studiu nou dieta Atkins
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
ellis spune:
merci, Antigen, nu am baut 3in 1, desi as vrea; am baut doar 1/2 cana cu cafea dimineata; nu am gasit ca sunt permise alunele in prima faza..azi am mancat cateva boabe de struguri, in rest nu m-am abatut, eu cred insa ca prima faza nu o voi tine mai mult de 3 sapt, si eu sunt carnivora, dar am nevoie de un fruct...nu-mi vine sa cred! zic asta dupa 2 zile! dupa o luna omor pt o capsuna!
- am citit si eu de mirosul si de gustul ciudat cand se atinge inductia, dar am citit ca atunci te opresti si treci la a doua faza...ma gandesc sa nu iti faci rau!
dar am ambitie si merg mai departe...am dat jos 2 kg in doua zile!!!!!!!!!!!!!
iau suplimente de Ca, Mg, vitam c cu polen si cam atat, e suficient? iau doar o cps de Ca pe zi...
de fibre si eu am inteles ca se deduc din cant maxima de carbohidrati;
pai poti sa papi un sandvish, ca sunt felii de paine de 10 gr, parca alea de la vel pitar; oua am mancat, dar nu pot zilnic.
al meu sot nu a dat deloc, dar a mancat paine vreo 40 gr pe zi, ca nu s-a putut abtine, a baut azi 2 beri ca am avut un sarbatorit...
Ellis,de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Deus spune:
am scris o pagina mare si mi-a murit calculatorul!!!!!
scriu maine !
era de bine si ca sa mergem inainte !
Ellis sa-ti cumperi si complex de multivitamine.
Antigen da eu asa stiu ca din carb scazi fibrele.
Va
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
Antigen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellis nu am gasit ca sunt permise alunele in prima faza..azi am mancat cateva boabe de struguri |
Pai nu sunt... asta ziceam si eu :) Dar sunt mai bune decat strugurii.
- am citit si eu de mirosul si de gustul ciudat cand se atinge inductia, dar am citit ca atunci te opresti si treci la a doua faza...ma gandesc sa nu iti faci rau! |
Din cate stiu eu, starea de cetoza e scopul, fiindca Atkins e o dieta ketogenica. In mod normal se intra in cetoza dupa vreo 2-3 zile (dupa ce se consuma rezervele de glucoza - glicogenul) si atata timp cat esti in cetoza, pierzi in greutate. S-au facut studii serioase pe oameni care au stat in cetoza ani de zile (nu neaparat ca sa slabeasca), fara efecte adverse. Trebuie sa am grija doar sa nu ma deshidratez.
dar am ambitie si merg mai departe...am dat jos 2 kg in doua zile!!!!!!!!!!!!!![]() |
Bravo! Si la mine a fost cam tot asa. In prima saptamana am slabit cam 3 kg, apoi vreo 5 zile am stat pe loc (la suta de grame!!!), pe urma iar am scazut, pe urma iar am stat pe loc... Acum iar slabesc. Ideea e sa nu te descurajezi daca atingi un plafon.
iau suplimente de Ca, Mg, vitam c cu polen si cam atat, e suficient? iau doar o cps de Ca pe zi... |
Cred ca trebuie sa iei din pastile ce nu iei din fructe si legume, deci un complex de vitamine si minerale ar fi mai bun. Calciu iei din branzeturi, daca mananci, nu?
pai poti sa papi un sandvish, ca sunt felii de paine de 10 gr, parca alea de la vel pitar; |
![](pupic.gif)
al meu sot nu a dat deloc, dar a mancat paine vreo 40 gr pe zi, ca nu s-a putut abtine, a baut azi 2 beri ca am avut un sarbatorit... |
Ei, nu-i nimic, tot el trage ca sa recupereze! :)
@Deus (nu stiu cum sa fac multiquote): Multumesc! Am studiat si eu mai atent tabelul, si am vazut ca 100 g tarate contin 80 g carbohidrati si 80 g fibre, deci e clar ca se scad fibrele din carbohidrati, fiindca altfel nu se poate!
![](icon_smile_big.gif)
Mda... am uitat o chestie...
Nu prea stiu cum sa fac cu gustarile. Acasa bag cate o felie de salamel, cate una de sunca, niste muschiulet, dar ce sa mananc in public?? Am mai luat cate o bomboana fara zahar, dar aceea nu e o gustare propriu-zisa. In ultimele zile am purtat niste alune dupa mine, si mai luam cate una din cand in cand. Nu-mi prea place solutia din motive de igiena. Daca ar exista pachetele cu cate 1 cm cub de carne, ar fi super! Voi cum va descurcati?
ellis spune:
merci de informatii, eu nu cunosc asa multe, citesc despre subiect de vreo 3-4 zile; oricum imi tot notez, sa nu uit ce gasesc; pai branza e f putina si eu am pb cu Ca; nu stiu ce complex de vitamine si minerale sa iau ca nu am gasit niciunul fara Fe, sau cu putin Fe, sau nu am cautat bine...mai incerc, poate iau totusi ceva de la ozone, ca la ei vazusem cu 3mg Fe.
Ellis,de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
Antigen spune:
Ai dreptate, oricum luam destul fier din carne.
Supradyn are 1,25 mg fier/comprimat efervescent (capsulele si drajeurile au mai mult - 10 mg), dar si 1 g zahar. Se ia un comprimat/zi, deci zic ca merge.
Deus spune:
Buna dimineata:)
am probleme cu net-ul si tot raman fara mesaje!
Dar sa revin:
eu in fiecare dimineata beau multivitamin supradyn efervescent combinat cu Ca+D3, o pastila de ulei de peste, una de drojdie de bere ( gasiti la plafar), una de vit C 500 ( sunt fumatoare si am nevoie de supliment mai mult decat oamenii normali)iar pe la ora 4-5 dupamasa mai beau 1/2 pastila de supradyn ca sa am energie cand fac sport.
Seara imi macin vreo 4 linguri de seminte de in ( contin mai mult omega 3 decat pestele ) si le beau cu apa asa ca am parte de o portie buna de tarate ca sa nu fiu constipata.
Beau zilnic cam 3 l de apa - asa-i ca regimul asta provoaca sete sau doar mie mi se pare?
In rest fac 6 km pe banda - mai mult umblu f repede decat alerg in schimb imi inclin banda la 5-10 grade si simt cum lucreaza fesele de numa , fac vreao 50-100 de abdomene si ceva exercitii cu ganterele din dotare.
Ma simt bine nu ma pot plange.
De gustari nu stiu ce sa zic ca mi-e pofta de rontait doar cand sunt acasa si ma plictisesc.
Ma bucur ca sunteti pe baricade
Eu nu slabesc spectaculos fiindca probabil nici nu am de unde dar incet merg spre greutatea dorita.
O sa fac poze cand ajung unde vreau ca sa se vada cat am muncit/rabdat :)
poze familia mea
madelaine77 spune:
Ziua buna !
Vreau si eu in grupul vostru. Am 160 cm si 72,3 kg. Pana in vara vreau musai sa ajung la 60 kg.
Am o intrebare: pot manca piept de pui facut snitel (fara pesmet, doar cu putina faina si ou) pt ca simplu nu prea imi place?
MADELAINE
Deus spune:
citat din mesajul lui madelaine77 Ziua buna ! Vreau si eu in grupul vostru. Am 160 cm si 72,3 kg. Pana in vara vreau musai sa ajung la 60 kg. Am o intrebare: pot manca piept de pui facut snitel (fara pesmet, doar cu putina faina si ou) pt ca simplu nu prea imi place? MADELAINE |
Bine ai venit:)
din pacate tt ce inseamna faina sau pesmet este exclus! incearca sa faci friptura cu multe mirodenii sau cumpara-ti punga pt friptura. este o punga in care bagi orice carne o condimentezi pui putina apa si la cuptor cu ea. Se face de vis si cuptorul ramane curat. Cauta sa iti faci in cat mai multe feluri mancarea ca sa nu te plictisesti de regim. Da vei slabi foarte bine si in vara sigur vei avea 60 de kg daca te ti de regim.!
Succes mult si ne mai auzim/vedem
![](punk.gif)
poze familia mea
Antigen spune:
citat din mesajul lui Deus Buna dimineata:) am probleme cu net-ul si tot raman fara mesaje! |
Off-topic: Daca ai probleme cu netul, poti scrie mesajele in Notepad, si apoi sa dai copy/paste pe forum, ca sa nu le pierzi. (Bine, eu dau sfaturi si chiar mesajul asta a trebuit sa il scriu de 2 ori, pentru ca prima oara nu eram logata
![](bang.gif)
On-topic:
Si eu am fost constipata in prima saptamana, si pe moment am rezolvat problema cu senna, iar pe urma am descoperit popcornul. Mi-am luat seminte de in, dar nu pot sa le inghit.
Nu ti se pare, regimul chiar deshidrateaza, pentru ca rinichii au nevoie de multa apa ca sa spele cetonele. Eu beau cel putin 3 l pe zi pentru ca simt nevoia, deci nu ma fortez.
In rest fac 6 km pe banda - mai mult umblu f repede decat alerg in schimb imi inclin banda la 5-10 grade si simt cum lucreaza fesele de numa , fac vreao 50-100 de abdomene si ceva exercitii cu ganterele din dotare. |
Wow!!! Jos palaria!
madelaine77 spune:
Deus, multumesc de primire. Stiu ca pot slabi pana in vara, pt ca am mai tinut Atkins si am avut rezultate foarte bune, dar ma gandeam ca o lingura de faina nu are mai mult de 20 gr de hidrati de carbon si daca astia sunt singuri pe ziua de azi...poate nu este asa un mare pacat acest snitel.
Oricum de maine imi fac fripturica cu condimente si fara faina.
MADELAINE