Gravidute si mamici de Constanta (38)
Raspunsuri - Pagina 16
mihaela77O spune:
mocutza,multumesc!
adina,imi cer scuze,ca nu ne-am tinut promisiunea facuta,fata de cristina(mamica vaduva),dar asa a fost sa fie,daca am fost eu bolnava,paul a trebuit sa se ocupe de copii(nu stiu ce faceam,daca nu era acasa),insa sper sa o rezolvam pana de revelion!
MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Despre noi,aici!
Tinna S. spune:
Seara buna fetelor constantence!
Iata ca mai apar si eu pe-aici... stiu ca tare rar, dar sa stiti ca ma gandesc mereu la voi si mai intru cand pot sa citesc ce faceti.![]()
Vad ca discutati despre alaptare... si eu trec printr-o situtie destul de delicata cu asta... Eu inca il mai alaptez pe Luca, dar se pare ca el nu prea mai vrea sa suga decat noaptea. Din cauza asta se trezeste cam de 2 ori pe noapte ca sa suga (uneori si de mai multe ori).
Eu sunt tare obosita, pentru ca de obicei dupa ce il culc pe el seara mai apuc si eu sa fac cate ceva (treaba prin casa, mai citesc, mai studiez) si ma apuca ora 1 noaptea... iar dimineata ma trezesc la ora 6.30 sa il pregatesc pe Andrei pt scoala (bine ca de ieri e in vacanta!), si mai am si ore mereu la facultate... Asa ca noaptea dorm cam 5 ore, cu trezirile de rigoare pt alaptat, iar ziua nici nu se pune problema sa apuc sa dorm vreun pic...
In dimineata asta a fost prima data cand am reusit sa dorm si eu mai mult (a luat sotul meu copiii si am dormit pana aproape de 10!)... eram asa de rupta ca am dormit efectiv ca o valiza-n gara...![]()
Dar... desi sunt asa obosita, parca nu as renunta la alaptat... Eu simt ca nu e inca momentul, pentru ca puiul meu nu stie ce e ala biberon, si nici lapte praf... Sincer nu cred ca il va accepta, sau il va accepta f greu, si poate numai din cana, de bibe nici nu vrea sa auda...
Plus ca laptic inca mai e... Iar azi a vrut totusi sa suga si pe la pranz (dupa ce zilele trecute refuzase categoric sa mai suga in timpul zilei)... Seara si noaptea insa fara tzitzi nu stie sa adorma...
Asa ca eu inca ma incapatanez sa-l alaptez... dar ma gandesc daca nu cumva o fac pentru mine (mi-e tare greu sa rup legatura asta, cand l-am intarcat pe Andrei mi-amintesc ca am suferit ca un caine, desi el nu-si mai dorea sa suga si s-a intarcat singur de fapt). Poate ca i-ar fi mai bine daca l-as intarca, poate ar dormi mai bine si poate ca lapticul meu nici nu-i mai ajunge (in ultima luna nu a crescut deloc in greutate
...
Cam astea sunt dilemele mele, uff...
Va pup mult,
Tinna S. spune:
Desi cu intarziere, felicitari din suflet Mav pentru micutul crestin Antonio! Foarte frumoase pozele de la botez!
...si tot cu intarziere, LA MULTI ANI Mada pentru puiul tau Darius! Sa fie fericit si iubit mereu!
Pupici,
Tinna S. spune:
Am vazut ca noi nu suntem in listuta de pe prima pagina cu datele de nastere (bineinteles din vina mea, pentru ca nu le-am scris pana acum
).
Daca puteti sa ne treceti si pe mine si pe baieteii mei cand aveti timp, datele noastre sunt:
Eu: 25 dec. 1976
Andrei: 1 ian. 2001
Luca: 14 feb. 2008
,
Tinna S. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madaluta salutare de la tzara! Raportam din nou muci la amandoi ![]() ![]() Cand credeam k ii trec si brianei, au inceput din nou sa curga si azi au inceput si la darius...Dr noastra are telefonul inchis, aici nu este medic in w-end si tot asa...Noroc k starea lor generala este buna si nu au si altceva in afara de muci. Nu+mi vine sa cred k dupa 5 zile de antibiotic iar avem probleme... Nici nu stiu ce sa le dau pana maine cand voi reusi sa vorbesc cu medicul...ambroxol , ketof si rhinahtiol e bine ? ne+au fost prescrise si sapt trecuta pe lanaga antibiotic,dar nu stiu daca e bine sa le dau mai multe zile... Voi ce ma sfatuiti? Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+ Briana Amelia (08.05.2008) www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata in Programul national de Sanatate! |
Mada sanatate multa la copii! Uf, ca tare greu e pt ei micutii cu muci la nas... Luca al meu tocmai ce-a scapat de ei... L-au tinut vreo 10 zile, timp in care i-am pus in nasuc sterimar, cate o pic de ophtamezone seara si l-am chinuit din greu cu batista bebelusului...
