Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (143)
Raspunsuri - Pagina 23
lauramiron spune:
Fetele, care aveti timp sa ne bagati si pe noi in listuta??
Ecaterina Sara, DN 6/12/2008, cezariana, 4700g, 57cm, Apgar 10
Si o intrebare: am gasit putin sange pe pansamentul de la buric dimineata....e bai?? De fapt un sange amestecat cu o secretie galbena, mie efectiv mi-e groaza sa iau pansamentul de acolo, totdeauna am avut o problema cu buricul, si la Rebeca n-am umblat acolo pana i-a cazut, n-am spalat-o deloc![]()
Acuma ce sa fac??? Iar pentru vindecare e musai sa dai cu nitrat de argint? Mienu mi-a zis nimeni nimik in spital...
Laura
de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)
Ecaterina Sara (06.12.2008)
Ramo2007 spune:
Si noi luam Debridat si Calciu, 5 ml/zi/10 zile pe luna.
Laptic bem Topfer Pre si de la mami fff putin, 20-30 ml/zi.
Dormim mai toata ziua, plangem doar cand ne e fomita...si atunci daca nu vine papa repede, ne enervam rau de tot.
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
alra spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui lauramiron Ma, io efectiv sufar enorm ca nu pot manca fructe si mi-e o poftaaa ![]() . Singurele fructe ce le pap sunt 1 banana pe zi, ca mai mult ma constipa si o para la 2 zile, mai rontai cate un morcov si cate un ardei, cam atata. Dar nici probleme cu burtica inca n-am avut, nu stiu cata importanta are ce pap eu, dar momentan ne e bine fara colici. Sunt extrem de atenta la ce bag in gura, iaurturi la greu, branzica cu smantana, gratare si snitele de pui, supe, legume fierte dintr-alea congelate, musli cu iaurt dimineata....Nu ma risc la mere, ca ma baloneaza, deci probabil si pe bebe
Laura de doua printeseRebeca Mara (16.09.2005) Ecaterina Sara (06.12.2008) |
eu nici cu laura si nici acuma nu am stiut ce e aia dieta de alaptat. am mancat si mananc orice imi trece prin cap si fructe multe caci vreau sa slabesc si am substituit dulciurile cu fructele
mananc 3-4 mandarine pe zi, 1 mar, o para, rosie cruda, ardei crud la masa. mancare prea prajita sau grasa nu imi vine sa mananc caci mi)e rau de la stomac, nu mi s-au asezat inca intestinele probabil.
si beau 1-2 cafele pe zi.
la laura nu am stiut ce sunt aia colici, asta mica pana acuma vad ca e ok, nu tip prea tare sa nu se schimbe
ALRA 40+
Vacanta cu Laura in Romania
malinas spune:
alra, eu eram cu merele golden dar am renuntat de mult la ele si m-am intors la cosul meu cu mere de tara.Asa ca mananc zilnic un mar si o bananasi deocamdata bebe nu se plange.
Cine stie unde gasesc si eu un carton de calitate format A4. Vreau sa fac singura marturiile pt botez si vreau sa fac cutiute in care sa pun migdale si alune in ciocolata (pe modelul alrei) si am nevoie de un carton frumos pt cutiute.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872
alra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui malinas Cine stie unde gasesc si eu un carton de calitate format A4. Vreau sa fac singura marturiile pt botez si vreau sa fac cutiute in care sa pun migdale si alune in ciocolata (pe modelul alrei) si am nevoie de un carton frumos pt cutiute. |
eu am luat cutiute gata facute, plate - doar a trebuit sa le montez.
cu laura am luat insa saculeti de organza de bomboane, asta e mai simplu de realizat manual. sunt cool ca sunt sclipiciosi si transparenti si ii poti lega cu o funda fancy.
dar in saculeti nu poti pune ciocolata direct ca se pateaza.
ALRA 40+
Ramo2007 spune:
Lauramiron, sapt trecuta ne-a vizitat pediatra si a spus ca atunci cand cade buricul, s-o anuntam si trimite asist ca sa ne dea ok-ul pt baita
.Asist a facut toata operatiunea cu spirtul si nitratul de argint.
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
alra spune:
eu ii fac baie in apa - asa mi-au zis. dupa baie ii dezinfectez bontul si buricul cu alcool si apoi ii dau pe bont (fara sa ating pielea cica!) cu o pudra care are ca compozitie acid acetil salicilic care cica usuca. daca dau cu pudra de 2 ori pe zi cica pica mai repede insa nu dau ca ma trec toate transpiratiile si asa.
deja cochetam cu ideea sa chem o moasa acasa sa faca chestia asta la baie ca pot chema moasa gratis de vreo 8 ori parca.
ALRA 40+
monicabo spune:
Amalia, merci de raspuns. Deci si la tine la fel a fost cu menstra...
Mi s-a parut ciudat sa vina asa de repede, dar in fine, asta e organismul. Insa ma bucur sa nu aibe influenta asupra cantitatii de lapte. Ti-am zis, eu am avut lapte si dupa venirea cm, insa nu prea a luat bebe in greutatea stralucit, si de aia mi-a intrat ideea asta in cap.
Acum sa vedem cum o fi...
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
mamiseli_11 spune:
Alexa cum adica ai ramas fara lapte? Nu erai tu cu lapte cat pt 10? ce s-a intamplat?
Ramo de ce Doamne iarta-ma te apuci sa masori laptele de la tine? Femeile din Africa nu stiu cat mananca bebe, mai sunt saracele si subnutrite si copii lor tot cresc sanatosi. Ma bucur ca ai fetita asa de cuminte, asa suntem si noi pana incepem sa ne strangem de burtica.
Lauramiron am o agenda speciala pt forum in care am notat deja datele micutei Ecaterina Sara. Eu sunt mai novice in modificarile astea de pe lista si imi ia destul de mult timp sa le fac si nu prea am cum. Un mesaj pe forum il scriu repede, mai fug la Mirunica, mai la bucatarie pana sa apuc sa ard mancarea. Pt modificari in lista trebuie sa prind o repriza de somn zdravana a fetei. Si din pacate nu esti singura la care trebuie sa trec datele, am doua pagini de agenda pline cu datele noilor mamicute sau fetele nou venite la odiseea noastra. In concluzie, pana devin active si celelalte fete care stiu sa faca modificari in lista sa le trecem rapid, te rog sa ai rabdare. Pupici
Mihaela
de
Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele
IuliaCospy spune:
Dragele mele,
Am intrat sa va salut si sa va spun ca mi-e tare dor de voi! Felicitari tuturor noilor mamici si bun venit piticilor!
Din pacate nu am reusit sa citesc nimic din urma si nici nu stiu daca voi reusi prea curand. Printesa imi ocupa tot timpul.
Eu am facut un soi de depresie postnatala generata in parte de faptul ca am fost nevoita sa fac cezariana si de faptul ca nu am lapte. Mai mult, la 2 zile dupa nastere, tocmai cand asteptam sa plecam acasa printesei i s-a inrosit buricul si i-au recoltat de acolo pt analize. I-a iesit un stafilococ luat evident din spital, si ne-au mai tinut inca 3 zile timp in care ea a avut branula pt antibiotice.
Acum suntem acasa cu totii. Printesa e tare fericita si rade in special cand vorbeste tati cu ea. Si eu sunt ceva mai bine. M-am resemnat cu ideea ca n-am mai mult de 20-30ml de lapte pt o masa, cu toate ca suge si ea cate 20 min la fiecare san si ma mulg si eu dupa ce termina ea.Dam completare cu seringa ca sa nu refuze complet sanul atat cat voi avea lapte. Asta e! Incerc sa ma obisnuiesc cu ideea, desi inca ma mai bufteste plansul cand ma gandesc.
Scuze, ca am venit cu un mesaj asa trist... simteam nevoia sa ma descarc! Sper sa gasesc pana la urma putearea sa imi revin, de dragul ei. Am sa incerc sa pun si poze zilele urmatoare, sa o vedeti si voi cat e de scumpa. (si mami modesta
)
Pentru fetele care au putin timp sa modifice listuta, va rog sa completati si la noi cu numele printesei: Sara Andreea si operatie cezariana in loc de nastere naturala.
Am fugit! Ma duc sa dorm si eu putin cat doarme si ea!
Va 

tare pe toate!
Iulia, mami de Sara Andreea