Comportamentul si limbajul educatoarei

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Maria, eu nu as fi atat de drastica in exprimare. EU insami am facut cum ii sugerezi tu lui Noa sa faca. Am anuntat parintii copiilor care fusesera altoiti sau jigniti de educatoare (din spusele fetei mele). Stii care a fost reactia? NICI UNA.

Important este ca tu ti-ai facut datoria de a-i atentiona pe parinti; mai departe, ii priveste. (In fine, daca lucrurile sunt grave te poti adresa la Protectia Copilului.) Dar tu, ca martor la un abuz la care a fost supus un copil (nu al tau), ar trebui sa te poti uita-n oglinda a doua zi si sa-ti spui ca ai facut tot ceea ce ti-a stat in putinta pentru a interveni in favoarea copilului respectiv.

Inteleg ca Noa nu face nimic. Ea stie tot. Stie ca parintii copilului agresat verbal nu sunt interesati de acest aspect. Stie ca directoarea nu ar interveni in nici un fel pentru a-si controla angajatii. Stie ca educatoarea nu ar tine cont de eventualele critici pe care le-ar primi.

Pentru Noa, toate lucrurile sunt limpezi si montate impotriva ei. Singura-i actiune e sa vina si sa-si plinga neputinta pe forum. Asta o linisteste si o face sa accepte cu seninatate toate abuzurile pe care le observa sau are motive bune sa le banuie ca se-ntimpla. Asta e, nu poate mai mult!

Din punctul meu de vedere, singurul lucru pe care-l pot spune e asta: NU faceti ca Noa! Faceti ceva! Orice care ar avea o cit de mica sansa sa mai reduca din agresiunile (verbale, fizice, de orice natura) la care sunt supusi copiii lipsiti de aparare.

Diferenta dintre Noa si fii-sa e nu doar aceea ca cea dintii ar putea face ceva, ci si aceea ca alege sa nu faca nimic.

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mai, e trist ce povestesti, dar tu la animalele astea le-ai dat bani in plic???

Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Indiferent de parerea pe care o ai , te rog, ai grija la limbajul pe care-l folosesti! Fetita mea ,in nici un caz nu este pentru tine, "fii-sa".

POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Eu cred ca ar trebui sa privim cu realism situatia asta. Sunt educatoare "formate" in trecutul nu chiar atat de indepartat, care-s bine insurubate pe posturi, partenere de cafele si cadouri cu directoarele gradinitelor, care-s partenere de cafele si cadouri cu inspectoarele si tot asa. Nu afirm ca toate se incadreaza in descrierea asta si ma feresc de generalizari pentru ca am intalnit (avand rude si prieteni in sistem) si educatoare dedicate, serioase si extrem de blande (chiar ma miram, de cata rabdare puteau sa aiba). Nu cred nici ca un singur om ar putea schimba asemnea "naravuri" ale "doamnei". Fiecare parinte ar trebui sa fie cat mai diligent posibil si mai informat despre ce i se intampla acolo copilului sau. Abia cand standardele parintilor ( nu doar ale unuia), exprimate in mod constant, se vor ridica, o astfel de educatoare va trebui sa isi schimbe atitudinea...altfel, isi va pierde fie painea, fie favorurile din partea unei directoare presate de nemultumirile parintilor. Parinti care ar trebui sa fie mult mai exigenti. Si mai dispusi sa afle ce se petrece cu micutii la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

S-a spart buba! Nu stiu daca e bine sau rau, dar stiu macar ca m-am eliberat de o povara.

Am fost astazi la gradinita s-o iau pe Ioana.Stiam ca de serviciu e "doamna" si nu eram prea incantata la gandul ca voi da ochii cu ea.
Cand am intrat in curtea gradinitei, aveam parca o piatra pe suflet, dar am tras aer in piept si am intrat. In timp ce-o imbracam imi spune: " Azi m-a tras de ureche".Nu, era deja prea mult.Oricat de lasa as fi eu, am simtit ca daca nu intru in clipa aia sa-i cer socoteala, explodez. Si am intrat. Redau mai jos, discutia integrala pe care am avut-o cu ea.Eu cred ca in afara faptului ca m-am calmat, n-am rezolvat absolut nimic.Astept si parerea voastra.

Ea la catedra, scriind de zor, foarte preocupata, eu in picioare. Martori: cele doua fetite de 2 ani jumatate, una dintre ele fiind cea cu ochi albastri si fii-mea. Niciun alt parinte de fata.

