Gravidute prin FIV (28)
Raspunsuri - Pagina 21
catalina2307 spune:
miki - in ecografiile mele scrie asa "ovar drept(dim) prezinta mai multi corpi galbeni gestationali, fara foliculi cavitari reziduali;
ovar stang (dim) prezinta mai multi corpi galbeni gestationali si cu 2 foliculi cavitari mici, cu diametrul 8mm, respectiv 10mm."
Iau 8 utrogestan/zi.
Sper ca ti-am fost de folos.
8+ cu zouzounaki
muffinuta spune:
Buna dimineata,fetelor!
In sfarsit am ceva ragaz si pot sa va scriu pe indelete..adica sa va plictisesc.![]()
Am citit si rascitit ce ati scris...
Dar mai intai de toate multumiri tuturor fetelor
pentru primirea calduroasa ,nici nu indrazneam sa subscriu aici la odisee,dar "m-a conectat" Moni,asa ca ei sa va plangeti daca calc stramb..![]()
MULTUMIRI IN PARTICULAR:
BIANCA B
ENNNI
MIHA2004
NUSY-felicitari,Nusy pentru sarcina ta care evolueaza atat de bine
zisaCAMI
SIMA1
ANDICU
RALOUCOUTZA
AUREL_CRIS
XRYSYA-multumesc mult,ne-am si hotarat sotul meu si eu,sper sa nu imi ceara doc meu un eco vaginal ca voi spune "no,doc,I'm sorry"parca ii vad fata,ce mai vrea iar nebuna asta..dar sincer nu imi pasa ce crede,ma duc oriunde ma trimite daca nu au un eco performant(ceea ce nu cred,au clinica pusa la punct)..asa ca e alegerea mea.Multumesc inca o data ca ai impartasit cu noi experienta ta,cred ca,conteaza mult,mai invatam cate ceva.
Sper ca nu am uitat pe nimeni,daca da va rog scuzati-ma e fara intentie..si pupici la toate burticile
fara nici o diferenta..
Ah,colegele mele de suferinta de la FIV!!!
MONILAND-good morning,how is mummy today??
Moni,tu nici nu ai habar cat m-ai incurajat,toata nebunia aia de "dincolo",deja aveam simptome de ziceam ca gata-gata mor..![]()
Moni,sper ca te simti bine,am citit despre tratamentul tau dupa ET,eu am aici 2tablete pe zi de PROGYNOVA 2mg-mai ia cineva tratamentul acesta???scrie ca sunt contraindicate in sarcina,dar cum am avut IVF..cum va imaginati i-am scris deja doctoritei..am citit doar azi dimineata pe cutie,ca si eu..am inceput sa uit,cred ca am pus pastilele pe care le iau pe dulap,mintea mi-era razna..si nu mai stiam am luat sau nu Progynova..la panica mare am scotocit prin dulapuri,pe sub dulapuri..scleroza totala..atunci merg la dulapul cu pilule si ma uit pe prospect la Progynova,ce se intampla cand uiti sa le iei sau ai supradoza??surpriza:total contraindicate la sarcina plus nu va zic ce alte grozavenii la side effects..inclusiv cancer ..la ficat...
Mi-a venit si raspunsul de la doc care ii tine locul medicului meu..cica sa le iau...
Asadar:
Cine fetelor,mai ia Progynova??Va rog mult..mai am si Crinone gel..dar asta e floare la ureche..
Moni,inca o data merci mult,dupa sarcina pierduta cred ca innebuneam fara suportul vostru fetelor ..
Elenadamultumesc,eu am eco la 6 saptamani programat..nici nu vreau sa ma gandesc ,imi bate la usa..ma bucur sa citesc ca iti merge bine,e extraordinar cred ceea ce traim acum cu toatele.
Elena
Catalina 2307asa ma bucur ca esti bine..mi-amintesc cand erai ingrijorata..va fi bine,Catalina,trebuie sa crezi..si multumesc.
Bomboniquete-am innebunit cred..
mi-e si jena...te pup
,multumesc din suflet..si nici nu iti imaginezi ce inseamna cand simti pe cineva alaturi de tine atunci cand esti asa departe de casa..
