Gravidute prin FIV (28)
Raspunsuri - Pagina 22
miki-miki spune:
Multumesc Cami
mi-am notat valorile. Astept raspunsul dr dar cred ca a intrat in vacanta de sarbatori. M-am uitat pe cutia de utrogestan si o capsula contine 100 mg progesteron (eu luam deci 600 mg/zi), tu ai valori in ng
, nu ma descurc deloc la conversie. Merci mult pt raspuns
Moni
nu vreau sa te supar, in locul tau as merge pe 9 utrogestane pana la sf trim 1 cand se formeaza placenta si abia apoi le-as scadea treptat. Tu ai gemeni si ai nevoie mare de progesteron, ti se vede corpul galben la ecograf?
Muffi
poti face eco 3D , mie asa mi-a facut acum inainte de chiuretaj, am vazut cum schimba directia de vizualizare ca si cum mi-ar fi facut vaginal. Dc faci eco vaginal tb sa fie finut dr, tb sa stii cum a fost ca doar el ti-a masurat foliculii.
Am impresia ca nu stii ce e tuseu vaginal, se introduc 2 degete in vagin si in ac timp iti apasa pe burta cu mana cealalta , deci nu tb sa confunzi un eco vaginal cu un tuseu vaginal. 
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki
Ioanatugs spune:
Muffinuta asa e, m-am grabit pentru ca am simtit ca e de bine si voiam sa ma bucur mai devreme!
Suntem aproape intr-adevar, tu inaintea mea cu vreo saptamana, nu?
Madutz multumim de urari!
4s www.parentingweekly.com/pregnancy/album/myalbum.asp" target="_blank">Floricica mea
Ennni spune:
miki_miki eu pana la 12 sapt am luat 6 utrogestan/zi, dupa care am redus treptat dupa schema data de dr. De la 14 sapt nu mai iau absolut nimic in afara de elevit 1/zi.
muffinuta eco vaginal nu trebuie sa te sperie, exact cum a explicat miki_miki, tuseul vaginal e altceva (de ala sa te feresti). Eu pana la 12 sapt cele 4 sau 5 eco le-am facut vaginal si uite ca nu s-a intamplat nimic rau. Bineinteles e foarte important ca dr. sa fie finut.
tuturor
Eni
28+ 
Raymond si Roland
nusy spune:
Miki: sunt de acord cu ce ti-a scris Cami, si eu stiu la fel de la Dracea in legatura cu modul cum se secreta progesteronul la FIV...nu cred ca ai avut lipsa de progesteron.
Muffinuta: Miki si Ennni au dreptate, nu trebuie sa confunzi tuseul vaginal cu ecografia vaginala. Eu am facut ,incepand din saptamana a-6-a pana in sapt.a-10-a cinci ecografii intravaginale...saptamana si ecografia..eram stresata rau sa nu se opreasca bebelul din evolutie,mai ales ca am avut sangerare in sapt.7...si uite ca nu mi-au cauzat nicio problema. Parerea mea este ca poti face linistita ecografiile intravaginale...mai ales ca asa se vede cel mai bine bebelul in saptamanile mici de sarcina,inclusiv bataile inimii.
Nusy
12+
Moniland spune:
Miki, nu stiu nimic de corpul galba. Uita-te tu aici daca se vede ceva http://www.flickr.com/photos/monicahhh/3101234504/
miki-miki spune:
Moni
, asa cum sunt cu psihicul la pamant m-ai facut sa rad. Pai numai un ecografist poate citi asta si se vede la ovare nu la bbi. Foliculii dupa ce se sparg si elibereaza ovocitele se transforma in corp galben. Posibil ca eu sa fi avut ac corp galben la inceput dar apoi in timp sa fi disparut
. Deci intreaba ecografistul dc ai corp galben
.
Cami
+ Nusy
vreau sa cred ca a fost vb de lipsa de progesteron decat ca a fost vb de pb genetice sau de cine stie ce si nu voi putea afla niciodata. Nu am sangerat dar poate nu e regula sa sangerezi , de felul meu sunt mai ciudata si nu reactionez ca toate celelalte fete . Acum vreo 5 ani am fost la endocrinolog si i-am spus pe langa pb de atunci cu tiroida ca mi s-a redus cantitatea de menstruatie si mi-a spus ca asta inseamna ca am lipsa de progesteron. Dc iau ceva progesteronic gen Vitex Fruit imi vine menstruatia bine dc nu iau am doar 3 zile si ultima cu maroneli. Greseala mea imensa a fost ca nu m-am dus la 6 luni la un ecografist de specialitate, nu mi s-a spus nimic de ac corp galben
. Dc nu repetam ac ecograf 3D trimisa din spital cu foaia de internare special la o clinica anume nu stiam ca am avut lipsa de corp galben iar data viitoare se putea repeta nenorocirea.
Fetelor
va urez Sarbatori fericite, imi cer scuze ca v-am indispus cu pb mea, stiu cat de sensibile sunteti acum si nu aveti nevoie de astfel de subiecte.
Va pup , eu cobor un nivel , la Aspirante, sper sa revin cat mai curand si sa va mai prind colege de odisee pt ca imi sunteti tare dragi. 
