Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (98)
Raspunsuri - Pagina 19
crisspoliss spune:
Asta e asigurarea data de firma mea, Cigna( un fel de Cobra), dar nu cred ca o sa stau cu ea..desi daca ma intorc la serviciu trebuie sa o platesc ca altfel ma dau afara din sistem si nu pot intra inapoi decat peste cateva luni..e complicat...
Crisss
33+
Alina1976 spune:
Stefania, FELICITARI!!! Sa-ti triasca bebelusul si sa va bucurati de el! Sa fie sanatos!! 

Te-am trecut la listuta pe locul 2 la Licurici 
![]()
37+ cu
ADINA-IOANA
AMR 3 saptamani!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
andre_ea spune:
Felicitari Stefania!
Sa-ti traiasca puiutul si sa va umple viata!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
35+ am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
lisa79 spune:
crisspoliss si mama tot prin londra ,cu britsh airways,poate te-am mai intrebat,mama ta a mai fost? s-a descurcat prin aeroport,sunt tare ingrijorata cu mama ca nu a mai fost saraca pe aici si imi e frica sa nu se piarda. daca amai fost mama ta,i-ai scris ceva in engleza sau cum ai procedat? multumesc
33S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 7 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
andre_ea spune:
Eu de luni stau acasa, deci: nu mai am timp de nimic
. Dar nu va impacientati, daca se intampla ceva va dau de veste. La mine no news is good news.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
35+ am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
IRINA.C spune:
Felicitari Stefania ...ce veste mare si frumoasa! Sa-ti traiasca bebe sa fie sanatos si sa va bucurati toata viata de el!!!!!!!!este o veste minunata pt noi toate si incurajatoare ca SE POATE!!!!
bb mic
POZE
34+
IRINA.C spune:
moama ce mesaj lung scrisesem si l-am pierdut...ufff si abordasem cu atata tact
un subiect "delicat".
Vroiam sa va spun ca simt ca Miere in ceea ce priveste ...banii si voiam sa va spun ca am stat deoparte fiind cam in "ciorba".
Pe scurt sistemul medical nu e corupt, bolnav ...nu existaaaa!Este urlator la cer ce haos este de fapt in interior, ce lipsa totala de reguli sau protocoale poate exista.Este urlator la cer cum suntem platiti!Nu cred ca exista cineva pe forumul asta care sa castige mai putin ca mine, nu mi-a lasat nimeni impresia asta...cel putin.Oricum nu conteaza, 10 mil pe luna sunt ca sa fie.Dar...asta nu justifica sub nici o forma conditionarea actului medical,nu justifica spaga, nu justifica nimic.
Am fost pusa in situatia sa mi bage mana in buzunar.Prima data in garda , auscultand cu steto un copil, aveam ochii inchisi, asa ma concentrez eu..am crezut ca-mi fura cineva mobilul din buzunar.Relatia se strica din prima, refuzul uneori este egal pt parinte cu faptul ca nu te vei ocupa de copil ca lumea sau uneri dimpotriva, te considera un dr bun din prima doar ca l-ai refuzat.Pt mine presiunea devine enorma.Nu vreau sa fiu conditionata pt ca nu simt ca asa fac treaba mai buna , ci din CONTRA.Ma simt mai happy cand stiu ca am internat un pacient , i-am facut ce trebuia si NU am primit nimic.Sunt mai linistita.DAR asta tine de ce vezi in jur(exemplul discipolilor) si de EDUCATIE.Si ...uneori de nevoi.AM colegi care nu au sot , nu au parinti si accepta.Este real.Este reala diferenta de atitudine intre chirurgi si non-chirurgi ,inca din rezidentiat.Este reala si dureroasa pt ca INAINTE eram nu doar colegi...prieteni.AM pierdut prieteni carora nu le mai ajunge prajina la nas pt ca taie in sala acum.
Una peste alta cred cu tarie ca aici nu se va schimba nimic atat timp cat raul nu e starpit nu neaparat de jos ci DE SUS.De la somitati.De la discipoli.Eu dupa rezi fara nici un medic in familie nu sunt NIMIC.Nu exista un concurs REAL la care sa ma prezint sa-mi obtin post, nici macar in PRIVAT.Pt ca in privat esti recomandat altfel nu vine nimeni.Si dc va ganditi o secunda cine e la stat mare e si in PRIVAT.Se indoapa aceiasi oameni.Asta nu e chiar fair ...asa simt eu.
Eu am vrut bebe, sa termin rezi si sa vad.Dc aici nu gasesc locusor ...nu la stat, unde nu doar banii conteaza ci mai ales relatiile, atunci plec cu purcel si catel unde oi vedea cu ochii in Europa.Asta e planul meu.Incerc pt ca sunt legata de tara, de ai mei.Incerc pt ac POT, Radu NU e medic, parintii ink lucreaza.Incerc pt ca sunt sustinuta financiar.Dar sunt atat de prost platita si PROST EXPLOATATA si fizic si intelectual tinand cont de cata scoala s-a pompat gratis in mine.E un sistem dobitoc care nu promoveaza pe nimeni si nu stimuleaza decat sa te cari din tara asta.
Aaa si sa stiti ca imi voi plati ginecologul, cu cat o sa am, desi am atatea motive sa nu o fac, desi se zice ca intre colegi nu se da.Si nu mi-a cerut-o.Dar stiti ceva?Am sincera impresie ca va accepta fara nici o problema.Dc nu va fi asa ma voi inclina si mi voi face mea culpa....dar nu cred![]()
Nu vreau sa creez polemici...vroiam sa va spun ce simte si cineva de cealalta parte a baricadei.Dc stii ce faci si-ti faci treaba nici un ban nu ma va face sa ...tratez un pacinet mai bine sau mai rau.Pe mine, pe unul , pe altul.Nu garantez pt toti.Si sa stiti ca si mie mi s-a spus ca ...eu NU MANANC FLORI.Si inteleg, este oribil ce se intampla.
eee cam tarzior...Miere insa are mare dreptate.Sunt niste sume fabuloase cele vehiculate aici dar REALE, le aflasem si eu.Si este oribil.Si poate dc nu am mai da niciunii s-ar opri tavalugul asta.Din pacate si eu voi face acelasi lucru.Sa fiu cu gasca , sa nu ies in evidenta.
Va pup, noapte buna.Si nu ma omoriti pt mesaj, puteti chiar sa -l ignorati.
bb mic
POZE
34+
veronica75 spune:
ce vesti....
Stefania-FELICITARI!!! 

sa traiasca flacaul, sa cresca mare si sanatos. Sanatate multa si recuperare rapida pt tine 

Ce bine ca deja ai copilul acasa 
Veronica
cu Alice

micuta mea
A.M.R. 8 SAPTAMANI
BB e pe drum
crisspoliss spune:
Irina, te inteleg si apreciez mesajul tau. E greu sa schimbi un sistem care functioneaza asa de ani de zile..nici nu stiu ce sa zic. Doctorii si profesorii in ro au niste salarii de toata jena...si nu e deloc corect( eu am predat engleza inainte sa ajung in state, nu am avut bani niciodata, noroc cu parintii).
In alta ordine de idei, am intrebat la asigurare cat am de platit la nastere, si noua ne-a zis ca e 500 de dolari la cea vaginala( cu sau fara epidurala) si 1000 la cezariana. Asta e co-payul nostru( restul acopera asigurarea)...eu platesc din salar 50 de dolari pe luna ptr asigurare...deci nici aici nu e ieftin..dar asta e alt subiect.
Crisss
33+