Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (54)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza si de la noi

Dupa un weekend lenes, la sfarsitul caruia m-am ales totusi cu un laptop nou ... cadou de Craciun/ziua mea... Sf Valentin/8 martie etc ... la cat a costat cred ca e si cadou pt la anul

Fecian - nu te supara, sa stii ca toate citim, dar nu tiate raspundem. De exemplu mie mi-a placut mult cum ai descris viata alaturi de bebele tau si asta o sa tin minte. Nici eu nu sunt super activa, si eu intreb uneori de doua ori sau nu intreb deloc. Si eu am avut impresia ca sunt pe ignore cu toate am avut chestia asta dar mi-am dat seama ca nu e chiar asa, pt ca de multe ori ma surprinde sa vad cum o fata vine si spune "dupa cum zicea Simonix" ... Ehe... deci stai linistita ca suntem in aceeasi oala maaaare Hai te mult :0

Fetelor, cu somnicul... imi pare rau sa aud ca se schimba comportamentul bebilor ... Si al meu e mai agitat, dar nu ma scoala deloc noaptea. Adica, se scoala pana in 12 - noi in general ne uitam la film si auzim un chitzait. Ce am remarcat eu: al meu se sperie daca ajunge pe burta. Se rostogoleste in somn, ajunge pe burta si instinctiv cred se ridica in maini... apoi incepe sa tzipe, speriat (dar adormit!!!). Asa ca il basculez imediat, il intorc pe spate (cu lumina inchisa) si il mangai nitel. Si gata. Noaptea il mai aud uneori chitzaind, dar nu ma duc la el si in general se potoleste. Daca chiar are o problema, apoi ma striga el Atunci scoala toata casa. Dar de regula doar scanceste si o face in somn. De-a binelea se scoala pe la 7 jumate - 8 - uneori il gasesc jucandu-se cu manutzele si mergand prin pat.

In alta ordine de idei, face progrese mari, cred ca o sa mearga in curand. Deja se ridica singur din pozitia in 4 labutze, il tin de maini, el ajunge in genunchi, isi scoate un piciorus incet, il pune jos, apoi il scoate si pe celalat si ajunge in picioare :) Singur. Si apoi paseste spre mine - eu nu il trag, nu fac nici o miscare, il las pe el singur sa vad ce face. De asemenea, acum a descoperit ca se poate asesa singur in funduc din pozitia 4 labutze si astpel ajunge oriunde vrea, el in general merge cu spatele si nu poate atinge chestii puse mai departe in fatza lui, dar de cand cu faza cu funduletzul, stie sa fenteze si face el ce face ca ajunge la obiectul dorit chiar daca e in fatza (de tarat in fatza nu stie ).

In legatura cu dusul in comunitati - aici astia isi duc copiii peste tot. Chiar am vazut sambata niste parinti cu niste pitici mici mici, adormiti, nu isi tin capul, sunt mici mai ..... Si nu au nici o treaba. Sunt peste tot. Iar acum e o aglomereala... Nu ii fereste nimeni de nimic si nici nu iau nici un fel de medicamente, fie ele homeopate. Eu chiar m-am dus intr-o farmacie sau in diverse alte magazine, sa ma uit la chestii de genul asta si nu am gasit. Oricum eu nu o sa ii dau nimic. Banuiesc ca la al doilea bebe va fi mai greu, caci fratiorul mai mare va avea grija sa adune virusei de pe la gradi, dar mama mi-a zis ca fratele meu nu a fost deloc mai bolnav dupa ce eu m-am dus la cresa. Asa ca ... depinde.

Hmmm... subiectul vaccin :) Eu una iar nu imi fac probleme. Pentru mine vaccinurile au un rol indiscutabil, datorita lor suntem mai sanatosi acum, nu as dori sa traiesc intr-o lume fara acceste vaccinuri care totusi ne protejeaza, orice s-ar spune. Efecte secundare - ha, pai la ce mancam noi in ziua de azi ... Asa ca fac schema obligatorie si gata, nici nu stiu ce vaccinuri sunt incluse, oricum sunt obligatorii, si degeaba imi bat capul sau ma lamentez ca tot aia este. Mafia farmaceutica - mda, una pe langa altele multe. Vaccinul contra cancerului uterin - ma bucur ca nu am fata (inca). Daca ar fi inclus in schema obligatorie - l-as face fara discutii. Daca nu - nu, pana la noi ordine. Si gata. De asemenea, eu una nu imi fac vaccin antigripal. Nu e obligatoriu, nu e necesar (pt mine), deci iara - gata. Medicamente la bebe - eu una sunt fericita ca exista antibiotice si nu voi ezita sa ii dau piticului ori de cate ori va fi nevoie (a se citi: imi va prescrie un medic !) fara sa ma lamentez ca vai ce a patit copilul meu ca a luat antibiotic. DAR... orice medicament pe care i-l dau (fie el si un amarat de sirop cntra colicilor) i-l voi da numai cu acordul unui medic in care am incredere. La fel chestiile homeopate. Nu exista asa ceva.

Mda, cam asta ... Haideti ca tre sa fug ...ma duc sa ma joc cu laptopul nou Va pup si va urez sanatate.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Salutare si de la noi, profit ca Lizuca se da in balansoar si tare ii place sa facem un conspectel:

Pupam Monik si printesuca Sara . Multumim pentru aprecierile legate de poze.Si noua ne e dor de voi, nu ne-am vazut de un secol... hi hi hi de la 4 luni... Dar las' ca la primavara sa alergam dupa fete prin parc... mama mama ce distractie o sa fie. Ce mai faceti? tot asa cumintele sunteti? Lizuca ii transmite un pupic special Sarei.
Referitor la intrebarea ta cu Prevenarul, sunt in dilema si eu sa stii, doctorita mea nu este provaccinuri in general,dar ne-a spus ca daca ar fi dupa ea i-ar face totusi prevenarul copilului ei si ne-a recomandat pe la 7 luni sa-l facem, ne gandeam in ianuarie pe la inceput sa redeschidem discutia si poate il facem, pana atunci ne mai gandim un pic....

Cat despre cumintenia Lizucai, ei, fiecare copilas are ritmul lui dar si toanele lui, iar Eliza are asa o personalitate.... ma gandesc cu emotie peste cativa ani ce ne facem... Are si ea momente cand nu vrea sa doarma sau nu vrea mar de exemplu astazi, nu a vrut si pace, mi-a fost imposibil sa-i dau macar o linguritza. Asta e... incerc sa ma resemnez - are si ea pasele ei mai bune, mai proaste. Uneori mananca bine, alteori nu prea, per total insa are vitalitate, e vesela, chiuie, doarme bine, a luat bine in greutate, nici prea prea nici foarte foarte, nu-i dau prea multe cereale, merg pe mancarica legume si fructe.Uneori ii mai dau cateva picaturi de fier, ii mai pic si vitamina C cand mi-aduc aminte. Dar stau numai de ea insa fara sa o rasfat sau sa o iau mereu in brate. Are momente cand se joaca singura de uit de ea... doarme singurica cand se trezeste o mai las nitel sa se acomodeze si incepe sa se joace cu jucariile din patut, apoi ma duc la ea, astfel o obisnuiesc sa nu fie mamodependenta in culcare si sculare.... Ma topesc toata cand se lipeste de mine si ma mangaie cu manutzele si zice tate ta tatata spre deliciul lui ta'su...

Am citit ca v-ati apucat de bradut si noi abia asteptam, saptamana asta il facem, punem colinde si ne apucam sa impodobim. Anul asta o sa facem doi braduti,unul la Bucuresti si unul la tara la bunici unde o sa petrecem Craciunul... abia asteptam. La tara inca se mai pastreaza traditiile cu colindatori si desi Lizuca e inca micuta vrem sa o invatam de mica cu mosu' si colindatori.

Vreau sa-i transmit lui Fecian toate cele bune, sa aveti sarbatori minunate si sa nu fi suparata pe noi, cred ca toate am avut momente cand am simtit ca mesajele noastre sunt " invizibile " pentru mamicile de pe forum, cum ti-au explicat si fetele de multe ori citim in diagonala, eu incerc sa tin ritmul si nu prea reusesc decat sa citesc si nu intotdeauna tot.Dar nu ne suparam pentru asta, revenim cu intrebarea respectiva si sigur o sa primim raspuns. Uite o imbratisare virtuala de la noi sa stii ca mie imi placea sa te citesc si as vrea sa imi mai dai ocazia
Jady un pupic si de la Lizuca pentru Ericut. No suntem pe Humana si i-am dat iaurt de la Humana cu banane- e un deliciu pentru ea.. o sa incerc si de la Nestle si iti spun cum reactioneaza .

Desiree, vazut pozici superbe, vai ce ochisori... m-am indragostit

Andreea ma bucur ca esti bine, slava Domnului ca nu ai pierdut lapticul, baga ceaiuri si galactogil la greu, Cat despre intoleranta, posibil sa aiba la lactoza? ai incercat cu lapte praf fara lactoza? Tinem pumnii bunicii sa treaca cu bine peste operatie.

