Gravidute prin FIV (28)
Raspunsuri - Pagina 20
Ioanatugs spune:
Nusy multumesc iubita!
Pina la prima eco am pus la semantura prima poza a puiutului meu, la numai cateva celule.
4s www.parentingweekly.com/pregnancy/album/myalbum.asp" target="_blank">Floricica mea
miki-miki spune:
Buna fetelor
, multumesc pt cuvintele voastre de incurajare, nu va enumar pt ca nu vreau sa uit pe careva, am creierii zdruncinati rau. Ieri am facut chiuretajul cu o usoara anestezie, nu am simtit decat ca se umbla , dupa o ora paraseam spitalul iar dupa o alta ora mi-am revenit complet. Psihic mi-e f greu sa-mi revin dar tb sa o fac . Am fost trimisa de dr care mi-a facut chiuretajul sa fac de urgenta un ecograf 3D , s-a confirmat ca bb s-a oprit din evolutie la 7 sapt si ceva si mi s-a mai spus ca nu se vede corpul galben care tb sa fie prezent pana la 3 luni de sarcina. Din cate stiu eu el secreta progesteronul iar mie mi s-au dat 6 utrogesta/zi. Sa inteleg ca a fost f putin? Mai stiu ca datorita tratamentului de stimulare organismul nu mai poate produce progesteron si tocmai de aceea ni se da utrogestan. Am nevoie de ajutorul vostru, cand ati facut eco pana la 3 luni vi s-a vazut corpul galben, sau nu se vede deloc pt ca am facut tratam de stimulare? Mai stiu ca o sangerare arata ca ai lipsa de progesteron. Eu nu am sangerat deloc, nu am avut dureri , nimic care sa-mi arate ca bb nu e bine. Dc nu faceam eco puteam sa fac septicemie de sarbatori
.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt ca vreau sa stiu unde am s-a gresit, oare tb sa-mi procur progesteron injectabil? Sau gravibinon? Care e doza max de progesteron care v-a fost recomandata?
Ioanatugs
, Mufinuta
felicitari pt bbi, sarcina usoar si la termen.
Nusy
ma bucur tare mult pt tine ca bb e in parametri, aveti grija de voi .
Cami
Nu stiu de ce mi s-a intamplat mie , cu ce am gresit de sunt pedepsita astfel? De ce mi la dat DD ca apoi sa mi-l ia? Sunt multe intrebari fara raspuns dar cand ma gandesc prin cate ai trecut tu si mai ai putin si-l tii pe Raducu in brate capat sperante.
pt Raducu.
Mufinuta
nu stiu sigur dc de la tuseul vaginal mi s-a tras nenorocirea dar data coincide prea mult. Dupa tuseu m-a durut burta ceea ce ineamna ca nu i-a placut lui bb, acum la spital inainte de chiuretaj mi s-a facut iar tuseu vaginal si nu m-a durut absolut deloc, deci trag o concluzie si anume ca la primul s-a intamplat ceva. De ce medicii din strainatate nu se ating de femeia gravida? De ce interzic sexul in primele 3 luni? La mine bb poate avea deja pb lipsei de progesteron si dc l-a mai si apasat poate i-a desprins legatura cu uterul. Eco vaginal nu cred ca afecteaza f mult decat dc e brutal dr.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki
nusy spune:
Mikishor: te imbratisez tare de tot!Imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat... E bine totusi ca ai trecut,fizic,usor peste chiuretaj...eu am crezut ca mor cand l-am facut...plus ca am fost rechiuretata dupa 2 sapt.,ca nu se oprea sangerarea. Stiu ca e greu acum,psihic,insa,daca iti faci din nou planuri te ajuta. Eu asa am iesit din starea de depresie.Am inceput sa ma gandesc la un nou FIV,cand il fac,etc., si avand " ceva de facut" pe tema bebelului mi-a trecut mult mai repede.Am lasat sa treaca doar 6 luni de la chiuretaj,ca sa se refaca uterul si am facut un nou FIV.Si acum,uite,ca e bine. Deci,fii curajoasa,optimista si va fi bine si la tine sigur,data viitoare!
In legatura cu corpul galben nu stiu ce sa-ti zic,pentru ca mie nu mi-a zis niciodata dr. la eco nimic de el...asa ca habar nu am daca se vedea...Iar progesteron iei mai mult doar daca la sange iti iese lipsa...deci faci intai analiza de sange si apoi vezi daca suplimentezi sau nu. Eu,de data asta n-am luat deloc injectabil,am mers doar cu 6 utrogestan/zi,desi la primul FIV stii ca mi-a venit menstruatia in z 8 de la ET si eu (nu dr.) am suspectat o lipsa de progesteron.Dar nu,se pare ca am avut mereu progesteronul bun,am stat bine din punctul asta de vedere.
Te
si sper din suflet sa-ti revii cat mai repede si sa pui din nou de-un pui! Da?
Nusy
12+
miki-miki spune:
Nusy
Multumesc pt mesajul de incurajare, incerc sa-mi revin , tb sa o fac dar e f greu. Acum vin si Sarbatorile si o sa ma intalnesc cu rudele care stiau, o sa mi se puna intrebari de bb si asta ma termina.
In legatura cu analiza progesteronului aici stiu ca am gresit, tb sa o fac , de fapt la un mom am vrut sa o fac dar pt ca luam utrogestam m-am intrebat ce rost are sa o mai fac dc nu e ceva real, ca iese utrogestanul in ea. Dar dc exista un tabel cu val ale prog pe varste de sarcina at da, stii dc tb sa suplimentezi doza.
Eu nu am mai sangerat de ieri dimineata, nu m-a durut deloc burta. Tie dupa cat timp ti-a venit CM?
6 luni de asteptare? Groaznic de mult
.
Fetelor
, care aveti sarcini pana in 3 luni va rog intrebati la eco dc se vede corpul galben sa ma lamuresc dc la noi cele cu stimulare este prezent sau nu.
Nusy
, Cami
, Ioana
stiu ca voi sunteti pacientele lui Dracea, va rog cand mai ajungeti la ea sa o intrebati de corpul galben , dc tb sa fie prezent la noi fetele cu FIV.
Imi cer scuze pt mesajele mele triste, vreau sa ma lamuresc cu corpul asta galen si numai voi ma puteti ajuta.
Va multumesc anticipat
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki
zisaCami spune:
Miki ma doare sufletul pentru ce ti s-a intamplat
si cu atat mai mult, tocmai inainte de Craciun ... stiu ce inseamna, pentru ca in 2006, in prima zi de Craciun eu eliminam sarcina extrauterina obtinuta tot prin FIV - a fost crunt, mai ales psihic!
O sa mai treaca ceva timp pana te vei linisti si iti vei face planuri pentru viitor ... insa, daca vei privi doar partea buna a lucrurilor e incurajator ca ai reusit din prima si sunt convinsa ca ai sanse mai mari la o incercare viitoare! Nu uita ca eu am reusit la a 5-a stimulare si a 6-a incercare ( daca pun la socoteala si transferul cu embrionii congelati )!
Despre progesteron, nu stiu ce sa-ti spun ... eu am facut in ziua 14 de la ET si o dozare de progesteron, pe langa b hcg si aveam un pic peste limita superioara; de aceea am si intrerupt progesteronul injectabil din ziua 22 de la ET. Tocmai de aceea nu am facut decat 1 Gravibinon, in luna in care am avut sangerari din cauza hematomului - pentru ca aveam suficient in organism si nu am vrut sa risc cu prea mult, pentru ca nici asa nu este bine.
Nu-mi amintesc daca la prima eco mi-a spus ceva de corpul galben pentru ca eram uimita ca am vazut inimioara pulsand si asta la 5 sapt. si 6 zile de sarcina ( nu ma asteptam sa o vad atat de devreme ); asa incat nu am mai retinut nimic! Ce pot sa-ti spun e ca am urmarit cu regularitate evolutia b hcg si a progesteronului pana pe la 7 sapt. de sarcina, cand cei de la Bios au refuzat sa-mi mai faca analizele ( ma cunosteau ca pe un cal breaz de atatia ani! ) ...
Dupa ce te linistesti, ia legatura cu dr. cu care ai facut FIV si vezi ce te va sfatui el, in legatura cu progesteronul injectabil.
Nu trebuie sa te gandesti ca ai gresit tu cu ceva; pur si simplu asa a fost sa fie, poate a fost doar o coincidenta cu tuseul vaginal sau poate nu - nu stiu ce sa zic ... a-propos, mie nu mi-a facut niciodata dr. care-mi urmareste sarcina asa ceva - o singura data s-a intamplat, cand am avut contractii din cauza tusei si am fost la camera de garda la Giulesti intr-o seara, in speranta ca voi face eco - insa m-am ales cu tuseu vaginal, sa vada daca era tensionat firul de cerclaj; pentru eco ar fi trebuit sa ma interneze si nu era cazul. Dar stiu de la dr. mea, ca nu e bine sa se umble acolo si nici ecografii prea dese nu sunt indicate.