Ioanatugs..mai am pus-o..Ioana,care nu a avut rabdare..cu analizele ma refer..suntem amandoua aproape..sa dea Dumnezeu sa fie bine pentru toata lumea!
Si nu in ultimul rand:
MIKI-MIKIinainte de a afla vestile despre tine,Miki..am tras cu ochiul pe la aspirante peste 35..ca deh daca ma uitam mai bine cand am dat de site-ul asta acolo trebuia sa subscriu
,numai ca eu una, nu,gata m-am bagat la gasca condusa de sefa MANUTZA DE AUR
stie ea cine e..eu eram deja mama omida si mi-am zis una cu mana buna alta cu gura mare si instincte-subsemnata adica,poate iese ceva..
Miki,iarta-mi umorul..e acru rau si e autopersiflare..am fost varza dupa ce am pierdut o sarcina miraculoasa,venita asa de nicaieri..in situatia mea extrem de rara..oricum nu o mai lungesc..ca si tine eco la peste sase saptamani,intravaginal..doctorita m-a tratat ca pe o gravida obisnuita,ceva vitamine..si la urmatorul eco..eram in vacanta..am simtit ca ceva nu e in regula ,burtica parca nu mai crestea..au inceput urateniile de pete maronii,aveam valizele facute,i-am zis barbatu lui meu "Honey we are going to the doctor!"el cica "wait to go back to Cape Town"eu nimic..intr-o ora am aflatMiki,am stat pe marginea drumului si am plans ca nebuna,nu vedeam de lacrimi..sotul meu era peste drum la o farmacie,avea o fatza tampa..si imi venea sa il omor desi saracu' nu avea nici o vina.
Nu am mai plecat ,am ales in seara aceea de 1 aprile-anul acesta-varianta cu medicamente era sau chiuretajul sau sa astept sa se elimine in timp,ceea ce am considerat riscant si prea lung-am luat pastile la 7 seara,la 9 ma tavaleam pe jos..si eram intr-o hemoragie,stii cum deschizi robinetul..la 2 noaptea,am intrat in bucatarie,eram in transa,iar barbatu-meu dupa mine a crezut ca ma sinucid asa dureri insuportabile aveam..nu m-a lasat singura o clipa,se uita neputincios cum ma tavaleam pe jos..de destept ce a fost,a uitat sa imi ia calmante,farmacista i-a spus,"are you sure,she will have terrible pains??"el nimic..iar eu am fost in pragul nebuniei,am aflat dupa 2 zile cand am fost la control ca puteam lua calmante,se recomanda,doctorita m-a intrebat cum am rezistat..nu va mai spun ce i-am facut lui!!!
Am mai luat in aceeasi noapte alte 2pastile,dar pt ca eram extenuata,asa contractii dureroase aveam am amanat o ora..totul s-a terminat la 5 dimineata..el dormea deja era epuizat!
Miki,dupa asta mi-a venit ciclul la aproape 2 LUNI!!!Intrasem in panica ..stii meno..am 42ani si asta e cosmarul meu si dusmanul meu criza de timp!Am facut 3 IA fara succes,si un FIV in august.esuat,am fost terminata moral mai ales ca avusesem 3 embrioni frumosi din 5 ovule..am plecat de nebuni si eu si sotul meu care zapacit cum e ma iubeste si sustine,si-a dat seama ca ma pierde..cu toate ale mele..asa ca am plecat in Spania o luna,apoi acasa unde o am numai pe mama,alta luna,fara el,am vrut sa fiu singura..
Mi-am revenit,am venit inainte de al treilea IA-am ales eu fara medicatie,apoi in octombrie m-am prezentat sa imi iau poseta purpurie-cu medicatia FIV,aste e eticheta pe aici,toate cu poseta purpurie
..barbatii le cara,le-am povestit fetelor de la FIV,femeile inainte ei dupa,e ca la arabi dar invers..te distrezi de numai..
Miki,dupa aprilie am crezut ca lumea s-a terminat,nu am zambit,nu m-a mai interesat nimic..varsta ma omoara,nu la cum arat ci la faptul ca vreau un copil neaparat..
Dar am supravietuit,tu ai aici atatea fete extraordinare,e minunat,eu nu rezistam acum la a doua experienta fara ele.
VA MULTUMESC pentru asta si pentru ca existati,fetelor!
Si am luat decizia,la risc,nebuna sau nu,nu fac eco "inside"asta este.sa gaseasca alta solutie.
va pup,weekend placut tuturor,maine plec pentru o saptamana in vacanta atat de mult amanata si pe care nu mi-o doresc,in Knysna-e grozav,dar acolo am pierdut sarcina in casa aceea si ma trec fiori acum sa merg din nou acolo..
Nu ma bucur deloc..

Muffinuta
Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!
Madutz spune:
Miki
! E foarte greu acum, te inteleg perfect, crede-ma, dar trebuie sa te mobilizezi (Dumnezeu te va intari, ai sa vezi) si sa crezi cu tarie in sansa ta, pentru ca ea exista
!
Referitor la corpul galben, el exista in fiecare sarcina, indiferent de modul in care a fost obtinuta. El hraneste embrionul pana cand placenta intra in functiune.
Pot sa-ti spun ca si la mine, la prima ecografie, Herghe mi-a spus ca i se pare corpul galben cam mic si m-a sfatuit sa iau legatura cu cei de la Wunschbaby sa le comunic si lor acest lucru! Cei din Austria mi-au recomandat Proluton, doar daca incep sa am sangerari (eu am luat ca si tratament de sustinere Duphaston 2/zi). Cum sangerari n-am avut iar contractii n-am experimentat toata sarcina (in plus citisem prospectul la Proluton si m-au ingrozit reactiile adverse) am ramas doar pe Duphaston, pe care l-am luat pana in saptamana 16!
Oricum, la eco de 12 s Herghe mi-a spus ca totul reintrase in normal, placenta incepea sa se formeze si embrionul crestea corespunzator.
Referitor la tuseu eu n-am facut decat unul singur in saptaman 37. Eco intravaginal doar cea de depistare a sarcinii, in rest doar abdominal. Intradevar, nu e bine sa se umble pe acolo aiurea in tramvai, iar un tuseu prea brutal in primele saptamani de sarcina nu este lipsit de riscuri, evident!
Bun venit noilor gravidutze - ma bucuuuur taaaare muuuult pentru ele! Sarcini usoare si bebei sanatosi!
Va las, ca o aud pe Papadia mea! Noi maine facem 2 saptamani
!
Va imbratisam cu mult drag!
Madalina,
de Eva (07.12.2008)
elenada spune:
Miki te imbratisesz si iti doresc multa putere.
Luni am eco si sper sa nu uit sa intreb de corpul galben. Mie doctorita din austria mi-a zis ca nu mi-a punctionat toti foliculii pt a face progesteron.
Eu iau acum 6 utrogestan si 2 duphaston si 1 proginova.
Magdutz sa iti traiasca papadia. Ce ma bucur pt tine. Sper sa fie totul bine si la mine si sa te fiu urmatoarea mamica de wunchbaby.
Muffi si eu iau proginova de 2 mg o patila pe zi.
Pupici pe burtici
elena
+7
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
muffinuta spune:
Elena
Merci mult,m-ai linistit cu progynova.Sunt atat de emotionata,Elena,azi am plans putin pentru mine e aproape incredibil,nu mai stiu cum sa imi tin in frau emotiile.
Elena,da abia ai facut un eco,daca tin bine minte impreuna cu Moni,parca in aceeasi zi,nu?Acum mergi iar,Elena?ma gandesc ca ti-au facut prin tuseu vaginal,nu?Ma ingrozeste gandul,am urat oricum intotdeauna consultatiile ginecologice..
te pup,Elena,sa fie super bine luni ..sa iti vezi fetita.
Muffinuta
Ginger00 spune:
Muffinuta- eu am luat Progynova 2 mg cate 1 capsula seara timp de 16 zile dupa ET.Asa a fost foaia de tratament primita de la clinica unde am facut Fiv-ul (in Austria) si asa am facut.In Romania mi-au dat Cycloprogynova pana la ET...acum eu zic sa faci asa cum ti-a zis dr tau.
