Comportamentul si limbajul educatoarei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Noa, este o iluzie sa crezi ca acea femeie este in stare sa se schimbe in urma unei discutii. Sa fim seriosi, este o persoana adulta, toate astea sunt adanc inradacinate in personalitatea ei, nu are nici o sansa sa se schimbe si nici nu vrea.
Nu mai sta pe ganduri, cauta o gradinita in care s-o muti. Este sigura solutie, dupa parerea mea. Ar trebui sensibilizati si ceilalti parinti care poate nu stiu ce face "doamna". Unora le va pasa, altora nu.
In ce o priveste pe fetita ta, nu mai amana. Toate astea lasa urme, mai ales in sufletul unui copil sensibil.
Iti doresc mult succes in gasirea unei educatoare umane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iu_lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noa

matahut,cata dreptate iti dau in privinta atentiilor pe care le ducem constant la gradinita. Mi-a placut enorm mesajul tau de la topicul respectiv, unde spuneai ca noi de fapt nu daruim in adevaratul sens al cuvantului, ci o facem numai pentru a le castiga bunavointa.Asa este!

Mai dar repede iti schimbi opiniile.Mai ieri imi tot explicai cat de normal este sa dai plicul la educatoare, ca au salarii mici si ca nu de flori si ciocolata au ele nevoie ci de un plic prin care le multumim ca se ocupa cum trebuie de copii.
Iar matahut din cate imi amintesc spunea ca nici ea nu da bani,de fapt cred ca erai cam singura sustinatoare a plicului si destul de infocata chiar, iar acum vii si spui altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Daca acceptam sa fac acest lucru, il faceam pentru cealalta educatoare, care cum am mai spus chiar merita, in sensul ca se poarta exemplar cu fiecare copil si parinte in parte, indiferent daca ii duci sau nu, ceva.Cum banii nu se strang separat pentru fiecare, ma multumeam ca primeste cealalta , chiar daca nu-mi convenea ca indirect era cadorisita si "doamna" X. Intr-adevar, imi schimb foarte repede opiniile, mai ales in urma unei intamplari ca cea petrecuta acum doua zile.
Cred ca oricine si le-ar schimba!

POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Noa,dar mama fetitei cu ochi albastri care a fost amenintata ca i se baga cornul pe gat, daca nu il mananca, STIE?

Deunazi imi povestea o cunostinta care a avut copilul la o gradinita de stat, cum ca un grup de parinti a ajuns la inspectorat, deranjati de o anumita atitudine e directoarei...E posibil sa te lupti cu morile de vant, dar, daca tot plecati de acolo, ar trebui sa stie si inspectoratul si toti parintii (sau majoritatea lor), ce ti-au auzit urechile. Este de-a dreptul oribil...sunt doar niste copilasi.

Mergi la inceput

Presupun ca nu, doar daca nu i-o fi spus copilul acasa.In prima faza, m-am gandit sa-i spun(pentru ca intamplator o stiu din vedere), dar pe urma mi-am dat seama ca nu e o idee buna pentru ca sigur sunt si parinti care n-au nimic impotriva unui asemenea limbaj,considerand ca din cand in cand, copiii mai trebuie si "scuturati".Si nu stiu din ce categorie face parte mamica respectiva, asa ca mai bine imi vad de treaba mea.Mai devreme sau mai tarziu tot va afla.
Atitudinea parintilor din grupa aceasta este un alt aspect de neinteles pentru mine. Majoritatea spun ca sunt nemultumiti de comportamentul acestei educatoare, dar la sedinte toata lumea tace malc si se supune fara sa cracneasca.Nimeni nu are nimic impotriva sumelor foarte mari de bani care ni se cer, lucru care pe mine ma intriga dar ma face sa inghit la randu-mi, desi nu-mi convine, din simplul motiv ca nu-mi place sa fac opinie separata. Stiu ca nu e bine, pentru ca in felul asta s-au acumulat cam multe frustrari care ma apasa si de care vreau sa ma eliberez cat mai curand.

La inceputul anului, ni s-au cerut 200 RON, pentru rechizite, farfurii, pilote etc.Stie cineva ce s-a luat de acesti bani in realitate?Am vazut pe mese cele mai ieftine carioci si creioane de pe piata, le-au luat niste pilote de la Ikea in care copiii transpira si niste castroane de plastic in care sa manance. Altceva eu n-am vazut si nici nu ni s-a spus ca s-ar mai fi cumparat. Acum de Craciun ni s-a pus anunt: "Va rugam- toate anunturile incep cu "va rugam"- sa aduceti 100 RON pentru Mos Craciun si 20 RON pentru mos Nicolae. Mi se pare o suma foarte mare pentru un cadou oferit la gradinita. Daca s-ar cumpara o jucarie de calitate ,da,dar ca si anul trecut, o sa le ia o imitatie ieftina dar care va fi taxata la fel ca cea originala. Nu ne-a intrebat nimeni daca suntem de acord cu suma asta, daca ni se pare rezonabila sau avem o alta propunere. Nu, pur si simplu, bani luati cu japca. Bineinteles nimeni nu comenteaza, toti aduc banii.Singura explicatie pe care as avea-o ar fi ca in fiecare an venind un alt val de parinti noi, care nu-i cunosc pe cei deja existenti, nu exista o comunicare efectiva(cu unii dintre cei noi eu nici macar nu ma salut pentru ca nu ne cunoastem ).Pana ajung cei noi sa se dumireasca de cum stau lucrurile, vine un alt val de copii noi si tot asa, niciodata nu ajung sa se cunoasca si sa comunice efectiv intre ei...
Sunt foarte multe nereguli la aceasta gradinita si sper sa reusesc s-o mut pana cel tarziu in toamna.Totul e sa mai pot rezista pana atunci! Daca as reusi si mai repede, ar fi super! O singura mama si-a dat seama ,ca si mine, de ce se intampla si si-a mutat baietelul la inceputul anului .Pacat ca sunt multi parinti atat de indiferenti...

POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Indiferenti sau nepuntinciosi, dezorientati, tematori ca lucrurile ar putea degenera in mai rau...Oricum, eu nu imi pot imagina un parinte care ar accepta ca educatoarea copilului sau sa ii vorbeasca asa. Iar fetita e prea mica, sa poata povesti acasa ce ai auzit tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui AmethystRain

Indiferenti sau nepuntinciosi, dezorientati, tematori ca lucrurile ar putea degenera in mai rau...Oricum, eu nu imi pot imagina un parinte care ar accepta ca educatoarea copilului sau sa ii vorbeasca asa.

De acord.

Noa, nu te supara, gasesc prea multa lasitate in atitudinea ta. Accepti sa se vorbeasca urat copilului tau, sa fie speriat, sa primeasca o palma la fund pt. ca a vorbit in dormitor. Inghiti toate astea fara sa ridici un deget. Nu spune nimeni sa te certi cu educatoarea, dar macar sa fii verticala de dragul copilului tau. Te plangi pe buna dreptate, dar continui sa taci. Jenant !

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Noa, nu astepta. Copilul tau e inainte de toate, nu? Cauta alta gradinita. In ce zona stai? Si eu am copiii la o gradinita de stat in sectorul 2 si baiatul cel mare e la grupa mare/pregatitoare (adica jumatate din clasa merge la scoala in toamna, ceilalti in anul urmator) deci s-ar incadra si fetita ta, ca varsta. Educatoarele sunt ok (chiar nu primesc bani) iar la sedinte parintii spun ce au de spus (la ultima sedinta chiar s-au luat de directoare pe motive administrative - referitor la cladirea cea noua in care ne-am mutat).

Dupa de gasesti unde sa muti copilul, poti face reclamatie la minister. Inainte de asta, vorbeste frumos cu educatoarea si anunt-o de ceea ce stii despre exprimarile ei, despre trauma copilului - poate va incerca , macar cu puiul tau, sa fie mai atenta. Dar nu amana si mut-o. Cu directoarea nu rezolvi nimic, dac azici ca era in clasa si nu a reactionat.

Daca vrei amnunte despre gradinita/educatoare, vorbim pe PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Maria, eu nu as fi atat de drastica in exprimare. EU insami am facut cum ii sugerezi tu lui Noa sa faca. Am anuntat parintii copiilor care fusesera altoiti sau jigniti de educatoare (din spusele fetei mele). Stii care a fost reactia? NICI UNA. Ba chiar am parut eu o ciudata ca ma bag unde nu-mi fierbe oala sau ca una care vrea sa ii instige impotriva personalului. Asa ca...de atunci m-am hotarat ca fiecare trebuie sa isi vada de propriul copil si cu asta basta. Sa ajung sa insist ca nu e in regula sa ii traga de par sau chestii din astea...si sa primesc raspuns: e greu cu 40 in grupa, mie imi e greu cu unul...le inteleg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AmethystRain

Indiferenti sau nepuntinciosi, dezorientati, tematori ca lucrurile ar putea degenera in mai rau...Oricum, eu nu imi pot imagina un parinte care ar accepta ca educatoarea copilului sau sa ii vorbeasca asa.

De acord.

Noa, nu te supara, gasesc prea multa lasitate in atitudinea ta. Accepti sa se vorbeasca urat copilului tau, sa fie speriat, sa primeasca o palma la fund pt. ca a vorbit in dormitor. Inghiti toate astea fara sa ridici un deget. Nu spune nimeni sa te certi cu educatoarea, dar macar sa fii verticala de dragul copilului tau. Te plangi pe buna dreptate, dar continui sa taci. Jenant !

Maria
[/quote]
Daca lasitate inseamna scarba de-a te lupta cu sistemul, da ,sunt lasa. Nu ma simt in stare sa fac asta, pe sanatatea si pe nervii mei. Cu siguranta, nu! Pentru ca stiu sigur ca n-as schimba nimic.Si nu mai are rost sa explic de ce... cine a inteles, a inteles.Ce as putea sa-i spun si mai ales ce ar schimba cuvintele mele in comportamentul unei astfel de educatoare?
Singurul lucru pe care pot sa-l fac e sa-mi mut copilul si apoi sa fac o reclamatie, mai mult ca sa am constiinta impacata ca nu sunt complice la tot ce se intampla acolo.
Si nu accept nici sa i se vorbeasca urat, nici sa fie speriat, nici sa i se dea cu palma la fund. Daca acceptam toate astea, nu eram acum in cautarea altei gradinite.
M-am facut mare!

Mergi la inceput