Eu iti doresc niste sarbatori linistite, cu pace in suflet si fara framantari si un nou an plin de succese si sa-ti tii bb tau cat mai curand in brate! Trebuie sa crezi in sansa ta si sa nu-ti pierzi speranta! Te imbratisez cu drag! 
Muffinuta, Ioanatougs bine ati venit si sarcini usoare si fara probleme! 
Va doresc tuturor sarbatori fericite
, cu multa sanatate si liniste sufleteasca; proaspetelor mamici multe bucurii alaturi de puiutii lor, iar viitoarelor mamici o sarcina fara probleme in continuare!

32+

Inimioara mea
Radu Costin
A.M.R. 8 SAPTAMANI
Ennni spune:
miki_miki sa-ti ajute DD sa treci peste aceasta durere si sa mergi inainte cu incredere ca va fi bine data viitoare. Eu pana la 12 saptamani am luat 6 utrogestan/zi si am facut vreo 4 sau 5 eco si de fiecare data dr. mi-a spus ca se vede corpul galben, deci indiferent de modul in care ai ramas
corpul galben trebuie sa fie prezent si se vede la eco.
Eni
28+ 
Raymond si Roland
nusy spune:
Miki: chiar nu mai tin minte cand mi-a venit menstruatia dupa chiuretaj...parca dupa 36 zile...dar nu mai stiu exact...pe Dracea nu o mai pot intreba ceea ce te intereseaza pentru ca nu ma mai urmareste ea in continuare,ci dr.Rotaru.Dar,poate te lamuresc fetele care inca mai merg la ea.Te 
Nusy
12+
Ioanatugs spune:
Miki-Miki multumesc iubita de urari!
Pe 06 ian. cand merg la eco, o s-o intreb pe d-na dr. cum e cu corpul galben, pentru ca nici eu nu stiu prea multe despre el. La mine dupa oprirea din evolutie a sarcinii din vara, mi-a venit CM dupa 25 de zile. Dar stiu ca poate dura intre 30 si 45 de zile pina la prima menstra. Eu i-ti doresc multa putere pentru a merge mai departe, chiar daca acum i-ti este foarte greu si ti se pare imposibil.
Zisa_cami multumesc frumos de primire si urari!
4s www.parentingweekly.com/pregnancy/album/myalbum.asp" target="_blank">Floricica mea
ayda_m spune:
Neatza feteleor!
MIKi, nici mie nu mi-a zis niciodata la echo de corpul galben...stiu ca am fost o data la echo si la cantacuzino cu cumnata mea care era si ea graviduta la fel ca mine, atunci aveam aprox 7 sapt amandoua si ei dr i-a zis ca vede corpul galben iar mie nu mi-a zis nimic, de unde am dedus ca la cele cu FIV nu ar fi prezent...nici nu mi-a trecut prin cap sa intreb pt ca eu eram convinsa ca la noi nu ar tb sa fie acest corp galben, de unde si faptul ca noi punem mai mult utrogestan decat la o sarcina obtinuta natural...acum chiar voi intreba la urmatoarea echo...ideea e ca si cumnatei mele i s-a oprit sarcina imediat dupa ultima echo, la 7 sapt si putin..si nici ea nu e lamurita de ce, pt ca analizele i-au iesit bine.Ea a ramas natural...acum incearca sa treaca peste...fizic e bine, psihic e daramata...
Ayda
10+
miki-miki spune:
Nusy
, Cami
, Ennni
, Ayda_m
, Ioanatugs
multumesc pt raspunsuri.
Enni
tu cu gemeni si se vedea corpul galben? Cat progesteron iei tu pt sustinere si de care?
Moniland
tu parca iei 9 utrogestan si 2 duphaston, nu?
Ioana
astept cu interes raspunsul lui Dracea legat de prezenta corpului galben la noi in trimestrul 1.
Cami
spui ca ai repetat progesteronul , pe buletinul de analiza scria un interval de val normale pe saptamani de sarcina?
Am scris dr astazi, sunt curioasa care va fi raspunsul lui.
Miki