Multa sanatate,noroc si prunci in brate va doresc 

miki-miki spune:
Catalina
, Mufinuta
, Elenada
,Madutz
multumesc pt raspunsuri , incepe sa se faca lumina in capul meu. Trag concluzia ca tb sa existe ac corp galben si la FIV . Am mai citit ca in caz de amenoree, sau menstruatie putina si inchisa la culoare inseamna deficit de corp galben . Eu sunt cu cantitate putina si spre sfarsit inchisa la culoare. Anal progesteronului in zi 21 era buna , dar oare in fiecare luna e buna? In vara fac 39 ani, tb sa ma grabesc dc mai vreau un bb al meu, foliculi fac si fara stimulare dar nu inteleg de ce nu se formeaza corpul galben
, e ciudat. Clar ca o sa fac niste ecografe/analize lunile astea de pauza sa vad cum stau.
Femeile care fac FIV cu embrioni donati , adica cele care nu produc foliculi si se intelege ca nu au nici corp galben (ex madam Iliescu) fac un tratam de sustinere puternic, deci solutie exista.
Miha2007
te rog nu uita sa ma stergi de pe lista
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki
muffinuta spune:
Ginger,merci mult,urmez tratamentul,acum m-am mai linistit vazand raspunsurile..m-am speriat putin cand am vazut ca e contraindicat,nu mai citeam pana acum efectele secundare ca la inceputul tratamentelor,mi s-a facut parul maciuca si am renuntat..
Miki-miki si eu am ciclu mai redus,inainte aveam 5 zile,acum o zi doua,mai ales de vreo cateva luni de cand am inceput tratamentele astea...m-am tot panicat ca se termina..scot verdeturile de pe piata..dar nu,vad ca e ok.Doctorul nu iti spune numic,doar atat cand rezerva se termina -la ovocite sau eggs cum le zic astia-asta este s-a dus baba cu colacii..dar Miki,ai aproape 4 ani mai putin ca mine..aici fac pauza dupa FIV doar o luna,asta e regula,deci ai ciclu dupa FIv nereusit fara ovulatie,apoi un ciclu normal si gata poti incepe nou tratament.Eu am considerat ca e prea putin..vezi Germania recomanda 3 luni pauza intre FIV-uri..cam asta este..oricum invatam din pacate pe pielea noastra tot felul de lucruri..si Miki un eco care poate- ca nu e sigur nici la tine nici la mine,doar coincidenta-la atatea fete a fost OK..
fii tare.
Muffinuta
Moniland spune:
Miki
, am luat 9 utrogestan/zi imediat dupa punctie si pana cand am fost la eco. Cei din Austria mi-au zis sa-l reduc la 6 si apoi la 3 si gata. Acum sunt la 6 si nu-l mai reduc. Duphaston nu am luat.
Muffi
, dupa ET am inceput sa iau progynova 3 mg/zi, cand s-au terminat am gasit in Romania doar de 2mg si am luat 2tb/zi. Dupa eco mi-au scazut doza la 2mg/zi pentru inca o saptamana si apoi gata. Am facut eco la 7 sapt si 1 zi.
zisaCami spune:
Miki m-am uitat pe analize si in z 14 de la ET am avut progesteron = 60 ng/ml ( valori de referinta la Bios Diagnostic - in trim. I de sarcina = 16,4 - 49 ng/ml; trim. II = 19,7-52; trim. III = 25,3 - 93 ng/ml ). In ziua 29 de la ET am avut progesteronul = 87 ng/ml. Din acel moment nu am mai luat nimic injectabil, nici macar Gravibinon - era suficient Utrogestanul. O luna mai tarziu, progesteronul era 54,74 ng/ml. Dupa aceea nu l-am mai repetat.
Din cate stiu eu de la dr. Dracea embrionii produc progesteron inca de la inceput, iar dupa sapt. 12 incepe sa produca si placenta.
Eu nu cred ca ai avut vreun deficit de progesteron, cred ca a fost suficient utrogestanul ( ai fi avut o sangerare ceva, in caz contrar ) ... cred ca trebuie cautat in alta parte.
Scrie-i dr. tau si vezi ce parere are si ce investigatii suplimentare iti recomanda. 
32+

Inimioara mea
Radu Costin
A.M.R. 8 SAPTAMANI