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki
muffinuta spune:
Buna dimineata,fetelor!
Matinala ca de obicei,nici nu mai pot dormi im ultima vreme..
Miki-miki-ai dreptate,ma gandeam la eco vaginal..eu am avut dureri cand mi-a facut primul eco vaginal de numai,cum ziceam e posibil sa fie doar o coincidenta stupida..dar am devenit atat de stresata mai ales cand citesc cate se intampla fetelor..vorbiti de analize si probleme care mie una imi sunt complet straine
mi-e si jena..am trait cu capul in nori.Nu stiu ce am asteptat pana la nii astia,in afara de munca si munca si ma rog altele nu am stiut nimic in viata,acum trebuie sa traiesc cu povara aceasta.
Miki,ma bucur ca ai taria sa mergi mai departe,nu renunta.Fetele te cunosc si apreciaza,si aici toate suntem unite prin aceeasi dorinta fierbinte si prin suferinta e adevarat..iti doresc din suflet sa vii din nou aici cu vesti extraordinare!Sa fie cu noroc,Miki!si ai mare grija de tine.
multa multa sanatate si iubire,Miki!
Elenada,buna dimineata,merci mult,continui pe mana doctorilor,aici Elena sunt extrem de simplisti sau cum sa le spunc..citeam la FIV Ungaria ,de exemplu doctorii sunt in contact aproape zilnic,prin mail cu pacientele,nu ca ma astept la asa ceva,sa il presez pe doc meu zilnic..dar oricum asta este.
numai bine.
Moniland,esti o figura,dar uita-te la mine habar nu am de diferenta intre un tuseu si eco..vaginal
asat este,pentru mine oricum intotdeauna controalele gineco au fost un chin..medicul meu e ok si are un umor care oricum te face sa mai uiti toate alea..desi mereu e cu tabelul ala stii cu varsta,riscul de avort,etc..deja e un cliseu cand merg acolo.Nici nu imi vine,Moni sa merg la eco,parca nu mai am nici o simptoma,nu ma doare nimic,sani,ovare,nimic..la tine afost la fel?/Parca nici nu imi vine a crede..ca sunt..
si sper Moni sa fie Ok cu corpul ala galben
ma mai informez si eu acum ca va citesc pe voi..Moni,ai niste bebe super,ma uitam la poza pe care o aveam si eu cu sarcina anterioara,arata perfect..la urma-urmei trebuie sa ne ingrijim,la mine cred stresul a fost dusmanul nr 1,si sa avem noroc,sa beneficiem de medici care ne pot ajuta atata cat se poate..
Ioanatugssunt doar cateva zile intre noi..nu mai zic nimic,sunt asa in expectativa..numai imi numar zilele ,ma rog si sper..sunt foarte emotionata,Ioana.
Ennni,multumesc [pentru raspuns,ai ghicit bine,habar nu aveam..ce sa mai zic,daca Dumnezeu da,da cu amandoua mainile..nu pot face nimic doar sa ma rog sa fie bine,cu sau fara eco cu sau fara tuseu..ma gandeam la bunicile noastre,mamele noastre,cate probleme de fertiliatate avem acum,saloanele sunt pline in clinicile de fertilitate..vezi o gramada de femei tinere care se confrunta cu aceeasi problema,nu pot concepe..eu ce sa mai zic,nu mai am nici o pretentie..
Nusy,cum ziceam aveti fetelor dreptate,habar nu aveam ,sunt o gramada de lucruri de care sunt complet straina,nu ca nu m-au interesat dar am din pacate cunostinte in alte boli si termeni medicali,dar nu are rost sa va plictisesc ..meci,Nusy pentru raspuns.
fetelor,va doresc o duminica superba fara probleme,griji..mi-e un dor teribil de bradul de Craciun de acasa si de mirosul de cozonaci,ma apuca melancolia..aici in caldura asta,nici nu simti ca e Craciunul..Numai bine tuturor!
Muffinuta
Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!
Moniland spune:
Bine tu Miki, de unde sa stiu unde e corpul galben
. M-a intrebat dr. daca ambele ovare au fost punctionate si pe unul din ele mi-a zis ca am un chist si celalalt e curat. De corp galben nu mi-a zis nimic, dar mai sunt dr. care nu intra in amanunte ca apoi incep intrebarile de genul ce e acela corp galben.
Moniland spune:
Uite Miki, mi-a pus si ovarele in album. http://www.flickr.com/photos/monicahhh/?saved=1 poate ai ochi de ecografist si vezi corpul galben ![]()
Moniland spune:
Muffi, tot nu mi-ai zis cand mergi la eco. Anul acesta? Poate esti in categoria femeilor la care le incep simptomele mai tarziu. Mi-au zis si mie fetele ca la unele incep durerile de burta de la ET si le lasa pe la 6-8 saptmani, si la altele incep la 6-8 saptamani. Deci nu e nicio regula. Singura, de fapt, e aceea de a fi bb-ii bine.
Eu am dureri dar nu spectaculoase, atat cat sa nu uit ca am bb-i in burtica.
Si nu ma pot compara cu celelalte ca la mine sunt 2 si habar nu am cum trebuie sa fie.