Salutam Iasmi simami de Iasmi... bine ca nu se face petrecere de Craciun la firma, uite asa nu avem "ocazia" sa mergem in locuri aglomerate ... glumesc desigur... Noi o sa mergem la tati la petrecerea cu Mosu' - abia asteptam !.
La multi ani bebelusilor care implinesc azi niste lunitze !
Pupam Mircica si il rugam sa o lase pe mami sa respire, nu de alta dar mami mai vrea din cand in cand sa vizioneze cate un film cu tati...in doi...

Ne bucuram ca vestile bune de la Andreap ce bine ca ati scapat de problema.
La sfarsit , ii urez mult sanatate lui Mateias, sa se faca bine si sa aveti Sarbatori linistite.Doamne Ajuta!

Gata, Lizuca imi da semnale ca ii e fomitza, fug sa-i incalzesc supica si apoi iesim 10 minute afara.

O zi superba tuturor !

Elenuca mami de Lizuca 29 Mai 2008

Povestea nasterii

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=764a9751ec8c1ae5d54413&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Lizuca's History (slideshow)

www.elizadiamandescu.ro" target="_blank"> Eliza's WebPage uite ce mare sunt !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Buna mamicilor si piticilor!

La multe lunite Tudor, Mircea, Ilinca si Teodora

Va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebari pe tema cerealelor si tusei de "bagat in seama". Iulia mie mi s-a parut ciudat ca numai cand voia ceva tusea, de asta am intrebat, sper sa nu ma insel cu tusea. Oricuuuum, eu sunt mereu pe faza.

Pana la urma am cumparat si eu Burtica sanatoasa, morcov si orez, i-a placut azi cu para, sper sa nu-l si constipe. Mi se pare interesant si ala cu tapioca, cred ca va fi al doilea de incercat.
Cum spuneam, marul l-a mancat cu mare greata si am ramas cu para, pe care o papa cu placere.

Monik credeam ca ti-am raspuns de atunci, nu mai stiu, si noi am facut prevenarul la 2-4-6 luni, la recomandarea pediatrei.

Miss cum a fost noaptea? Fonctioneaza grisul? La mine a fost foarte bine noapte trecuta, poate am fost asa de obo si nu l-am auzit frichinindu-se.

Fetelor din Buc. iesiti azi? e o vremeeee..dar nu l-am scos de joi.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

Buna mamicilor si piticilor!

La multe lunite Tudor, Mircea, Ilinca si Teodora

Va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebari pe tema cerealelor si tusei de "bagat in seama". Iulia mie mi s-a parut ciudat ca numai cand voia ceva tusea, de asta am intrebat, sper sa nu ma insel cu tusea. Oricuuuum, eu sunt mereu pe faza.

Pana la urma am cumparat si eu Burtica sanatoasa, morcov si orez, i-a placut azi cu para, sper sa nu-l si constipe. Mi se pare interesant si ala cu tapioca, cred ca va fi al doilea de incercat.
Cum spuneam, marul l-a mancat cu mare greata si am ramas cu para, pe care o papa cu placere.

Monik credeam ca ti-am raspuns de atunci, nu mai stiu, si noi am facut prevenarul la 2-4-6 luni, la recomandarea pediatrei.

Miss cum a fost noaptea? Fonctioneaza grisul? La mine a fost foarte bine noapte trecuta, poate am fost asa de obo si nu l-am auzit frichinindu-se.

Fetelor din Buc. iesiti azi? e o vremeeee..dar nu l-am scos de joi.

Si eu as vrea sa ies........tot de joi nu am mai fost la plimbare. Cred ca trebuie sa ne obisnuim cu vremea.....inca nu e ger ca atunci nu stiu ce o sa facem.....offffff, si pana vine primavara mai este....

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

fecian nu te supara, nu cred ca cineva te-a ignorat.
Miss sper sa ai numai nopti linistite de acum.
Legat de temele discutate o sa raspund si eu asa ca nu mai tin minte nominal ce si cum.

Inais, legat de comunitate in principiu sunt de acord cu tine, dar...uite ca si eu il feresc mereu si cum scot nasul cu el, hop o raceala. Data trecuta a racit cand am fost la ziua unei fetite de 2 ani, acum am fost la ziua alteia si tot asa. Deci trebuie cumva sa il si socializezi si nici prea prea, e greu ce sa mai.
Acuma suntem la stare "subfebrila" adica mai luam antitermic numai daca avem febra. Asta e ce sa facem, o sa treaca

Simonix parca tu ziceai ca tuseste ca sa atraga atentia. Asa face si al meu, eu ii zic tusea artistica. FAce asta ca sa se exprime, nu neaparat sa atraga atentia ci sa isi arate bucuria, nemultumirea etc.
El are si un ras asa usor ironic pe care il exerseaza.

Si al meu plange cateodata noaptea ca niste pitici il pun pe burta si el nu poate sa se intoarca. Il intorc si el continua. Insa cateodata se intoarce singur intr-una de ca si cum l-ar obliga cineva, ba chiar l-am prin si in 4 labe batzaindu-se.

Legat de pus paturica pe nas, parca Iulia zicea de asta al meu asa doarme de mult, cu un scutec de finet, tocmai pentru a evita problemele legate de grosimea paturicii. Eu ii dau scutecel, sau orice carpulita daca suntem plecati si uitam, si el trage peste ochisori si se joaca cu ea pana adoarme. Cred ca il linisteste si mirosul, cateodata doarme cu o bluza de a mea.

Cu Prevenarul noua ne-a recomandat medicul sa il facem la 2 ani. Asa vom proceda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Nu eu aream cu tusea [;D] dar am citit despre subiectul respectiv hihi Bebeii nostri se smecheresc Al meu scartzaie, se vaicareste

In legatura cu paturica - Robert doarme in sacul de dormit - deci nu exista nici un pericol sa isi puna ceva pe fatza. In sacul ala se invarte cat vrea si sta mereu invelit. Ziua doarme fara paturica, pe unde apuca

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Socrate celalalt Robert era cu tusea la "shto". Sper , ca am stat cu ghimpele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

tuturor bebelusilor nascuti intr-o zi de 15!

Am uitat sa spun ca am votat si eu ochi frumosi de Victoria. Sper ca a castigat.

Am o intrebare: voi ce fel de apa dati la bebelusi? Eu folosesc Borsec dar am citit pe bidoanele de Izvorul minunilor ca este recomandata pentru bebelusi pentru ca este slab mineralizata. Si intr-adevar, am comparat compozitia cu cea de la Borsec si cantitatile sunt mai mici. Numai ca eu nu prea am incredere in Izvorul minunilor si nici nu-mi place la "gust", daca pot sa zic asa.

Si inca o intrebare: Cristiana nu prea vrea sa manance cu lingurita. Adica ia cateva lingurite si apoi incepe sa scuipe. atunci ii pun in biberon compozitia. Fac bine sau ar trebui sa insist cu lingurita chiar daca se enerveaza?

Si revin si cu intrebarea ref. la kk....sper ca a citit-o cineva.

Fecian, si eu te inteleg. De cate ori nu am simtit si eu asta!!!....dar am inteles situatia si am trecut peste....si uite ca sunt tot aici.

O zi buna!

Lumi, mami de Printesa Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Iulia......hai ca mi-ai dat idee buna cu colindele.....si am pus-o in practica...fata mea doarme de 2 ore si ceva......ceea ce nu se intampla pana acum.....daca atipea 10 minute eram multumita.....la fel ca si tine.....nu am intrerupt colindele cand a adormit.........

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luminel

tuturor bebelusilor nascuti intr-o zi de 15!

Am uitat sa spun ca am votat si eu ochi frumosi de Victoria. Sper ca a castigat.

Am o intrebare: voi ce fel de apa dati la bebelusi? Eu folosesc Borsec dar am citit pe bidoanele de Izvorul minunilor ca este recomandata pentru bebelusi pentru ca este slab mineralizata. Si intr-adevar, am comparat compozitia cu cea de la Borsec si cantitatile sunt mai mici. Numai ca eu nu prea am incredere in Izvorul minunilor si nici nu-mi place la "gust", daca pot sa zic asa.

Si inca o intrebare: Cristiana nu prea vrea sa manance cu lingurita. Adica ia cateva lingurite si apoi incepe sa scuipe. atunci ii pun in biberon compozitia. Fac bine sau ar trebui sa insist cu lingurita chiar daca se enerveaza?

Si revin si cu intrebarea ref. la kk....sper ca a citit-o cineva.

Fecian, si eu te inteleg. De cate ori nu am simtit si eu asta!!!....dar am inteles situatia si am trecut peste....si uite ca sunt tot aici.

O zi buna!

Lumi, mami de Printesa Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Si eu tot Borsec ii dau....nu am incredere in Izvorul minunilor.....

Nu stiu ce ai intrebat referitor la kk......sorry, am ramas in urma, n-am apucat sa citesc din urma tot.

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput