Copilasi de Iulie - August 2004 (7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

ce ? v-am lasat cu gura cascata ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

simona, il faci pasta si-l amesteci cu putina ceapa tocata fin si zeama de lime (sau lamaie), sare si piper si-l ungi pe paien. e f bun si sanatos, am luat si eu vreo 4, bine ca mi-ai amintit sa-l si fac. intr-o zi l-am pus si-n omleta taiat marunt si s-a pretat bine. n-am vazut pozele ca nu poci.
chiar, carmen, ce s-a intamplat de nu-ti mai place de noi?
la multi ani andreei!

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

LA MULTI ANI, DEEA!!!

SIMO eu folosesc avocado la sandwiches (paine prajita cu unt si pasta din avocado), am facut oua umplute - avocado+ galbenus de ou+ mustar si am umplut albusurile sau pun avocado taiat feliute in salata orientala si e foarte bun. Asa simplu mananc numai eu si Petro nu intelege cum pot sa il inghit

OLIVIA, multumesc de intrebare, ma simt muuuult mai bine, am reusit sa termin azi dimineata tratamentul (complet) de antibiotice, deocamdata multumesc lui Dumnezeu, nu ma mai doare nik.

Aseara la serbare a fost super frumos - doar ca noua ni s-au terminat bateriile de la camera foto dupa 3 poze si caseta video dupa 10 minute. A fost o faza care mi-a placut tare mult, dupa dans, poezii, scenete, cantece in engleza, erau asa de terminati, incat dupa ce o mamica le-a impartit traditionalele mere si colaei, s-au asezat rtoti pe covor si au inceput sa manance cu o pofta nemaivazuta si aproape nu le mai pasa de Mos Craciun care astepta sa le imparta darurile.

Tocmai m-a sunat Petro, a fost cu Matei la medic si l-a vaccinat preumococic si cica nu a zis nici pas... Chiar, voi v-ati vaccinat copiii sau numai eu m-am lasat convinsa?

Mergi la inceput

gagici , nu m-ati inteles ..eu retete am ..dar nu-mi dau seama daca sa-l mai las sa se coaca ..trebuie sa fie putin zemos sau asa tare si verzui ?...
hai ca nu va mai bat la cap ..fac unul asa si las unul sa dospeasca la cald in bucatarie ...
stiti vorba aia ? ce stie taranu' cei ciocolata...
schimbu 3 ..bine-ati venit !!!!
hai mai pasa ..vorbeste cu noi ..

Mergi la inceput

m-am prins
"Fructul are forma ovala (asemanatoare cu a unei pere), coaja verde-inchis sau brun-violacee, neteda sau aspra, mata sau stralucitoare (in functie de soiuri si gradul de maturizare), si dimensiuni destul de mari (aproximativ cat un cartof mare). Pulpa este galben-verzuie, cremoasa si are gust de alune. In interior se gaseste un sambure mare din care se extrage uleiul de avocado, folosit in cosmetica, dar exista si varietati de avocado de dimensiuni mici, fara samburi.

Alege fructele bine coapte: sunt destul de grele si le poti apasa usor cu degetul; fara pete negre sau portiuni degradate pe coaja. Fructele tari la apasare nu sunt coapte, iar cele foarte moi sunt deja trecute. Daca ai cumparat un avocado necopt il poti lasa sa se coaca la temperatura camerei, eventual invelit in hartie de ziar ca sa se coaca mai repede. Fructul copt se pastreaza bine la frigider doua-trei zile. Daca l-ai taiat, stropeste partea ramasa cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea pulpei; rezista in acest fel de pe o zi pe alta in frigider."

iuhuuuu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

da, trebuie sa fie nitel moale da' nu pleostit :)si neaparats a-l pui in frigider daca e copt ca se strica repede. pofta buna!
roberta, un pup mare, cum merge cu bebelusul?

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

saluti...

la multi ani Dea! Numai fericire si sa cresti mare!
daria rabdare ..daca stii de unde sa iei sa-mi spui si mie..eu mereu imi gasesc scuza..deh..sint batrinacu copil ..mic..
luca nu ar avea rabdare sa coloreze..nu este genul..
robi ma bucur ca esti mai bine..noi am facut tot ce se putea ..ca vaccin
simo noi sintem fani avocado...mincam inclusiv cu miere..este super! trebuie sa fie nici moale sar nici tare..si inca verede in interior..daca este maro ..nu mai este bun..
roxa pun acum retetele ..vazut iepurele suedez ..ce mare si frumos s-a facut! seamana cu Mugur din ce in ce mai mult!

edit papa eu credeam ca daca ai doi copii de virste f apropiate...este de bine

Mergi la inceput

http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/fursecuri-4328/

astea sint...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Seara buna fetele-cucuietele
ufff... revin si io pi la voi ca tare amarata am mai fost zilele astea cu donsoara mea... azi nu a mai avut tensiunea mare, deci sper sa fie bine de acum, numai ca as vrea sa se gaseasca o explicatie pt episodul asta, ca sa stim si noi daca se mai poate repeta sau am scapat...
am vazut si io pozili cu Patrick, e dragut foc
noi din pacate am ratat serbarea anul asta pt ca am aterizat fortat la urgenta... am pregatit rochita de Santa Lucia sa o luam cu noi la stockholm pt Craciun
Rox, inteleg ca esti acasica de acum incolo... cred ca trebe sa aplic si io planul beta (adica sa trec la treaba intru infaptuirea lui bb 3 ca tare mi-ar sedea si mie bine acasa fro 2 anisori, asa...)
Vaz ca vorbiti de avocado, Eva in perioadele ei cele mai naspa cu mancarea devoreaza doar avocado, de cinci ori pe zi, gol asa, luat cu lingurita din coaja. Am facut si io combinatia cu ulei de masline si ceapa, dar mi s-a parut o imitatie cam jalnica de salata de vinete, asa ca nu am perseverat. Insa merge de minune pe tartine sau in salate de toate felurile.
Olivia, e tare simpatic Luca, citesc mereu cu mare incantare dialogurile voastre Mi-am propus si io mereu sa scriu pe undeva perlele Evei, numai ca lenea si memoria mea putintica ma impiedica...

Mergi la inceput

Cori eu stiam ca pt diagnosticul de HTA sa se masoare tensiunea de trei ori, la intervale de cite o saptamina...si in aceeasi zi ..trei masuratori. In plus de foloseste pentru copiii Doppler..este mult mai fidel decit tensiometrul..
De aceea scriu si eu dialogurile..pt ca..cindva voi da copy si paste si le voi aduna la un loc ..ca amintire..

Mergi la inceput