Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (41)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Hielou!
Test pt. glicemie cu baut de glucoza?...N-am mai auzit. Mie pt. analize mi-a scris cam ce ati enumerat si voi, hemoleucograma, sideremie, calciu etc. Am fost azi dar nu stiu cand pot sa le scot, cica au probleme cu calculatorul, cu imprimanta, n-am inteles mare lucru.
A, am uitat sa va zic, cand am fost de m-a masurat asistenta mi-a zis ca trebuie sa fac un vaccin la 7 luni! Am intrebat daca antitetanos, a zis ca nu, ca nu stiu ce "vaccin pentru profilaxia nou/nascutului". Cum la doctorita am intrat abia peste doua zile, am uitat s-o intreb despre ce e vorba! Sper sa nu uit data viitoare.
M-au distrat un pic discutiile cu varsta potrivita pentru facut copii. Io cum am ajuns la o mare intzelepciune datorata varstei mele matusalemice, inteleg ca orice persoana are un anumit "ritm" al ei, si biologic si psihologic. Eu la 25 de ani nu eram pregatita, asta nu inseamna ca nu-mi dau seama perfect ca exista femei pentru care 20 de ani e varsta ideala de facut copii! Sau unele care doar pe la 35-38 se mobilizeaza:)) Chiar nu putem generaliza pe tema asta. Sa zici ca e nepotrivit sa ai copil la 25 e o mare dovada de tampenie (cam saraca cu duhul asistenta aia); da, poate e nepotrivit pentru un anumit numar de persoane, nu inseamna ca pentru toate, doar nu suntem croite dupa un shablon!

21
http://community.webshots.com/album/569102492pPlZPp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Zori, si eu am luat gynipral si a avut clar efect! Cum luam in 15 minute imi treceau contractiile. eu luam la 12 ore si cam dupa 7-8 ore incepeau sa revina, asa ca e mai bine cum iei tu la 6 ore. Singura problema e ca poti s ate simti uneori rau de la el, dar nu te speria ca e suportabil. Pe mine ma mai lua cu tremuraturi, cu clantanituri de dinti si o stare generala de agitatie, tineam cam 2 ore dupa ce luam pastila, dar nu pateam asa la fiecare pastila. Sper sa scapi repede de probleme si sa incerci sa stai cat mai lisnitita posibil!

Rivali, si eu stiam ca se mai face o ecografie la 26 de saptamani, dar cand i-am zis doctoritei a zis ca nu e nevoie de inca o ecografie in trimestrul 2. Asa ca mi-am luat gentuta si am plecat, cu o urma de indoiala dar bucuroasa totusi ca e totul bine si ca mi-a confirmat ca e fetita.

Silvia 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Se numeste glicemie provocata. Am mai zis eu ceva de ea zilele trecute. Nu prea o recomanda multi medici. La prima sarcina am facut-o probabil o sa o fac si de data asta.
Se ia intai sange apoi se bea glucoza cu apa si peste o ora se ia iarasi sange. Stiu ca mie au vrut sa-mi faca doar daca am trimitere de la medicul ginecolog,au luat trimiterea au capsat-o la buletinul de analize.

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Rivali intr-adevar asa este cu acest test de glicemie, nu stiam cum se chiama in tara, aici este obligatorie de facut in jurul saptamanii 24-25.Pt ca in sarcina esti predispus sa faci diabet gestional ( poate gresesc numele, nu stiu exact).Mie glicemia mi-a iesit mare si acum macar stiu ce am de facut si ce alimente sa scot din meniu.Cred ca e bine de facut!

georgiana

26+ Daria sau Giulia

http://s359.photobucket.com/albums/oo40/gogoasha27_2008/georgiana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Lysbeth multumesc pt raspuns.
Inapreda, bine v-am gasit. Si eu stiu ca se poate masura atat lungimea colului cat si faptul daca e deschis sau inchis la eco transvaginala.
Georgiana , incearca pe cat posibil sa nu te enervezi (usor de zis si greu de facut, stiu) dar se agita si micuta odata cu tine si e pacat de saracuta.
Georgyiuly, asta cu glicemia si cu testul de rezistenta la glucoza (sau cum i-o fi zicand) are legatua cu diabetul de sarcina. Din pacate nu ma pricep la asta... In Ro nu nstiu daca se face, eu nu am auzit sa i se faca cuiva in schimb in Ungaria se face dar cumva am reusit sa fac "uitata" sapt 24 cand trebuia sa sun dr sa-i aduc aminte de test, mai ales ca exact in noaptea aia m-au internat cu contractii si m-au pus pe perfuzii asa ca glicemia a trecut neobservata fata de ce probleme aveam eu. Dar contractiile sigur nu sunt bune. E bine daca ai colul inchis.

Maya 26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Maya...contractiile mi le monitorizez ( sa zic asa) si imi notez cate sunt si daca sunt dureroase ( numai ca nu stiu ce inseamna dureroase...imi dau disconfort,nu stiu daca e durere.Daca se inmultesc sun medicul ca sa imi dea ceva impotriva lor....in timpul controlului azi dimineata am avut una si mi-a spus ca e inca devreme pt aparitia lor.Vom vedea....oricum spitalul e aproape, asa ca daca cumva ma impacientez in 5 minute sunt la urgente ( sper sa nu fie nevoie)!

georgiana

26+ Daria sau Giulia

http://s359.photobucket.com/albums/oo40/gogoasha27_2008/georgiana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Buna fetelor, eu acum m-am trezit, am dormit greu tare asta noapte, bebe se joaca toata noaptea...si ziua as dormi ca sparta, sper sa nu aiba acelasi obicei dupa nastere.
Ciresica m-ai intrebat unde nasc;la Polizu cu Dr. Alina Dascalu.
Mayati-a zis bine placenta posterior, nu are legatura cu previa. Sunt mai multe tipuri de previa: previa posterioara (cum ar fi cazul tau ), previa anterioara, previa marginal posteriora si previa marginal anteriora (cum ar fi cazul meu ),dar noi speram sa nu fie. Plus ca la mine bebele sta inca cu funduletul in jos nu-i place sa se intorca, uneori e atat de jos.
Zoristai cumintica si linistita acasa in pat si o sa fie ok cu siguranta, rasfatate un pic, chiar ma intrebam daca mai ia cineva utrogestan de la inceputul sarcinii...deci si tu.
Georyiuliti-a facut glicemie provocata, pthiu ce scarbos (eu daca de mica am avut pb. am facut asa ceva la 14 ani prima data)dar stai calma si mananca cum a zis medicul pe cat posibil. Prietena din copilarie este medic si tot a facut un diabet gestational, dupa nastere totul revine la normal.
25+Albert

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

georgyiuly ,se numeste diabet gestational si este destul de periculos pt bb

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 24+

Mergi la inceput

Zori, Silvia4, referitor la gynipral si tremuraturi din cauza lui, in Ro si eu am luat gynipral dar medicul imi spunea ca inainte cu 30 de min de perfuzie sa iau o pastila de extraveral iar daca luam gynipral pastile, cu 30 de min inainte de o pastila de gynipral sa iau o jumatate de extraveral. Pastile luam 3 pe zi si era cand cu tot cu ele si magneziu si duphaston nu-mi treceau contractiile decat pt putin timp. Atunci mergeam la spital si mai bagam o perfuzie cu gynipral. Aici in Szeged am primit perfuzie cu sulfat de magneziu o data si acuma numai pastile, nu stiu ce sunt toate, una e seduxen (diazepam), careva e magneziu si restul habar n-am, important e ca-si fac treaba si contractiile sunt mult mai rare si am mai inaintat 2 sapt in sarcina de cand sunt aici. Cand nu-si mai fac efectul poate ma baga iar pe perfuzii. Important e sa ne apropiem cat mai mult de termen.

Maya 26+ cu

Mergi la inceput

Florinela, si la mine cateodata bebe simt ca loveste atat de jo, nici n-am stiut ca pana acolo se intinde uterul. Sa speram ca se vor ridica placentele noastre cat mai curand
Georgyiuly, nu stiu daca e devreme pt contractii, teoretic este dar practic eu am de la 17 sapt si sunt sigura ca nu sunt singura cu problema asta cu contractii timpurii.

Maya 26+ cu

Mergi la inceput