Eu: "As vrea sa va intreb ce a facut atat de grav Ioana astazi, de ati tras-o de ureche? "
Ea: "Ce-a facut? In loc sa doarma, a stat pe marginea patului si i-a deranjat si pe ceilalti."
Eu: "Si ati considerat ca cea mai buna metoda de a o invata minte este s-o agresati fizic ?".
Ea: "Eee, acum chiar credeti ca am tras-o tare?"
Eu: " Ea mi-a spus ca a durut-o".
Ea: " Haideti, daca ne luam dupa ce spun copiii..."
Eu: "Nu conteaza daca ati tras-o tare sau incet, aici e vorba de gest"
Ea: "Poate am fost si eu mai nervoasa..."
Eu; " Si daca sunteti nervoasa, va razbunati pe copilul meu?"
Ea: "Da, aveti dreptate,imi cer scuze"
Eu: " N-am nevoie de scuze, vreau doar sa inteleg de ce va comportati asa"
Ea: " V-am spus: Imi cer scuze, imi cer scuze..."
Mi se parea dezgustator cum se transformase subit din monstru in mielusel si cum facea pe umila in fata mea, mai ales ca asta era ultimul lucru pe care il asteptam.Scarbita, mi-am luat copilul si am iesit.
Ce-am rezolvat ?
Am aflat dintr-o discutie telefonica cu cealalta educatoare(care cum am spus e opusul primei) si careia i-am expus situatia ,ca nu sunt primul parinte care vine si-i spune.Ca situatia dureaza de ani de zile si nu s-a luat pana in prezent nicio masura ...

POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noa

S-a spart buba! [...] Eu cred ca in afara faptului ca m-am calmat, n-am rezolvat absolut nimic.Astept si parerea voastra.

A mea (parere): E un inceput. Felicitari! (E infinit mai bine decit pasivitatea totala.)

Da' eu sa fi fost in locul tau as fi tras-o de urechi. Fara gluma. Daca o educatoare (care educa, nu-i asa?) isi permite sa-mi agreseze copilul, ei bine, la rindu-mi mi-as fi permis sa-i raspund cu aceeasi moneda. Dupa care, evident, mi-as fi cerut scuze pe fix acelasi ton cu care si-a cerut ea.

Urmatoarea oprire pe care as fi facut-o ar fi fost in biroul directoarei, careia i-as fi prezentat toata treaba si as fi anuntat-o ca daca nu-mi prezinta un plan de remediere a situatiei, ar urma vizite la Politie si la careva ziar local. Care vizite le-as chiar fi facut in cazul in care as fi fost nemultumit de reactia ei.

A.M.

ps/ "Fii-sa" nu are, din cite stiu, nici o conotatie negativa; e pur si simplu forma comprimata pentru "fiica sa".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Noa, o vreme macar se va feri sa o mai agreseze pe fetita ta. Deci s-au mai plans si alti parinti...dar cum? Vreun memoriu la inspectorat? Se stie acolo ca-s probleme la gradinita aceasta?

Bine ai facut ca i-ai atras atentia, sa faci asta daca vei mai avea motiv ( stiu ca e obositor, ca te scarbeste, ca ti-e jena de varsta ei...), macar sa vada ca ale ei comportamente sunt reclamate de copii. Daca ai sti ce instruri fac, ce reguli au de respectat: nu au voie sa vorbeasca urat, sa loveasca ( nici macar sa traga de ureche), sa dicrimineze etc. Ar trebui sa respecte toate astea...insa multe ar trebui pe lumea asta, dar nu-s...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu stiti cum se procedeaza in cazuri din astea. ce aud pe aici protectia copilului, politie...
'traseul' corect pentru reclamatie este: director (chiar daca stiti ca nu va face nimic), inspectoratul scolar (la inspectorii pentru invatamantul prescolar) cu reclamatii SCRISE eventual semnate de mai multi parinti. eventual mai multe reclamatii. va spun eu ca cel mai tare le sperie reclamatiile la Inspectorat .
nu inseamna ca o sa le dea afara peste noapte, sau ca le scade salariul, dar nici prea linistite n-o sa fie.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Amoga, "educatoarea" aceasta e aproape reprezentativa. In creierul ei e adanc inradacinata ideea, ca parintii si copii lor sunt la mana ei, mai ales cei cu program prelungit. Asa ca-si permite. Plus ca am auzit de sume aberante la inscriere. Pretentiile de calitate, de schimbare a metodelor raman un ideal pe ...hartie. In realitate, unii dintre parinti merg doar cu speranta ca nu s-a mai intamplat nimic rau copilului la "scoala", "gradinita". Absurd. Chiar daca ar fi ripostat Noa, n-ar fi facut nimic, cu astfel de persoane nu ai ce discuta. Si ce multe sunt!
Noa, un singur sfat, mut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

are dreptate Ramonika, stie ce spune.
chiar asa, de ce nu pui pe hirtie ce s-a intimplat?
chiar daca directoarea nu ia masuri, macar stii ca ai facut ce trebuie. si spune-le si celorlalti parinti ce stii. s-ar putea sa fii surprinsa.
da

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput