studiu nou dieta Atkins
Raspunsuri - Pagina 8

Deus spune:
eu sunt pe 17 feb deci inca sunt varsator, ascendentul nu-l cunosc!
eu zic fetelor sa nu tinem Atkinsul f sever ca intr-adevar o sa ni se acreasca de carne si o sa fim constipate prea tare. Ati citit despre dieta Zone? este similara doar ca accepta mai multe verdeturi si este mult mai usurica. Azi mi-a fost scarba de pui si mi-am pus ulei iute pe el sa nu vomez! Mi-e dor de paine prajita cu unt si frecata cu usturoi!
Dar rezist fiindca la sfarsitul lunii trebuie sa fiu slaba! Vreau sa fiu slaba sa-mi stea bine orice pantalon sa nu par un carnat in unii!
Cred ca si am probleme cu vederea fiindca nu-s chiar asa d egrasa pe cat ma plang.
Am inceput sportul ( banda de alergat in fiecare zi si abdomene plus flotari ) iar de maine am sa fac mai serios inclusiv cu LegMagic si exercitii pt fiecare particica de sunci .
Este greu dar cand sunt slaba ma simt asa de bine incat merita! cand ma uit in oglinda si burta mi-e plata mor de dragul ei...
Deci ce ziceti de dieta Zone cum credeti ca este?
poze familia mea
quod me nutrit me destruit

ellis spune:
buna seara!
ma primiti si pe mine?
dupa cum se vede la semnatura, am o printesa de un anisor si o luna; am adunat spre sfarsitul sarcinii si in perioada alaptarii, f multe kg, asa ca as avea de dat jos vreo 20-25, stiu ca e greu; eu am mai tinut un regim cu un nutritionist acum vreo 3 ani, am dat 24 kg intr-un an, insa m-am dezobisnuit sa imi mai cantaresc mancarea, iar regimul ala presupunea 5 mese pe zi, eu acum abia am timpde 2 mese;
intru in reg asta alaturi de sot care s-a lasat de fumat din 15 oct si a pus 12 kg...
voi stiti ca da rezultate????
mi se pare camgreu sa inteleg ce si cum, ca nu prea am timp sa ma documentez, asadar, pt experte, va rog sa ma ajutati cu urmatoaele lamuriri: - in prima per. de 2...sapt se pot manca si legume nu? eu am gasit lista pe un blog, dar citindu-va am observat va papati numai castraveti si rosii? eu pt maine am facut pulpe+ cuiperci+ dpvlecel la gratar, probabil voi baga si vreun castravete murat, e ok?
- ce fel se pregateste carnea in astea 2 sapt, fiarta , gratar, cuptor si teflon? fara ciorbe, supe - parca asa am citit????
- se poate manca si o felie de paine integrala? sau pesmet wassa? ...in limita de max 20 gr...
- pot bea 3in 1?
Eu am mai dat jos vreo 8-10 kg cu superslim, dar sincer, nu cred ca merita...
si...
DEUS - tu esti SLABA, mai, ce cauti tu la regim???????????? esti slaba si frumoasa, scoate-ti prostiile din cap(scuze, nu am putut sa ma abtin, eu mi am un pic si ating suta la 1,76m)
- va pup, si daca ma(ne) primiti , promit ca va mai stresez!
Ellis,de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Deus spune:
Bine ai venit Ellis :)sa-ti traiasca pruncul
In cazul tau, daca zici ca ai aproape suta se vor vedea rezultate f rapid! cel mai greu sunt de dat ultimele 5 kg nu primele 20.
Ideea regimului Atkins este in prima faza fara carbohidrati cat rezisti ( minim 2 saptamani ) si dupa, se reintroduc gradat in meniu.
Sa nu uitati ! f important sa luati suplimente de vitamine si minerale ! f imortant insist, fiindca vreti sa slabiti nu sa va imbolnaviti.Teoretic carnea de pui, peste si vita slaba o poti manca gatita oricum inclusiv in unt fara restrictii. La fel si oua sau combinatii de carne cu oua.
Ai cartea regimului Atkins? Daca nu cauta la librarie sau pe dol.ro ca te ajuta sa intelegi f bine etapele si modul cum sa ti regimul.Un alt regim similar dar mai permisiv referitor la carbohidrati este dieta Zone. Cauta pe google si vezi ca sunt multe materiale.Poate asta o sa va ajute mai mult ca este mai usoara si voi avand un surplus mai maricel o sa dureze mai mult si asa nu o sa va fie greu. Plus daca puteti faceti in fiecare zi un pic de miscare. Macar o plimbare de 30 de min.Alcool 0, zahar 0 (indulcitor o vreme ) paste fainoase 0, faina 0, cartofi 0, fructe 0 - cel putin in prima faza.
www.calorii.oneden.com aici gasesti un tabel f complet cu calorii/carbohidrati.
Este bine ca faceti asta impreuna asa nu va faceti pofte unul la altu.
Eu va doresc succes mult si te asteptam aici cu drag cu noutati.
PS. sunt bine dar vreau sa fiu si mai bine - slaba :)
poze familia mea

ellis spune:
mai scrisesem aseara o postare, vad ca nu a apaut...
DEUS - merci; voi mai citi azi, cartea nu o am, in acest wk ne-am hotarat intre disociat si atkins... voi cauta cartea la librarie sau pe site; de alcool nu imi pasa, sotul va suferi un pic ca nu poate nici macar o bere, dar cred ca mai mult il va durea ca nu papa paine...ma mai documentez;
am mancat de dimineata ou cu sunca de pui si castravete murat 1/2;
Ellis,de
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Deus spune:
Buna dimineata,
poate ca regimul disociat este mai usor daca el crezi ca o sa sufere dupa anumite chestii. Asa cel putin o sa aiba sufletul linistit stiind ca peste 3 zile are voie sa pape ceva...
Aici primim pe oricine slabeste! cu ponturi bune pt toata lumea:)
poze familia mea

ellis spune:
mai tine cineva reg Atkins? nu mai scrie nimeni?
noi am trecut cu bine pt prima zi, insa eu mananc si vreo 10-15 gr paine neagra ca de cand ma stiu am pb cu constipatia; cel mai greu mi se pare ca nu pot gusta ceva, un fruct, o aluna, nuca, nu mai zic altceva, macar un fruct confiat...adica daca vreau sa gust, nu am alta alternativa decat carne, branza , cascava, sau legumele alea permise
Ellis,de
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Deus spune:
adevaru-i ca toata lumea ori este ocupata ori este scarbita de carne :)
Eu tin regim, se vede, dar este f greu fiindca mi se face scarba de carne. Asa ca stau si ma gandesc tare cu sotul meu cum sa-l adaptam.
De exemplu asa:
Alcool 0 - exact ca in orice alt regim
Zahar O - idem
nimic alb in alimentatie - fara paste fainoase, cartofi, zahar - asta include f multe alimente asa ca nu-i usor
Branza telemea, iaurt sau cascaval - cu masura
Legume si fructe - din cele mai slabute adica nu banane si fasole - cu masura dar Da fiindca altfel dam coltu:)
Sucuri/alte magarii O
Alte lactate macar o vreme pana slabim le tinem doar in amintiri
Miscare cat de multa putem
Daca stau sa ma gandesc ne incadram de minune la sectiunea Noul stil de viata ( sau asa ceva )
Efectiv azi am crezut ca fac hepatita cand am vazut carnea de pui !
Pe de alta parte mi-a disparut senzatia de foame...asta-i bine.
Noi am gresit fiindca nu am gatit retetele din carte care sunt mai elaborate, cu ciupercute, sosuri etc ca sa nu fie mancarea fada sau gretoasa. Noi am facut friptura pana la refuz....
Deci ce zic celelalte doamne implicate in cura de slabire?
poze familia mea

eunice78 spune:
Tac chitic.
Si altept sa gaseasca Tzuni poza care sa ma motiveze si pe mine.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

ellis spune:
eu am gatit retete cu ciupercute,vinete, brocolli, conopida, ardei verde, ca altfel nu pot sa mananc carnea; o mai fac la steamer, apoi cu unt in tigaie...
Ellis,de
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR

Antigen spune:
Pot si eu?
Tin Atkins din 2 decembrie, si am slabit 7 kg (de la 66 la 59).
Pentru mine asta e cel mai potrivit regim, pentru ca sunt foarte carnivora si oricum nu prea mancam legume.
Inca sunt in faza severa, cea cu <20 g carbohidrati, pe care am de gand sa o tin pana ajung la 50 kg. Sunt in cetoza de cam 1 luna. Eu nu imi dau seama, nu simt nimic deosebit, dar mi s-a spus ca miros a acetona - asta e efectul advers cel mai des intalnit. In prima saptamana am fost foarte obosita; pana mi s-a adaptat metabolismul si s-a invatat sa arda lipide in loc de carbohidrati imi era greu sa urc jumatate de etaj, dar acum ma simt perfect!
In saptamanile astea am mancat cam in fiecare zi oua cu sunca (omleta, ochiuri, papara, fiert, etc.) si inca niste friptura sau gratar (pui, curcan, porc, peste) cu multe condimente si ierburi ca sa mai variez gustul. Problema la mine e ca nu mananc branzeturi, deci sunt limitata la oua si carne (fara numar, fara numar). Am mai mancat si niste legume verzi, permise (spanac, salata, fasole verde, varza, castraveti), dar mai rar. Iau in fiecare zi un complex de vitamine. Problema cu constipatia o rezolv cu cate o cana de popcorn pe zi (cam 3,5 g carbohidrati). Am mai mancat alune de padure; 25 g alune (mult!) au cam 5 g carbohidrati, deci e OK (toate semintele si nucile sunt OK). Beau cam 2-3 litri de lichide pe zi (apa, ceai, cafea cu indulcitori). Stiu ca alunele sau popcornul, de exemplu, nu sunt permise in faza asta, dar am grija sa ma incadrez in alea 20 de grame.
Mi-am facut putin de cap (2 zile) in vacanta de iarna... Am mancat o pizza (cea mai buna pizza din viata mea!!! inainte mancam o pizza pe saptamana ), piure de cartofi, tort de ciocolata si baclava
. M-am gandit ca poate fac naibii o coma hiperglicemica, dar nu s-a intamplat nimic (decat ca m-am ingrasat cu jumatate de kilogram).
In concluzie... simt ca as putea sa mai duc regimul asta mult si bine. Totusi, la vara imi voi face de cap cu mazare, cirese, zmeura si pepene rosu si galben. Mi-e dor de sandwich-uri, de cartofi prajiti si de pizza.
Eu folosesc un tabel care se numeste Robert C. Atkins - Carb Counter, nu mai stiu de pe unde l-am luat.
@Deus: Am o mica nelamurire, sper ca reusesc sa o exprim coerent: in tabelul http://calorii.oneden.com/ , cantitatea de fibre se scade din cea de carbohidrati (in ideea ca fibrele sunt de fapt tot carbohidrati), sau nu? Deci daca la un aliment scrie ca are 10 g carbohidrati si 2 grame fibre, asta inseamna ca doar 8 grame de carbohidrati se pun la socoteala? Sau 10? Oricum, tabelul tau imi place mai mult, pentru ca are si produse finite, nu doar alimentele de baza.
@ellis: Fructe confiate NU (sunt in esenta zahar concentrat)! Nuci, alune DA (au putini carbohidrati, si au si fibre)! Si ai voie si oua (cate te tine stomacul)! Nu stiu cat e de OK, nici nu vreau sa stiu, dar eu consider ca acele 20 de grame sunt ale mele si le folosesc cum vreau eu!
P.S. Un pliculet 3-in-1 are ~15 g zahar... Poate exista si varianta sugar-free, nu stiu.