Daca nu tusesc eu zic sa nu le dai sirop de tuse, doar sa le cureti nasucurile f bine.

creem spune:
Buna!
Multumesc din suflet pentru raspunsuri si sfaturi!
Madaluta, intr-adevar laptic mai e ceva, chiar daca suge doar dintr-un san...dar suge putin si de multe multe ori ziua si noaptea...de obicei isi cam strica foamea...iar daca nu ii dau plange foarte tare. Noi inca mai avem si acum zile cu alaptat exclusiv.
Mi-ar place si mie sa se intarce Sofia singura, ca Briana ta...deja are 1 an si o luna...nu stiu cat s-o mai tin asa
In legatura cu raceala sau de fapt doar mucisorii copiilor tai...eu nu le-as mai da asa multe medicamente. Curata-le nasucul bine cu ser ca sa poata respira, asta e important. Iar daca simti ca au secretii in gat si nu le pot elimina atunci siropelele de tuse de care ziceai. Multa sanatate!
Angi...asa e cum zici
! Ai mai incercat cu lapte praf? topfer...sau altceva....a vrut vreun pic?
Cum il adorme tati peste zi? cu ce metoda? leganat pe picioare, in brate, pur si simplu in pat?
Dandusa...multumesc foarte mult pentru mesaj!
si pentru link....am vazut ca ai trecut exact prin ce trec si eu acum. Pana la urma cum ai reusit s-o adormi fara tzazti? (inca n-am reusit sa citesc tot subiectul respectiv)
si foarte bine faci ca-l alaptezi pe Raducu...sper sa ai laptic suficient atat cat va dori el! ![]()
Menuet multi pupici pentru scumpa Ana!
si multa sanatate sa scapati de raceala cat mai repede!
Isidora imi pare rau ca nu mai ai laptic....dar tot e bine ca Ioan papa si din bibe...nu cred ca vei avea probleme cu intarcatul, daca se va ajunge la asta! Iar cu piederea apropierilor, mangaierilor nu-ti face probleme ca sigur apar alte manifestari la fel de dragastoase si afectuoase!
Umflatel...tare rau imi pare de patania ta...de la ce ai facut soc anfilactic? esti alergica la ceva si n-ai stiut?
Tina si noi am avut perioade in care refuza sanul...cam facea grava foamei...reuseam sa ii dau dupa ce o adormeam...si ziua si noaptea...in timp si-a revenit.
Eu te sfatuiesc sa te odihnesti cat mai mult...incearca sa profiti de zilele astea libere si sa dormi mai mult, daca poti (stiu ca e mai greu cu practica!). Cu greutatea nici noi nu stam prea bine, la fel a avut luni in care nu a luat nimic...dar important e sa fie sanatosi!
Hai ca m-am lungit...dar nu mai intrasem de mult si am apucat sa recuperez!
Pupicei si sanatate la bebei!
Ecaterina o mamica fericita de
MARIA SOFIA (7.11.2007) cu
(26.05.2008)
Poze Maria Sofia
www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu
lulu77 spune:
madaluta , MUCIII ...abia am scapat de a doua repriza ,cu o pauza de doar 3 ziel intre reprize .Prima oara cu antibiotic ,acum cu HUMEX Expectorant de doua ori / zi cate 2.5 ml , Sumetrolim 5 ml la 12 ore si Nurofen ,plus scos mucii la greu .Ce il ajuta cel mai mult pe LUCA : la baia de seara cateva piculete de ceaid emusetel in apa din cada si sare de baie plus cateva picaturi de uleio esential de Mneta sau Eucalipt.
Seara la culcare ii puneam si cate o picatura de COLARGOL in fiecare nara. Este f bun ,scoatem dupa 5 minute de aplicat mucii in valuri ,valuri si toata noaptea respira fff bine si dormea linistit.COLARGOL- il gasesti la farmaciile care au laborator , la DOM pe Mircea sau farmaciile DONA ,sau......
A tinut 5 zile repriza asta de muci ,vad ca de ieri e ok ,ffffff putin si doar la schimbari de temperatura apar .
SANATATE MAXIMA!
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
andicu spune:
Neata!
Madaluta, eu la ultimii muci ai lui Filip: Rhinathiol, Influenzinum 7 zile 1data/zi, ser+Batista Bebelusului, Colargol. A scapat in max. 5 zile. Parerea mea e ca cel mai important e sa le cureti nasucurile bine de muci, ca altfel, degeaba le dai si picaturi si altele, ca mucii tot se aduna in gat.. Nici eu nu le-as da toate cele de tuse, daca nu tusesc.. Insanatosire grabnica! sa va prinda Mosul fara muci! 
ps.: eu as cere si nr de tel de la Homeomed pt Sarbatorile care urmeaza. Macar acolo gasesti pe cineva non-stop, in caz de dna dr nu-ti raspunde.
Menuet, ai o Veverita dulce foc!! 

Tinna, ma bucur ca ne mai scrii, cand poti! ai niste baieti frumosi foc!!! Luca ce-a mai crescut!!! sa fie sanatosi si cuminti! ![]()

Isi, cand va citesc pe voi povestind de cum se joaca bebeii cu fratiorii lor, uite-asa prind eu curaj sa ma mai gandesc la unul!..
Ce mi-ar place sa-l vad pe bufli mic de Ioan cum merge!..
Eu , we trecut, reusit facut brad- Filip de cate ori il vede, mai ales cu beculetele aprinse, face: "Oauu!!"
. E cuminte, nu il jumuleste, nu are nici-o intentie sa traga de ceva, asa ca, deocamdata stam linistiti.
Cadouri mai am cateva: eu si cu al meu sot am hotarat sa ne luam reciproc costum de ski, ca eram de mult in lipsa. Lui Filip ii aduce Mosul www.chicco.ro/produse/anteprescolarul-4/jucarii-34/modo-masa-pian-506.html" target="_blank">asta. E cam mult, dar avand in vedere ca are mai multe in ea, sper sa merite cheltuiala.
Alor mei, am luat exmplul AndreiB
si le-am luat cani si breloace imprimate cu poza lui Filip. Acum mai am de facut calendarul , sper sa am timp sa-l fac pana maine si sa-l si printez pe unde-oi gasi..
Andreea
de
Filip Gabriel (27.06.2007)Marinarul vesel
, Filip la 1anAsa cresc
docdecap spune:
salutam fetele si copiii!
am revenit si eu 'in aer', adica mi-au dat drumul la internet, am fost plecati 2 zile la socri si ne-am intors, azi pana acum nu am avut curent, toate belelele de n-am putut intra pe net.
Tinna, bine ai revenit! e si Luca prieten tare cu tz se vede...
nu stiu ce sa zic, eu am avut parte de intarcare 'spontana', dar recunosc ca nu am suferit prea tare, de altfel si acum cand bea din bibe seara ma tine strans de degetel, cum facea si la san, iar bucuria mea a fost sa-l vad iara plin si adormit, cum facea cand era bebe si lapte din belsug. spre final de alaptat sugea, dupa care era tot cu ochii mari si chef de joaca. dupa ce i-am dat completare (cu de-al meu la inceput, ca mai aveam in congelator) cadea iara bolovan pe umarul meu pana sa ragaie. si dormea bustean din prima. atunci m-am suparat eu pe mine, ca mi-am tinut copilul flamand si ar fi trebuit sa-i dau de mai demult completare (ca bea si din bibe, fomila).
in rest noi bine, face ture de living toata ziua, merge batand din palme sau dand repede-repede din manute, de zici ca vrea sa-si ia zborul. brad inca nu am facut, azi il cumpara tati si ne punem pe impodobit. unul mic, il pun pe masa sau nu fie tentat (imi cunosc marfa).
Madaluta, la multi ani pentru Darius, n-am apucat sa-ti spun, am vazut si pozele si filmuletele, ce mai scandal acolo!! fain, frumos.
Tinna, m-am uitat la pozele tale si am dat de.. serban! si uitasem de pozele facute atunci in parc. Luca seamana la greu cu Andrei!! ai doi baieti, sa-ti traiasca.
hai va pupic, ca e de treaba prin casa, normal.
Mami de dom' inginer (15.01.2008)
paralelipipedic -eine kleine blog
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete