Dulciuri fel de fel...(3)
Raspunsuri - Pagina 4
mariussimiuc spune:
Principeso,ma gandeam eu ca despre Svetlana e vorba...Bine ca te-ai descurcat si fara mine.
V-au placut briosele?
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
principe spune:
Mishule,am cautat in capitolele trecute pana mi-au iesit briosele pe nassi daca-mi ziceai ca e svetlana,tot nu cunosteam..
ne-au placut mult,am facut briose cu dovleac ,mozarella si sunca presata, dupa reteta osnei de muffins cu zuchini si morcov.insa,din lipsa de dovlecel verde, am pus dovleac galben si n-am mai pus morcov,am pus si mozarella in loc de parmesan fiindca puiului meu nu-i place parmesanul dar au iesit buune.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
flo1980 spune:
Adi multam mult! M-am prins cum e cu asamblarea.
Prajitura taiata in diagonala ....eu o stiam de "sir de caprioara" numai ca e altfel reteta, crema e din 2 parti sa zic asa...o budinca de vanilie amestecata cu un pachet de unt sau margarina frecata cu zahar farin, la sfarsit se dauga zeama de lamaie. Se asambleaza, se pune deasupra frisca si ciocolata topita. Are un gust aparte, si multe combinatii de crema poti face la ea.
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
mariussimiuc spune:
Eu dupa sarbatori n-am mai facut decat chestii...minore,gen clatite,vafe,gogosi...Aseara am facut o rulada cu ciocolata,pe care n-am mai apucat sa o pozez.Poate data viitoare... Sigur mai fac,ca e usor de facut.
Pana una alta poftesc de nu ma vad la un profiterol,iar "caprioara" lui Flori m-a bagat in colaps...
Vreau sa nu mai fiu diferit
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
adi69 spune:
Pai poate ne da reteta cu gramaje cu tot Flori s-o trecem pe listutele de asteptare..
Eu n-am facut nik nik dupa sarbatori,ba ,mai am si acum o bucatica de turta dulce de la coronita si niste fursecuri(tot de turta dulce).Celelelte s-au papat..
Am facut aseara un aluat fraged,sa fac(azi) o placinta/praji cu mere,ca au inceput sa se strice (merele) .
In rest am o lista "de asteptare" cam lunguta dar n-am okazii sa prajituresc..si ar fi si doua retete noi..,promit cum le fac vin cu retete si pozele-n dinti!
principe spune:
Eu anul acesta am facut 2tort pufos" luat de pe aici,foarte bun si repede.
am facut muffins cu mere,cu banane,am facut si cu twix dar mi s-a parut cam grasut...misule si ale tale au iesit grasoase?
ieri am inventat (din lipsa de ingrediente) o reteta de muffins cu maioneza si mustar (in loc de smantana si lapte batut)dovlecel,morcov,patrunjel,mazare,branza si maslina in top....nu mai sunt decat 2
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
adi69 spune:
Salutare!
Am facut placinta cu mere dar n-am mai pozat-o ca o am deja in vre-o doua poze si aseara am facut briose cu ciocolata(de la mosii craciuni de ciocolata ).O singura portie,12 bucati din care mai am deja doar 4..:)
Sa va pun si o poza?
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adi69 Sa va pun si o poza? |
Mmmmm...ce de ciucalata...
Reteta?Unde-i reteta?
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
adi69 spune:
Reteta nu-mi apartine,e luata de mai mult timp de pe culinar,postata de Afrodite(sper sa nu ma insel).
Se numesc muffins cu doua feluri de ciocolata,doar ca eu n-am avut in casa ciocolata alba si am completat cu neagra.
reteta
230gr faina, 40 gr cacao, 1/2 lingurita bicarbonat, ,2 lingurite praf copt,100 gr ciocolata amaruie, 100 gr ciocolata alba,2 oua,300 gr smantana,70 gr zahar,80 gr unt topit
Se incalzeste cuptorul la 200 gr
Se amesteca faina cu praful de copt ,bicarbonatul,cacaoa si ciocolatele taiate bucatele mici
Ouale se bat cu zaharul pana se topeste se adauga smantana,batem,unt topit, batem, apoi adaugam si amestecul de faina ,amestecam.
Se pun in forme de hartie sau in forme unse si tapetate si coacem 20-25 minute.
Si pentru distractie sa va scriu cum imi notez eu retetele?
De ex la asta scria asa:
"cuptor 200
faina+praf copt+bic.+cac+cioc buc
ou+zah "sageata" topeste+smant+unt topit+amestec faina
20/25 min"
Ei? Economie de spatiu in caietul de retete..:)
Sant foarte bune,mancate imediat sant umede si ciocolatoase,a doua zi,tot umede insa bucatelele de ciocolata se intaresc si crantane placut in dinti..