.......m-a ajutat si fizic dar mai ales psihic.
Florin 18.05.2002
Teodor 01.03.2005
BB3 - Codrin - 23+
Poze la albumul dc
anca_nicolae spune:
Eu fac aqua gym la clubul IDM, de langa Semanatoarea, luni si miercuri de la 7-8 seara, deocamdata doar astea sunt orele programate pt asa ceva. In rest, piscina este pt inot de voie. Problema este ca la IDM este pe baza de abonament, si pretul este de mijloc, nici prea ieftin nici prea scump, dar raportul pret/conditii f bune este foarte ok. Cu aglomeratia, e ff nasol in Bucuresti, doar ca seara la 7-8, depinde din/inspre ce sens mergi, poate ai sanse sa prinzi sensul anti-aglomeratie:). E si langa metrou, pt cine alege metroul...
Si eu mai am cateodata momente de lene, dar stiu ca daca ma mobilizez, DUPA ce plec de acolo ma simt f victorioasa :). Acolo mai sunt vreo 3-4 mamici, cam cu 1-2 luni mai avansate, deci luna 6-7, par chiar mai vioaie ca mine, ;)), si sper si eu sa pot sa merg cat mai mult, sa nu am probleme cu sarcina.
Despre anticorpi..., si eu la fel stiam ca mai mari probleme [dar nu de netrecut] sunt la sot RH pozitiv si mama RH negativ, cand copilul are RH-ul tatalui. Pt incompatibilitate de grupa de sange stiam ca sunt minore problemele si ca, DACA e sa fie probleme, sunt la inceputul sarcinii, cand se poate pierde mai usor sarcina, sau dezvoltare incetinita... Oricum, medicul va vedea evolutia lor... e important sa iti inspire incredere medicul!!!
Va doresc la toate sanatate la max pt voi, pt copii, si pt toti cei dragi din gandul vostru.
anca
.
shasa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui florinela79 MariaK, frumos patutul si foarte practic, imi place si perdeau si ursuletii....si tati e foarte preocupat .Plici, chiar a crescut burtica... .Despre vise urate....si eu am visat urat si m-am zvarcolit asta noapte. Despre centura stiu ca ajuta mult sa-ti recapeti mijlocelul...la Simina, dupa doua nasteri oricum are talie de fotomodel...(esti frumoasa de la mama ta ).Nu stiu la cat timp dupa cezariana, poti purta centura...fetele cu cezariana (pe care le-am cunoscut eu)au ramas toate cu burtica....mama mea dupa doua cezariene verticale nu si-a mai recapatat mijlocul. Iar eu care am o problema cu grasimea care abdominal se depune...va fi si mai greu daca fac cezariana. fbruma |
Florin 18.05.2002
Teodor 01.03.2005
BB3 - Codrin - 23+Poze la albumul dc
shasa spune:
MONIQUE intradevar biberoanele de la avent sunt foarte bune. Si eu am folosit la Teo tot avent si am fost foarte multumita intradevar. Cat despre suzete am spus si ieri cele mai bune sunt cele de silicon.
Florin 18.05.2002
Teodor 01.03.2005
BB3 - Codrin - 23+
Poze la albumul dc

.