Pepenasi de iulie - august 2008 (55)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

tecky am votat!

mare mare grija cu fluorul!nu dati copiilor fluor inainte sa va interesati daca nu-l ia deja din apa, etc! fluorul in exces dauneaza!

http://b1.lilypie.com/M20sp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

ia sa vedem ce-mi mai debiteaza mintea...

io vaz ca de la o vreme nu mai intra muulte mamici si e cam linishte pe forum..unde-s vremurile de acum un an??
acum un an ashteptam cu nerabdare echo de 14s...pe 21dec am aflat ca o sa am o fetitza!!

Ana-Maria de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

La noi se gaseste Zymafluor pastile, concentratii diferite. Cea corecta e stabilita de stomatolog. Se da de la primii dinti, cum au aparut. La bebelusi se piseaza si se pune intr-o lingurita cu apa la inceput, cand mai cresc ii invatati sa le suga ca pe bomboane, sa stea cat mai mult in gurita.
Se da intre mese, ideea e sa fie la 2 ore inainte sau dupa o masa cu calciu. Cand se dau concomitent se absoarbe intai calciul.

Se mai gasesc si niste pastilute cu fluor si vit. D, in Germania.

Diana, mami de Iulia si Andrei

Mergi la inceput

pai si de unde aflu dc il ia din apa...apropo care apa??ca bea doar lapte de-al meu,eu nu beau decat apa plata,suc,bere ...deci??

www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii

Mergi la inceput

Potrivit unui nou studiu publicat īn revista Clinic Oral Investigations, contrar cuno#351;tin#355;elor de pān#259; acum, fluorul administrat sistemic poate avea efecte distrug#259;toare asupra din#355;ilor, iar capacitatea de protec#355;ie īmpotriva cariei pare s#259; fie nesemnificativ#259;.

Pizzo #351;i colab. au realizat mai multe studii epidemiologice īn perioada 2001-2006 #351;i īn baza datelor īnregistrate la comunit#259;#355;i care au beneficiat de suplimentarea dietei cu fluor #351;i cele care nu au primit fluor, c#259; aceast#259; substan#355;#259; nu este necesar#259; īn prevenirea cariei dentare.

S-a constatat, de asemenea, cre#351;terea inciden#355;ei de fluoroz#259; dentar#259;, de la 10-12%, cāt era īn urm#259; cu 50-60 de ani, pān#259; la cifra de 50-51% īn momentul de fa#355;#259;, īn comunit#259;#355;ile fluorizate.

Fluorizarea a debutat īn 1945, cānd medicii denti#351;ti au considerat c#259; ingestia fluorurilor #351;i īncorporarea lor īn smal#355;ul dentar poate oferi protec#355;ie considerabil#259; īmpotriva leziunilor carioase. Totu#351;i, studiile lui Pizzo relev#259; acum beneficii minime ale fluorului īn acest sens.

Din p#259;cate, īn unele regiuni, unde apa #351;i alimentele con#355;in o cantitate mai mare de fluor, s-a constatat o inciden#355;#259; crescut#259; a fluorozei, datorit#259; administr#259;rii complementare a tabletelor sau a produselor suplimentate cu fluor, cantitatea zilnic#259; de fluor ingerat#259; dep#259;#351;ind astfel 1 mg, pe alocuri chiar #351;i 2 mg. Īn plus, utilizarea suplimentelor cu fluor īn primii 6 ani de via#355;#259; se asociaz#259; cu o cre#351;tere marcat#259; a riscului la fluoroz#259;.

Īn vederea prevenirii fluorozei dentare, Asocia#355;ia Dentar#259; American#259; recomand#259; evitarea combina#355;iei dintre produsele pentru sugari #351;i copii mici, suplimentate cu fluor #351;i apa potabil#259; fluorizat#259;. Totodat#259;, se mai subliniaz#259; urm#259;toarele:
- beneficiile predominante ale fluorului provin din utilizarea sa topic#259; #351;i nu sistemic#259;
- fluoroza dentar#259; are īn momentul de fa#355;#259; impact asupra unei treimi din copiii americani
- majoritatea studiilor comparative indic#259; diferen#355;e nesemnificative īn ceea ce prive#351;te rata cariei dentare la comunit#259;#355;i fluorizate #351;i nefluorizate
- un studiu realizat la Universitatea Harvard sugereaz#259; o posibil#259; corela#355;ie īntre fluorizare #351;i cancerul osos
- silicofluorurile utilizate īn vederea fluoriz#259;rii sunt de fapt de#351;euri industriale contaminate #351;i nu au fost aprobate niciodat#259; de FDA.

inca o data va spun mare atentie cu fluorul in exces, nu e de gluma!

Mergi la inceput

si stomatologul cum isi da el seama??ii face vreo analiza,ca nu cred ca se uita la un dinte si-si da el cu parerea

Maria,povestea nashterii

Mergi la inceput

hai ca se vede articolul mai mult ba!

va rog din suflet inainte de a da copiilor fluor interesati-va!in ultima vreme copiii au fff multe probleme dentare!cereti mai multe pareri!

beneficiile predominante ale fluorului provin din utilizarea sa topica, si nu sistemica(asta nu stiu multi), in general medicii f bine pregatiti dau fluor copiilor la care deja au aparut semne de carenta de fluor, nu poti da fluor doar asa pe ochi frumosi
cel mai bine este sa cautati apa cu un contitnut ridicat de fluor, pasta cu fluor etc decat sa le dati pastilute
asta e parearea mea sper ca n-am suparat pe nimeni

puteti citi articolul pe site-ul dentistul.net, campanie antifluor

Mergi la inceput

In Romania nu este concentratie adecvata de fluor in apa potabila.
De-aia zic sa discutati cu un stomatolog pediatru pus la curent cu noutatile . Pt. ca trebuie sa va tineti de treaba asta pana pe la 12-14 ani, zilnic.

Supradoza e periculoasa, intr-adevar. Dar, la doze corecte si nefolosind pasta cu fluor, nu e niciun pericol.

Mergi la inceput

ieeee!!!mesajul 3000!!!am reushit...priviti-ma cum ma albastresc

Maria,povestea nashterii

Mergi la inceput

Eu abia pe 30 noiembrie anul trecut am avut confirmarea ecografica a sarcinii, dupa 2 amarate de teste slab pozitive si unul intens pozitiv. S-a vazut tarziu din cauza ovulatiei complet aiurea .

Mergi la inceput