Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (41)
Raspunsuri - Pagina 8
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aris26 monik - off cred ca niciodata nu o sa stiu ce e mai bine. poate ar trebui sa recoltez si gata. eseea - pana la urma asta e adevarul, daca copil creshte normal si tensiunea mamei e ok...ce mai conteaza?! asa mare e puiul tau? ...si eu care ma bucuram ca al meu e mai gras cu o zi gaza - IR= indice de rezistentza. se masoara pe arterele uterine si pe cea ombilicala. cu cat acest indice este mai mare cu atat mai greu ajunge sangele la bb...adica mai putina "mancare", mai putzin oxigen ca urmare pot sa apara doua probleme or copilul se adapteaza la cantitatile mici primite si atunci creshte f greu sau se revolta secreta o substanta care ridica tensiunea mamei pentru a mari fluxul sanguin. stiu ca nu e o explicatie prea medicala dar sper ca ai inteles despre ce e vorba. nu e o mare problema daca nu ti le-a masurat la morfofeta, ai timp la urmatoarea, se poate masura cu orice ecograf doppler, pt linishtea ta roag-o pe doctoritza ta sa le masoare deshi asa cum zicea si eseea daca bb a crescut conform graficului iar tu nu ai probleme cu tensiunea atunci mai mult ca sigur totul e ok. ti-am explicat ce sunt ir-urile astea nu ca sa te sperii ci ca sa te linishtesc....sper ca am reushit. 25+ Poze |
Neata,
ai explicat f bine cu IR-urile.
eu imi iau si tensiunea de 2 ori pe saptamana pt orice eventualitate.
in legatura cu "avansul" lui bb...asa a iesit si la Iosup si la Pop mai mare cu 10 zile. Nu inseamna ca isi va pastra acest avans, probabil a avut si el o perioada de "ingrasare". Sunt normale la bebei aceste perioade de avans sau "retard". Oricum cateva zile in minus, de ex, nu inseamna vreun mare retard, ci doar daca e de aprox 2 saptamani devine ingrijorator si tb urmarit. Eiiiiii, si aici masuratorile sunt ff subiective, si un milimetru poate mari/micsora toate masuratorile.
aaaaaaaa, vorbeai intr-o zi de kg. Si eu am pus 8 pana acum....crezi ca Iosup ar ramane shocat??? :))) Dar din ce imi aduc aminte si la Lara am pus tot cam in acest ritm iar pana la final nu am pus decat 13,5 kg, perfect in limite.
Mami de fetita si de baietel 25+
inapreda spune:
Buna dimineata la toate fetele!
Maya bine ai venit printre noi!
Gina 23+ bebe mic e
Poze
AMR
Pisik06 spune:
Neatza fetele!
Azi am schimbat si noi semnatura
Eu ma duc miercuri la o ecografie la CMU, din proprie initiatva, vreau sa vad cum e colul si cum stau cu lichidul amniotic, pt ca am pierdut putin saptamana asta, v-am zis parca, m-am trezit cu o balta mica in pantaloni, se pare ca a fost o fisura de membrana...
Eu zic sa nu ne mai ingrijoram atata, de valori de IR-uri si analize, fiecare organism e unic, la fel cum fiecare medic are propriile lui recomandari si interpretari. hai sa fim mai putin ingrjorate
Pupici pe burtici
26+
inapreda spune:
Colul se poate vedea si la ecograf (daca e inchis/deschis, scurt/lung etc) sau numai cu tuseu vaginal?
Scuzati-mi ignoranta.
Gina 23+ bebe mic e
Poze
AMR
silvia4 spune:
Multumesc frumos Gina! Daca medicul a zis asa, inseamna ca stie el ceva!O sa ma duc eventual in saptamana 30 ca sa fiu chiar la jumatatea perioadei!
Anamariame, asa mi-a zis ecografista, care se spune ca e cea mai buna de la noi din oras! Mi-a zis ca am fost prost informata si ca altadata sa nu am mai iau dupa internet! Desi asa stiam si de la voi, care probabil stiati de la medici vostrii, ca e ok sa faci ecografie morfofetala in saptamana 22. Ea mi-a zis ca e indicat in sapt 24-26 pt ca se vede mult mai bine inima si sunt sanse mai mari sa depistezi anomaliile. Adevarul e ca am vazut-o f concentrata cand analiza inima si nu mi s-a parut ca i-a fost foarte usor..Probabil ca aia e parerea ei, in urma experientei adunate de-a lungul anilor!
Ciresica, si eu am avut leucocitele marite si doctorita de familie mi-a zis ca e normal in sarcina!
De Silvi nu mai stie nimeni nimic? Stiu ca avea si ea probleme cu contractiile si a intrat in concediu medical. Probabil ca nu are internet acasa...Sper ca e bine!
Silvia 25+
rivali spune:
Silvia mie mi-a recomandat o eco la 21-22 sapt (pt ca atunci se vad mai bine vasele....) si una la 25-26 sapt
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 24+
georgiana310 spune:
Maya, welcome!
Fetelor, asa cum v-am zis, ieri am avut o zi de pomina... Atata de tare m-am enervat pe toti si toate. Pana am ajuns acasa eram pachet de nervi asa ca mi-a sarit tandara din orice si asa m-am luat de bietul om de acasa ca m-am trezit urland ca o apucata! Ideea e ca fetita, probabil simtindu-mi starea de nervozitate - nu s-s mai miscat deloc ieri, poate un pic aseara...
Azi dimineata am simtit-o cand m-am aplecat sa ma incalt si probabil am presat-o un pic...
Offf, sunt asa de suparata! Sper sa nu ii fi facut rau micutie...
22+ Brisees
gia
ZoRi spune:
Ciao burtici!
Nu reusesc sa tin ritmul cu voi si de aceea scriu mai rar.
Miercuri am fost la control si nu am vesti prea bune. Bebele e bine are in jur de 1kg, se dezvolta frumos. Insa eu am contractii nedureroase, dar dese si colul e foarte scurt de 2cm. Asa ca de ieri repaus le pat, fara efort si cu tratament: nos-pa 3/zi, gynipral 1/2 din 6 in 6 ore, si utrogestan pe care-l iau de la inceputul sarcinii.
M-am speriat foarte tare si mi-e tare teama. Daca nu vor inceta contractiile ma va interna in spital. Sper din tot sufletul sa-si faca efectul tratamentul sa nu ajung in spital.
Inapreda colul se poate vedea ecografic daca vezica este plina sau cu eco transvaginal. Pe mine m-a urcat pe masa si mi-a facut initial tuseu si apoi eco transvaginal si mi-a masurat colul.
Bebele meu este deja cu capul in jos si probabil cand se intinde ma apasa pe col.
Va si aveti grija de bebei nu va stresati si nu va obositi prea tare. Se pare ca eu am cam exagerat cu munca si cu stresul pe la servici,dar gata sunt in concediu medical dupa care de sarbatori am concediu de odihna si apoi intru in prenatal. Sanatatea mea si a coplului meu sunt mai importante decat orice servici.
ZoRi 26+ cu
georgyiuly spune:
Buna dimineata fetelor!
Vin si eu sa-mi vars amarul ca nu nu am cu cine!!!!
Azi dimineata am fost la controlul lunar..si m-am dus si cu rezultatele la ultimile analize.Nu stiu daca voi ati facut in tara analiza la glicemie ( pt diabet in sarcina), cea cu bautul glucozei...dar mie mi-a iesit marita.Se pare ca oricat m-as chinui sa mananc cat de cat sanatos tot prost nimeresc! Asa ca m-a luat medicul la rost ca pasta nu am voie, paine nu , carofi nu, fructe nu in cantitati mari....cornuri nu ...!Ma intreb oare ce sa mananc!
Asa ca fetele nu neglijati glicemia asta afurisita!!!
Si colac peste pupaza mai am si contractii..momentan nu mi-a dat nimic, trebuie sa le monitorizez si daca sunt dese sa o sun si vedem ce buline imi da.Oricum colul e bine, asa ca stau linistita.
Ciresica: leucocitele in sarcina sunt mereu usor marite, asa ca stai linistita!
Georgiana310: nu stiu de ce dar numele tau mi-a ramas in minte si azi noapte am visat ca ne scriai ca tocmai ai dscoperit ca aveai tripleti, un baiat si 2 fetite!
georgiana
26+ Daria sau Giulia
http://s359.photobucket.com/albums/oo40/gogoasha27_2008/georgiana/
alina.n spune:
Buna dragele mele,
va pup pe toate, georgiana310 incearca sa te linistesti, nu merita nimic sa te enervezi acum, gandeste-te asa cum a zis si ZoRi ca cel mai important acum e bebe si tu
22+ cu Maria
Vine barza!