Dulciuri fel de fel...(3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Am revenit cu reteta...

"Sir de Caprioara"

blat: 4 oua mari, 260 g zahar, 300 g faina, 1/3 plic praf de copt stins in otet sau zeama de lamaie (sau amoniac stins - un varf de linguritza), 9 linguri ulei + 9 linguri apa calda, 2 plicuri vanilie, coaja de lamaie, cacao.

Crema 1: 1 plic budinca de vanilie, 400 ml lapte (deci nu 500 cat scrie pe plic) .se dizolva praful de budinca in putin lapte, apoi se adauga restul...se pune la foc mestecand mereu pana se incheaga. se lasa la racit.

Crema 2: 1 pachet unt sau margarina de prajituri se freaca spuma cu 10 linguri zahar pudra.

Se amesteca cele doua creme....in cea de unt se pune cate o lingura din budinca racita, se mesteeca usor. La sfarsit se pune zeama de la 1/2 lamaie. Crema e pufoasa, usor acrisoara. Se mai poate pune si esenta de rom, daca va place. Atentie, sa nu se taie!

La ambele creme se foloseste lingura de lemn.

Blatul....se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul. Apoi galbenusurile, batandu-se dupa fiecare. Apoi uleiul, apa, praful de copt stins,faina (cand se adauga faina se mesteca usor cu o paleta a mixerului).

Se pregatesc 2 forme de chec (ideale ar fi cele scurte si inalte, cu un fel de santuri) si se toarna jumatate din compozitie. In restul se pun 2 linguri cacao. Se poate folosi hartie de copt sau se ung tavile cu ulei, apoi se pudreaza cu faina. Se coc, se verifica cu scobitoarea...

Prajitura necesita timp, dar poti face azi blaturile si maine crema si asamblarea...

Odata ce toate sunt gata se incepe asamblarea. Se taie blaturile in felii de 1 cm.

Pe un platou dreptunghiular, mare, se pun sirurile, adica o felie alba crema o felie neagra, pana la terminarea lor.

Sirul va iesi denivelat, nu va speriati, blatul cu cacao creste mai mult.

Dac ramane crema se poate pune pe deasupra.

Se imbraca cu frisca apoi se toarna glazutra de ciocolata...(fie topiti una, fie faceti din: 5 linguri de zahar, 3 linguri de apa, 3 linguri de cacao, 1-2 linguritza unt la sfarsit, esenta de rom.

Se tine la frigider.
Sirul se va taia in diagonala, mult in diagonala. Va aparea o dunga alba, una neagra + crema intre ele.
Are aspect deosebit si e tare gustoasa. Noi o preferam in locul tortului.

Spor la treaba si pofta buna!


_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Multumim de reteta,e tot ca un fel de tort cu crema de vanilie,trebuie sa fie tare bun..

Am mancat odata o feliuta dintr-un tort ,cu blat de pandispan insiropat si crema de vanilie,imbracat in crema de vanilie amestecata cu nuca macinata.Mmmm...ce bunatate.

Eu trebuie sa fac un tort ptr sambata ,e ziua finului meu,face 12 ani.
Nu stiu cum mi-ar iesi crema de vanilie,ca n-am facut inca niciodata,dar parca as face unul..



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Adi pentru finutz!
Lasa ca te descurci tu,iti ies minunatii din maini, nu are cum sa nu iasa si crema de vanilie! Bafta!


_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

FLO, deja imi lasa gura apa.Abia astept sa incer reteta

Speranta moare intotdeauna ultima!

minunea care ne-a luminat viata

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

flo, eu o stiam de "CHEC LA METRU " - pt ca faci checul cat de lung vrei. se pot insira si 4 checuri, daca ai loc.







mami & bubu, foarte specialul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Da, gogosel, nume diferite, creme la fel....unii fac doar cu budinca, blatul doar cu cacao, fara frisca, doar glazura...

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Helau!

Flo,am trecut reteta pe prima pagina. Nu ai si poze?

Asa o stiam si eu,ca si Gogosel..."prajitura la metru" si era cu crema caramel,ceva cu zahar ars...


Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Cu zahar ars si nuca macinata,este reteta pusa de mine,doar ca am facut-o sub forma de sah.

Sambata am facut un tort
Blat pandispan din 10 oua,sirop de z ars cu esenta lamaie,crema vanilie din 6 oua,200 gr zahar,140 gr faina,1 litru lapte,un pachet unt,esenta vanilie.Barotat cu krantz din nuca si zahar ars.
Foarte..racoritor!Mananci si nu te mai opresti..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

si tuturor pt. retete
of, of si iarasi of........... cine ma pune sa intru pe aici

Citat:
citat din mesajul lui adi69
crema vanilie din 6 oua,200 gr zahar,140 gr faina,1 litru lapte,un pachet unt,esenta vanilie.

Adriana: te rog frumos ajuta-ma.
As vrea sa inlocuiesc faina cu amidon alimentar. Se poate, da? Pot folosi tot 140 gr. amidon?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Eu zic ca da,de inlocuit sigur se poate ..si cred ca aprox aceeasi cantitate
Cred ca iese mai fina...

Mergi la inceput