Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (142)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Citat:
citat din mesajul lui sisimop

Buna seara.Sunt si eu o mamica de bebe de decembrie. La multe din intrebarile si nelamuririle mele am aflat raspunsurile de'a lungul sarcinii urmarindu-va discutiile .Acum as avea nevoie de un sfat direct din partea voastra .
Bebe a facut azi 10 zile .La nastere a avut 3.2 kg iar la iesirea din spital 3 kg . Nasterea a fost prin cezariana si laptele a venit cam a patra zi . Pana a venit laptele la san in spital si o zi sau doua acasa i-am dat formula cu siringa ca sa nu se invete la biberon . De cand a inceput laptele sa vina mai bine ( luni ) am eliminat formula . Azi l-am cantarit prima data dupa venirea acasa si are 2.94 kg si pediatra a spus sa ii bag o masa la san si una de formula ( la inceput 30 ml si daca mai vrea marim cantitatea )cu biberonul .Bebe doarme bine noaptea dupa masa la san ( de la 23 pana la 5-6 dimineata ) in timpul zilei il pun la san si din ora in ora (asa cere ) .

Acum nu stiu ce sa fac .Sa ii bag formula o masa , o masa san ? sau sa raman la san si sa risc sa nu asimileze ? daca nu il pun la san des ma gandesc ca o sa scada productia de lapte care abia a inceput sa fie ok . Ati mai trecut prin situatia asta ? help ca nu stiu ce sa fac .

in primele doua saptamani, bb abia ajunge la greutatea de la nastere, e normal! ...ramai la san, e o mare tampenie sa-i bagi lapte praf!
te rog, zi-mi si mie care dr te-a sfatuit asa, sa stiu sa ma feresc????
vad ca esti din cta... iti recomand cu caldura doi pediatri extraordinari: dr dumbrava (0722950950) si dr fâshie (i-am scris numele cum se pronunta, 0721813203).

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elilov3

seara buna
oti bine ai revenit ...am vazut minunea ce frumusete
bertha LA MULTI ANI!!! Ssi voua sanatate si numai bine
mah eu incercai sa va scriu toata ziua...credeti ca ma lasa scorpionul....bah si fusei si la stomatolog mi-a pus iarasi pansamment...nu a fost deacord cu anestezia si extractia atata timp cat alaptez..in cl rabda inima si taci
va multumim de urari...asemeni si voua
mah i-ar ne-am trezit ...revin

eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de bb
Dimitrie Gabriel 12.11.2008

si eu tot cu pansament, de acu doua saptamani... si mi-a zis sa revin cand o sta bb fara sa suga 6 ore ...pai asta... poate la anu' pe vremea asta...
sa treaca durerea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Otiliav felicitari pt scumpica...e dulce foc...apropo acelasi scaun de masina il avem si noi... fetele

Denisa, proaspata mamica cu fetita dulce Leyre Alexandra 08.11.08

Fotografii noi cu printesa noastra http://www.flickr.com/photos/32020823@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

marysa...si io tot asa cred ,e putin 21 pt baita...numa ca soacra...na...in curand ma scap de ea..si fac cum vreau io..numa sa ma incurajez sa pun pe el..gol golut...cred ca incerc in seara asta...

dandusa...ma primesti si pe mine cu o bucata vanita, bebe??facem noi locne distram ,cantam , spalam,frecam coite ...

alra, cand va intoarceti acasa , vezi ca am sticla aia...tre sa srbatorim!!!!!!!

ginye...

ce truli sunt...am descoperit ca bb se poate pune si in scoica din cand in cand,in casa, mai sta si el treaz,se mai uita prin prejur...uuff...da...inca descoperim...

Cherie 38+ Ale(xandru)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cherieactiv

here i am...am intrat sa citesc din urma, dar m-am impotmolit ...am vazut ramo mesaju tau , si si si....am intrebari....

fetelor...la mine in casa sunt 21 grade...si noi simtim ca e..placut...asa facem su baie...la 21 grade...nu pun caciulita la bebe,i foarte lejer imbract...body si salopeta...nu ciorapei...oare fac bine?il vad tare pasinic...nu plage, e extrem de cuminte si bunut...papa ok...are el program ,am obs din 3 in 3 ore...noaptea ma trezeste de 2 ori...(adooorm pe el)...sooo...nu stiu...amalia..heelp, zi si tu ceva...ca io is habarnista...si amore mai nasol decat mine...ne ajuta soacra, ea il spala,imbraca...noua ne e frica...inca..io i dau pt moment lapte si dragooosteee si linisteee...

siropuri etc etc...nu mi-a zis nimeni nimca...dupa baie nu il dau cu nimica, are el pielea bebeluseasca moale...ce sa masez?2 picioruse ca 2 paie?mi si frica ..
n-avem muci...buricu o cazut f frumos...azi...nu am dezinfectant in casa, dar cumpar maine,chit ca n-ar fi cazul..insa..na..sa ma mai stresez si io asea...

OTILA....MAICHIIII CE CURAJ!FELICITARI !!!!!!MULTA SANATATE , MULTA MULTA FERICIRE !!!!

am vazut ca ne-am inmultit pe prima pagina...felicitari mamici curajoase de nov-dec!am trecut cu bine...9 luni ...suntem maaaamici...hihihihi...mamici cu papusici...

Cherie 38+ Ale(xandru)

bine ai revenit, mamico! v-am admirat pozele, sunteti minunati amandoi! imi pare rau pentru necazurile avute la nastere... uite ca acum este foarte bine, bravo pt bb Ale si mamica linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sisimop spune:

Multumesc mult pentru sfaturile voastre .

Mav e vorba de dna Munteanu.Din recomandarile prietenilor am inteles ca e o dna doctor competenta( oricum am salvat numerele si numele date ) .Am sunat-o si se pare ca nu am inteles eu bine prima data : a spus sa ii dau san in continuare si din doua in doua mese o completare de lapte de 30 de ml si daca il ia sa maresc la 60 de ml .Incerc sa stimulez lactatia cu ceaiuri si pompa de muls .Cu ceaiul ma descurc dar cu pompa e mai greu ( am imprumutat vreo doua de la prima pasi ( una cu pompita si una cu maner ) plus una de chico stil para .Cu niciuna nu ma descurc .Ceva sfaturi de utilizare eficienta ?
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

mirtha, nu numai aline pe 13.04...dar si cu pereti rosii si canapea crem...da ca trag o poza ,dovada...

Cherie 38+ Ale(xandru)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramo2007

Fetele care alaptati, voi ce papati?
Mie mi-a spus dr. de fam care e si pediatru sa nu pap cartofi, ceapa, rosii nici macar in ciorba?!?
Si ma gandesc ca trebuie sa fac de papa separat pt. sot...
Asa as manca ciorbita...duminica nestiind de ce am scris mai sus am facut ciorba de perisoare si musaca...si acum ma uit la ele, papa doar sotul...eu supa de pui, gratar...lapte, iaurturi...aaa si a mai zis fara dulciuri, doar facute in casa...

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

ba poti sa manaci si cartofi si ceapa si rosii! bah, sunt de groaza unii 'doctori'! important e sa nu exagerezi cu nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

cherie, sa dea naiba, am o sticloaie de sampanie in baie in cutie cu saten si 2 pahare!!!
fa-te incoace ca parca nu ma incumet sa ii iau gatu lauza si alaptanda de una singura. iti zisei ca am si pat de musafiri asa ca te cazez la noapte cu tot cu alex, ii dau patu fi-mii lui ca mimoza numa cu mine in pat doarme!

ALRA 40+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

otilia, mama, bine ca ai ajuns acasa! super papusa elisa, e total contrastul fi-mii asteia mici care e negricioasa si paroasa. pun si eu poze maine cred cand ajung acasa.
DA, maine plec acasa, daca nu insistam ma dadeau luni, ca na, sunt pe banii asigurarilor si contribui serios la bunastarea spitalului cu camera cea mai scumpa. da sa stiti ca serviciile nu sunt asa din cauza camerei, pur si simplu asa sunt fetele astea aici si asta e stadardu de comportament. super fete, luni ma duc la leonidas si le fac un cos mare cu dulciuri ca tot sunt toate slabanoage la cat alearga pe culoare printre bebei urlatori si mamici panicate

baaa, am vesti bune! incep sa ma dezumflu. mama cat de mare eram cand am nascut! m-am uitat pe filmul de la nastere si nu imi vine sa cred ca eu sunt aia. elimin foarte multa apa de 2 zile, cred ca merg la wc cam de 15 ori pe zi, caci consum cam un pachet si jumatate de tampoane zilnic.
in rest a inceput sa ma tina un pic taietura insa tot pot sta asezata fara colac, deci e perfect.
azi a venit laura si am niste super poze cu ea si sora. a fost insa si un pic stresant caci a inteles ca bebe e o jucarie pe care vrea sa o tina si ea in brate. abia asteapta sa aducem pe bb acasa! toti imi zic ca o sa fie geloasa si ca "o sa vad io", si ma enerveaazaaaaa. nu vad de ce oamenii se gandesc ca ceva o sa se intample nasol daca nu se intampla inca!!

avem insa si niste probleme - madam nicole face din zi noapte si din noapte zi. o pun des ziua la san dar ott noaptea vrea sa suga cel mai mult si e foarte activa! ieri pana la 3 a fost treaza, cred ca a supt de la 11 la 3 cu mici pauze doar. mama buba!!

ALRA 40+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput